FK Željezničar

Tema posvećena FK Željezničar okuplja sve navijače i ljubitelje kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, igračkom kadru, transferima, rezultatima i aktuelnim dešavanjima vezanim za Plave sa Grbavice.
Riquelme

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Riquelme »

Levin je napisao/la: 03 srp 2026, 13:01 Samo opšti izbori za predsjednika UO i to ne po sistemu jedan član jedan glas nego broj glasova u skladu sa dužinom članstva.
Ne može ni tako. Znam puno ljudi što vole Želju 20 godina ali su glupi pa nije fer da se piše njegov glas više od nekog drugog.

1 član 1 glas ali uslov za glasanje je članstvo u posljednjih 5 godina minimalno, da ti se ne bi mogao svaki pitar učlanit ove godine i glasat.
Uvijek uz tebe i ti to dobro znaš.
AmarAmarOsimOsim

Post Postao/la AmarAmarOsimOsim »

Po saopštenju kluba reklo bi se da ima nade i šanse da Prelec i Marić ostanu u klubu. Čini mi se.
A pehari su tu!
Arma.

Post Postao/la Arma. »

Apsolutno treba uvest izbore za predsjednika UO, ali što kaže Riquelme napravit da budeš član najmanje 3 ili 5 godina da imaš pravo glasa.
Također da kandidati predstave svoj plan i program rada u tom periodu, mislim da članovi moraju imat dosta više prostora za odlučivanje nego do sad.
GBBP87

Post Postao/la GBBP87 »

AmarAmarOsimOsim je napisao/la: 03 srp 2026, 13:42 Po saopštenju kluba reklo bi se da ima nade i šanse da Prelec i Marić ostanu u klubu. Čini mi se.
Bilo bi dobro da Marić ostane vjerujem da bi nam mogao dovesti neke igrače iz Hrvatske barem na posudbu ako ništa.
Jači od ratova, režima i partija!
UzivaocKajkuta

Post Postao/la UzivaocKajkuta »

vise nemam ni nekog jakog sunca da se smirim bracinom metodom, valjda izdobri sve ovo
a pehari su tu
Orvel

Post Postao/la Orvel »

AmarAmarOsimOsim je napisao/la: 03 srp 2026, 13:42 Po saopštenju kluba reklo bi se da ima nade i šanse da Prelec i Marić ostanu u klubu. Čini mi se.
Hvatamo se za slamku, ja uopste nisam tako shvatio nego je jasno napisano da ljudi nisu potpisali ugovore.

Iz saopstenja Marica i Preleca jasno su naglasili da im se svidio plan, pogotovo oko trening kampa i finansijske stabilnosti u periodu od 4 godine.

Kad sve to skupis na kamaru jasno je da nijedan uslov nije ispunjen u kojem bi njih dvojica pristali raditi kod nas. A i sto se tice kluba, ne znam sta to Maric i Prelec mogu dobrog donijeti u situaciji gdje se moras krpiti za igrace i pronaci nekog da potpise u totalno nesigurnom okruzenju.

Moje misljenje je da se vise ne trebamo hvatati za slamke i NADATI SE da ce biti bolje. Moramo stvari nazvati pravim imenom i transparentno sve objaviti. Ljudi koji treba da rade posao, moraju ga poceti raditi sa onim sto imaju a mi navijaci moramo biti uz klub i podrzavati samo RAD KOJI DONOSI NAPREDAK KLUBU A NE POJEDINCIMA.

Mislim da je ovo jedini put ka bilo kakvom ozdravljenju. A sad da se vratimo u realnost. Nikad se to nece desiti dok klub sluzi za potkusurivanje i licne stvari i poene.
Hrasno15

Post Postao/la Hrasno15 »

Reprogram, kredit, pa opet reprogram, pa čekanje da Vlada FBiH odobri reprogram poreskih obaveza, pa opet hipoteka i kredit, to je način na koji klub funkcioniše zadnjih 20 godina. Ako je obaveza kluba bila da napravi novi Statut, onda smo realno zeznuli Sanina, ako je to bila obaveza njegovih ljudi, onda ili nisu znali ili nisu željeli da to urade na način koji može proći ministarstvo. Neće niko ulagati pare ako nema potpunu kontrolu, ali isto tako neće investitor ulagati tako što na ime kluba diže kredite
Orvel

Post Postao/la Orvel »

Ma kad se sve realno pogleda ja mogu napraviti paralelu i sa forumima. Znamo sta se desilo prije 8 godina kad se osnovao drugi forum za uzivaoce lika i djela Dinastije.

Ja ovdje vidim slican sablon desavanja. Pogledajte u sta se pretvorio onaj ss forum, milion botova i dezinformacija. A sve je to pocelo od ulaska investitora. Pa nije ni to slucajno.

Evo treci forum se pravi gdje moram pohvaliti moderatore jer stvarno ne vidim baljezganja i namjerne opstrukcije diskusije kao na ss.

Htjeli mi to priznati ili ne, neko je zapikao zemljiste i nece odustati dok ili ne dobije to zemljiste ili ne umre. Jedini na gubitku jeste klub, GODINAMA.

I ljudi koji kao smiruju situaciju pricom da smo i prije prezivljavali ovako, necemo se ugasiti bla bla. Nije stvsr u gasenju, ispadanju i slicno, ovdje je problem sto ti kao najpraceniji klub sa toliko velikim mogucnostima stagniras i propadas iz godine u godinu. MI VISE NIKAD NECEMO BITI U VRHU LIGE sa ovakvim odnosom prema klubu ( a valjda je cilj ovog kluba da bude u vrhu, ako nisam nesto pobrkao?)
PehariSuTu

Post Postao/la PehariSuTu »

Po meni je nerealno.
Skup je Marić...
Treba ga iskoristiti da eventualno preporuči par igrača iz nižih liga uz eventualno neki procenat...
Orvel

Post Postao/la Orvel »

Eno Slato je dao intervju za sport centar. Cuj Mirvic mu govorio da ne placa rate po reprogramu duga. Ovo nas je neko zelio ukanaliti preko persone Mirvic ili da se uzme taj teren napokon ili da nas se skloz ukloni iz bilo kakve price o ozbiljnom fudbalu kako bi se drugi mogli prosetati.

Ili je radio zajedno sa bratom ili je neko od domacih izdajnika. Potpuno mi je nevjerovatno da je ovo sam smislio Sanin Mirvic i uradio sve kako ne treba. Ok je fuliti u par stvari, ali u svemu fuliti, to mora biti organizovano. A opet mozda su i njega zahebale grupe iz nasih redova koje su htjele samo da plati dugove pa da ga liferuju da neko od "vojnika" radi sa tudjim parama opet.

Nikad se ovo klupko odmotati nece izgleda. A klub u najgorem stanju od rata.
Manijakdokraja9

Post Postao/la Manijakdokraja9 »

Jbg svi smo bili za ulazak Sanina, ja prvi. Jasno je od presice Marica i Preleca da je prevarant u pitanju i to je to. Sad ovo sto Slato govori samo potvrdjuje sve. Moramo naprijed, kako znamo i umijemo.
PatrickGerhardt

Post Postao/la PatrickGerhardt »

Sta reci osim hvala Slato, vjerovatno je spasio klub, mnogi bi se prodali.
Manijakdokraja9

Post Postao/la Manijakdokraja9 »

Ne mogu da vjerujem da veliki Zeljeznicar nema 1 osobu koja bi ovo sve dovela u red. Eto ja to nikad necu moc povjerovat.
Kospicar

Post Postao/la Kospicar »

Pošteno je od nekih ovdje što su se izvinuli, to je ljudski, a isto tako ima onih i koji nisu, što nije ljudski.

Izmanipulisao je mnoge svojim lažima i neka nam je ovo nauk da neistomišljenike ne prozivamo neprijateljima Kluba, jer taj koji tako klasifikuje je baš taj, neprijatelj Kluba.
Riquelme

Post Postao/la Riquelme »

na kraju Škobić, Slato, Prelec i Marić spasili naš klub.
Uvijek uz tebe i ti to dobro znaš.
Odgovori