ISKRENE FUDBALSKE PRIČE !

phillies

Re: GOŠK GABELA

Post Postao/la phillies »

Avenija je napisao/la: 03 kol 2025, 21:43 Da ja krenem navoditi nedostatke mislili bi da sam najveci mrzitelj i krvnik Čelika i Bilinog Polja piše ali činjenica je da niko na Balkanu se gore ne odnosi prema svom stadionu od nas. NIKO!

Iskreno i ja sam sve te izgovore čuo što si napisao, ok ne moze na taj način ali to je samo izgovor da se nekako drugačije ne sredi ovaj zapušteni hram u kojeg se svi kunemo..

I da čovjek je iz daleke dijaspore, tu je jednom godisnje kao i na stadionu ali uglavnom podrzava ovu priču oko Čelika kroz sve akcije.
Naravno, nedostataka ima milion i svi smo svjesni toga, ali nazalost, zbog visedecenijske situacije u klubu, briga o stadionu je na jako niskim granama sto se tice prioriteta u radu. Druga stvar, pravno gledano ko je zaduzen za odrzavanje stadiona, ako je Grad vlasnik a NK Celik korisnik stadiona?
Navijaci Zelje sredjuju stadion, jer je Grbavica 1/1 u vlasnistvu Zelje, ako se ne varam. Ne znam jesi li cuo da HZ nesto rade na Kosevu, iako je Kosevo u daleko gorem stanju nego BP.
A evo, mozemo poci od nas samih. Koliko nas ce nakon zavrsetka utakmice pokupiti smece za sobom, pa makar one novine na kojima se sjedilo? Niko, ili jako mali broj ljudi. A o otpacima od kospica, popijenih sokova, kesicama i ostalom smecu da i ne govorim. A onda trazimo da to isto mjesto bude cisto, kao neko je duzan za nama cistiti. Pa bacas li smece po svojoj kuci tako (a smatramo da nam je BP druga kuca)?

Ali, slazem se i sa tobom i sa gospodinom iz dijaspore, da je stanje na stadionu alarmantno i da je krajnje vrijeme da se nesto ucini s njim. Ima li ikakvih naznaka da cemo uskoro vidjeti bar 3d prezentaciju "nacionalnog stadiona" ili je i to na standby?
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Nemamo mi kao klub naviku od 1995 godine da brinemo o svom stadionu. Da reprezentacija ovdje ne igra i da onda Huso nije ulozio milione da bi nastavila igrati do sad bi se srusio ili bio ruševina kao Tusanj. Da li nam ga je jednom zapalilo kao Grbavicu pa da moramo sve ispočetka ili otelo kao Veležu pa da moras graditi od nule lickali bi i mi ogradu i svako mjesto trulexom svakih 5 dana.

Hoce li biti ista od toga nacionalnog stadiona vidjeces u decembru kada se budu usvajali budzeti. Ne bude li u budzetu grada i kantona za 2026 godinu sredstva za tu namjenu odmah zaboravis za tu pricu.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
phillies

Tako je. U pravu si i za situaciju za Tusanj i za Grbavicu. Ali isto tako ne moze se ocekivati od kluba u danasnje vrijeme da ulozi pare u stadion, gdje je cifra da bi se vidio rezultat cca pola miliona ili milion maraka. Klub prije svega nema te novce, a i da ima opet kazem, pravno pitanje je da li smije klub praviti radove na stadionu koji nije u njegovom vlasnistvu.
Treca stvar je i famozno pitanje nacionalnog stadiona. Vjerujem da ce se bilo kakvi radovi, ako su i planirani od strane Grada stopirati, jer sto bi se nesto pravilo ako ce se za godinu rusiti...EDIT: Dakle cekamo decembar :D
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Ma nikakvi radovi pa niko nije lud da vjeruje da Čelik ima novac jer da ima doveo bi pojacanje. Nego ovo sto ne košta vise od 1000 KM tipa, očistiti, oprati, srediti zidiće, mogu ovi sto crtaju odlicne grafite. Ono minimalno. I da krene gradnja i rusenje juga i sjevera ostaju zidici na zapadu 3 godine jos minimalno :mrgreen:

U duhu naziva teme, da je Lujo glavni u Čeliku za 7 dana bi ga usminkao i brendirao kao da je Old Trafford :D

I da budem iskren nisam ni zadovoljan kako Alba odrzava stadion a kad im to kažeš kazu oni ne moze bolje kad Čelik trenira na njemu.
Redbull

Post Postao/la Redbull »

Nadam se samo da ce ovi novi vlasnici mitala imati vise sluha za sport i Celik, da cemo u njima dobiti novog dugogodisnjeg glavnog sponzora.
phillies

Ne uzdaj se u njih redbull, ublehe su to neke. Pitanje je sta ce i sa Mittalom biti kad oni udju u njega.

A Alba bi najvise volila da oni odrzavaju a da niko ne gaza po terenu, e tad bi bio savrsen :D
Samo Čelik zenički !!!

Avenija

Post Postao/la Avenija »

Bude li danas golman ovaj rezervni pojacanje a ovako najavljeno na portalu i kao bomba ima da izvrsim hidžru i sa ove teme i foruma.

Vezni kapitalac ili CF.
Redbull

Post Postao/la Redbull »

Ide kolektivni harakiri :mrgreen:
prisonbreak

Post Postao/la prisonbreak »

Avenija je napisao/la: 04 kol 2025, 11:39 Bude li danas golman ovaj rezervni pojacanje a ovako najavljeno na portalu i kao bomba ima da izvrsim hidžru i sa ove teme i foruma.

Vezni kapitalac ili CF.
Jest za golmana je rijec.
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Tobejarabi evo glave ako ovaj Kasumović nije poslan od neke strane sluzbe i instaliran na mjesto gradonačelnika da srusi Zenicu i sve unisti. Najjace uporište probosanske države i probosanskog naroda brojčano nakon Sarajeva.
phillies

Avenija je napisao/la: 04 kol 2025, 15:17 Tobejarabi evo glave ako ovaj Kasumović nije poslan od neke strane sluzbe i instaliran na mjesto gradonačelnika da srusi Zenicu i sve unisti. Najjace uporište probosanske države i probosanskog naroda brojčano nakon Sarajeva.
Nek nam se kockasta glava sere po glavi, dok "grOdska rOja" sjedi po kaficama i truni o situaciji u Siriji, Ukrajini, Grenlandu, globalnom zagrijavanju...i govori ne moze se vise ovako, trebalo se otici na vrijeme...
Samo Čelik zenički !!!

Avenija

Post Postao/la Avenija »

phillies je napisao/la: 04 kol 2025, 15:34
Avenija je napisao/la: 04 kol 2025, 15:17 Tobejarabi evo glave ako ovaj Kasumović nije poslan od neke strane sluzbe i instaliran na mjesto gradonačelnika da srusi Zenicu i sve unisti. Najjace uporište probosanske države i probosanskog naroda brojčano nakon Sarajeva.
Nek nam se kockasta glava sere po glavi, dok "grOdska rOja" sjedi po kaficama i truni o situaciji u Siriji, Ukrajini, Grenlandu, globalnom zagrijavanju...i govori ne moze se vise ovako, trebalo se otici na vrijeme...
Brate ovo nije realno sta covjek radi, stvara takvu negativnu atmosferu u gradu da mi se pocinje gaditi sve. Nema na koji temelj nije udario od gašenja javnog prevoza, gubljenja autobuske stanice ,udarac na Čelik, izgubio spor sa prima komerc jos mu ljudi slali dopise morat ćete sretu platiti pa eno nakon 5 godina mora platiti 2 miliona odštete iz našeg budzeta, udarac na Mittal, pa poskupljenje grijanja pokusaj do DANAS naplate kirije bolnici od 200 000 KM mjesecno a onom Kacili jaranu šibicaru dao zemljiste besplatno, nema javnih radova, nema kranova, trgova, čopori divljih pasa vladaju gradom, rijeka Bosna u najgorem stanju ikada od kada teče kroz Zenicu. 6 javnih preduzeća bez direktora svi bjeze, jutros ostavku dao i direktor JP za prostorno planiranje grada..ovdje se mora nesto hitno raditi, ovako destruktivno ponasanje jednog penzionera sa 70+ godina nije normalno. Ubrzo bi trebala presuda za Zenicatrans ali nevjerujem u najgore kantonalno tuzilastvo u drzavi, jedino glasanje o nepovjerenju i vanredni izbori. Njega pozicija gradonačelnika ne zanima kao ni grad on je tu da se sveti SDA i da ih ponizava i rusi i koristi poziciju Zenice za taj svoj rat.
Almir2018

Post Postao/la Almir2018 »

Avenija je napisao/la: 04 kol 2025, 11:39 Bude li danas golman ovaj rezervni pojacanje a ovako najavljeno na portalu i kao bomba ima da izvrsim hidžru i sa ove teme i foruma.

Vezni kapitalac ili CF.
Hoces li izvršiti hidzru sa foruma 🤣🤣
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Almir2018 je napisao/la: 04 kol 2025, 18:27

Vezni kapitalac ili CF.
Hoces li izvršiti hidzru sa foruma 🤣🤣
Zadovoljan sam ovim pojačanjem na golu jer je rutonja iskusan..mogu reci ozbiljan golman za TRENUTNI ČELIK.
Jos bolje sto na slikama nema onog truhlog zidica sto kvari cijeli zapad nisam se iznervirao znaci dobro je.

Eh sad klub ako želi da nas ne pati na tribinama mora doci vezni i CF. I onda sam sretan napokon. :D
Čitam najave za veznog ali jebat ga da je Inijesta ako ne prodje pripreme i ako ga dovedemo kasno pa bude spreman u 12-tom kolu kada nam odmaknu prvi konkurenti za Premijer ligu Stupčanica GOŠK Sloboda i Radnik.
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Ja cu pisati dok ne dodje pa za dvije godine za dvije.
Čelik nema centarfora u rosteru ! Masić to nije.
Odgovori