NK Čelik

Tema posvećena NK Čelik Zenica okuplja sve navijače i simpatizere kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, rezultatima, igračkom kadru, transferima i svim aktuelnim dešavanjima vezanim za Čelik.

Hoćemo li uspjeti napuniti Bilino polje do posljednjeg mjesta u nedjelju na proslavi?

Anketa traje do: 29 svi 2026, 11:49.

DA
10
36%
NE
3
11%
MORAMO
15
54%

Ukupno glasova: 28

Almir2018

Re: NK Čelik

Post Postao/la Almir2018 »

Avenija je napisao/la: 22 svi 2026, 22:58 slika

Kad smo kod šalova...
Hoces jedan da ti ponesem iz Tuzle 🤣🤣🤣
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

Cod je napisao/la: 22 svi 2026, 23:11 Ne znam,ali da u Zenici nema niko da zaštiti gradsku imovinu,dati nesto u bescjenje... pogotovu sto smo im bili alternativa,ako u Sarajevu ne mogne. Samo tribina po tribina ili nikako.
Stadion je gradski, sta ko tu pravno moze? Na kraju kad se novi napravi, isti ce ostati u vlasnistvu grada, vjerovatno sa ugovorom o koristenju za reprezentaciju i Čelik, kao i do sada.

Nacionalnim ce se proglasiti, cisto da svi nivoi vlasti mogu ucestovati u finansiranju. Vidjeli smo svi idejni projekat, stadion se pravi sa prilagodbom za razne dogadjaje i timove. Stolice su ostale crvene, vanjski izgled stadiona ce rijesiti ledovima, znaci po potrebi mijenjat ce boje... Nije sad da i nas kao klub niko nista nije pitao.
Avenija
Policija

Post Postao/la Avenija »

DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

Cod je napisao/la: 22 svi 2026, 21:54 I ja nesto kontam ovo u vezi stadiona,nas doslo od gradonacelnika daje stadion vrijedan 10ine miliona za badavu. Znaci gradsku imovinu daje daba. Niko savezu nije htio dati svoj stadion a svi su od općina,kantona,Federacije uzimali novac za izgradnju,samo se Celiku dopustilo da ostane bez icega ili podstanar.
Povlačio sam tu temu na rekonstrukciji bar 10 puta, niko apsolutno niko, ni željo, ni velež ni njihovi gradovi nisu podmetali leđa ni gurali njihove stadione da budu "nacionalni" , nego gledaju interese svojih klubova.

Drugo kao treba rušiti staro, pa imaš zgrada starijih 50 godina od stadiona po gradu, jel i to treba rušiti. Prvi put na ovom forumu čujem da beton i armatura mogu ostariti.

Bilino jeste zapušteno, treba mu samo jedno kvalitetno tekuće održavanje, nikakvo rušenje. Pa eno klub zidiće one odradi u sivo, pa to sad vizelno izgleda ko novo.
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

Redbull je napisao/la: 22 svi 2026, 23:18
Cod je napisao/la: 22 svi 2026, 23:11 Ne znam,ali da u Zenici nema niko da zaštiti gradsku imovinu,dati nesto u bescjenje... pogotovu sto smo im bili alternativa,ako u Sarajevu ne mogne. Samo tribina po tribina ili nikako.
Stadion je gradski, sta ko tu pravno moze? Na kraju kad se novi napravi, isti ce ostati u vlasnistvu grada, vjerovatno sa ugovorom o koristenju za reprezentaciju i Čelik, kao i do sada.

Nacionalnim ce se proglasiti, cisto da svi nivoi vlasti mogu ucestovati u finansiranju. Vidjeli smo svi idejni projekat, stadion se pravi sa prilagodbom za razne dogadjaje i timove. Stolice su ostale crvene, vanjski izgled stadiona ce rijesiti ledovima, znaci po potrebi mijenjat ce boje... Nije sad da i nas kao klub niko nista nije pitao.
Čuj šta ko tu može, a šta se moglo početkom 2000tih kad se isto tako pravno stadion prebacio u vlasništvo grada iz vlasništva kluba? Isto tako bi se pravno moglo vratiti klubu kad skroz stane na noge.

Ma glupa priča skroz, akteri koji ruše trenutno najbolji stadion u državi pored pa sigurno 5 lokacija koje se mogu pronaći u gradu za izgradnju novog.
Sabani_Nonda

Post Postao/la Sabani_Nonda »

Ljudi priprema se investiciji od 120 miliona km koja ostaje Zenici, Čeliku. Razumijem ljubav prema klubu, ali mislim da treba gledati širi kontekst. Izgradnjom stadiona prvo Čelik rješava pitanje stadiona sljedećih 30-40 godina. Drugo dobijamo reprezantativan objekat za različite svrhe, reprezentacija ostaje tu godinama, pozitivno utice na ekonomiju grada, djeca će dolaziti ne ekskurzije pa će posjetiti stadion Itd. Nismo grad koji je u poziciji da izmišlja i bira investicije (nije ni BiH jer smo sa Kosovom najsiromašniji u Evropi) mislim da je to dobar potez i da će izgradnjom stadiona Zenica biti na sportskoj mapi regiona. Najmoderniju i najljepši stadion, najmodernija dvorana, najbolji otvoreni i zatvoreni bazeni, trening centar, Kamberovica polje. Mislim da nema grada u BiH a vjerovatno i šire sa takvom sportskom infrastrukturom. To će koristiti svima. Volio bih kada bi svi podržali izgradnju stadiona. Nadam se da će biti model gdje će se raditi planski da bar ostane zapad a ostalo se srusi, ali i iako ne bude mislim da je takav projekat da se navijači i klub moraju prilagoditi. To je ipak od velikog značaja za Zenicu, ne samo u sportskom smislu. Po meni je vrlo djetinjasto reci ako ne može Čelik igrati tu godinu dana ne treba praviti nikako. Razumijem da postoje ljudi u Zenici koji vole Čelik kao člana porodice, ali isto tako postoji 50 puta vise koje Čelik ne zanima. U konačnom ako neko stopira izgradnju stadiona iz bilo kojeg razloga i izgubimo ovu priliku muslim da bi to bio izuzetno izuzetno glup potez, najblaže rečeno. Nadam se da će se pronaći idealno rješenje, da će Čelik igrati na Bilinom i da će novi stadion biti gotov za godinu dana (bar u dijelu da se može igrati na njemu )
BadrHari

Post Postao/la BadrHari »

Sabani_Nonda je napisao/la: 23 svi 2026, 07:27 Ljudi priprema se investiciji od 120 miliona km koja ostaje Zenici, Čeliku. Razumijem ljubav prema klubu, ali mislim da treba gledati širi kontekst. Izgradnjom stadiona prvo Čelik rješava pitanje stadiona sljedećih 30-40 godina. Drugo dobijamo reprezantativan objekat za različite svrhe, reprezentacija ostaje tu godinama, pozitivno utice na ekonomiju grada, djeca će dolaziti ne ekskurzije pa će posjetiti stadion Itd. Nismo grad koji je u poziciji da izmišlja i bira investicije (nije ni BiH jer smo sa Kosovom najsiromašniji u Evropi) mislim da je to dobar potez i da će izgradnjom stadiona Zenica biti na sportskoj mapi regiona. Najmoderniju i najljepši stadion, najmodernija dvorana, najbolji otvoreni i zatvoreni bazeni, trening centar, Kamberovica polje. Mislim da nema grada u BiH a vjerovatno i šire sa takvom sportskom infrastrukturom. To će koristiti svima. Volio bih kada bi svi podržali izgradnju stadiona. Nadam se da će biti model gdje će se raditi planski da bar ostane zapad a ostalo se srusi, ali i iako ne bude mislim da je takav projekat da se navijači i klub moraju prilagoditi. To je ipak od velikog značaja za Zenicu, ne samo u sportskom smislu. Po meni je vrlo djetinjasto reci ako ne može Čelik igrati tu godinu dana ne treba praviti nikako. Razumijem da postoje ljudi u Zenici koji vole Čelik kao člana porodice, ali isto tako postoji 50 puta vise koje Čelik ne zanima. U konačnom ako neko stopira izgradnju stadiona iz bilo kojeg razloga i izgubimo ovu priliku muslim da bi to bio izuzetno izuzetno glup potez, najblaže rečeno. Nadam se da će se pronaći idealno rješenje, da će Čelik igrati na Bilinom i da će novi stadion biti gotov za godinu dana (bar u dijelu da se može igrati na njemu )
:like:
Cod

Post Postao/la Cod »

Taj stadion ako se započne raditi a ne bude se imalo 120mil.nikad se neće završiti. Zašto se recimo ne sruši sve sem zapada,pa njega samo renovirati ili kad se ostale 3 tribine završe srušiti i zapad? Ja ne znam kakav je status stadion imao prije nego je Fudo prebacio na grad,da li je bio vlasništvo NK Celik? Sjećam se dok sam bio dječak da je bila neka peticija,potpisi da se stadion dodijeli Celiku,ako se ne varam davno je bilo?
Sabani_Nonda

Post Postao/la Sabani_Nonda »

Cod je napisao/la: 23 svi 2026, 09:21 Taj stadion ako se započne raditi a ne bude se imalo 120mil.nikad se neće završiti. Zašto se recimo ne sruši sve sem zapada,pa njega samo renovirati ili kad se ostale 3 tribine završe srušiti i zapad? Ja ne znam kakav je status stadion imao prije nego je Fudo prebacio na grad,da li je bio vlasništvo NK Celik? Sjećam se dok sam bio dječak da je bila neka peticija,potpisi da se stadion dodijeli Celiku,ako se ne varam davno je bilo?
Nije to Fudo uradio, Mislim da je to uradjeno čak prije Huse Smajlovica
Eugen

Post Postao/la Eugen »

Ide tribina po tribina i nikako drugačije, Čelik nema gdje igrati svoje utakmice, zato ili tribina po tribina ili nikako. Čelik je ispred reprezentacije, Fude, Vice i ostalih lopova.
Avenija
Policija

Post Postao/la Avenija »

Tema ovdje je Čelik, imate temu odmah pored Bilino polje i bujrum, ja svoje mišljenje napisao, stavio tačku i ćao. Ko hoće neka piše o stadionu neka piše.

Još 1 dan do utakmice :grljenje:

Mozda mnogi misle rezultatski nevažna utakmica ali meni nije, pred Igman i proslavu poraz nam ne treba radi atmosfere i svega i drago mi je što je to rekao na pressici Regoje. Idemo jako kao i sve utakmice do sada nema igranja s ugledom kluba.

Spomenuo je i juniore koje smo prizivali, danas igraju negdje u gostima utakmicu svoju prvenstvenu omladinske Premijer lige , plus nemaju ugovor potpisan sa Čelikom tako da neće vjerovatno igrati niko novi sutra.
Avenija
Policija

Post Postao/la Avenija »

https://www.oslobodjenje.ba/sport/fudba ... a-licencu/

Jonjić: Robijaši su najvažniji uzrok našeg uspjeha, već ispunjavamo 70% uslova za licencu

Veliki intervju našeg direktora.
BatistutA19

Post Postao/la BatistutA19 »

Avenija je napisao/la: 22 svi 2026, 23:54
Ima li ova stranica na fb i koju zapratit koja je najbolja, de uslikaj i stavi ovde ,naso sam neke ali nisu mi cemu cak mi bolje 1 liga prati utakmice nego ovi Wwin ligu BiH
072

Post Postao/la 072 »

Avenija je napisao/la: 22 svi 2026, 19:09
072 je napisao/la: 22 svi 2026, 18:31 Najjaci sal kluba je onaj koji je Šemso imao na zidu u Nasoj maloj klinici :D
Onaj bijeli sto piše FC CELIK? :D
To je taj, nije ih vise od 100 komada izbaceno tada…

slika

slika
Zehrid

Post Postao/la Zehrid »

Avenija je napisao/la: 23 svi 2026, 09:30 Tema ovdje je Čelik, imate temu odmah pored Bilino polje i bujrum, ja svoje mišljenje napisao, stavio tačku i ćao. Ko hoće neka piše o stadionu neka piše.

Još 1 dan do utakmice :grljenje:

Mozda mnogi misle rezultatski nevažna utakmica ali meni nije, pred Igman i proslavu poraz nam ne treba radi atmosfere i svega i drago mi je što je to rekao na pressici Regoje. Idemo jako kao i sve utakmice do sada nema igranja s ugledom kluba.

Spomenuo je i juniore koje smo prizivali, danas igraju negdje u gostima utakmicu svoju prvenstvenu omladinske Premijer lige , plus nemaju ugovor potpisan sa Čelikom tako da neće vjerovatno igrati niko novi sutra.
Šehić je čini mi se dobio karton protiv Želje treci po redu i ne igra danas za juniore.
Mozda on bude u sastavu sutra?
Odgovori