GOŠK GABELA
Re: GOŠK GABELA
Za pravu zeničku raju bujruma uvijek ima. Još ako imas neku pametnu temu da je opserviraš, to bi bio show..
Samo nemoj o Čeliku, nema tu nikakvog napretka, nemoj da se lažemo i zavaramo. Klub na amaterskoj osnovi. Gledati ces patnju ali sa drastično manjim brojem gledalaca.
Zdravlje čuvaj. Jer godinama ovo traje. Patnja i bol. Prihvatiš činjenicu da ne mozes u rang Goška, Slobode, Stupčanice, Radnika sto pišem vec mjesec dana i to je to. Nema ko da ulozi i dovede pravog igrača. Gubimo djecu za budućnost jer ovakav Čelik je samo nama bolesnicima zanimljiv, gubimo masu na stadionu, gubis nadu..okrenes se drugim temama.
A sto se tiče želje migranta dovoljno je reći da ne zna idiot činjenicu da 2000 radnih mjesta u Mittalu donosi jos minimalno 4000-5000 radnih mjesta u gradu i ogroman promet. Naravno da će zeljezari doci kraj sto je po zeničku budućnost jako dobro jer rusenjem i ravnanjem terena do Banloza mozes izgraditi metropolu ali za to se moraju steći uslovi. Minimalno 35 000 osiguranih radnika u gradu, 5-6 investitora novih pa i ta poslovna zona jug. Ali strategije nema. Da kažemo idemo stvoriti uslove sve da zeljezaru srusimo 2035 godine a da Zenica ne osjeti to ni minimalno. Ali covjek nije doveo ni jednog investitora za deceniju vlasti.
Sva sreća pa se nista ne pita. Pavgord je ozbiljan biznismen a on ga već pravi neprijateljem i naziva obicnim kamiondzijom a covjek ima rudnike u svom vlasništvu a od Alumine napravio izvoznika broj 1 SA PROSJECNOM PLATOM OD 2000 KM u toj firmi. Realni sektor. 500 KM veći prosjek od Mittala. Titrati čovjeku muda jer mozda je to i ključni spas za Čelik i smijesni budzet Čelika. A degenerik od migranta ga već vrijedja.
Samo nemoj o Čeliku, nema tu nikakvog napretka, nemoj da se lažemo i zavaramo. Klub na amaterskoj osnovi. Gledati ces patnju ali sa drastično manjim brojem gledalaca.
Zdravlje čuvaj. Jer godinama ovo traje. Patnja i bol. Prihvatiš činjenicu da ne mozes u rang Goška, Slobode, Stupčanice, Radnika sto pišem vec mjesec dana i to je to. Nema ko da ulozi i dovede pravog igrača. Gubimo djecu za budućnost jer ovakav Čelik je samo nama bolesnicima zanimljiv, gubimo masu na stadionu, gubis nadu..okrenes se drugim temama.
A sto se tiče želje migranta dovoljno je reći da ne zna idiot činjenicu da 2000 radnih mjesta u Mittalu donosi jos minimalno 4000-5000 radnih mjesta u gradu i ogroman promet. Naravno da će zeljezari doci kraj sto je po zeničku budućnost jako dobro jer rusenjem i ravnanjem terena do Banloza mozes izgraditi metropolu ali za to se moraju steći uslovi. Minimalno 35 000 osiguranih radnika u gradu, 5-6 investitora novih pa i ta poslovna zona jug. Ali strategije nema. Da kažemo idemo stvoriti uslove sve da zeljezaru srusimo 2035 godine a da Zenica ne osjeti to ni minimalno. Ali covjek nije doveo ni jednog investitora za deceniju vlasti.
Sva sreća pa se nista ne pita. Pavgord je ozbiljan biznismen a on ga već pravi neprijateljem i naziva obicnim kamiondzijom a covjek ima rudnike u svom vlasništvu a od Alumine napravio izvoznika broj 1 SA PROSJECNOM PLATOM OD 2000 KM u toj firmi. Realni sektor. 500 KM veći prosjek od Mittala. Titrati čovjeku muda jer mozda je to i ključni spas za Čelik i smijesni budzet Čelika. A degenerik od migranta ga već vrijedja.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Dok se ovdje treniralo i osvjalo se pokoji trofej, izlazilo u Evropu, nabijali najjaci timoviu državi ko od šale na Bilinom Polju. Čelik bio poznat po ostroj igri. Zenički do kosti.
Vodite balerine sa Bilinog Polja na suh i tvrd teren. Zakljucajte Bilino do 2 kola.
Redbulle kad nas polome u prvom kolu pred ugašenim kamerama, kad ti ubiju djecu od 17 i 19 godina u vezi, kad ti opet sezona završi u 3. kolu nemoj onda mjaukat.
Rutonje u vezi su jedina šansa da držimo glavu iznad vode na jesen na 8 gostujućih ligaških i kup utakmica. Ja još jednu sezonu borbe za opstanak ne mogu gledat, želudac mi se zavrče da nas siluju hadžići, olova i rahići.
Vodi ih Bojane u Foču, Pale, Vojkoviće neka ih biju i tuku narednih mjesec dana, neće li koje mudo i koja ruta izrastiti i inat proraditi, da ne strahujem od strašnih travnika i banovića. Traume imam od gostovanja, ideš u smrdljivi travnik nošen hukom 1000+ sociosa i opet gubiš.
Hoću 7 bodova iz prva 3 kola, hoću PL
Rutonje u vezi su jedina šansa da držimo glavu iznad vode na jesen na 8 gostujućih ligaških i kup utakmica. Ja još jednu sezonu borbe za opstanak ne mogu gledat, želudac mi se zavrče da nas siluju hadžići, olova i rahići.
Vodi ih Bojane u Foču, Pale, Vojkoviće neka ih biju i tuku narednih mjesec dana, neće li koje mudo i koja ruta izrastiti i inat proraditi, da ne strahujem od strašnih travnika i banovića. Traume imam od gostovanja, ideš u smrdljivi travnik nošen hukom 1000+ sociosa i opet gubiš.
Hoću 7 bodova iz prva 3 kola, hoću PL

Posljednji sposoban i uticajan čovjek iz Zenice. Posljednji zajebani fakin! Šteta sto nije medju nama. Gdje bi Zenica i Čelik danas bili. Ali ako nista poginuo je muški! Sarajevo se nije moglo izboriti i uzeti mjesto premijera od Zenice dok je on živ bio. Danas imamo Isaka Arnela Ze, Kenana Uzunoviće i slicnu balavurdiju i čudimo se sto smo tu gdje smo.
Zbog svoje ruzne komunističke proslosti, zatucanog mentaliteta gdje se generacije nisu slale na školovanje nego u rudnik i koksaru pod režimom suti, radi i trpi rodio se se običaj da u Zenici niko ne zna prihvatiti kritiku ili drugacije mišljenje. To je kobno! To nije napad i poziv na svadju nego zelja da se popravi stanje. Bojim se da nas to ne košta u budućnosti. Mijenjanje mentaliteta je nužno! Jednoumlje nikada nista dobro nikome nije donijelo.
Svugdje u svijetu gdje neko domaci pokrene biznis svi gledaju kako mu pomoci da opstane, kupuju njegove proizvode i usluge samo u Zenici se svi ujedine u dušmaluku da sto prije propadne jer ne mogu podnijeti da je neko drugi uspjesniji i bolji! Mentalitet je ovdje najveci problem.
Ima jedan vic kad je na jaliji momak jedan sebi otvorio frizerski salon da ostane u Zenici da ovdje radi i privredjuje sutradan mu jaran otisao kod obučara na pijacu da mu zakuje ekser u glavu. Kada ga je pitao obučar pa sto to želiš on mu je rekao, prijatelj mi otvorio frizerski salon, odoh se osisati pa da sjebe novu mašinicu na meni, da zapne na ekser u mojoj glavi ispod kose.
Ima jedan vic kad je na jaliji momak jedan sebi otvorio frizerski salon da ostane u Zenici da ovdje radi i privredjuje sutradan mu jaran otisao kod obučara na pijacu da mu zakuje ekser u glavu. Kada ga je pitao obučar pa sto to želiš on mu je rekao, prijatelj mi otvorio frizerski salon, odoh se osisati pa da sjebe novu mašinicu na meni, da zapne na ekser u mojoj glavi ispod kose.

Čelik nema golgetera i mucit će se da postigle gol na svakoj utakmici. Masić to nije, on je vise desetka nego CF. Jamakovic nije isto. Malo je zabrinjavajuće da struka u Zenici to ne prepoznaje kao sto zna da fali jos igraca u vezi. Ali to nije tema. Tema je STAFF. Broj članova stručnog štaba. Nije sve do igrača. Naprimjer staff Goška i Stupčanice je mnogo ozbiljniji od onog kod nas u Čeliku i broji duplo vise ljudi. A duplo više očiju primjecuje duplo vise detalja na terenu.
-
Masić na papiru jest napadac ali u praksi nije. To nije igrao ni zadnji put kad je bio u Čeliku(gdje je najvise razigravao krila) a ni sada u Vitezu gdje nije imao dodir sa loptom unutar 16 metara. To se ne može nazvati centarforom. Čelik nema takvog igrača jos uvijek. Da li će se pojačati teško, jer vidimo da je i kod veze zapelo.
-
To sto je covjek zna spustit nisko i kombinovat sa ostatkom ekipe ne znaci da nije devetka, vec da ima razvijen taj segment igre koji se zove link up. U proslom madatu u Celiku potreba da ima loptu ga je natjerala da se spusta, inace je drugacije ne bi ni pipnuo. Sa boljim veznim redom to nece morati raditi toliko cesto.
Srce, čast i ponos!
Daj bože da bude tako i na tvoju i na moju sreću a najvise Čelikovu. Medjutim ja i dalje mislim da ovdje fale dva, tri izuzetna igrača kao pojačanje na ovu ekipu da bi se izbjegla frustracija koja će se desiti neminovno ako sezona krene kao i protekle dvije godine. Moras priznati da nece biti lagano pogledati tabelu gdje nakon 5 kola kasnis 8 bodova i već u glavi imas činjenicu da ćeš i 4 godinu uzastopno gledati bljuvotinu od ove lige ako naravno izboriš opstanak. Ima jos jedno po meni nekoliko dana za pojacanja do odlaska na Kupres i nadam se dobrom veznom i napadaču.
Avenija je napisao/la: ↑10 srp 2025, 16:48
Pozivam upravu Čelika da brendira stadion. Barem zidic ispod ograde, neka se zna čiji je stadion..angazuje se firma kao savez nista skupo i 4 strane stadiona ostave mnogo ljepsi dojam..moramo pokazati ozbiljnost na svim poljima. Puno nam je srce i usta Bilinog a marku u njega nismo 20 godina ulozili. Grbavica brendirana, Velež ulaze, Gošk, Posusje, Bprac svi. Moze Čelik i ovih 2-3 stotine metara panela. Sumnjam da je skuplje od 1000 KM a efekat je višestruko značajniji.
Posušje: Kreću radovi na natkrivanju stadiona Mokri Dolac
Bez Varde, Telalovića, Šerexa i Durmiša protiv rutave Slavije. Realan test, onako kako nas čeka u prvenstvu nakon par povreda i kartona, a to je bez krilnog igrača na klupi i bez veznog igrača na klupi!
UOZBILJITI SE I DOVESTI VEZNOG RUTONJU I GOLMANA VEĆ OVE SEDMICE. Podebljati ponude da nam rutonje ne završe u Hadžićima ili Vitezu
UOZBILJITI SE I DOVESTI VEZNOG RUTONJU I GOLMANA VEĆ OVE SEDMICE. Podebljati ponude da nam rutonje ne završe u Hadžićima ili Vitezu

https://www.zenicablog.com/doslo-na-nap ... ne-vlasti/
Kad se pitamo gdje su milioni ustvari 125 miliona budzeta odgovor je u tekstu. Zato nema radova, trgova, Čeliku milion i tako. Nemoguce i nevjerujem da mi svi u Zenici šutimo i posmatramo za mene licno ratni zlocin nad Zenicom koji čini migrant sa svojom administracijom.
Sa ovim parama se mogle srediti svlačionice, zidovi, reflektori, ograde i počastiti Čelik sa 300 k da se popisa po ovoj ligi.
Zato grade ostali od Zelje, Veleža do Goška i Posusja.
Kad se pitamo gdje su milioni ustvari 125 miliona budzeta odgovor je u tekstu. Zato nema radova, trgova, Čeliku milion i tako. Nemoguce i nevjerujem da mi svi u Zenici šutimo i posmatramo za mene licno ratni zlocin nad Zenicom koji čini migrant sa svojom administracijom.
Sa ovim parama se mogle srediti svlačionice, zidovi, reflektori, ograde i počastiti Čelik sa 300 k da se popisa po ovoj ligi.
Zato grade ostali od Zelje, Veleža do Goška i Posusja.

Nekada prljavi sivi industrijski grad sa nepismenom radnom klasom koji je služio za zbijanje šala i viceva o zagadjenju i cistom zraku pogotovo od sarajlija.
Danas nikad zeleniji, nikad čisci zrak a oni koji provedu nekoliko dana u sedmici u Sarajevu to najbolje znaju. Oaza čistoce sa zagadjeno Sarajevo. Mirise nam zrak kao u Makarskoj kroz one borove..
I skoro svaki dan je ovakav kad se probudis, ljepota, čistoća, mirisi drveca kojeg imamo previse. Nema vise uglja, koksara, energetike na ugalj, sumpora i prasine.
Jedino nas jos jebe mentalitet proslosti i komunizma, poslovni duh, poduzetništvo, nedostatak većih ambicija, niski ciljevi i relativno slab zivotni standard. Trošite pare u Zenici. Jačajmo lokalpatriotizam