ISKRENE FUDBALSKE PRIČE !

Avenija

Re: GOŠK GABELA

Post Postao/la Avenija »

Čelik bez 6 pojacanja tipa Delic, Masić, Bojo ne moze parirati Gošku! Dzani Salčin će baciti u depresiju stadion u Zenici kada sakrije loptu kao Inijesta. Nikakve brojke od 2-3 igrača. Minimalno 6! Ne prinova nego pojačanja! Nema para, napravi ih, preuzeo si odgovornosti. Ovaj izgovor zadnjih 6 godina nema para ne mozemo doci do levela Goška i Stupčanice me podsjeća na aktuletni režim gradonačelnika Kasumovića. Iako je 10 godina na vlasti kada mu spomeneš zasto se nista ne dešava u Zenici, gdje napredak, kaze kriva je bivsa vlast. Kako bivsa vlast, prvo si bio dio iste vlasti a sve i da nisi ljudino PROŠLA DECENIJA KAKO SI NA ČELU GRADA.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Olovo ima 2500 zaposlenih.
Gabela ima 2500 stanovnika.
Zenica ima 37 000 registrovanih vozila.
Arcelor Mittal je nakon 3 godine i početka rata u Ukrajini ponovo Izvoznik broj 1. Period od početka godine do danas.
Fiskalni promet u Zenici je 30x veći u Zenici nego u Olovu.
Veća razlika nego izmedju Zenice i Beograda
A zamislite da je Čelik daleko ispred Zvezde. Nezamislivo. Kako je Stupčanica? Nesto ne stima.
Avenija

Post Postao/la Avenija »

slika

Zenica ima minimalno 10 vrhunskih elitnih restorana. Jedite u Zenici..Obidjite i upoznajte svoj grad. Trošite zaradjeno u njemu. Jer sve će se to nama vratiti a kroz ekonomiju jaču i Čeliku. Jebo vas Čardak i Stari mlin. Kompleksasi niže vrijednosti.

Kada strani investitor gleda i istražuje tržište on gleda mnogo faktora a jedan od glavnih fiskalni promet tj koliko se novca obrne u jednoj opštini. Kad to zenička glava skonta krenut će sve nabolje. Treba jos godina da se prociste mozgovi od ugljene prasine i pluca od benzena. Krenuti će nabolje, polako. Nema ko da vrsi edukaciju u javnosti. Gradonačelnik 80% vremena pijan a 20% vremena betonira puteve neke prema Tesliću iznad Vukotića. Šta taj covjek radi tačno da poludiš.
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Za razliku od Gabele u Zenici se boluje od kompleksa nize vrijednosti i manjka ambicije !
Avenija

Post Postao/la Avenija »

slika

Nije sve tako crno! Nebo iznad Zenice je čisto i plavo. Kao u primorskoj Gabeli!

Dok izadje akumulirana prašina, sumpor i beznen iz tijela Zeničana krenuti će i biznis i ekonomija i novac a i Čelik.

Hvala Vladi FBiH na zatvaranju rudnika u Zenici, hvala Arcelor Mittalu na zatvaranju koksare, na desetine filtera, i najvece hvala na novoj energetici jer se vise u zeničkoj kotlini ne spaljuje ugalj. Čist zrak nakon 150 godina.

Mrtvi Tito se okreće u grobu.
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Poboljšanje prihoda po glavi stanovnika u Zenici zahtijeva kombinaciju strateških mjera na lokalnom, privrednom i obrazovnom nivou. Evo konkretnih koraka koji se mogu preduzeti:

1. Privlačenje investicija
Industrijske zone: Aktivno razvijati i promovirati industrijske zone (npr. Zenica Jug, Zenica 1) uz olakšice za investitore.

Strane direktne investicije (FDI): Povećati saradnju s dijasporom, stranim ambasadama i privrednim komorama.

Jasna strategija razvoja: Transparentni planovi razvoja daju povjerenje investitorima.

2. Podrška lokalnom poduzetništvu
Subvencije i olakšice za male biznise: Smanjenje parafiskalnih nameta, subvencije za početne troškove.

Start-up inkubatori i coworking prostori: Pružiti prostor i savjetovanje mladim preduzetnicima.

Promocija domaćih proizvoda: Kroz sajmove, web platforme i lokalne trgovine.

3. Edukacija i prekvalifikacija
Stručne obuke za deficitarna zanimanja: Zavarivači, električari, IT stručnjaci – uskladiti obrazovanje s potrebama tržišta rada.

Centri za prekvalifikaciju odraslih: Pomoć nezaposlenima da se prekvalifikuju u profitabilnije sektore.

IT akademije i digitalne vještine: Posebno za mlade.

4. Digitalizacija i novi sektori
IT sektor i freelancing: Promovisati mogućnosti za rad na daljinu – kursevi engleskog, programiranja, grafičkog dizajna.

E-trgovina i logistika: Podrška onima koji žele prodavati proizvode online.

5. Razvoj turizma
Kulturni i industrijski turizam: Iskoristiti historiju Zenice (stara željezara, muzeji, Bilino Polje, pećine) kao turistički potencijal.

Outdoor turizam: Planinarenje, rafting na Bosni, biciklizam – ulagati u infrastrukturu i promociju.

6. Javni sektor i EU fondovi
Projekti EU i grantovi: Angažovati stručnjake za pisanje i implementaciju projekata iz EU fondova.

Zapošljavanje kroz javno-privatna partnerstva: Ulagati u komunalnu infrastrukturu uz pomoć privatnih firmi.

7. Dijaspora kao resurs
Ekonomija dijaspore: Poticati ulaganja, donacije i zajedničke projekte s iseljenicima iz Zenice.

Transfer znanja i mreža kontakata: Organizovati forume, webinare i poslovne susrete sa Zeničanima iz inostranstva.

8. Reforma administracije
Digitalna uprava: Brže izdavanje dozvola, manje birokratije.

Transparentnost: Investitori i građani imaju više povjerenja kad je sistem pravedan i otvoren.

Daj objavi im pojačanje nekog Delica ili Mašića da je stigao da gledam 300 komentara od pola Zenice. Nikoga ovdje biznis ne zanima i napredak, a biznis i povećanje prihoda, plata, ekonomije donosi pare a pare donose ne Mašića nego Mlinarica ili Renana Oliveiru! Borbu za šampiona!
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Transparentnost je svugdje jedna od najbitnijih stavki funksionisanja. Mi smo je imali, sada nemamo. Čelik nazaduje!
Lujo koji sam placa sve i sam vodi sve nema kome polagati račun, Čelik ima!
Avenija

Post Postao/la Avenija »

I nije transparentnost segment gdje smo najvise nazadovali nego interakcija sa navijačima, javnosti, simpatizerima. Zbog toga je 90 % navijaca kao i forumaša u nekoj vrsti neizvjesnosti jer klub kao da je hermetički zatvoren. Ko zna sta se unutra dešava. Sve suprotno tom novom statutu od 2017 godine. Gledam ljudi pisu savjete, kritike, traže izvjestaje i to traje već dugo ali ovo ljeto je kulminiralo. Kako vidite da uzalud tražite nesto na što nema odgovora. Bojim se jo-jo efekta. Kada ti bude potreban navijac/simpatizer i kada pozoves na podrsku da ne proradi prirodni instinkt i oni se ogluše!

Zasto se bojim.? Pa zato sto meni posebnu draž u zivotu daje pun stadion, euforija, naboj ! Ako izgubimo to a idemo u tom pravcu ja sam zguzen.

Bolje da se vratim ekonomiji i nacionalizmu čim krenem o Čeliku neka te tuga i depresija uhvati.
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Ove godine imamo budzet 125 miliona KM kao grad. Vidi li neko gdje je utrošeno? Vidi li neko nekakve radove. Prosle godine 113 miliona KM, izvršenje budzeta preko 90%. Gdje je nestalo 110 miliona?
4 godine - pola milijarde budzet? Za deceniju nijedna gradska ulica nije rekonstruisana ? Ako je Huso sa 30 miliona mogao izdvajati milion za Čelik, je li dovoljno sada izdvajati sličan iznos sa 4X vecim budzetom. Mislim ipak da je prioritet od Federacije uzeti sredstva. Znamo li?

I danasnjih 700 000 iz kantona sto si dobio vrijedi 2.1 milion KM u 2015 godini. Ide nam inflacija na ruku. Jede dugove.

Pola milijarde budzet 4 godine. Nijednog krana iznad grada? Glasali ste za migranata? Kako mirno mozete spavati?

Zamislite da se u Gabeli vrti toliki novac. Svake godine grupna faza !
Avenija

Post Postao/la Avenija »

slika

Zvanične brojke do u glavu tačno trenutnog broja stanovnika po gradovima. Zanimljivo da cijelo Olovo moze stati ako se natrpa na zapad Bilinog Polja. A Gabela jedva da jug moze popuniti sve i kad nenu dovuces u kolicima. I psa Rikija.

I klubovi iz takvih mjesta su bolji, uspjesniji, organiziraniji i opatimističniji od nas. Nesto ne stima.
Avenija

Post Postao/la Avenija »

slika

Na ulicama Zenice uskoro borbena vozila. Sigurnost je bitna. Zenica mora prednjačiti. To je drugi grad po broju Bosnjaka na teritoriji cijele Jugoslavije. Treći je Novi Pazar, četvrta Tuzla.
Danas se samo sila i moć postuje. Kanton radi dobre stvari ali realno jos je tanak budzet. Sta je to 700 miliona? Nista. Više nego duplo manje od kantona Sarajevo. A zasto je to tako. Pa Visoko, Zepce i Tesanj imaju jebeno najmanje plate i standard u cijeloj FBIH. Kanton zbog njih nema dovoljno prihoda da dodje do milijarde. ZENICA PLACA DOPRINOSE NA PLATU PROSJECNU OD 1500 KM A nabrojani za 1000 KM. A da imamo milijardu Zenica kao glavni grad bi to najvise osjetila.
A automatski gdje jaka ekonomija i sport. Znaci Čelik.
Svakako kantonu hvala ove godine na 700 k KM a ugovor je potpisan na dvije godine. Koliko imam informacije Čelik će dobiti i iduce godine 900 k KM. Treba opravdati te pare i plasirati se hitno u PL.
Avenija

Post Postao/la Avenija »

slika

LUJO UVIJEK IDE NA NAJBOLJE :pray: :pray:
Avenija

Post Postao/la Avenija »

slika

Ako nemas uspjeha u sportskom segmentu onda imas negdje drugo. Administracija! Rekao sam doci ce dan, krv su PROPIŠALI da bi došli do ovoga. Ja zamjerim mnogo toga ali za ovo skidam gaće nek me naguze. Pa niko nije vjerovao da se moze skinuti 49 blokada i 20 godina blokaranih računa! Uspjeli su! Hvala vam. Polako dolazimo do nivoa organiziranosti i legalnog poslovanja kao GOŠK ili Stupčanica.

Idemo popravljati ostale segmente kluba. Čelik mora biti šampion Bosne i Hercegovine! :alkohol:
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Ali Čelik ima nesto što Gabela nema. Što rijetko ko u svijetu ima. Jedan od najboljih Ultrasa na svijetu za mene. Slusao sam ovo javno predavanje u jednom dahu.

https://www.facebook.com/share/v/1GAMZt ... tid=qi2Omg

Kada bi mi pijan rekao daj mi ženu da ti čuvam ma i mater preko noći i zakleo se Čelikami dao bi mu jer znas da veće svetinje na svijetu za njega nema. :mrgreen:
Avenija

Post Postao/la Avenija »

U riječnik svakog navijaca Čelika od danas pa u budućnost se mora usaditi riječ " FEDERALNI BUDZET" puno dajemo, nazad nista ne dobijamo. Velež je samo ove godine dobio 2.5 miliona KM sa federalnog nivoa. Samo jedan nivo. A dobija sa tri + javna preduzeća. Izlobirali svaka čast i Čelik sada mora. Vidio sam da i Lujo dobija pomoc pogotovo od Elektroprivrede ciju reklamu nose pa sada je ljudi moji vrijeme da ucimo.

Federalni budzet Čelik Zenica 1 milion KM. Svaki dan ponavljati. TO JE NAŠE TO NAM PRIPADA ! 3 MILIJARDE FISKALNOG PROMETA GODISNJE ZENICA FEDERACIJI PRAVI!
Odgovori