NK Čelik

Ko treba na gol protiv Stupčanice?

Anketa traje do: 15 tra 2026, 10:28.

Durmo
4
14%
Šutković
25
86%

Ukupno glasova: 29

laudrup
Site Admin
Kontakt:

Re: NK Čelik

Post Postao/la laudrup »

Evo i anketa kad smo već otvorili pitanje golmana za narednu utakmicu
"Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan"
PonosniSmogovci

Post Postao/la PonosniSmogovci »

Underrated Durmo. Brzo zaboravljate koliko je bodova donio prošle polusezone. Da ima još 5 cm za repku bi branio.

Ali eto slažem se da treba probat i Šutkovića.
Eugen

Post Postao/la Eugen »

RubikovaKocka je napisao/la: 13 tra 2026, 10:10 Durmo se forsira a cijeli svijet zna pa i sam Durmo zna da nije nikakav kapacitet za PL.
Ne treba suditi i omalovazavati momka koji nas je toliko puta izvukao i koji od Kantona brani za seniore, ja se slazem da treba probati Sutkovica, ali moje misljenje je da ce klub pored Durme i Sutkovica za Premijer ligu morati angazovati jos jednog iskusnijeg golmana s premijerligaškom reputacijom
laudrup
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la laudrup »

Eugen je napisao/la: 13 tra 2026, 10:29
RubikovaKocka je napisao/la: 13 tra 2026, 10:10 Durmo se forsira a cijeli svijet zna pa i sam Durmo zna da nije nikakav kapacitet za PL.
Ne treba suditi i omalovazavati momka koji nas je toliko puta izvukao i koji od Kantona brani za seniore, ja se slazem da treba probati Sutkovica, ali moje misljenje je da ce klub pored Durme i Sutkovica za Premijer ligu morati angazovati jos jednog iskusnijeg golmana s premijerligaškom reputacijom
14 utakmica
7 clean sheetova
9 primljenih pogodaka

ADI DURMO! :pray:
"Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan"
phillies
12. igrač

Post Postao/la phillies »

Ma niko Adija ne skida zato sto je on los golman. Skida ga zato da u buducnosti ne bi gledali Palackic-Babic tandem na sredini ako bas ne moramo.
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Bufon

Post Postao/la Bufon »

phillies je napisao/la: 13 tra 2026, 10:40 Ma niko Adija ne skida zato sto je on los golman. Skida ga zato da u buducnosti ne bi gledali Palackic-Babic tandem na sredini ako bas ne moramo.
Tako je!
KakhaKaladze

Post Postao/la KakhaKaladze »

U nekoliko stvari se ne slazem ovdje s vecinom. Ono sto mi najvise od svega bode oci je trpanje Palackica i Babica u isti kos. Babic je zadnjih par utakmica odigrao miljama daleko bolje od Palackica. Nije problem u Babicu nego sto se igralo Vardo Amoah Babic, sve trojica zadnji vezni. Ne moze funkcionisati. Nece funkcionisati jsr svi imaju refleks spustanja po loptu i nikog nema da poveze sredinu sa napadom. Znaci Delic, Jenjic ili Palackic moraju igrati u sredini. Jedan od njih trojice plus dvojica iz tria Amoah Vardo i Babic. Amoah naprijed nema sta traziti, igra momak cijelu karijeru zadnjeg veznog i to dobro radi. Ne mozes sad jer je on dobar gurat ga naprijed pa ce bit i tu dobar. Taj ofanzivniji veznjam nema sta radit medju stoperima a Amoah i kad je igrao tu hajmo rec desetku se spustao jako nisko po inerciji. Prirodno i nije za zamjeriti ali ti ostavlja rupu. Dakle po meni nije problem da Babic i Palackica igraju skupa ako bas moraju (daleko od toga da je to najbolje rjesenje po meni) ali Palackic u tom slucaju mora igrati ofanzivnog veznog a ne krilo. Regoje je tu pokusao, nije proslo i vjerujem da to necemo gledati vise. Moj izbor veznog reda trenutno je Amoah, Babic i Delic. Kasnije se moze rotirati ali nam mora igrati uvijek u vezi jedan iz trojke Delic Palackic Jenjic da bi imao nekog da je prisutan u toj liniji izmedju veze i napada. Dalje, mene Marin na beku nicim nije odusevio. Sigurica bez 1% rizika. Naprijed ce uraditi samo ako se otvori. Rezultat toga je manje gresaka i bolja optika da nije bio los. Dok ce Smajlovic probat i sigurno vise puta pogrijesit. Suma sumarum je da je Marin sigurica a Smajlovic ce probat zabost, probat dat riskantniji pas i pogrijesiti sto je neminovno. Ali evo ja od Marina dvije tekme nisam vidio rizicniji pas u sredini nitj da je probao on zabosti u sredinu. Imas dvije opcije, vratit nazad Horicu ili duga naprijed. A onda pogotovo u kombinaciji s Palackicem koji nece napravit razliku trkom iza odbrane dobijes nista. Marin je vec u solidnim godinama i ocekivat njegov iskorak ako sutra udjemo u premijer ligu je suludo. Onda idemo dalje. Durmo je daleko od Buffona i u svakoj situaciji kad smo primili go konkretno protiv Bratstva jr moglo bolje ali cemo se svi sloziti da za svaki gol mozemo naci nekog ko je vise kriv za taj gol i da nije bas Durmina krivica. Znaci Durmo ne brani uopste lose i po mrni je znacajno bolji nego prosle sezone. Normalno ima do toga sto je i nama odbrana generalno bolja nego prosle sezone. E sad dolazi do predmeta svake diskusije uvijek a to je Masetic. Meni je nejasno sto jednu utakmicu Horic ne odmori. Nije to utakmica protiv Stupcanice al ne znam koliko smo utakmica krenuli sa parom Masetic Hodzic a da je Hora bio tu. Dio koji me takodjer jako nervira je sablonizirane izmjene. Sijamija haman mora uci svaku a mislim da je pokazao malo sko je ista i pokazao. Zuji po terenu bez ikakvog doprinosa. A za poluvrijeme je dobio 1 na 1 situacija barem 5 iz kojih se nista nije uradilo. Cilj svakog trenera je da ostavis krilo 1 na 1 na sirokom prostoru. Mi smo taj dio bas dobro radili protiv Bratstva i da je Sero umjesto Sijamije imao toliku sirinu da napadne beka, uradio bi 3 puta vise. A Sijamija konstantno dobija sanse dok King sjedi na klupi bez da je igrao 20 minuta. Jamakovic 0 minuta. Forsira se da Jenjic i Sijamija udju sa klupe jer su "pojacanja" a ne igraju u prvih 11 pa eto dosli su treba im dat sansu a da su u dosta situacija svojim ulaskom unazadili nasu igru. Imam osjecaj da Regoje u svlacionici odluci ko ce uci a ko ce izaci neovisno o rezultatu. Moje misljenje je da umjesto sto im dajes sablonskih pola sata svaku tekmu. Daj im prvih 11 pa da vidimo. Ako se pokazu super, ako se ne pokazu onda nek zarade svoje minute a ne da ulaze jer eto trebaju uc.
Avenija
Policija

Post Postao/la Avenija »

Hajde uzmi obzir da su svi zdravi( i Smajlović) i napiši šta bi ti lično izveo protiv Stupčanice. Prvih 11.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Allgunsblazing

Post Postao/la Allgunsblazing »

Durmo-Sivac-Hodzic-Masetic-Smajlovic-Vardo-Amoah-Jenjic-Sero-Jamakovic-Masic

Ja pak mislim da je Stupcanica prava utakmica da se probaju Masetic i Hodzic, ako vec planiramo da ih racunamo za PL. Druga dilema bi bila Delic i Jenjic jer je Delic imao zapazen nastup nakon ulaska, ali treba vidjeti ima li ikakvog hajra i u Jenjicu.
KakhaKaladze

Allgunsblazing je napisao/la: 13 tra 2026, 12:12 Durmo-Sivac-Hodzic-Masetic-Smajlovic-Vardo-Amoah-Jenjic-Sero-Jamakovic-Masic

Ja pak mislim da je Stupcanica prava utakmica da se probaju Masetic i Hodzic, ako vec planiramo da ih racunamo za PL. Druga dilema bi bila Delic i Jenjic jer je Delic imao zapazen nastup nakon ulaska, ali treba vidjeti ima li ikakvog hajra i u Jenjicu.
Nisam protiv ove postave. Meni je isto dilema Delic Jenjic jer je Delic pokazao vise od Jenjica do sad.
BadrHari

Post Postao/la BadrHari »

Jenjic je izborio penal, okuražio se i nije bio loš. King treba ulaziti prije Sijamije.
strucnjak9

Post Postao/la strucnjak9 »

Durmo mi je jedan od najdrazih igraca u klubu i kad su ga mnogi napadali, uvijek sam ga licno branio i na forumu i na ulici. Ono gdje trebamo podvuci crtu je to da emocije nase prema njemu i njegove emocije prema klubu nazalost nisu mjerilo njegovog kvaliteta. Je li moguce to da brani konstantno 5 sezona u Celiku i da nije skrenuo paznju ni jednog kluba iz Premijer lige? Nazalost momak ima mnogo mana, prva visina a druga sto je linijski golman, a ni igra nogom mu nije najbolja. Dobar je 1 na 1, ima dobar refleks ali to nazalost nije dovoljno za nesto vise. Evo ove sezone ja ne znam ni jednu utakmicu da nas je izvadio svojim odbranama osim onu protiv Toska, a golove koje je primio itekako mogu ici njemu na dusu. Vratite snimke golova protiv Viteza, Igmana, donekle Travnika i ova 2 protiv Bratstva. Za 4-5 golova je direktni krivac. Sreca nasa pa nam je odbrana beton i nije imao mnogo posla, ali bojim se da bi bilo belaja kao prethodnih sezona.

Sto se tice Sutkovica samo njegov CV moze otkriti mnogo. Ne mozes ti biti krs a da te uzme Sarajevo, Zrinjski i Zeljo. Nije slucajno da je momak prosle sezone bio najbolji golman lige po izboru igraca i trenera. Decko ima preko 30 nastupa za omladinske reprezentacije, prosle godine bio na spisku U21 reprezentacije. Licno bi ga forsirao, jer u PL mozemo imati golmana bonusa, a ako dokaze kvalitet pokrili bi poziciji koja se itekako moze trpiti s bonus igracem.
BatistutA19

Post Postao/la BatistutA19 »

Ovde tacno imas ljjudi i opcenito na mrezama koji brane tzv zenicku djecu zivotom .Da li su prijatelji,rodjaci,amidje,dajdje nebitno i glavna prica oni su igrali u Kantonu ,pa hajmo vratit Skocibusica za trenera ,Sehica debelog na beka i ostale igrace.Onda otjerali ste nasu djecu pa da su ostali mi bi igrali 2 ligu a ne 1 ligu a o Wwin ligi da ne pricam.Kako ne razumiju kako napredujes moras igrace dovodit sa strane pa nemamo mi akademiju ko Barselona i Sarajevo ima najjacu akademiju pa niko ne igra.
I ja bi Sutkovica na gol ne jednu nego do kraja da vidimo i njeg jer nije njeg Zrinnski slucajno pikiro i Jenjicu bi dao sansu u prvih 11.
Ovo sto se tice tribjne mogu samo rec da je to tuga i zalosno opcenito sviju nas.I tacno na ulazu jebu obican narod,neda djetu flasicu vode ili sok i slicno a prodju limenke pive ili flasice konjaka .Neko kaze zabranit nekom ulazak ne znam po kojem zakonu da li to moze uopce jer nije ovo Engleska gdje imas zakon.
Ne treba tacno potencirat trebaju pojacanja ,sad nam ne trebaju i bitno je uci a kad udjemo itekako treba e tad cemo upravu vidjet i njihov domet i tad mozemo pricat a sad nema potrebe jer mi cemo drugom 15 bodova pobjec sa ovim igracima.
Avenija
Policija

Post Postao/la Avenija »

Šutković( zbog u-21)

Sivac
Hodžić (u-21)
Horić
Smajlović (u-21)

Amoah
Delić
Jenjić
Šero
Sijamija

Mašić

Naravno Regoje se pita i odgovara ali zato sportski forumi i služe da razmjenjujemo mišljenja i poglede na tim, ekipu i sastav. Od danas do nedelje ja bi uigravao samo ovih 11.

Odmah da napišem da smo 50-50 u kvaliteti sa njima. Pobjednika će odlučiti onaj ko bude više želio, imao veći motiv i borbu. Naši mi djeluju bez obzira na rezultate kao da su još u zimskom snu.

Njihov teren je manji dosta dimenzijama od BP. A krila imaju opasna, čim Peco primi loptu nap igrač mora biti blizu jer jedan pas sebi unutra i već je opasna prilika za šut. Vitez ih je dobio na borbu i agresiju 0-2 nema 20 dana.

Brzo su i znaju stvarati pritisak na odbranu a nama je iznošenje lopte postalo problem čim neko stisne.

Eto ispravit po meni i utrenirati te stvari i vjerujem u tri boda.

Želja, borba i motiv iz taktiku i postavku odlučuje pobjednika u ovoj utakmici. Ako se naši nisu opekli protiv Bratstva i ne izvuku pouke da se ne može sa onakvim pristupom ni kuci dobiti ako protivnik želi bodove i ako je motivisan a bit će i Stupčanica onda je to i do trenera, ne samo igrača.

Zbijmo redove sve bitke smo do sada dobili i ovu ćemo. Nema razloga za strah, paniku, pritisak. Čvrsto, snažno, jako, motivisano izvesti najboljih 11 uz veliku podršku navijača doći do pobjede.

Ne znam u kakvoj je Čelik sutuaciji ali bi bilo dobro da im se obećaju neke premije dodatne u slučaju pobjede. Vidimo šta premije uradiše od igrača Bratstva, ljudi poginuli, trče, bore se kao da njima pobjeda treba za PL. Ovo za premije pišem jer smo kvalitetom 50-50 i možda tih 10% više motiva i želje odluči utakmicu.

Travnjak je dobar može se igrati..od danas jaku pripremu spremiti i pokazati ko je Čelik. 8 dana pauze izmedju dvije utakmice, trebaju da lete po terenu.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
KakhaKaladze

Avenija je napisao/la: 13 tra 2026, 13:42 Šutković( zbog u-21)

Sivac
Hodžić (u-21)
Horić
Smajlović (u-21)

Amoah
Delić
Jenjić
Šero
Sijamija

Mašić

Naravno Regoje se pita i odgovara ali zato sportski forumi i služe da razmjenjujemo mišljenja i poglede na tim, ekipu i sastav. Od danas do nedelje ja bi uigravao samo ovih 11.

Odmah da napišem da smo 50-50 u kvaliteti sa njima. Pobjednika će odlučiti onaj ko bude više želio, imao veći motiv i borbu. Naši mi djeluju bez obzira na rezultate kao da su još u zimskom snu.

Njihov teren je manji dosta dimenzijama od BP. A krila imaju opasna, čim Peco primi loptu nap igrač mora biti blizu jer jedan pas sebi unutra i već je opasna prilika za šut. Vitez ih je dobio na borbu i agresiju 0-2 nema 20 dana.

Brzo su i znaju stvarati pritisak na odbranu a nama je iznošenje lopte postalo problem čim neko stisne.

Eto ispravit po meni i utrenirati te stvari i vjerujem u tri boda.

Želja, borba i motiv iz taktiku i postavku odlučuje pobjednika u ovoj utakmici. Ako se naši nisu opekli protiv Bratstva i ne izvuku pouke da se ne može sa onakvim pristupom ni kuci dobiti ako protivnik želi bodove i ako je motivisan a bit će i Stupčanica onda je to i do trenera, ne samo igrača.

Zbijmo redove sve bitke smo do sada dobili i ovu ćemo. Nema razloga za strah, paniku, pritisak. Čvrsto, snažno, jako, motivisano izvesti najboljih 11 uz veliku podršku navijača doći do pobjede.

Ne znam u kakvoj je Čelik sutuaciji ali bi bilo dobro da im se obećaju neke premije dodatne u slučaju pobjede. Vidimo šta premije uradiše od igrača Bratstva, ljudi poginuli, trče, bore se kao da njima pobjeda treba za PL. Ovo za premije pišem jer smo kvalitetom 50-50 i možda tih 10% više motiva i želje odluči utakmicu.

Travnjak je dobar može se igrati..od danas jaku pripremu spremiti i pokazati ko je Čelik. 8 dana pauze izmedju dvije utakmice, trebaju da lete po terenu.
Prije svega da napomenem da ovo nije upuceno direktno tebi nego da se nadovezem. Ako dobijemo Stupcanicu, hocemo li imati ovdje koncensuz da smo i tako kilavi, bezvoljni, spori itd sta se sve navodi, najbolja ekipa ove lige? Konstantno sami sebe omalovazavamo i umanjujemo. Imam Bgm osjecaj da vise nase igrace postuju evo sad u Olovu nego u Zenici. To mi nije jasno. Igrao si protiv Travnika i Slobode. Svi su pred pocetak sezone pisali da su jaci od nas. Ispostavilo se da nisu, sad evo ide Stupcanica. Pa jel treba doc GOSK i zadnje kolo pa da kazemo eh pa nismk mi bas tolko ni losi. Pred pocetak sezone svi su rekli nikad jaca federalka, na zimu svi rekli nikad jaca federalka. I opet mi bez poraza, a ekipa nam krš. Pa da me je*es meni se tu nesto ne slaze.
Odgovori