FK Željezničar

Tema posvećena FK Željezničar okuplja sve navijače i ljubitelje kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, igračkom kadru, transferima, rezultatima i aktuelnim dešavanjima vezanim za Plave sa Grbavice.
stvarfilozofije

Re: FK Željezničar

Post Postao/la stvarfilozofije »

Riquelme je napisao/la: 29 lip 2026, 13:34
Manijakdokraja9 je napisao/la: 29 lip 2026, 13:07
Riquelme je napisao/la: 29 lip 2026, 12:51 A izvinite samo da pitam nešto, šta kada se skine Mirvić? Hoće li naši vrli skupštinari donijeti pare? Evo Kospicar je skupštinar pa neka nam otrkije kako planiraju donijeti pare u klub. Ili ćemo ponovo gledati Turanjanina, Bibera i Ševkiju Resića..
Ne znam brate iskreno, ja sam bio za Sanina kao i vecina nas, ali hajmo sad biti potpuno iskreni, prvo prema sebi. Necu ovo namjerno da pisem na ss forumu jer tamo ima vec dovoljno negative. Realno, otkako je dosao sve je nekako amaterski radjeno. Imenovanje Slavise, ostavka Save, statut, nedostatak komunikacije s navijacima, objava za Adidas, onda sad ovaj cirkus s prozivkom i pocetkom priprema, nemas ni igrace, a ni strucni stab (bar ne zvanicno). Pa ovo je stvarno za Bogu plakati, osim pod uslovom da se ne rijesi velika vecina stvari u ovoj tekucoj sedmici. Jos ako ima istine da plivamo bruku para za reprograme, a da je rijesenje za to da se digne kredit, ja bih mu vec sad pokazao izlazna vrata. Nisam apsolutno nimalo zadovoljan ni sa cim otkako je dosao u klub, budimo realni.
Eh vidi ovako brate.
Situacija je onako, što jest jest, nije super ali kad je bilo? Otkad pratim Želju u nekim smo belajima, helem nejse.

Imenovanje Slaviše je bilo pun pogodak, barem u tom trenutku, realno i ti i ja i svi smo bili presretni kada mu pogledaš CV i sve..Što se tiče ostavke Save mislim da je ona bila tu svakako jer sumnjam da bi Marić radio s njim, tj. očekivao sam nekog trenera iz Hrvatske i tu ekipu sa Marićem.

Komunikacija sa navijačima jeste loša, ali i šta da objave? Vidiš da nisu završili ni trenera jer se čeka to, objavili bi oni neku objavu da su imali šta objaviti.

Što se tiče igrača imaš ih, tačnije sa dosta njih se razgovaralo, neki su dogovoreni ali se moramo malo strpiti. Naravno doći će ako i ovo ostalo sve legne na svoje mjesto.

Što se tiče tih kredita, dizali su ih i ljudi prije Sanina ali to se ne zna ili samo niko ne želi da priča o tome, a sada dižemo kredit jer šta ćemo? Pa neće Sanin uložiti svoje pare i da ga sutra nabijemo nogom. Jednostavno i on i mi čekamo taj statut koji će se ponovo poslati i to je to. Bez statuta mi smo karina, kao i zadnjih 10 godina što smo bili.

Ja sam optimista, barem još koji dan, sedmicu.
Pitanje je kad ce poslati taj statut, ako to bude u toku ove sedmice pa eto eventualno pocetkom sljedece to je ok imacemo dovoljno vremena, ali sta ako ne onda i ovi ljudi odu iz kluba mjesec dana prije pocetka prvenstva necemo imati trenera i jako kratak igracki kadar. Apsolutno sam za Sanina ali ne smijemo uci nespremni u prvenstvo
Hrasno15

Post Postao/la Hrasno15 »

Dođe i prođe prozivka. Ako ovo ostane ovako kako je sada, teška i grčevita borba za opstanak.
GBBP87

Post Postao/la GBBP87 »

Raja do sad sam pisao na sportsport forumu ali rekoše mi da je ovo novi forum normalne raje. Samo da vas pozdravim sve.
Orvel

Post Postao/la Orvel »

GBBP87 je napisao/la: 29 lip 2026, 14:07 Raja do sad sam pisao na sportsport forumu ali rekoše mi da je ovo novi forum normalne raje. Samo da vas pozdravim sve.
Pozdrav, mislim da vise niko nije normalan ko prati Zelju al bar nema botova
UzivaocKajkuta

Post Postao/la UzivaocKajkuta »

jel ovo dankelankeho ostaju
a pehari su tu
Arma.

Post Postao/la Arma. »

Sve dok se ne usvoji statut hijene će se motat oko kluba i pokušavat da ga otjeraju, i ja ih razumijem, jer bez Zelje gube svoju kasicu prasicu.
Mirviću i ne možemo sudit jer čovjek faktički i nije ušao u klub još, zašto bi ulagao 100%, ako mu investicija visi u zraku.
Nadam se usvajanju statuta što prije, i da napokon uplovimo u mirnu luku.
zeljodogroba

Post Postao/la zeljodogroba »

Ma mi smo sebi najveci dusmani… umjesto da puste covjeku da odradi stvari napokon, investira, zavrsi statut, jok, hajmo saplitat noge gdje se stigne. Necemo mi nikad maci od mahale zbog hadzije, lipe i njima slicnih…
Neko se protivi kao necemu, a nije uspio 10 maraka donijet u klub, a znao je iznijet iz kluba sakom i kapom u svakoj prilici…
U pamet skupstinari… dosta je bivsih, dosta je bilo privatnih interesa i toga da na kraju samo klub i navijaci pate…
Bersaga

Post Postao/la Bersaga »

Ne vjerujem nikom, ni ovim ni onim ali sam ubijeđen da od nas nema ništa. Klub je srozan do temelja, nayebem im se majke svima.
Više sam vjerovao u Želju kad je Edis imao 9 igrača na prozivci.
braco

Post Postao/la braco »

slika

Ekipa sa današnje prozivke. Nema na ovoj slici Šukilovića jer ga ni klub na zvaničnoj nije uvrstio među igrače koji su bili na prozivci, mada sam vidio na slikama portala da je bio. Moguće jer mu je istekao ugovor, pa možda neće ni ostati, ali pošto smo ni na nebu ni na zemlji došao je vjerovatno da trenira dok mu se ne riješi status.
Levin

Post Postao/la Levin »

braco je napisao/la: 29 lip 2026, 17:44 slika

Ekipa sa današnje prozivke. Nema na ovoj slici Šukilovića jer ga ni klub na zvaničnoj nije uvrstio među igrače koji su bili na prozivci, mada sam vidio na slikama portala da je bio. Moguće jer mu je istekao ugovor, pa možda neće ni ostati, ali pošto smo ni na nebu ni na zemlji došao je vjerovatno da trenira dok mu se ne riješi status.
slika
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
braco

Post Postao/la braco »

Oćoravih na ovoj ljetnoj pauzi
UzivaocKajkuta

momci samo smireno, nemojte dat da vas nakve budale sto nisu upućene filuju u glavu, imali smo i zeljine vojnike i Rajlovac pa gdje nas je to dovelo, do čega nas je dovelo.....
pustite covjeka nek radi, pa nek je i ubleha, nek hoce zajebat, nije ni prvi ni zadnji, Zeljo smo, izvuci cemo se na ovaj ili na onaj način..... mene uvjeravaju da je sve oke, ne sjajno vec oke, da su prenapuhane tvrdnje samo da bi se covjek skinuo, ima problema al ti problemi u poređenju nekih ekipa su nista, ali molim vas za strpljenje i da pricekamo svi
a pehari su tu
UzivaocKajkuta

braco je napisao/la: 29 lip 2026, 17:51 Oćoravih na ovoj ljetnoj pauzi
previse si u sunce gledao
a pehari su tu
Levin

Post Postao/la Levin »

UzivaocKajkuta je napisao/la: 29 lip 2026, 17:53
braco je napisao/la: 29 lip 2026, 17:51 Oćoravih na ovoj ljetnoj pauzi
previse si u sunce gledao
Hahah, ma hoće jezik pravo. Već ga otpisao ali ne da se Šuki. :-D
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
GBBP87

Post Postao/la GBBP87 »

UzivaocKajkuta je napisao/la: 29 lip 2026, 17:53 momci samo smireno, nemojte dat da vas nakve budale sto nisu upućene filuju u glavu, imali smo i zeljine vojnike i Rajlovac pa gdje nas je to dovelo, do čega nas je dovelo.....
pustite covjeka nek radi, pa nek je i ubleha, nek hoce zajebat, nije ni prvi ni zadnji, Zeljo smo, izvuci cemo se na ovaj ili na onaj način..... mene uvjeravaju da je sve oke, ne sjajno vec oke, da su prenapuhane tvrdnje samo da bi se covjek skinuo, ima problema al ti problemi u poređenju nekih ekipa su nista, ali molim vas za strpljenje i da pricekamo svi
Ma ja se samo nadam da će se riješiti to što treba da se makar i zvanično imenuje trener da dovedemo kojeg igrača. Ne očekujem ništa specijalno svakako samo da se malo skrene s ove negative da pričamo malo o fudbalu.
Odgovori