NK Čelik

Tema posvećena NK Čelik Zenica okuplja sve navijače i simpatizere kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, rezultatima, igračkom kadru, transferima i svim aktuelnim dešavanjima vezanim za Čelik.

Koga bi ste voljeli prvo kolo kao protivnika?

Anketa traje do: 14 lip 2026, 13:33.

Sarajevo, Željo u Zenici
14
41%
Sarajevo, Željo u gostima
4
12%
Borac, Zrinjski u Zenici
1
3%
Borac, Zrinjski u gostima
0
Nema glasova.
Radnik, Sloga u Zenici
8
24%
Radnik, Sloga u gostima
3
9%
Velež, Široki u Zenici
4
12%
Velež, Široki u gostima
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 34

phillies
12. igrač

Re: NK Čelik

Post Postao/la phillies »

Evo i zavrsne statistike svih igraca Čelika koji su nosili sveti dres u ovoj sezoni. Uzivajte :D

slika

Izvojeno:

Lista strijelaca:

Masic - 16
Sero- 8
Popovic, Sijamija - 4
Masetic, Telalovic - 3
King, Jamakovic, Vardo - 2
Hodzic, Smajlovic, Delic, Kalesic, Palackic, Medjuseljac, Jenjic - 1

Asistencije:

Masic - 7
Telalovic, Delic, Popovic - 3
King, Durmis, Jamakovic, Sero,Jenjic, Palackic, Amoah, Smalovic, Sivac, Masetic, Hodzic - 2
Sijamija, Kalesic, Vardo, Babic - 1

Najvise odigranih minuta: Sivac - 2171
Najveci broj utakmica na terenu: Sivac - 25
Najveci broj kompletnih utakmica odigranih: Horic - 23
Bez javne opomene: Masic, Medjuseljac, Kalesic, Spahic, Krehmic.

Najveci broj gostovanja: ROBIJASI - SVE! :pray:

Navijacima i simpatizerima zelim ugodan odmor, a Upravi jos bogdu snage da izguraju ovaj prelazni rok i naprave respektabilnu ekipu, pa da od augusta krenemo u nove pobjede za crno-crvene!

Svako dobro...
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Almir2018

Post Postao/la Almir2018 »

FRLegioen je napisao/la: 06 lip 2026, 23:00
Almir2018 je napisao/la: 06 lip 2026, 22:18 To bi bilo to od ove sezone i da nam bude posljednja akobogda ikada u 1 ligi FBiH
Sto se mene tice licno nikad vise kao ove sezone nisam pratio utakmica uzivo Celika
5 domaćih i 3 gostovanja Bihać,Banovići,Tuzla ukupno 8 uzivo utakmica
Ako bi birao najbolju utakmicu koju sam gledao uzivo ne mislim u fudbalskom smislu to su 2 utakmice putovanje u Bihać gdje je druženje i boravak 2 dana tamo bilo extra gdje nas je ugostio nas navijac Zike i druga utakmica prošli vikend protiv Igmana atmosfera neopisiva jos sam pod dojmom sa te utakmice
Ova mi sezona donijela mnoga nova poznanstva i prijateljstva od ekipe za Bihać do momka jednog iz Tuzle
Sve u svemu sjajna sezona iza nas je
Sad idemo u čišćenje ekipe i dovođenje novih igrača
Kreće ludilo i meni najmlađi dio sezone ko ce otići doći itd
I jedna molba upravi da objavi se kada neki igrač produži ugovor da ne čekamo članak ko je ostao kao prošlih prelaznih rokova
Lupam produžio masic objavi na fb i Instagram da znamo I tjt
A Kubat,a salata što mu dođeš 🤣...Svaka vama čast nezeničanima ,volite Čelik više nego 90 % zeničana...Vozuća,Zavidovići(Brezik,Gostovići-Falja),Banovići,Doboj,Bihać,Jajce,Donji Vakuf,Sanski Most, uz standardne Vitez,Busovača,Travnik,Novi Travnik,Kakanj,Žepče,Novi Šeher...Javite se ostali 🖤❤️
Udebljat ce se od salate jos vise ne moze mislim na njegovo zdravlje 🤣🤣
Ma nema nas gdje nema vidio si i momka onog iz Tuzle sto je u nedjelju bio samnom ima nas i dole 🖤❤️💪💪
Ali45

Post Postao/la Ali45 »

▶️ Brzonogi ofanzivac: Nihad Šero karijeru nastavlja u Sjevernoj Makedoniji 🔥

Jedan od najpoznatiji menadžera Admir Husarić potvrdio nam je da njegov igrač neće ostati u Čeliku i da uskoro potpisuje ugovor na dvije godine sa ekipom koja je uvijek u vrhu tabele Prve lige Makedonije.
c'mon likČe
prisonbreak

Post Postao/la prisonbreak »

Ali45 je napisao/la: 07 lip 2026, 10:34 ▶️ Brzonogi ofanzivac: Nihad Šero karijeru nastavlja u Sjevernoj Makedoniji 🔥

Jedan od najpoznatiji menadžera Admir Husarić potvrdio nam je da njegov igrač neće ostati u Čeliku i da uskoro potpisuje ugovor na dvije godine sa ekipom koja je uvijek u vrhu tabele Prve lige Makedonije.
Ako je dobio okej ponudu sretno momku, imao je dobrih i losih partija, na kraju je bas digao formu, bas je bio spreman i fizicki.
Ja sam ga vidio i u PL, sigurno je mogao odigrati neku finu rolu.
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

Ali45 je napisao/la: 07 lip 2026, 10:34 ▶️ Brzonogi ofanzivac: Nihad Šero karijeru nastavlja u Sjevernoj Makedoniji 🔥

Da mu sretno bude, da napravi jos veci iskorak u karijeri.

Ako cemo iskreno mi smo ga vidjeli za rotacije u pl, on se mozda drugacije vidio, dobio priliku da zaigra za ekipu koja ce se u europi takmiciti. Nema tu price i drame, hvala mu za sve i idemo dalje.
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

Hvala Šerexu i sretno dalje u karijeri. Možda i bolje za obe strane, teško da bi bio starter i zadovoljan minutažom, bolje ostaviti Popovića za klupe na desnom krilu, naš je, neće praviti problem, već finih godina, klupa ne bi trebala biti problem. Otvara se onda i prostor da se Smajlović ostavi za klupe zbog U21, a nama je tražiti kvalitetnog lijevog beka za startera i oba nova krila.
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

slika

Mislim da je ovo realna slika za narednu sezonu, pokušati zadržati ovih 12 igrača, možda još 1 ili 2 i dovesti 10ak premijerligaškog kvaliteta.
Apex

Post Postao/la Apex »

U utakmici kupa protiv FKS je pokazao koliko nije kalibar za PL, u 5 min kontra stigao ga lik koji je bio 15 m iza njega. 1LF je njegov plafon
Vječno ćemo voljeti samo Čelik zenički ! #Lamelaši 🖤❤️
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

Truhlo je napisao/la: 07 lip 2026, 11:41 slika

Mislim da je ovo realna slika za narednu sezonu, pokušati zadržati ovih 12 igrača, možda još 1 ili 2 i dovesti 10ak premijerligaškog kvaliteta.
Popovica, King i Vardu ne vidim ni za rotacije u pl.

Treba i nama 15 igraca :-o
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

Apex je napisao/la: 07 lip 2026, 11:42 U utakmici kupa protiv FKS je pokazao koliko nije kalibar za PL, u 5 min kontra stigao ga lik koji je bio 15 m iza njega. 1LF je njegov plafon
Ma prevelika je razlika u kvaliteti jbg, evo i ovaj sastav gore što sam stavio, nakon dva transfer roka maksimalno će 4, 5 ostati, svi će kvalitetom otpasti. Tako je, kako je.

@redbull davno sam govorio da nam treba 15 igrača PL kvaliteta, al eto dosta raje ne prati PL pa lupa gluposti. Al eto za početak zbog hemije u ekipi, ostaviti ovih 12ak komada i dovesti 13 novih, čisto da imamo kakvu takvu okosnicu.
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

Mašić, Mašetić i Sivac imaju neke šanse da se probiju u PL uz kvalitetnije suigrače, čisto zbog fizičke spreme i kvaliteta kojim su odskakali u prvoj ligi. Ostatak vrlo teško, možda još Šutković i Hodžić zbog U21 i Amoah eventualno, njega sam zaboravio.
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

X, Sutkovic, Durmo
X, Sivac
Horic, Hodzic, Babic
X, Masetic
X, Popovic, Smajlovic
X, Amoah
X, X, X
X, X
X, Sijamija
X, X
X, Masic, King
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

Rz88 je napisao/la: 07 lip 2026, 11:51 X, Sutkovic, Durmo
X, Sivac
Horic, Hodzic, Babic
X, Masetic
X, Popovic, Smajlovic
X, Amoah
X, X
X, X
X, Sijamija
X, X
X, Masic, King
Sve u 5 deka, neko bi ostavio ovog, neko onog, al eto vrti se u tih 10ak igrača, koje svi ponavljamo.

Ogroman posao pred upravom i stručnim štabom u naredne 2 sedmice, nema puno odmora, pripreme će sigurno startati već za 15ak dana.
Avenija
Policija

Post Postao/la Avenija »

Svaka vama čast pa vidite Smajlovića pa čak i na klupi.
Da smo nekim slučajem ostali još godinu u ovoj ligi ne bi ga vidio ni u federaciji. Niti ima snagu, niti brzinu, niti kondiciju za beka, niti duel igru, niti centaršut. Ne može prevagu u ligi FBiH napraviti. Uglavnom paklen posao pred stručnim štabom i upravom idućih sedmica. Baš paklen. Moraš napraviti ekipu koja će biti medju 6-7-8 najboljih u državi. 10+ provjerenih igrača.

Ne znam šta je teži i zahtjevniji period, sada idućih mjesec sklopiti PL ekipu ili zadnji ovo mjeseci borbe za ulazak u PL.

Pakao
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

Avenija je napisao/la: 07 lip 2026, 12:21 Svaka vama čast pa vidite Smajlovića pa čak i na klupi.
Da nekim slučajem smo ostali još godinu u ovoj ligi ne bi ga vidio ni u federaciji. Niti ima snagu, niti brzinu, niti kondiciju za beka, niti duel igru, niti centaršut. Ne može prevagu u ligi FBiH napraviti. Uglavnom paklen posao pred stručnim štabom i upravom idućih sedmica. Baš paklen. Moraš napraviti ekipu koja će biti medju 6-7-8 najboljih u državi. 10+ provjerenih igrača.

Ne znam šta je teži i zahtjevniji period, sada idućih mjesec sklopiti PL ekipu ili zadnji ovo mjeseci borbe za ulazak u PL.

Pakao
Moraš imati u zapisniku 4 U21 igrača, Smajlović kakav god da je, kad uzmeš u obzir cijelu sezonu, kvalitetniji je za klasu od Babića i Palačkića.
Odgovori