NK Čelik

Koliku podršku sa tribina očekujete protiv Travnika u prvoj utakmici proljetne polusezone?

Anketa traje do: 01 ožu 2026, 20:00.

Ispod 5000
2
5%
5000 - 7000
13
31%
7000 - 10.000
21
50%
Preko 10.000
6
14%

Ukupno glasova: 42

phillies
12. igrač

Re: NK Čelik

Post Postao/la phillies »

Nemam namjeru da ulazim u neku polemiku, jer svako ima svoje misljenje sto se tice igre doprinosa pojedinih igraca.

Suha statistika:

Lista strijelaca:

Kod: Označi sve

Masic 6
Telalovic 3
Sero 3
Jamakovic 2
Popovic 1
Kalesic 1
Medjuseljac 1
Delic 1
Palackic 1
Hodzic 1
Smajlovic 1
Golovi postignuti po pozicijama:

Napad: 6

Krila: 6

Sredina: 8

Odbrana: 1
Dakle od ukupno 21 gola, po 28,5% su dali napadac Masic i krila (Sero, Jamakovic, Popovic), 38% sredina terena (Telalovic, Kalesic, Hodzic, Palackic, Delic i Medjuseljac) dok je iz odbrane jedini uspjesan bio Smajlovic i to cini 4,7% ukupno postignutih golova. Za asistencije nemam potpunih podataka tako da njih nisam ni uvrstio u ovu "analizu" (probacu je kompletirati kasnije)

Zasto su ovakvi statisticki rezultata, moguce je i do same postavke nase igre, da je vise napada islo kroz sredinu, da su krila manje ulazila u 16 i bila opasna po gol protivnika, moguce i do same postavke protivnika koji su igrali povuceno pa krila nisu imala vise prostora za prodore i ugrozavanje protivnika.
Ja mozda ne bih toliko potencirao ucinak krila, koliko sredine terena u buducnosti, jer od osam golova pet su postigli igraci koji nisu vise u Celiku, dva su postignuta u jednoj utakmici (protiv TC, Palackic i Delic). Po meni je veliko pitanje da li Amoah, Jenjic i Delic mogu nadomjestiti ucinak Telalovica i Kalesica. Ovdje prije svega mislim da Delica, jer ako on konacno krene igrati i pokaze ono zbog cega je doveden, onda ce vjerujem i ostali izgledati mnogo bolje i biti ucinkovitiji. Isto tako Masicu se u napadu treba pridruziti Sijamija da igra drugog povucenijeg napadaca. Mozda bi to onda znacilo i mjenjanje taktike i odstupanje od "filozofije" koju Regoje i Jusic zastupaju, ali cini mi se da bi tako bili ubojitiji nego do sad.

Inace prosjek nam je 1.6 postignutih golova po utakmici, a 0.53 primljenih golova po utakmici. Jedino nam je Buducnost dala dva gola na jednoj utakmici, a na 7 utakmica nismo primili gol. Ovo su sve pokazatelji da nam je odbrana za ovaj rang takmicenja beton i da uz ovakvu igru odbrane, napad moze bez grca i nervoze igrati utakmice (ali opet ozbiljno, bez blkrczma), i ako se propusti jedna dvije sanse da ne treba gubiti glavu, vec ici naprijed :D

Svasta ja nesto nabaca ovdje :D :D

EDIT:

Evo jos malo statistike...detaljnom analizom utakmica utvrdjeno je da su Čelikovi igraci zabiljezili 20 asistencija (gol iz penala protiv GOSKa opravdano nema asistenta :D ) i to kako slijedi:

Asistencije (u zagradi navedeni strijelci)

Masic 3 (Telalovic, Medjuseljac, Popovic) 
Delic 3 (Masic, Palackic, Telalovic)
Telalovic 3 (Masic, Masic, Hodzic)
Jamakovic 2 (Smajlovic, Telalovic) 
Hodzic 2 (Sero, Sero) 
Durmis 2 (Kalesic, Jamakovic)
Popovic 2 (Masic,Sero)
Kalesic 1 (Masic)
Smajlovic 1 (Delic)
Sero 1 (Jamakovic)
Pa bi tako ako bi se zbrojili golovi i asistencije u konacan zbir, lista "korisnosti" pojedinih igraca Čelika bila slijedeca:

UKUPNO:

Masic 9
Telalovic 6*
Sero 4
Jamakovic 4
Delic 4
Popovic 3
Hodzic 3
Durmis 2*
Smajlovic 2
Kalesic 2*
Palackic 1
Medjuseljac 1*
Sto se tice opomena, zute kartone su dobijali:

Zuti kartoni:

Telalović -3 /*
Horić -3 /
Šero -3 /

Mašetić - 2
Popović - 2
Sivac -2
Jamaković -2

Smajlović - 1
Durmo - 1
Isaković - 1
Hodžić - 1
Vardo - 1
Durmiš - 1*
Delić - 1
Čulov - 1*
Niko nije dobio direktni crveni.

Legenda:

(-3/) - odradjena suspenzija zbog tri zuta kartona
* - vise nije u sastavu Čelika

Eto pa sad prodiskutujte sta nas ceka u proljetnom dijelu prvenstva :D :D :D

NAPRIJED ČELIK!!!!
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

Delic je asistirao Seri protiv TC-a pa ima 4 asistencije.
Allgunsblazing

Post Postao/la Allgunsblazing »

Mozda bi vrijedilo probati i Masica kao ofanzivnog veznog u nekoj slabijoj utakmici. Uvijek se izvlaci i trazi loptu, mozda mu i olaksati tom pozicijom.
Eugen

Post Postao/la Eugen »

Allgunsblazing je napisao/la: 24 vel 2026, 08:04 Mozda bi vrijedilo probati i Masica kao ofanzivnog veznog u nekoj slabijoj utakmici. Uvijek se izvlaci i trazi loptu, mozda mu i olaksati tom pozicijom.
Ioi mozda s dva klasicna napadaca (Masic, Sijamija)
laudrup
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la laudrup »

Eugen je napisao/la: 24 vel 2026, 10:58
Allgunsblazing je napisao/la: 24 vel 2026, 08:04 Mozda bi vrijedilo probati i Masica kao ofanzivnog veznog u nekoj slabijoj utakmici. Uvijek se izvlaci i trazi loptu, mozda mu i olaksati tom pozicijom.
To je suicid u današnjem nogometu nažalost
"Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan"
phillies
12. igrač

Rz88 je napisao/la: 24 vel 2026, 08:01 Delic je asistirao Seri protiv TC-a pa ima 4 asistencije.
Nije druze, Hodzic dugom loptom pronalazi Seru koji u driblingu izbacuje igraca TC-a i razantnim udarcem pogadja malu mrezicu za 3:0 :D

Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

phillies je napisao/la: 24 vel 2026, 11:21
Rz88 je napisao/la: 24 vel 2026, 08:01 Delic je asistirao Seri protiv TC-a pa ima 4 asistencije.
Nije druze, Hodzic dugom loptom pronalazi Seru koji u driblingu izbacuje igraca TC-a i razantnim udarcem pogadja malu mrezicu za 3:0 :D

Do mene, mislio sam na asisteniciju za Masica protiv Viteza koja nije upisana na TM kao i ova Hodziceva za Seru. A na tvom spisku sam mislio prvo da si kup racunao pa ta Deliceva asistencija za Masica, a sada vidim da je samo liga i da je upisan.
phillies
12. igrač

Ma ima par diskutabilnih asistencija koje sam ja upisao. Primjer dvije asistencije Masica su dosle nakon direktnog njegovog suta prema golu. Prvu je Telalovic skrenuo petom, a druga je nakon Masicevog suta golman kratko odbio, natrcao Madjuseljac i glavom pogodio. Isto tako u Konjicu na visoku loptu stvorila se guzva i lopta pogdja Hodzica cini mi se u ledja i odbija do Sere koji postize pogodak. Sve sam ja to upisao kao asistencija, mozda nije trebalo ali...ko ce mi zabranit' :D :D :D
Samo Čelik zenički !!!

PatrickBateman

Post Postao/la PatrickBateman »

laudrup je napisao/la: 24 vel 2026, 11:02
Eugen je napisao/la: 24 vel 2026, 10:58
To je suicid u današnjem nogometu nažalost
Po cemu je suicid?
Srce, čast i ponos!
Crkvice88

Post Postao/la Crkvice88 »

Ljudi dragi ne mozete pripremne utakmice gledat ko prvenstvene, ja ne znam cemu ovolika halabuka oko jedne utakmice. Pripremne utakmice prvenstveno imaju za cilj ürovjeru forme igraca, uigravanje taktike, ispitivanje pozicija kod igraca, a ne da punis mrezu protivniku. Eto vam za primjer zeljo i sarajevo, zeljo je malte ne sve pobjedio na pripremama a u ligi nisu boda uzeli, dok sa druge strane sarajevo bez upisane pobjede na pripremama a u ligi sve pobjede. Ne mozete tako gledat na pripremne jebemu
Dize se prasina
phillies
12. igrač

Ma dobro, razumijem ja i tu nervozu. Godinama smo gledali antifudbal sto bi Truhlo rekao "oci su krvarile" od manjka kreacije, i kad smo konacno poceli igrati u jesenjem dijelu prvenstva i igra imala i glavu i rep, otisla su nam dvojica igraca zbog kojih je i igra bila takva. Postoji bojazan hoce li pojacanja moci zadrzati taj nivo igre iz jeseni. A i to je jedan do uslova (pored rezultata i pobjeda) da imas ispunjene tribine i nakon Travnika i Slobode.
Samo Čelik zenički !!!

Allgunsblazing

Post Postao/la Allgunsblazing »

Pa realnost je da nisi mogao znati ni za tu dvojicu hoce li moci zadrzati formu na proljece. Pored toga, ova dva koja su nama dosla su igrali fudbal na vecem nivou. Kukalo se relativno opravdano dok nisu dosli Amoah i Jenjic. Sad je vec kuknjava za jos jednim veznim malo i pretjerivanje. Otisao je Medjuseljac, mada sloziti cemo se da je imao nikakav utjecaj na igru.

Nismo mi toliko dobro ni igrali, barem ne ofanzivno, da se sad kuka kao da je Pirlo otisao.
BadrHari

Post Postao/la BadrHari »

Ja se sve nešto potajno nadam da bi Jamaković mogao bljesnuti i da ima nekog potencijala ako ga se bude istrpilo i isforsiralo. Bar je klasično krilo za razliku od Sijamije i ne pegla loptu ko Šero, a ima brzinu i završnicu. Može utrčati i nać se u prilici.

Govorim za ovaj nivo, u PL će već ozbiljniji kalibar trebati
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

BadrHari je napisao/la: 24 vel 2026, 16:29 Ja se sve nešto potajno nadam da bi Jamaković mogao bljesnuti i da ima nekog potencijala ako ga se bude istrpilo i isforsiralo. Bar je klasično krilo za razliku od Sijamije i ne pegla loptu ko Šero, a ima brzinu i završnicu. Može utrčati i nać se u prilici.

Govorim za ovaj nivo, u PL će već ozbiljniji kalibar trebati
Nama realno treba bljesnit 7 igraca da bi bili bas top i sigurni u titulu 1LF Jamakovic Sero Sijamija Amoah Jenjic Smajlovic i Popovic :mrgreen:
PonosniSmogovci

Post Postao/la PonosniSmogovci »

Jest ako su nam protivnici iznad nas, a nisu. U svakoj utakmici ćemo se mi pitati opet. Ako mi budemo na nivou ne sumnjam u pobjede u 13 narednih utakmica.
Odgovori