NK Čelik
-
Re: NK Čelik
A sigurno da će uprava ganjati 2-3 vrhunska igrača, ako se poklopi i ovaj novac za PL onda možda i 4-5 takvih.
Ako već budemo grizli za PL onda se mora sve učiniti da to i ispunimo ove sezone, odnosno udjemo, a prije svega moraš se opasno pojačati. Prilika je idealna, samo moliti Boga da se ove stvari sve poklope do početka i da svi zajednom gledamo ka jednom pravcu.
Ako već budemo grizli za PL onda se mora sve učiniti da to i ispunimo ove sezone, odnosno udjemo, a prije svega moraš se opasno pojačati. Prilika je idealna, samo moliti Boga da se ove stvari sve poklope do početka i da svi zajednom gledamo ka jednom pravcu.
Neko je pitao za Talhu koliko bi morali platiti naknade FK Sarajevo ukoliko ga potpišemo na PRO ugovor. Provjerio sam pravilnik saveza i možemo zaboraviti na to ako je bio igrač Sarajeva od 12. godine
Otprilike 48 000 KM bi iznosila naknada

Otprilike 48 000 KM bi iznosila naknada

Ako ce potpisati na 3-4 godine i da klub od njega projekat napravi, dogovoriti se za 20k i vise nego korektno. Ili procenat sarajevu od prodaje u zamjenu da se odreknu naknade, naravno da ovaj potpise bar na 3 godine. Ja sam uvjeren sa dobrom sezonon, on ce sigurno se prodati.
Mislim da je još rano za dugogodišnje ugovore, ipak smo mi u hamelju prve lige, gdje u historiji nije plaćeno obeštećenje. Kada se vratimo u PL ok i tada je upitno, rijetko ko da prodaje igrače iz sredine tabele.Redbull je napisao/la: ↑10 srp 2024, 13:12Ako ce potpisati na 3-4 godine i da klub od njega projekat napravi, dogovoriti se za 20k i vise nego korektno. Ili procenat sarajevu od prodaje u zamjenu da se odreknu naknade, naravno da ovaj potpise bar na 3 godine. Ja sam uvjeren sa dobrom sezonon, on ce sigurno se prodati.
Prvo riješiti sve korijene iz prošle sezone i par mjeseci što imamo prema sadašnjim i bivšim igračima, pa onda razmišljati o profi ugovoru za naše domaće igrače, a kamo li sa strane.
Trebamo i mi realni nekada biti. Ekipa sadašnja je sredina tabele ili eventualno borba za opstanak, ni blizu vrha.
4-5 kvalitetnih pojačanja, uz uslov da ostanu svi, možemo se tek nadati vrhu tabele.
I to će svaki realan i objektivan poznavatelj ove igre priznati i sebi i drugima.
Trebamo i mi realni nekada biti. Ekipa sadašnja je sredina tabele ili eventualno borba za opstanak, ni blizu vrha.
4-5 kvalitetnih pojačanja, uz uslov da ostanu svi, možemo se tek nadati vrhu tabele.
I to će svaki realan i objektivan poznavatelj ove igre priznati i sebi i drugima.
Ova ekipa bi mogla biti među top 3 garantovano ali ako igramo DLC, ovako veoma teško. U slučaju kada bi došla 2-3 veoma dobra pojačanja moglo bi se možda nećemu nadati, ali prvenstveno se nadati da Stupčanica ima lošu sezonu.
"Ludilo srce je zarobilo, stanje je psihotično, na Bilinom delirijum..."
- Zenicanin988
Pa ako Talha uzme amaterski ugovor kod nas, nemamo sta placat?
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!
Sanjam sretno Bilinooo!!!
Sanjam sretno Bilinooo!!!
Realan post, mislim da se većina slaže sa ovim što si napisao.makelele je napisao/la: ↑10 srp 2024, 13:43 Prvo riješiti sve korijene iz prošle sezone i par mjeseci što imamo prema sadašnjim i bivšim igračima, pa onda razmišljati o profi ugovoru za naše domaće igrače, a kamo li sa strane.
Ma doci ce novih igraca, nadam se da ce se svi uklopiti. Veoma je bitno pogoditi s novajlijama, najvise ce skripat u veznom redu jer svi igraci ce otici ili su otisli iz veznog reda u prosloj sezoni. Isto tako bitno je da Horic bude spreman do pocetka sezone i bude lider na terenu.
Idealan scenarij je da polusezonu zavrsimo medju 3-4 tima sa minmalnim zaostatkom za liderom i onda na proljece zaganjati prvo mjesto uz maksimalnu podrsku cijele Zenice
Idealan scenarij je da polusezonu zavrsimo medju 3-4 tima sa minmalnim zaostatkom za liderom i onda na proljece zaganjati prvo mjesto uz maksimalnu podrsku cijele Zenice
Iskreno jedino što mislim da će nedostajati je ta podrška Zenice, ne institucija već građana. Za ostalo vjerujem da bi se moglo poklopiti.Eugen je napisao/la: ↑10 srp 2024, 14:18 Ma doci ce novih igraca, nadam se da ce se svi uklopiti. Veoma je bitno pogoditi s novajlijama, najvise ce skripat u veznom redu jer svi igraci ce otici ili su otisli iz veznog reda u prosloj sezoni. Isto tako bitno je da Horic bude spreman do pocetka sezone i bude lider na terenu.
Nemamo, mislio sam AKO bi potpisali profi ugovor, onda moras platiti. Sa profi ugovorom ga mozes prodati, ovako nista ne mozes. Opet, kakva je situacija i to je dobro.Zenicanin988 je napisao/la: ↑10 srp 2024, 14:11 Pa ako Talha uzme amaterski ugovor kod nas, nemamo sta placat?
Talha ako bude dosao kod nas, potpisat ce vjerovatno na godinu dana i to ne PRO
"Ludilo srce je zarobilo, stanje je psihotično, na Bilinom delirijum..."
- BatistutA19
Mi ako zelimo i kad dodje vreme za neke iskorake vece i borba za vrh i ulazak moramo bit svijesni da ti moras pojacavat se igracki kvalitetom i nemas ti sta zalit za bilo kojim igracem i pricat neka ga ili on je zenicko djetenama treba 5 kvaligetnih igraca koji ce prevagu pravit a ne pojacanja samo radi brojnosti,samo ciljana pojacanja i naravno ove mladje poput ovog iz Pazara i Sim Bau pa dat mu prilike i treba gurat onog Palackica i onog drugog iz juniora zaboravi mu ime i takve istrpit a ne cekat nekog 5 godina.
Naravno to sve kad dodje vreme kad se steknu uvjeti a glavom u zid to nikako a vidjet cemo podrsku navijaci ko navijaci sami ne mogu bez privrednika i grada ali grada kao podrsku bez mijesanja ikad vise a podrsku svakako trebaju dat i uzet sto god moze se vise mada je to meni prica na dugom stapu za grad.Oni ce rec kad budete prvi i odvojite se 15 bodova ide 2 miliona

Naravno to sve kad dodje vreme kad se steknu uvjeti a glavom u zid to nikako a vidjet cemo podrsku navijaci ko navijaci sami ne mogu bez privrednika i grada ali grada kao podrsku bez mijesanja ikad vise a podrsku svakako trebaju dat i uzet sto god moze se vise mada je to meni prica na dugom stapu za grad.Oni ce rec kad budete prvi i odvojite se 15 bodova ide 2 miliona
Ovo fizici Jamala, prehrani, snazi i psihi brine tim od 50 ljudi a njegova ishrana i dodatci istoj kostaju 20-30 000 eura mjesecno dok o Palačkiću vjerovatno brine mama sa dvoje jaja i hrenovke za doručak. Šaljivo zvuci ali ne mozes podrediti genetski modificirane zvijeri iz vrha svjetskog fudbala sa našim leptirima. Da je nekako ujediniti od dva igrača jednog. Fiziku i gradju Karalića i tehniku, pregled igre i fudbalsku inteligenciju Palačkića.Zenicanin988 je napisao/la: ↑10 srp 2024, 12:20 Ja bih ovo malog Palackica odmah dao da igra, veliki talenat, istrpit dva, tri kola, vjerujem da bi se "oslobodio". Evo sinoć onaj Dzemal iz Spanije ubi a 16 mu ljeta.

DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Ehh da nas ne zeza racun da zaganjamo kojeg crnju
Brzi su i dobri a nisu skupi za plaćanje
Ali ne moze jbg
Brzi su i dobri a nisu skupi za plaćanje
Ali ne moze jbg