Tema posvećena NK Čelik Zenica okuplja sve navijače i simpatizere kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, rezultatima, igračkom kadru, transferima i svim aktuelnim dešavanjima vezanim za Čelik.
Rz88 je napisao/la: ↑30 lip 2026, 11:20
Sveukupna cijena za narednu sezonu:
18 utakmica Zapad: 228KM
18 utakmica Istok: 154KM
18 utakmica Jug: 112KM
18 utakmica Kids: 64KM
I neka sezonske budu:
Zapad 200KM, clanovi 100KM
Istok 140KM, clanovi 70KM
Jug 100KM, clanovi 50KM
Kids 20KM, ne znam ima li za clanove
One ostale kategorije studenti, penzioneri, invalidi... bih izbacio. Ili si clan ili nisi...
Vjerujem da se ovako moze i clanstvo dignuti jer je svima isplatljivije onda uzeti clansku i sezonsku, pogotovo za zapad.
Mora veći popust na sezonskim biti za obične sezonske. Svi klubovi u evropi nude minimalno 20, 30% popusta u odnosu na pojedinačne, ko će dati za sezonsku 200KM kojom štediš samo jednu utakmicu, a svako propusti nekoliko u sezoni.
Još u kupu u 1/16 finala si sigurno gost, u 1/8 50/50% da si domaćin, tek od 1/4 finala imaš garanciju domaće utakmice. Tako da kup treba biti uračunat, ali nikako ga računati što se neke cijene tiče.
Ja očekujem zapad 150KM, članovi 100KM. Istok 100KM, članovi 75KM, jug 80KM, članovi 50KM. Tako nekako otprilike.
Prosle sezone 104KM, a sezonska 90KM: popust 14%. Kup ne treba racunati mogli smo ispasti od Troglava, a mogli smo proci i Sarajevo, Velez...
KakhaKaladze je napisao/la: ↑30 lip 2026, 16:35
Najveci problem je sto mi pravno gledano smo nebitan faktor. Mozes vrsiti pritisak i to je to. Stadion u vlasnistvu grada koji je nama dat na koristenje. Pravno gledano mi od papira za Bilino imamo samo taj ugovor. Mene vise brine sto Vico vise vodi racuna o Celiku nego Fudu i vise potencira Celik u izjavama nego Fudo. Opet Klub nije u losim odnosima s Fudom pa me to iznenadjuje da se ne osvrce na interese Celika. Ruku na srce ko je ocekivao da ce sve ic glat i kako smo mi zamislili je budala. Milijarda ce tu bit nateznja i ustupaka sa svih strana. Na kraju dana nas zanima Celik a Vicu repka prije Celika jer pravi stadion za repku a ne za Celik sto je donekle i ocekivano i usudio bih se rec i normalno. A sto se pravi stadion na mjestu Bilinog ostaje ogromna nepoznanica ali isto tako da se pravi negdje drugo mi bi ga vidjeli samo turisticki ko i trening centar. Tako da jedina opcija u kojoj cemo mi dobit na koristenje nov stadion je rekonstrukcija Bilinog. E sad jel to vrijedi rizika trebamo se dobro svi zapitati. U jednu ruku mi zivimo od saveza jer sami ne bi mogli nista ozbiljnije uraditi na Bilinom. Prije ili kasnije kroz period od 10 15 godina ce Bilino postati neuslovan stadion, pitanje je mozemo li mi skupiti u tom periodu silne milione da ga sam obnovis. Jako tesko. Ne mozes bit pametan al srecom ima pametnijih od nas koji vode racuna o interesu Celika i sigurno bolje znaju od nas.
Kroz 10 do 15 godina neces biti gdje si danas, ako budemo išli korak po korak i transparentno.Prije samo 6 godina si bio pred gašenje a gledaj nas danas.Nama je ovaj stadion za PL dosta i za europsku scenu, malo ga dotjeravati polahko i to je to.Bolje milion potrošiti kroz narednih 10-15 godina nego ovo dopustiti.Vidiš da seoska varalica ima interesa u ovom svemu, jer ukrast će se tu koji milion zato je i zapeo,a pijanduri treba reci da Velež i Sarajevo nisu igrali pune 2 godine minimum na drugim stadionima.