Imali smo šalove bez grba i imena kluba i .Kocka crvena ,kocka crna i tako.Furale se fajerke i šalovi stranih klubova ,šarenilo bilo u cijeloj bivšoj državi.Tek od 90 -ih počinju šalovi sa imenima grupa velike četvorkeAvenija je napisao/la: ↑22 svi 2026, 19:09Onaj bijeli sto piše FC CELIK?
Malo mi je krivo mi je što nisam počeo šalove skupljati kada i ulaznice sve redom.
Kakvu bi kolekciju imao, sada imam samo 3 šala.
Je li ima neko da posjeduje veliki broj šalova i da je kupovao redom kako je koji bio dostupan npr zadnjih 20 godina?
Od ove starije raje jesmo li imali šalove prije rata? Ako jesmo ima li iko ijedan? Kako su izgledali?
NK Čelik
Re: NK Čelik
Kad dodjem u Zenicu ako Bog da uslikat cu ga pa objavit. Ne mogu garantovat al sigurno ih nema 5 u Zenici. Ne znam ikog ikad da sam vidio sa tim salom.Zamorano je napisao/la: ↑22 svi 2026, 20:04E to je to,sto ja pisem. Cijenis sto je star i nedas ga za milju! To je pravo i ispravno razmisljanje. Sad bi eto trebo taj sal zamjeniti ili nositi novi sal a taj ostaviti u kuci jer je star. Upravo kontra po meni treba biti i oni najstariji rucno pleteni do ovih najnovijih jer i kroz tu raznolikost u salovima ili starim dresovima vidis kako je klub prolazio kroz decenije postojanja.
@Avenija prije rata ili 80tih bilo je i zastava i salova i transparenata al 99% u sopstvenoj reziji,rucna izrada,malo je bilo stvari bas ono odstampano sa imenom i grbom kluba.
Dize se prasina

Sto se salova tice, poslije rata salovi sto su dosli sa Astore opremom su bili vrh... Kasnije smo lutali sa izradom pa je bilo svakakvih (i ovaj sa slike je iz to perioda). Drago mi je reci da sam bio u ekipi koja je organizovala izradu mislim prvih bar salova Robijasa ( dvije garniture, sa bijelom i crnom verzijom i vezenim grobm Robijasa). Nije ih se puno uradilo, ali bili su kvalitetni. Jos se mogu vidjeti na stadionu.
Ali i salovi kao i mnogo sta ekspanziju dozivljavaju kako je ova generacija Robijasa na tribini.
Davno sam pisao kako sad Jug izgleda jako pismeno sto se tice izgleda. Nase majice i salovi i ostali rekviziti, nema vise indijanstine i cirkusa.
A ovaj sa slike je u zasluzenoj mirovini
Samo Čelik zenički !!!
"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Imam istiCrkvice88 je napisao/la: ↑22 svi 2026, 20:25Kad dodjem u Zenicu ako Bog da uslikat cu ga pa objavit. Ne mogu garantovat al sigurno ih nema 5 u Zenici. Ne znam ikog ikad da sam vidio sa tim salom.Zamorano je napisao/la: ↑22 svi 2026, 20:04E to je to,sto ja pisem. Cijenis sto je star i nedas ga za milju! To je pravo i ispravno razmisljanje. Sad bi eto trebo taj sal zamjeniti ili nositi novi sal a taj ostaviti u kuci jer je star. Upravo kontra po meni treba biti i oni najstariji rucno pleteni do ovih najnovijih jer i kroz tu raznolikost u salovima ili starim dresovima vidis kako je klub prolazio kroz decenije postojanja.
@Avenija prije rata ili 80tih bilo je i zastava i salova i transparenata al 99% u sopstvenoj reziji,rucna izrada,malo je bilo stvari bas ono odstampano sa imenom i grbom kluba.
Drug mi ima takodjer isti, ali nije crno na krajevima, nego crveno
"Ludilo srce je zarobilo, stanje je psihotično, na Bilinom delirijum..."
To je taj sa crvenim resicamazjenica je napisao/la: ↑22 svi 2026, 20:49Imam istiCrkvice88 je napisao/la: ↑22 svi 2026, 20:25Kad dodjem u Zenicu ako Bog da uslikat cu ga pa objavit. Ne mogu garantovat al sigurno ih nema 5 u Zenici. Ne znam ikog ikad da sam vidio sa tim salom.Zamorano je napisao/la: ↑22 svi 2026, 20:04
E to je to,sto ja pisem. Cijenis sto je star i nedas ga za milju! To je pravo i ispravno razmisljanje. Sad bi eto trebo taj sal zamjeniti ili nositi novi sal a taj ostaviti u kuci jer je star. Upravo kontra po meni treba biti i oni najstariji rucno pleteni do ovih najnovijih jer i kroz tu raznolikost u salovima ili starim dresovima vidis kako je klub prolazio kroz decenije postojanja.
Drug mi ima takodjer isti, ali nije crno na krajevima, nego crveno
Dize se prasina
A ovaj je replika onog Astore sala, samo drugacije radjen.
Samo Čelik zenički !!!
Sad bi kod mene komsija komentar dao,lijep je sal al bogati koliko si platio tepihphillies je napisao/la: ↑22 svi 2026, 20:45
![]()
Sto se salova tice, poslije rata salovi sto su dosli sa Astore opremom su bili vrh... Kasnije smo lutali sa izradom pa je bilo svakakvih (i ovaj sa slike je iz to perioda). Drago mi je reci da sam bio u ekipi koja je organizovala izradu mislim prvih bar salova Robijasa ( dvije garniture, sa bijelom i crnom verzijom i vezenim grobm Robijasa). Nije ih se puno uradilo, ali bili su kvalitetni. Jos se mogu vidjeti na stadionu.
Ali i salovi kao i mnogo sta ekspanziju dozivljavaju kako je ova generacija Robijasa na tribini.
Davno sam pisao kako sad Jug izgleda jako pismeno sto se tice izgleda. Nase majice i salovi i ostali rekviziti, nema vise indijanstine i cirkusa.
A ovaj sa slike je u zasluzenoj mirovini![]()
Zasto je taj u mirovini? Nosi bolan taj na tekme budi svoj.
Razlicit od ostalih al opet pripadas ostalima
Samo Čelik zenički !!!
-
Kontras'88
Ne bih da kvarim šal atmosferu na temi, al nešto me muci ovo u vezi stadiona..
Jel stvarno neko došao sa strane i rekao rušimo vam cijeli stadion da bi mi izgradili za naše potrebe bolji, i hajd eto možete i vi igrati na njemu?
Možda ja nisam najbolje upućen, al' jel' nas iko pitao za mišljenje u svemu ovome?
Ili se za to samo pita grad? Odnosno jedna osoba..
Ili su se svi složili za ovu opciju?
Koja je alternativa?
Možda prežvakana tema, al nekako sam baš al' baš skeptičan po pitanju stadiona i ovih dogovora.
Jel stvarno neko došao sa strane i rekao rušimo vam cijeli stadion da bi mi izgradili za naše potrebe bolji, i hajd eto možete i vi igrati na njemu?
Možda ja nisam najbolje upućen, al' jel' nas iko pitao za mišljenje u svemu ovome?
Ili se za to samo pita grad? Odnosno jedna osoba..
Ili su se svi složili za ovu opciju?
Koja je alternativa?
Možda prežvakana tema, al nekako sam baš al' baš skeptičan po pitanju stadiona i ovih dogovora.
I ja nesto kontam ovo u vezi stadiona,nas doslo od gradonacelnika daje stadion vrijedan 10ine miliona za badavu. Znaci gradsku imovinu daje daba. Niko savezu nije htio dati svoj stadion a svi su od općina,kantona,Federacije uzimali novac za izgradnju,samo se Celiku dopustilo da ostane bez icega ili podstanar.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
-
Kontras'88
Stadion koji svi pamtimo koji volimo, na kojem smo odrasli, zavoljeli klub, vise neće postojati.Cod je napisao/la: ↑22 svi 2026, 21:54 I ja nesto kontam ovo u vezi stadiona,nas doslo od gradonacelnika daje stadion vrijedan 10ine miliona za badavu. Znaci gradsku imovinu daje daba. Niko savezu nije htio dati svoj stadion a svi su od općina,kantona,Federacije uzimali novac za izgradnju,samo se Celiku dopustilo da ostane bez icega ili podstanar.
Nego ce nam neko iz milosti dat da igramo na novom stadionu i sa kojeg ce nas neko moći iseliti cim mu se cefne.
Neće ni Fudo bit tu vječno, moze sutra doći neki novi koga neće zanimati čiji je stadion i na koju foru je to sve dogovoreno.
Na kraju ovo je Bosna, država u kojoj se autoput gradi 30 godina, lidl 2 godine, tramvaji iskacu iz šina i normalni stadioni koji su misaona imenica za sve građane u BiH.
Na šta ce ovo izaći vidjet ćemo.
Ne znam,ali da u Zenici nema niko da zaštiti gradsku imovinu,dati nesto u bescjenje... pogotovu sto smo im bili alternativa,ako u Sarajevu ne mogne. Samo tribina po tribina ili nikako.