Apsolutno si u pravu, vezano za posjetu. I mene to zabrinjava. Mnogi to porede sa početkom sezone 2021/22 i ide se sa pričom "Kada smo mogli tada i sada ćemo" ali ne vjerujem da će baš tako biti. Ne krivim ja raju što tako piše ili priča ali zaboravljaju ključnu stvar, tada smo nakon godinu i pol dana skoro dobili priliku otići na stadion, pa dobiješ onakvu atmosferu protiv borca i još remi izvučeš. Stvarno bi volio da griješim ali u slučaju novog "tavorenja" kao iz pomenute sezone pitanje je koliko će raju privlačiti utakmice "na nož" protiv sloge, posušja, čelika, eventualno leotara i sl. te utakmice gdje sedam dana čekaš poraz kao tipa zrinjski ili borac kada dolaze. Opet kažem, AMIN da sve do slova promašim i da nas bude još i više ali ako ovo ne izađe na dobro, jako teško. Vjerujem u neku respektabilnu brojku ali ništa više. Nažalost ne ide nam ni medijska slika u prilog, gdje smo opet nakon pet godina predstavljeni kao "Klub slučaj".BukiBiščević je napisao/la: ↑21 svi 2026, 23:57 Evo upravo sa tekme. Kontao sam malo o svemu, ali bih ipak sačekao poslije derbija. Ono što je večerašnji poraz nije ni rezultat, nije ni igra, ni ko je igrao, nego pogled na tribinu. Ja prvi nisam od Borca na Grbavicu nisam došao, i dosta sam se lomio za današnju utakmicu, ali sam prelomio, i to čak svratio danas da uzmem kartu jer sam iskreno očekivao pun sjever večeras. Raju koja inače ide, koga god zvao, il ne može izaći sa posla, radi drugu, ili je kasno za tekme. Hajde, spakujem se i odem sam. Zbog obaveza sam kasnio koji minut, i dolazim i vidim da je u najbolju ruku pola sjevera puno. I onda razmislim, i manje više sam onako letimično gledao utakmicu, a većinu vremena gledao na tribine. I boli, boli baš puno, vidjeti da u zadnjoj domaćoj utakmici u sezoni, kada nam je čak i tribina jedna suspendovana, mi ne možemo ni jedinu preostalu tribinu napuniti. Teško je svariti to sve, ponvaljam ja sam prvi odustao početkom polusezone od sikiracije, nerviranja, živciranja, i narušavanja zdravlja, ali opet ne kontam kako ovako mali broj na zatvaranju sezone.
Sve u svemu, nisam pratio informacije, nisam uopšte upućen šta nas čeka u narednoj sezoni, ali bojim se da raja više nema snage i živaca da gura našu lokomotivu. Naredna sezona mislim da će biti najključnija za nas po pitanju bilo kakvog renomea i reputacije koju bi zadržali/pokušali povećati, jer u protivnom, apsolutno me ne bi iznenadilo da posjeta kojom se toliko sa razlogom ponosimo, jednostavno se ne prepolovi u periodu koji je ispred nas.
Za kraj, izvinite na nešto dužem postu, ako vam bude smetalo, ubacit ću ga u spoiler.
FK Željezničar
- AhmedNurudin
Re: FK Željezničar
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi. A.O.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi. A.O.
Vidite, možda ovo odugovlačenje sa statutom i nije toliko loša i tragična stvar. Sanin evidentno ne odustaje od svoje namjere a ovi zastoji mu možda pruže i bolji uvid u klub, ljude oko kluba ali i one oko njega.
Nemojmo zaboraviti šta je napravljeno u januaru :
Otišli :
Aleksandar Boljević (Sogdiana),
Marin Karamarko (Wisla Plock),
Josip Pejić (Aluminij),
Dan Lagumdžija (Zrinjski),
Vedad Garčević (Stupčanica),
Ognjen Obradov (Jedinstvo),
Malik Kolić (Igman),
Arman Šutković (Čelik),
Leonardo Simoni (?)
Došli :
Dominik Prokop (TSV Harterberg),
Bojan Nastić (Wisla Plock),
Aleksa Pejić (Maccabi Bnei Reineh),
Muharem Husković (Austria Vienna),
Ermin Bičakčić (Eintracht Braunschweig),
Patrik-Gabriel Galchev (Levski),
Armin Hodzić (Hatayaspor)
Nijaz i trener koji je trebao da gradi ovaj projekat se zadržalo par mjeseci. Sve vrlo skupi igrači a kao standardni su se ispostavili jedino Pejić i Bičakčić. Vjerovatno bi to bio i Ara ali
Šteta povrede.
Rezultat zimskog prelaznog roka je potpuno neizbalansirana sa viškom igrača u vezi i napadu a bez krilnih napadača i štopera. Tjeranje igrača, suspenzije, podizanje budžeta za plate bar za 1.5 do 2 miliona KM. Potpuno uništena ekipa te Zapošljavanja u klubu vrlo upitna.
Neki su hvalili Nijaza i dizali u zvijezde ali ja nisam dobra vidio od njega da budem iskren i da je ostao ne znam na šta bi to ličilo i koliko bi novca bilo bačeno. Mslm, jedno je kad dovedeš jednog Obradova i vidiš da nije to to a sasvim drugo jednog Galchev-a.
Ne treba zaboraviti da se ovim Sanin nikada nije bavio i da mu je ovo sve novi teritorij. Možda je sljedeća sezona po pitanju ozbiljnih rezultata već ozgubljena ali možda mu posluži da i on nauči šta i kako treba.
Stvaranje ekipe nije samo ubaciti par miliona i pustiti ih na teren. Ova sezona je pokazatelj toga. Ispravite me ako griješim ali mislim da je ovo najskuplja ekipa u historiji kluba po platama i najiskusnija po prijašnjim karijerama. Ne pamtim da smo ikad imali ovoliko bivših reprezentativaca.
Ono što je bitno je da ne odustaje ali nadam se da je i on spreman da uči i baci par miliona na greške jer da smo nastavili dovoditi kao što smo to radili u januaru mislim da ne bismo daleko dogurali.
Nemojmo zaboraviti šta je napravljeno u januaru :
Otišli :
Aleksandar Boljević (Sogdiana),
Marin Karamarko (Wisla Plock),
Josip Pejić (Aluminij),
Dan Lagumdžija (Zrinjski),
Vedad Garčević (Stupčanica),
Ognjen Obradov (Jedinstvo),
Malik Kolić (Igman),
Arman Šutković (Čelik),
Leonardo Simoni (?)
Došli :
Dominik Prokop (TSV Harterberg),
Bojan Nastić (Wisla Plock),
Aleksa Pejić (Maccabi Bnei Reineh),
Muharem Husković (Austria Vienna),
Ermin Bičakčić (Eintracht Braunschweig),
Patrik-Gabriel Galchev (Levski),
Armin Hodzić (Hatayaspor)
Nijaz i trener koji je trebao da gradi ovaj projekat se zadržalo par mjeseci. Sve vrlo skupi igrači a kao standardni su se ispostavili jedino Pejić i Bičakčić. Vjerovatno bi to bio i Ara ali
Šteta povrede.
Rezultat zimskog prelaznog roka je potpuno neizbalansirana sa viškom igrača u vezi i napadu a bez krilnih napadača i štopera. Tjeranje igrača, suspenzije, podizanje budžeta za plate bar za 1.5 do 2 miliona KM. Potpuno uništena ekipa te Zapošljavanja u klubu vrlo upitna.
Neki su hvalili Nijaza i dizali u zvijezde ali ja nisam dobra vidio od njega da budem iskren i da je ostao ne znam na šta bi to ličilo i koliko bi novca bilo bačeno. Mslm, jedno je kad dovedeš jednog Obradova i vidiš da nije to to a sasvim drugo jednog Galchev-a.
Ne treba zaboraviti da se ovim Sanin nikada nije bavio i da mu je ovo sve novi teritorij. Možda je sljedeća sezona po pitanju ozbiljnih rezultata već ozgubljena ali možda mu posluži da i on nauči šta i kako treba.
Stvaranje ekipe nije samo ubaciti par miliona i pustiti ih na teren. Ova sezona je pokazatelj toga. Ispravite me ako griješim ali mislim da je ovo najskuplja ekipa u historiji kluba po platama i najiskusnija po prijašnjim karijerama. Ne pamtim da smo ikad imali ovoliko bivših reprezentativaca.
Ono što je bitno je da ne odustaje ali nadam se da je i on spreman da uči i baci par miliona na greške jer da smo nastavili dovoditi kao što smo to radili u januaru mislim da ne bismo daleko dogurali.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
- BukiBiščević
@Riquelme
@AhmedNurudin
Ma daleko od toga da krivim raju i da su navijači "zakazali", navijači su iznijeli jedan od najtežih perioda kluba definitivno. Bilo koji drugi klub u ovoj našoj državi bi se ugasio i morao krenuti od nule, dok smo mi svi zajedno uspjeli izgurati to nešto. Rekao sam odmah, jasno je i meni da svi jedva čekaju kraj, da se generalno odmori od svega vezanog za Želju. Sa druge strane, mada je vjerovatno do mene, ostala budala u nekim drugim vremenima, šta li, jednostavno mi ne ide u glavu da na zatvaranju sezone, nismo mogli ni taj sjever napuniti. Što opet može samo pokazati da ako nastavimo sa turbulencijama, tavorenjem, funkcionisanjem bez ikakvog plana, da će nam posjeta od 2-3 hiljade postati standard, i da je onda pitanje vremena kada će sudija svirati kraj.
Nadam se barem respektabilnoj brojci na derbiju, ako ništa onda barem zbog nas samih.
@AhmedNurudin
Ma daleko od toga da krivim raju i da su navijači "zakazali", navijači su iznijeli jedan od najtežih perioda kluba definitivno. Bilo koji drugi klub u ovoj našoj državi bi se ugasio i morao krenuti od nule, dok smo mi svi zajedno uspjeli izgurati to nešto. Rekao sam odmah, jasno je i meni da svi jedva čekaju kraj, da se generalno odmori od svega vezanog za Želju. Sa druge strane, mada je vjerovatno do mene, ostala budala u nekim drugim vremenima, šta li, jednostavno mi ne ide u glavu da na zatvaranju sezone, nismo mogli ni taj sjever napuniti. Što opet može samo pokazati da ako nastavimo sa turbulencijama, tavorenjem, funkcionisanjem bez ikakvog plana, da će nam posjeta od 2-3 hiljade postati standard, i da je onda pitanje vremena kada će sudija svirati kraj.
Nadam se barem respektabilnoj brojci na derbiju, ako ništa onda barem zbog nas samih.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
Nakon ovakve sezone, ne samo vezano za rezultate, nego i sve ovo oko kluba i investitora, dobro je da je bilo više od 1000 na utakmici
Prijelazno rješenje na Grbavici: Sanin Mirvić postaje predsjednik FK Željezničar
Hitna skupština FK Željezničar na kojoj će, ako se šta drastično ne promijeni, Sanin Mirvić zvanično biti izabran za novog predsjednika Upravnog odbora održat će se večeras, saznaje portal Klix.ba.
Mirvić je, kako saznajemo, pristao na ovu funkciju kao na prijelazno rješenje koje će omogućiti nesmetano funkcionisanje kluba dok se pravno ne usvoji novi statut.
Ovakav rasplet uslijedio je nakon što je ministar pravde FBiH Vedran Škobić definitivno odbio upisati u registar izmjene donesene na decembarskoj skupštini, a koje su trebale omogućiti ulazak ovog biznismena kao strateškog partnera. Shodno tome, na scenu ponovo stupa prijašnji sastav skupštine koji je zakonski legitiman da donosi sve odluke, odnosno imenuje upravni odbor.
Odluka je tako privremeno zaustavila planirane investicione procese na Grbavici, zbog čega je direktor Haris Slato nedavno ponudio ostavku i upozorio da je projekt na ivici propasti.
Mnogi su smatrali da bi uspješni biznismen iz Amerike mogao i dignuti ruke od svega, ali je očito da nema ništa od njegovog povlačenja.
Do kraja ove sedmice javnosti će biti predstavljeni i naredni koraci koje će novi menadžment poduzeti do konačne registracije statuta.
Ova vijest i Mirvićeva odlučnost sigurno će donijeti ogromno olakšanje i radost armiji navijača Plavih koji već dugo priželjkuju njegov zvanični dolazak.
Večerašnje zasjedanje na Grbavici tako otvara novu stranicu u kriznom menadžmentu kluba i trebalo bi trasirati put ka stabilizaciji finansijske situacije.
Klix
-
Manijakdokraja9
Zvuci obecavajuce, znaci nisu se ovi lesinari uspjeli infiltrirat u skupstinu.
Raduje me što smo dobili sve karte za jug a ne kako je prvobitno bila priča 1800 jug ostalo zapad..BukiBiščević je napisao/la: ↑22 svi 2026, 07:51 Nadam se barem respektabilnoj brojci na derbiju, ako ništa onda barem zbog nas samih.
Uvijek uz tebe i ti to dobro znaš.
Javi se i Skobic. Sad je i jasno sto se statut krio.
- UzivaocKajkuta

Pa dobro, čini mi se da sam negdje pročitao da su sve ove stavke na koje Škobić ima zamjerke uređene ugovorom sa investitorom a da u Statutu to nije namjerno navođeno.
Nejse, po ovome što kaže onda kone krše sve moguće regulative.
- UzivaocKajkuta
hvala na slanju..
nego jel ima smisla po procitanom, da se ide na foru ko sto njemci rade, 50+1 , ili to ide na stetu mirvicu
nego jel ima smisla po procitanom, da se ide na foru ko sto njemci rade, 50+1 , ili to ide na stetu mirvicu
a pehari su tu
Ma jok. Da ti skratim, Škobić je jako zabrinut za budućnost Željezničara i nije htio dopustiti da mu se nešto loše desi.UzivaocKajkuta je napisao/la: ↑22 svi 2026, 10:00 hvala na slanju..
- UzivaocKajkuta
skobicu moj, problem je tvoj...Levin je napisao/la: ↑22 svi 2026, 10:03Ma jok. Da ti skratim, Škobić je jako zabrinut za budućnost Željezničara i nije htio dopustiti da mu se nešto loše desi.UzivaocKajkuta je napisao/la: ↑22 svi 2026, 10:00 hvala na slanju..
a pehari su tu
-
Manijakdokraja9
Bas citam premijer liga temu tamo i ne vjerujem sta pisu... Cim su se ama bas svi udruzili, mislim na sku*ore, ce*alje i nase prepostene bosnje znas koliko je sati. Nek me nazove ludim ko hoce, ali ja sam misljenja da se ljudi boje stabilnog Zelje. Kad su u pitanju investicije Zelji najmanje para treba od samog "investitora" jer Zeljo pravi dosta para kroz ulaznice, clanske, sponzore itd. Pa bez investitora evo 2 puta igrali evropu u nekoliko sezona. Jeste da smo se i borili za opstanak, ali to je jer fali ta stabilnost, kontinuitet i neko ko ce drzat stvari pod kontrolom kad malo zagusti. Samo zamislite Zrinjski, Borac ili Sarajevo da funkcionisu po modelu po kojem Zeljo funkcionise evo godinama. Borac je ispao iz lige zadnji put kad je tako bilo, Sarajevo prije tana pred gasenjem, Zrinjski mediokritet/borba za opstanak. Zeljo je klub s ubjedljivo najvecim potencijalom u drzavi, od stadiona, lokacije, historije, duse, navijaca itd. Zelji ne treba puno i sa Mirvicevom investicijom imali bi stabilnost sto je najbitnije, a i najveci budzet u ligi ubjedljivo. Toga se ljudi boje.Levin je napisao/la: ↑22 svi 2026, 10:03Ma jok. Da ti skratim, Škobić je jako zabrinut za budućnost Željezničara i nije htio dopustiti da mu se nešto loše desi.UzivaocKajkuta je napisao/la: ↑22 svi 2026, 10:00 hvala na slanju..