FK Željezničar
-
Imekorisnicko
Re: FK Željezničar
Edis je dobio otkaz nakon što ga je Jusufbegović u kupu pobjedio 1-0 na Grbavici. Da sad preuzme,bukvalno bi nastavio gdje je stao.
Realno ograničen trener,ali i kao takav Murinjo za većinu koji su nas vodili.
- Lokomotifa
Naša liga je specifična, teška, puno nagaznih mina. Pa ja mislim da bi se Klopp šokirao kad izvede ekipu protiv onih mesara iz Sloge, pa gostovanja u Posušju i Bijeljini, pa kriminalno suđenje.
Tako da podržavam Edisa Mulalića. Podržavam sve koji znaju ligu i takmičenje, jer to nam je sad najpotrebnije. Nije vrijeme za eksperimente.
A mu*a kod trenera su broj 1 glavni uvjet da se ovo dovede u red.
Tako da podržavam Edisa Mulalića. Podržavam sve koji znaju ligu i takmičenje, jer to nam je sad najpotrebnije. Nije vrijeme za eksperimente.
A mu*a kod trenera su broj 1 glavni uvjet da se ovo dovede u red.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
-
AhmedNurudin
Ako se ne varam ovako bez provjere izgubio je u mostaru 1-0 prvu polufinalnu pa onda poraz u trebinju od Maksimovicevog Leotara 1-0 bez Santosa jer je skinuo dres u pobjedi 4-1 nad slogom. Imali su nekoga što baca aute sjećam se i Drina i Bender se sudaraju i primamo gol. Stvarno te dvije utakmice jesmo bili mrtvi. Svakako bolja varijanta od vicinih poslušnika tipa Maksimović ili Krunic ili Vlado...Sigurno se neće igrači zajebavati.Imekorisnicko je napisao/la: ↑27 vel 2026, 15:39 Edis je dobio otkaz nakon što ga je Jusufbegović u kupu pobjedio 1-0 na Grbavici. Da sad preuzme,bukvalno bi nastavio gdje je stao.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.
-
AhmedNurudin
Isto mislimo, kada popusti hajc dođe do izražaja manjak taktike koje ima, uz svo poštovanje prema njemu. Isto tako sigurno mu neće biti problem da se mankne, i ako stvarno tako bude volio bi da ostane u OP, u njegovo poštenje do sada vjerujem. Nikada nije oštetio Klub.AmarAmarOsimOsim je napisao/la: ↑27 vel 2026, 15:38 Sablja nije dugoročno rješenje. Zna i on sam. Trenutno je idealno. 15-ak utakmica do kraja, hajp, energija, bacanje, borba, to je ono što nam nedostaje. Jedini je koji će doći a da neće pitati šta dalje nakon 2.5 mjeseca. Garantujem da mu neće biti problem da se makne sa klupe ako će doći bolje rješenje i ako je to bolje po klub. Najbolje da sačekamo da se klub oglasi. Puno je mahalskih zadnjih dana. Dok ne bude na sajtu - ništa! Što se tiče plana na ljeto nadam se da će pronaći sportskog direktora i da će on da imenuje trenera. Normalno da odabir bude usklađen sa smijernicama kluba šta je plan da se uradi sljedeće godine i da onda on po toj procjeni pronađe najbolje rješenje. Pogubno bi bilo da se nađe trener pa onda sportski kao što se ranije radilo.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Vracamo se na Sablju? Nek nam je bog na pomoci. Al haj, ovi balvani svakako nista drugo i ne mogu igrati osim nabijanja lopte na drugu polovinu.
I ako fakat bude Sablja, jasno je da mi nikakvog dugorocnog plana nemamo. A iskreno vjerovao sam na onoj presici da postoje dugorocni planovi, ali nije prvi put da sam ispao budala kad je u pitanju Zeljo..
I ako fakat bude Sablja, jasno je da mi nikakvog dugorocnog plana nemamo. A iskreno vjerovao sam na onoj presici da postoje dugorocni planovi, ali nije prvi put da sam ispao budala kad je u pitanju Zeljo..
Čitaj s razumijevanjem šta se piše.Orvel je napisao/la: ↑27 vel 2026, 17:03 Vracamo se na Sablju? Nek nam je bog na pomoci. Al haj, ovi balvani svakako nista drugo i ne mogu igrati osim nabijanja lopte na drugu polovinu.
- AmarAmarOsimOsim
Nema tog dugoročnog plana koji sada funkcioniše. Niko se nije nadao da će Stojan biti totalni promašaj i da ćemo doći u još goru situaciju. Uostalom sačekajmo još ništa nije odlučeno.
Samo lud moze izabrati sablju pored Corica.
Ne znam šta bih rekao za Ćorića. Onu jesen smo igrali jedan od najljepših i najstabilnijih fudbala zadnjih godina ali mi odmah naumpadne "Suljo analitičar" pa se sjetim Ćorićevog proljeća i te patnje.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
- Lokomotifa
Adžem je imao stotinu grijeha, ali jedan dobar potez sam mu od prvog dana podržavao, a to je što je Krpića i Radovca odstranio iz ekipe.
I onda dođe fini čikica Slaviša, pa evo i Hajrudin, i opet neki Krpić vedri i oblači svlačionicom.
Zato podržavam dolazak Mulalića ili tako nekog luđaka, on mora vladati svlačionicom, a u suprotnom će svlačionica vladati njime. I tu mu nema pomoći.
I onda dođe fini čikica Slaviša, pa evo i Hajrudin, i opet neki Krpić vedri i oblači svlačionicom.
Zato podržavam dolazak Mulalića ili tako nekog luđaka, on mora vladati svlačionicom, a u suprotnom će svlačionica vladati njime. I tu mu nema pomoći.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
Ćoriću nikad neću zaboravit Zrinjski i Široki, ne može me niko ubjedit da nismo skinuli gaće u Širokom tada, a bili smo favoriti u tom dvomeču.
Onda primit 5 golova za poluvrijeme protiv Zrinjskog ne znam da se u historiji kluba desilo.
Onda primit 5 golova za poluvrijeme protiv Zrinjskog ne znam da se u historiji kluba desilo.
-
PatrickGerhardt
- PlavaPorodica
Nikad šupka hercegovačkog, nikad !
Sablja kakav god da je, naš je, i uvijek ću mu poželjeti sreću, u trenutnim okolnostima opstanak u ligi je ravan tituli, jer smo ubjedljivo najlošiji tim u ligi.. ko misli suprotno, i ko misli da je ovo samo trenutno i da će 'proigrati' ja bih mu poručio da se spusti konačno na zemlju, i nek analizira svaku našu utakmicu od početka sezone..
Adžem na kraju ispade, da je nemoguće uspio sa ovim igračima, al' je šupak kriv što smo i došli u ovu situaciju, sa svojim šemama sa menadžerima, koji nam uvaljaše ovaj silni škart. Njemu nema dobrodošlice u klub nikada više !
Sablja kakav god da je, naš je, i uvijek ću mu poželjeti sreću, u trenutnim okolnostima opstanak u ligi je ravan tituli, jer smo ubjedljivo najlošiji tim u ligi.. ko misli suprotno, i ko misli da je ovo samo trenutno i da će 'proigrati' ja bih mu poručio da se spusti konačno na zemlju, i nek analizira svaku našu utakmicu od početka sezone..
Adžem na kraju ispade, da je nemoguće uspio sa ovim igračima, al' je šupak kriv što smo i došli u ovu situaciju, sa svojim šemama sa menadžerima, koji nam uvaljaše ovaj silni škart. Njemu nema dobrodošlice u klub nikada više !
- AmarAmarOsimOsim
@Pablo11 znaš i sam da nisu u pitanju trenerske reference kod Ćorića nego ono što je bilo mimo terena. Znaš ti dosta toga. Da ne pišem sad do u detalje. Ja ne smatram da je Ćorić puštao utakmice ali ona sa Širokim u 352, ono mi smrdi. Totalno. Neću reći ni to da je pustio ali budimo realni 36 utakmica igraš jednu formaciju i dođeš u posljednjoj igraš 352. Ko je tu lud? Preći ćemo i preko toga. Nije ni to problem. 59b, super, čestitam. Gledajući ranije, sa njim i sa Babukom se igrao najbolji fudbal u Dolini. To su činjenice ali preko nekih drugih činjenica se ne smije preći. Taman da je Brko a ne on.
Situacija je bila prenabrijana da se UO opere radi smjene ali neke činjenice stoje i one su dosta da se ne pomišlja na njega a ne da mu se da posao. To je moje mišljenje. Hiljadu puta ću reći, nije problem taktike, sa tog aspekta je najbolje rješenje ali je karakterno nula. Ti znaš zašto ja to pričam. Ako ne znaš onda u pp.
Odmah da riješimo dilemu, nije ni Sablja melek, daleko od toga. Da je golemi stručnjak, nije, da je dugoročno rješenje, nije, ali radije ću da gledam njega kako gine nego nekog ko prosipa šuplju da pridobije raju sa patetičnim floskulama.
Sad kad klub dođe i neko treće rješenje isčupa koje se ne spominje nigdje.
Situacija je bila prenabrijana da se UO opere radi smjene ali neke činjenice stoje i one su dosta da se ne pomišlja na njega a ne da mu se da posao. To je moje mišljenje. Hiljadu puta ću reći, nije problem taktike, sa tog aspekta je najbolje rješenje ali je karakterno nula. Ti znaš zašto ja to pričam. Ako ne znaš onda u pp.
Odmah da riješimo dilemu, nije ni Sablja melek, daleko od toga. Da je golemi stručnjak, nije, da je dugoročno rješenje, nije, ali radije ću da gledam njega kako gine nego nekog ko prosipa šuplju da pridobije raju sa patetičnim floskulama.
Sad kad klub dođe i neko treće rješenje isčupa koje se ne spominje nigdje.