Suha statistika:
Lista strijelaca:
Kod: Označi sve
Masic 6
Telalovic 3
Sero 3
Jamakovic 2
Popovic 1
Kalesic 1
Medjuseljac 1
Delic 1
Palackic 1
Hodzic 1
Smajlovic 1
Napad: 6
Krila: 6
Sredina: 8
Odbrana: 1
Zasto su ovakvi statisticki rezultata, moguce je i do same postavke nase igre, da je vise napada islo kroz sredinu, da su krila manje ulazila u 16 i bila opasna po gol protivnika, moguce i do same postavke protivnika koji su igrali povuceno pa krila nisu imala vise prostora za prodore i ugrozavanje protivnika.
Ja mozda ne bih toliko potencirao ucinak krila, koliko sredine terena u buducnosti, jer od osam golova pet su postigli igraci koji nisu vise u Celiku, dva su postignuta u jednoj utakmici (protiv TC, Palackic i Delic). Po meni je veliko pitanje da li Amoah, Jenjic i Delic mogu nadomjestiti ucinak Telalovica i Kalesica. Ovdje prije svega mislim da Delica, jer ako on konacno krene igrati i pokaze ono zbog cega je doveden, onda ce vjerujem i ostali izgledati mnogo bolje i biti ucinkovitiji. Isto tako Masicu se u napadu treba pridruziti Sijamija da igra drugog povucenijeg napadaca. Mozda bi to onda znacilo i mjenjanje taktike i odstupanje od "filozofije" koju Regoje i Jusic zastupaju, ali cini mi se da bi tako bili ubojitiji nego do sad.
Inace prosjek nam je 1.6 postignutih golova po utakmici, a 0.53 primljenih golova po utakmici. Jedino nam je Buducnost dala dva gola na jednoj utakmici, a na 7 utakmica nismo primili gol. Ovo su sve pokazatelji da nam je odbrana za ovaj rang takmicenja beton i da uz ovakvu igru odbrane, napad moze bez grca i nervoze igrati utakmice (ali opet ozbiljno, bez blkrczma), i ako se propusti jedna dvije sanse da ne treba gubiti glavu, vec ici naprijed
Svasta ja nesto nabaca ovdje
EDIT:
Evo jos malo statistike...detaljnom analizom utakmica utvrdjeno je da su Čelikovi igraci zabiljezili 20 asistencija (gol iz penala protiv GOSKa opravdano nema asistenta
Asistencije (u zagradi navedeni strijelci)
Masic 3 (Telalovic, Medjuseljac, Popovic)
Delic 3 (Masic, Palackic, Telalovic)
Telalovic 3 (Masic, Masic, Hodzic)
Jamakovic 2 (Smajlovic, Telalovic)
Hodzic 2 (Sero, Sero)
Durmis 2 (Kalesic, Jamakovic)
Popovic 2 (Masic,Sero)
Kalesic 1 (Masic)
Smajlovic 1 (Delic)
Sero 1 (Jamakovic)
UKUPNO:
Masic 9