NK Čelik

Tema posvećena NK Čelik Zenica okuplja sve navijače i simpatizere kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, rezultatima, igračkom kadru, transferima i svim aktuelnim dešavanjima vezanim za Čelik.

Koga bi ste voljeli prvo kolo kao protivnika?

Anketa traje do: 14 lip 2026, 13:33.

Sarajevo, Željo u Zenici
17
43%
Sarajevo, Željo u gostima
4
10%
Borac, Zrinjski u Zenici
1
3%
Borac, Zrinjski u gostima
1
3%
Radnik, Sloga u Zenici
8
20%
Radnik, Sloga u gostima
4
10%
Velež, Široki u Zenici
5
13%
Velež, Široki u gostima
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 40

Almir2018

Re: NK Čelik

Post Postao/la Almir2018 »

Luis Nazario da Lima je napisao/la: 17 svi 2026, 14:21
Almir2018 je napisao/la: 17 svi 2026, 13:30 Zbog dijaspore ja msm da treba utakmicu odigrati 30 maja
Jer u nedjelju svi idu nazad
Staviti u 20:30 utakmicu posije finala lige prvaka i tjt
I to je top termin, samo ako se pozovu zvanice neke, dosta ce ih bit na ligi prvaka i oko lige prvaka, zato je nedjelja idealna.

Al nama u Zenici realno svejedno, treba se nekako nastimat da dijaspori odgovara.
Ma kakva liga prvaka ja akobogda imam u planu doći akobogda kad bi bio termin sa ligom prvaka u 18 znaci meni je bitan Čelik
Ali kažem eto opet najbolje poslije lige prvaka u 20:30 noćni termin i ima da gori sve tu vece
A i radi dijaspore ima ih dosta koji će sigurno tu biti na odmoru za bajram a pomagali su klub na razne načine klub pa nek ljudi uživaju malo i u proslavi tu vece
zastava

Post Postao/la zastava »

Bolje je da tekma bude ranije, jer ako bude u 20:30, sa proslavom nece sve zavrsiti prije 12.
carsija072

Post Postao/la carsija072 »

Zna li neko koliko će wwin liga brojati klubova, vidim da ispada samo 1, ulaze 2, znači po trenutnom bi trebalo bit 11 ekipa, hoće li osta tako ili bi mogao još neko uletit?
Ludilooooo :srce: je zarobiloooo
BatistutA19

Post Postao/la BatistutA19 »

Ma kakva liga prvaka bolan treba doci ranije i utakmica ranije ,jebes navijaca Celika koji mu je bitniji PSG od Celika.Ja sam znao gledat Nemilu a vamo Manchester igra ,apsolutno me ne zanima ta utakmica ,.Vise volim sjest popit pice negdje i cekat Celika nego finale gledat a treba dijaspori izaci u susret i da se utakmica igra u Subotu i da proslave i da se naspavaju i odmore.Znaci termin 19 h maximalno kakvo pola 20:30 h, ti opet moras uci u stadion sat ranije bice guzva nenormalna ,da i ne stanuju svi u Lameli da im stadion 5 minuta.
Sto se tice ulaznica ne znam sad protiv Hadzica da li je realno da ce bit npr ko protiv Toska i ja bi dao tu da ko dodje protiv Hadzica da ima popust protiv Igmana 15 KM Zapad jer ne vjerujem ja protiv Hadzica da ce bas toliko bit zanimanje,mozda gresim ali vidjet cemo.
Hvala svima na cestitkama a red je da i ostali cestitaju iz Wwin lige BiH a i iz 1 lige .
Ovo oko igraca kad dodje vreme a nek Regoje procijeni ko moze a ko ne moze ali opet sve ti zavisi sta ces moci dovest kvalitetno.
Zadnja izmjena: BatistutA19, dana/u 17 svi 2026, 15:07, ukupno mijenjano 1 put.
Almir2018

Post Postao/la Almir2018 »

carsija072 je napisao/la: 17 svi 2026, 14:48 Zna li neko koliko će wwin liga brojati klubova, vidim da ispada samo 1, ulaze 2, znači po trenutnom bi trebalo bit 11 ekipa, hoće li osta tako ili bi mogao još neko uletit?
Ispadaju 2 kluba 2 ulaze ostaje liga 10
Jedno sto moze se dogoditi da neko nedobije licencu npr. klub koji treba uci iz lige RS onda bi ostao ovaj klub koji je 9 na tabeli
BatistutA19

carsija072 je napisao/la: 17 svi 2026, 14:48 Zna li neko koliko će wwin liga brojati klubova, vidim da ispada samo 1, ulaze 2, znači po trenutnom bi trebalo bit 11 ekipa, hoće li osta tako ili bi mogao još neko uletit?
Iz RS ce uci neko BSK,Laktasi,Leotar ,ako ne zele ostaje Rudar i to je to ali nama je to nebitno,bitno nama samo licenca i da sklopimo konkurentnu ekipu u borbi za opstanak da ne dozivimo Sloboda br 2.
BatistutA19

I gdje su oni sto su pricali Vico savez ne moze 2 kluba ispast iz RS ispast ce Posusje ,meni je realna tabela WWIN lige BiH ko god sta prica da nije ,poredano tacno po kvalitetu na tabeli.Sad sto je nama krivo svima sto nas jebe Zrinjski 15 godina ili Borac to je vise do nas pogotovo sarajevskih klubova jer nemaju taj kvalitet a o Velezu isto tako a o nama i Slobodi da ne pricam.
Avenija
Policija

Post Postao/la Avenija »

slika

+14

Nema prekidanja tradicije od prvog kola. Tabela je tu.

Svi na Bilino polje da pozdravimo šampione! :srce:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
phillies
12. igrač

Post Postao/la phillies »

Mehanicar je napisao/la: 17 svi 2026, 12:30 Moze mi neko napisati sta je klubu sve pozitivno donijelo ispadanje u kantonalnu ligu? Sto sam pohvatio iz medija da ste očistili sve dugove(porez i dobavljaci, igraci itd), sta je dalje bilo dio tog plana?
Prvo, kanton je bio jedina opcija opstanka kluba. Uz tolike dugove i tolike neprijatelje u i oko grada, klubu je trebala biti klanjana dzenaza, safovi su se vec bili poredali, mezar iskopao i hodza smo sto nije digao ruke...al prc.
Odluka Skupstine da krenemo od kantona, prije svega je donesena jer se na taj nacin moglo sto vise uloziti u vracanje dugova (uz nesmetano odigravanje utakmica). Ne mogu tacno reci koliki je tada budzet kluba bio ali debelo je prelazio okvire ranga u kojem smo igrali. Sve od donacija navijaca, simpatizere i ljudi koji su vjerovali u ispravnost ove price.
I upravo ova ispravnost price ljudi koji nisu imali oraha u dzepu, ali imali čeličnu snagu i volju da Čelik voljeni ponovo zaigra na velikoj sceni, donosila je svakim danom pomake i u svijesti obicnog naroda (iako su medijski i drugim nacinima trovani pricama kako je Čelik rupa bez dna, kako ima sto drugih UG-ova kojima treba dati pare, kako su kriminalci jos uvijek u klubu...), a momci nikome nisu davali pardona kada je u pitanju Čelik i svom snagom su se borili da se Čelik da ono sto zasluzuje. Zbog toga su stali na crtu i gradonacelniku, kada nije postovao potpisani Sporazum sa klubom, pa kasnije na osnovu tog nepostivanja platio 500.000 KM vansudskom nagodbom...
Ova je broba i ustrajnost ljudi i navijaca Čelika natjerala i politiku da Čelik gleda drugim ocima. Tako je i u kantonu izglasan zakon o klubovima od drustvenog znacaja (na inicijativu Čelika), pa tako da je Čelik i sa kantonalnog nivoa u toku zadnje dvije godne inkasirao 1.400.000 KM. A sve to bez ikakvog upliva i uticaja politike u strukture kluba (sto u proslosti nije mogao biti slucaj, jer je klub bio u rukama politicara i podvrgnut njihovim interesima).
Vazno je reci (sto si i sam spomenuo) da je velika vecina dugovanja koje je klub imao prema svima uredno vracena. Prosle godine, nakon skoro 20 godina klubu je deblokiran glavni racun i klub konacno moze legalno poslovati i biti u sistemu (sto dovodi nove potencijalne sponzore, mogucnost pokretanja svog fan shopa (bez posrednika), evo i prodaje hrane i pica na stadionu, organizovanju raznih manifestacija i sl).
Jedini dugovi koji su ostali su prema Poreznoj upravi, ali sa njima je potpisan Reprogram koji Grad uredno vraca (zbog Sporazuma koji je Čelik ranije potpisao sa Gradom, a vec sam ga spominjao).

Mozda ovo sad djeluje konfuzno kad se cita, jer i mene malo drmaju emocije pa ne mogu bas sve poredati ali prvo i osnovno je da Robijasi i gradjani Zenice jos uvijek imaju svoj fudbalski klub, isti onaj koji su njihovi djedovi i ocevi formirali 1945-te i za koji su cijeli svoj zivot navijali, radovali se i tugovali s njim.Drugo, sto u klubu sjede ljudi koji taj klub osjecaju svojim i sto ce uciniti sve da Čelik iz dana u dan napreduje u svakom segmentu. Ljudi koji imaju intergritet i karakter i sto su u ovoj borbi ostali cistog obraza i niko im nema sta reci. I sto je politika van struktura kluba.
Trece, sto se vratilo povjerenje ljudi u Čelik (koji vise nije rupa bez dna, najveci duznik, vec partner s kojim se rado dogovara i posluje), sto je na utakmicama Čelika sve vise djece, cijelih porodica na tribinama i svi obuceni u Čelikove dresove, majice, salove...placu i raduju se sa svakim Čelikovim porazom i pobjedom.
Cetvrto, sto svo ovo troje daje nadu da Čelik u bh nogometu ima svijetlu buducnost i da moze ici samo naprijed.

Svako dobro....izvinite ako sam sta zaboravio spomenuti :D
Zadnja izmjena: phillies, dana/u 17 svi 2026, 19:45, ukupno mijenjano 1 put.
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
phillies
12. igrač

Post Postao/la phillies »

Sad se sjetih da upitam: Postoji li mogucnost da se ove godine organizuje donatorska "Crno-crvena noc" ?
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

phillies je napisao/la: 17 svi 2026, 19:44 Sad se sjetih da upitam: Postoji li mogucnost da se ove godine organizuje donatorska "Crno-crvena noc" ?
Mislim da je pravi momenat, ne mora biti striktjo donacijska, nek bude samo crno-crvena noc. Napravi aukciju neku na toj noci, nesto sto nije direktno da se pare izvuku. Pozovi 500 ljudi, sve moguce direktore, vlasnike firmi, potencijalne sponzore i nase legende, partnere...
BatistutA19

Sreca i falila lopata jedna tada a hodza bio vec spreman za dzenaze ,sve je bilo spremno i cak novi klub koji ce samo posle mijenjat ime u Celik. .Mi tad vjerovatno nas velika vecina nismo svijesni bili tada da je samo Kanton spas a sve ostalo gasenje ali kasnije smo se budili i sebe i sve nase prijatelje dok se nije pocela budit i Zenica komplet e tad je bilo jasno da cemo ispunit nas cilj a o detaljima kako je to teklo ,planovima,ciljevima milion puta napisano tu treba romane pisat .
Avenija
Policija

Post Postao/la Avenija »

I ja bi isto da pitam postoji li mogućnost da klub ili navijači izbace neku seriju šampionskog izdanja majica, šalova, kapa, kačketa, rekvizita sa aktuelnim sloganima koji nas prate ovu sezonu ....ono što Čelik čeka..., ...Opet ćeš biti šampion...Evo nas tu smo....do kraja hrabro zajedno, neki print slika koje su obilježile sezonu, pehar itd...neka ostanu sjećanja na ovu uspješnu sezonu, interes je veliki sigurno, bit će i velike posjete i treba iskoristiti trenutak iducih 14 dana da malo obnovimo uniforme na tribinama novim stvarima..

Neku seriju posebno za djecu do 12 godina npr jer njih preko 70% ako bolje pogledamo nisu još u Čelikovim stvarima...
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Luis Nazario da Lima

Post Postao/la Luis Nazario da Lima »

Kad bi mogli napraviti za Igman nesto da citav stadion bude u istom....ili majice crno-crvene, ili zastavice neke, ili balone....sta god, samo da smo svi u istom.

Lajkam ove cestitke od klubova koji kazu da smo osvajaci evropskog trofeja 👌
Jaled7

Post Postao/la Jaled7 »

Luis Nazario da Lima je napisao/la: 17 svi 2026, 22:06 Kad bi mogli napraviti za Igman nesto da citav stadion bude u istom....ili majice crno-crvene, ili zastavice neke, ili balone....sta god, samo da smo svi u istom.

Lajkam ove cestitke od klubova koji kazu da smo osvajaci evropskog trofeja 👌
Dresove i šalove svi svakako obavezno,ne moraju biti isti samo da su zastupljene naše boje.Meni je sa zastavicama nekako najljepše vidjeti.
Odgovori