Orvel je napisao/la: ↑01 ožu 2026, 21:01
Jadan Galchev, lik klasicni bek a kod nas ce igrati krilo. I onda se cudimo sto nam ionako nekvalitetni igraci igraju losije, pa niko ne igra poziciju koju je igrao do tad u karijeri.
A da ne pricamo da najbolje igrace ostavljamo na klupi..
Igrao je uredno lijevo krilo u Levskom,meni bolje izgledao na krilu nego na beku protiv Sloge.
A Nastić nije stoper u sistemu sa 4 nazad,nego lijevi stoper sa 3 nazad.
Sad mi nije jasno ko će voditi ekipu?! Neko od novih ili starih pomoćnika? Nejse, pobjeda bi bila zlata vrijedna.
Željezničar na Grbavici traži prekid višemjesečnog posta
Susretom između Željezničara i Zrinjskog od 21 sat na stadionu Grbavica bit će stavljena zavjesa na 23. kolo Premijer lige.
Domaćin utakmice igra očajno u nastavku sezone što je rezultiralo i smjenom trenera pa je za novog šefa struke postavljen Savo Milošević.
Kako sada stvari stoje Milošević neće sjediti na klupi Plavih već će prema nekim informacijama ekipu voditi neko od pomoćnika.
Željezničar mjesecima ne zna za trijumf u prvenstvu, ali i postignut gol. Posljednja pobjeda Plavih u prvenstvu desila se još 18. oktobra na Grbavici protiv Posušja (1:0), a zadnjih šest mečeva igrači sarajevskog kluba nisu postigli ni gol.
Manijaci su pred utakmicu napravili nekoliko "akcija" pozivajući svoje ljubimce da pogode prava vrata.
To nikako neće biti lako jer će na drugoj strani stajati jedna od najboljih ekipa prvenstva koja je istina pod dojmovima ispadanja iz Evrope.
Zrinjski je eliminisan od Crystal Palacea, a Igor Štimac do sada nekako nije uspijevao razbuditi ekipu nakon evropskog meča i obično bi dolazili kiksevi za vikend.
Plemići su također pod pritiskom jer je Borac na +9 s utakmicom više te ukoliko žele da odbrane titulu morat će tražiti trijumf na Grbavici.
Odluka da dijeli pravdu na ovom meču pala je na Ermina Sivca iz Zenice.
Faktor
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Ko god da vodi to vise nije ni bitno u ovom trenutku jer je formalnost. Ne znam sta ocekuje raja da ima nekog pljuvati na klupi? Ovo je raspustena ekipa gdje radi ko sta hoce i treneru ce trebati DOSTA vremena da ista napravi sa njima tako da mi je apsolutno nebitno ko je veceras "trener".
Slažem se ali nešto se nadam da Savo i pomoćnici nisu došli sa rukama u džepovima i da su dobili snimke zadnjih deset utakmica da mogu napraviti preliminarnu analizu ekipe. Ne kažem da će par rotacija napraviti neku razliku jer smo vrlo ograničeni u defanzivnom i napadačkom dijelu ali samo kontam da bi to moglo unijeti neku novu energiju u tim.
Edit : U pravu si. Trebat će njima dosta vremena koje mi, na žalost, i nemamo.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Vozdra svima. Ne bi vjerovali kako se nekima tesko prijaviti na ovaj forum Hvala Rikelmeu i mom drugu Dzeli na urgiranju, a i clanu administracije na pomoci.
Na temu... nisam nimalo optimistacn po pitanju Save. Mislim da smo veliku gresku napravili. Nadam se da ce me razuvjeriti. Nemam neka ocekivanja od vecerasnje utakmice, nadam se barem djelimicno osvjezenoj ekipi. Treba probati nesto novo.
Pomiješane emocije danas totalno. Sa jedne strane se nadam da možemo a sa druge sam totalno hladan da će nas otresti lakše nego što misle. Nadam se da će igrači da proigraju danas barem malo ipak sad kreću od nule. Drugi trener, drugi stručni štab, nema sugestija ko mora da igra. Ako žele da igraju moraju se nametnuti a ima li boljeg trenutka od danas? Sumnjam. Derbi i pun stadion. Šta još nedostaje?
Pa gdje ste narode, primjetih da vas ima sve manje i manje na drugom forumu
Kao što sam i rekao kada je bio samo jedan od imena, po meni će i Savo biti promašaj, ali šta je tu je, naše je da podržimo koliko možemo.
Od mene za večeras ovako nešto
Muftić
Galchev - Bičakčić - Pejić - Alić
Hodžić
Milošević - Radovac
Prokop
Husković - bilo koji od ostala 2 panja.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim