Samo kad uporedis konstituciju igraca sve bude jasno, veci jaci spremniji profesionalniji.Avenija je napisao/la: ↑03 tra 2026, 23:45 Vidim @truhlo je komentarisao nešto slično na temi premijer liga pa da i ja napišem. Vidim 0:1 Velež Zrinjski i upalim zadnjih 15 minuta da vidim kraj samo. Kada tamo 16 puta brži fudbal, trka, presing, napadi, startovi, bukvalno kao da gledas 6 liga iznad a ne samo jednu. Svjestan sam ja da ako Bog da kada izborimo PL da će se Čelik pojačati i biti još ozbiljniji na svakom planu od logistike do priprema ali pišem ovo samo zbog trenutnih igrača. Onih koji će sigurno konkurirati ili biti klupa/rotacija.
Ako ikakvu karijeru i igranje PL planiraju već sada moraju se pripremati ako već nisu okasnili. Ono što Čelik igra i kruži sporo okolo sto je dovoljno za ovu ligu je gašenje PL karijere sve ijednom od njih. U ligi federacije dovoljno, mogu birati tim.
Iskreno samo Čelik pratim, tu PL ne pratim i tek sad sam svjestan kolika je razlika u fizici, brzini, svemu.
Evo sutra Budućnost, svaki igrač Čelika koji misli da zaslužuje igrati PL ako se plasiramo treba da razvali, uništi, istrči svoj maksimum i više od toga, da umre na terenu da ovaj što ga čuva iz Budućnosti na infuziji završi od nametnutog ritma. I tako svaku utakmicu do kraja. Samo tako mogu iole biti konkurenti PL igračima. Ne mogu to nadoknaditi samo preko ljetnih priprema.
Poenta posta, igrač Čelika koji planira igrati PL već sada se mora pripremati ako nije kasno jer ima jos samo max 4 mjeseca.
Plus dolazi 36 kola a ne 26, da ne nabrajamo sve ostalo..
Napisao sam protiv Slobode da mi je okej sto su igrali koliko treba i što ne idu maksimalno jer ima utakmica protiv Budućnosti medjutim ništa ni fizicki ni na bilo koji način ne mogu napredovati u onakvoj utakmici sa onim ritmom tako da mijenjam mišljenje.
Nisam znao iskreno da je PL ovako napredovala. Malo me je i dobra utakmica protiv Sarajeva zbunila.
Sada nešto kontam lagano je odigrati 150% protiv Sarajeva i biti ravnopravan kao što smo bili, šta da smo za 4 dana gostovali Zrinjskom kao što će biti situacija. Ne znam da li bi mogli došetati iz svlačionica na drugo poluvrijeme.
Danas je sve sprema i trka, barem to se moze odraditi max i slazem se ko zeli, vec sada to treba pokazati.
Ono sto je isto tako bitno, Mašic npr koji nema konkurenciju u napadu sad daje u najboljem slucaju 80% svojih mogucnosti, kad mu dodas barem 1 ili 2 konkurenta u napadu, malo jaca, to i njega tjera da daje 120% mogucnosti, i tu se onda vidi ko je od cega "napravljen" i koliko zeli da napreduje i radi i sl.
Samo mogu reci, bit ce pravo zanimljivo ljeto, samo da se plasiramo a siguran sam da hocemo.