ISKRENE FUDBALSKE PRIČE !
Re: GOŠK GABELA
Ma ja, neka tebe ovdje, iz daleka posmatraj situaciju 

Samo Čelik zenički !!!
"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Šta je iduca dobra vijest, brendiranje stadiona, novi napadac, nova web stranica kluba i online shop, ulaganje i budjenje marketinga kluba, dresovi stigli i opremljen fan shop sa novim artiklima?
Idemo Čelik nema nazad kad si se usijao

DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Vise od napadaca bih volio da se klub vise okrene komunikaciji sa navijacima i simpatizerima kluba. Razumijem da je klub kadrovski itekako ogranicen, mozda ne bi bilo lose uputiti neki poziv na volontiranje, kao sto smo vec pricali instalirati standove u vecernjim terminima u gradu i vrsiti upis za clansku i sezonku, pa ako nije moguce tu odmah praviti kartice, uzeti podatke od zainteresovanog i proslijediti u klub da se slijedeci dan naprave.
Svakako nadam se da ce stranica osvanuti ove sedmice, ili do pocetka prvenstva pa i taj vid komunikacije i informisanja javnosti o svom radu podignuti na visi nivo. PR kluba, kao sto je to Maid bio, svakako bi bilo odlicno pojacanje za klub. A sto ti govoris, marketing menadzer koji zna svoj posao puno bi nam znacio. Znas sta znaci "dobiti" ovakvu firmu kao sto je Hifa da uclani svoje zaposlenike u klub. Mada, za ovakve pakete bih trebalo "izmisliti" npr pocasno clanstvo, koje bi kostalo npr, 35 KM, gdje imas sve privilegije clana osim glasa u Skupstini...
Ma sta da ti kazem, jedva cekam da pocne prvenstvo. Isto sam ovako cekao i kad smo usli prvi put, pa doveli Hrelju, Horica, Mehica, Sarica...i bio je corak. Ovaj put mislim da nije corak, jer skupili smo i iskustva u ovoj ligi, i pojacanja su nam bas provjerena.
Naprijed Čelik!
PS. A sta Lujo kaze na ovaj svedski klub sto je lider na tabeli, a iz sela od 900 stanovnika? Budi li se u Luji inat, pa da i on ne pokrene slicnu pricu
Svakako nadam se da ce stranica osvanuti ove sedmice, ili do pocetka prvenstva pa i taj vid komunikacije i informisanja javnosti o svom radu podignuti na visi nivo. PR kluba, kao sto je to Maid bio, svakako bi bilo odlicno pojacanje za klub. A sto ti govoris, marketing menadzer koji zna svoj posao puno bi nam znacio. Znas sta znaci "dobiti" ovakvu firmu kao sto je Hifa da uclani svoje zaposlenike u klub. Mada, za ovakve pakete bih trebalo "izmisliti" npr pocasno clanstvo, koje bi kostalo npr, 35 KM, gdje imas sve privilegije clana osim glasa u Skupstini...
Ma sta da ti kazem, jedva cekam da pocne prvenstvo. Isto sam ovako cekao i kad smo usli prvi put, pa doveli Hrelju, Horica, Mehica, Sarica...i bio je corak. Ovaj put mislim da nije corak, jer skupili smo i iskustva u ovoj ligi, i pojacanja su nam bas provjerena.
Naprijed Čelik!
PS. A sta Lujo kaze na ovaj svedski klub sto je lider na tabeli, a iz sela od 900 stanovnika? Budi li se u Luji inat, pa da i on ne pokrene slicnu pricu

Samo Čelik zenički !!!
Izvršni odbor Nogometnog saveza Federacije BiH donio je pravilnik o dnevnicama, putnim troškovima, članarinama i drugim naknadama.
Bez povišica
Prema ovom pravilniku, glavnom sudiji na utakmici Prve lige Federacije BiH pripada neto naknada od 500 KM, delegata i posmatrača suđenja sleduje iznos od 400 KM, pomoćne sudije 350 KM, a četvrtog sudiju 200 KM. Iznosi su nepromijenjeni u odnosu na prethodnu takmičarsku godinu.
Vrijedi istaknuti da službene osobe nemaju pravo na troškove noćenja.
Klub mora uplatiti troškove najkasnije 24 nakon odigranog meča na račun.
Znaci 2000 KM Čelik mora samo sluzbenim licima uplatiti svaki domaci meč.
Pišam ja ovaj savez, ovo bi trebao biti njihov trošak. Gdje sponzor lige, gdje ikakva finansijska pomoc.
IZ OVE SUGAVE LIGE TREBA BJEZATI STO PRIJE.
U PL SAMO STO SI UČESNIK NISTA NE PLAČAS + MINIMALNO 500 000 KM ZA UČEŠĆE.
Bez povišica
Prema ovom pravilniku, glavnom sudiji na utakmici Prve lige Federacije BiH pripada neto naknada od 500 KM, delegata i posmatrača suđenja sleduje iznos od 400 KM, pomoćne sudije 350 KM, a četvrtog sudiju 200 KM. Iznosi su nepromijenjeni u odnosu na prethodnu takmičarsku godinu.
Vrijedi istaknuti da službene osobe nemaju pravo na troškove noćenja.
Klub mora uplatiti troškove najkasnije 24 nakon odigranog meča na račun.
Znaci 2000 KM Čelik mora samo sluzbenim licima uplatiti svaki domaci meč.
Pišam ja ovaj savez, ovo bi trebao biti njihov trošak. Gdje sponzor lige, gdje ikakva finansijska pomoc.
IZ OVE SUGAVE LIGE TREBA BJEZATI STO PRIJE.
U PL SAMO STO SI UČESNIK NISTA NE PLAČAS + MINIMALNO 500 000 KM ZA UČEŠĆE.
Kad bi vi ljudi znali koliko prašnjavih Čelikovih šalova se nalazi po ormarima i vitrinama mnogih okolnih mjesta od Doboj Juga, Matuzica, Jelaha, Maglaja, Novog Šehera, Žepča, cijele Lašvanske doline, Busovače, Kačuna, Moštra, Kaknja, Travnika, Viteza, Turbeta šokirali bi ste se. Aktivacija cjelokupne baze i povratak svih tih navijaca na stadion će se desiti onog trenutka kad se u zraku bude osjetio povratak u PL i kad Čelik zauzme lidersku poziciju. A onda će se jos više pojacati prisustvo u ligi 10.
U slučaju plasmana u PL ja prosjecnu posjetu objektivno vidim na nekih 4000 ljudi. Pogotovo jer bi zadnju utakmicu i promociju u PL gledalo 10 000+ ljudi tamo nekad u maju iduce godine.
U slučaju plasmana u PL ja prosjecnu posjetu objektivno vidim na nekih 4000 ljudi. Pogotovo jer bi zadnju utakmicu i promociju u PL gledalo 10 000+ ljudi tamo nekad u maju iduce godine.
Protiv Igmana u 25. kolu 30.5.2026 13600 sociosa slavi promociju u PLAvenija je napisao/la: ↑13 kol 2025, 11:27 Kad bi vi ljudi znali koliko prašnjavih Čelikovih šalova se nalazi po ormarima i vitrinama mnogih okolnih mjesta od Doboj Juga, Matuzica, Jelaha, Maglaja, Novog Šehera, Žepča, cijele Lašvanske doline, Busovače, Kačuna, Moštra, Kaknja, Travnika, Viteza, Turbeta šokirali bi ste se. Aktivacija cjelokupne baze i povratak svih tih navijaca na stadion će se desiti onog trenutka kad se u zraku bude osjetio povratak u PL i kad Čelik zauzme lidersku poziciju. A onda će se jos više pojacati prisustvo u ligi 10.

Kako god, što se posjete tiče ide preko 3000, što će biti najviše u historiji prve lige

Kako me jeba laudrop sa ovim vjestima sad ja moram strepiti danima dok ne dodje taj napadač. POTPISITE GA ODMAH DANAS DOSTA TRAUMA 

-

Lijepe vijesti
ZENICA MORA BITI NAJJACI I NAJBOGATIJI CENTAR I METROPOLA SREDNJE BOSNE gdje se dolazi po usluge i trgovinu i na razni sadrzaj, festivale, utakmice, koncerte u trgovinu. Nemamo konkurencije u regiji od 500 000 stanovnika! Svaka marka vise na tlu ZENICE BOLJI STANDARD ZIVOTA U ZENICI!
Zenicu našu ne smatram ozbiljnim gradom sve dok čitava ulica od kamenog do fontane kod Bosanke ne bude sredjena i popločana u fulu, dok se ne ulozi u staru čarsiju i dok ulica pored muzeja do Sultan Shmedove dzamije i sve oko konjske česme ne bude u kladrmi i sa ulicnom rasvjetom u gotičkom stilu. U takvim uslovima će se otvoriti 10 novih dobrih restorana i ugostiljeskih objekata i 10-15 uslužnih i turističkih radnjica, ćevapdzinica, fast fondova i slicno a postojeće radnje će povećati duplo prihode. Hocemo sredjen centar grada na Černobil. Fudo izdvojio si 3.5 miliona KM za tu namjenu ŠTA ČEKAŠ?
Jos me boli guzica kako mi ga zavuce, bolje da se bavi marketingom malo da izreklamira sezonske, članske i sve sto Čelik nudi, da nam odradi par intervjua i videa sa treninga on me baci da opet moram čekat potpis

Kakav fail fan šopa, dočekati ovako nespreman dijasporu,.početak sezone itd..Dajte dresove za početak.