NK Čelik

Angažovati hitno veznog igrača kreatora kako bi riješili problem sa posjedom i kreativnosti u igri?

Anketa traje do: 17 vel 2026, 10:29.

Da
27
79%
Ne
4
12%
Još jedan i mozaik ekipe je sklopljen za napad na PL.
3
9%

Ukupno glasova: 34

macak_

Re: NK Čelik

Post Postao/la macak_ »

Bio sam na utakmicama vani, u raznim sportovima i na utakmicama reprezentacija bih. Rijetko gdje se postuje gdje ko sjedi. Uglavnom sjeda gdje ko hoce, a ako ti neko dodje i kaze da se pomjeris, nadjes sljedece slobodno mjesto. Uglavnom to traze neke babe, penzioneri ili pederi.

Kod ovih velikih klubova koji imaju non stop rasprodate stadione se to vise gleda, ali tu se svakako zna ko gdje sjedi jer je 60-70% karata sezonske.

Numerisanje moze pomoci samo u psiholoskom efektu u smislu ogranicavanja i usmjeravanja ljudi na tribinama.

Klub treba prepisati princip od reprezentacije i nece biti guzve, nije neka mudrost.
Guest.1945

Post Postao/la Guest.1945 »

Brotherze je napisao/la: 13 vel 2026, 10:01 Bezveze se zamaramo sa mjestom sjedenja, imamo mi precih stvari puno kao sto neko napisa vec, poput paljenja baklji kako se kome cefne, ubacivanja predmeta na teren...
A pitanje je koliko cesto cemo imati ovako pun stadion, u PL nek zaredamo nekoliko slabijih rezultata i prepolovice se broj pa bice praznih mjesta koliko pozelis.
I to se lahko riješi kad klub bude čvrsto stao iza toga.Nije se nikad realno i iskreno stalo iza toga i ne znaci da si ti stao iza toga ako pred utakmicu objaviš pravila na stadionu i to je to.To isto djetetu kazes ne radi to a ono opet radi i ti kažeš pa eto rekao sam mu.Ja kad dođem kao gost kod tebe mogu da izaberem ili da se normalno ponasam i postujem tvoja pravila kuće, gdje ću sjest itd. Ili da radim sta ja hocu.Ako radim sta ja hocu napucat ćeš me nogom u guzicu i izbacit napolje.
Objavi i stani iza toga,ako dotični bude ubacio predmet u teren,leti sa tribine napolje i zabrana na 10 godina npr. ulaz na Bilino polje.
Od same objave prepadneš se i procentualno bi smanjio u startu zbog toga ubacivanje u teren, a da ne kažem kad bi vidili da je jedan izveden napolje.

Ubacivanje u teren i ovo oko online sistema sa sjedistem su da se tako izrazim k.urcevi problemi kakve je klub imao probleme rijesti od odlaska u kanton.
Guest.1945

Ma samo polahko i postepeno.Ne može se to naravno preko noći i očekivati rezultat,kao ništa što nema preko noći,ali savjet neki upravi,prvo više online da se prodaje a manje papirnate karte.Isto tako ne ukidati odmah sve papirnate nego i to postepeno raditi, da bi se navikli na to.Kao što sam više puta spomenuo,ako si prodavao na 5 mjesta sada na 3 mjesta i tako sve dok samo ne budu papirnate u fanshopu i onda tek ukinuo.A ovo oko sjedenja na svome mjestu tj. uz online sistem kupovine karte biranje i sjedišta bi probao samo na istoku prvo, lakše za realizovati projekat, manje zahtjevna tribina.Sad neka klub izabere hoce li biti ista cijena svih sjedišta ili ne u startu.Ovaj način je jedan klub primjenio.Prodavali su karte isto na više mjesta ali ne po kafiicma pretezno fanshop i na stadionu onaj kao kiosk za karte.Pomalo su izbacivali prodajna mjesta i samo na jednoj manjoj tribini omogucili online sistem uz biranje sjedista.
Luis Nazario da Lima

Post Postao/la Luis Nazario da Lima »

Ljudi numerisana mjesta ne rjesavaju problem sa ulazom, ti ako imas numerisano mjesto, ocekujes da te ceka, i ako dodjes 5 do 12, ocekujes da udjes i sjednes na svoje mjesto....super
Problem je sto kad dodjes 5 do 12 dodje i ostalih 5000 ljudi koji su svi zapeli na ulazu, tako da pojedinci ne provaljujte se, prvo se ulaz rjesava a napisao sam kako ce se rijesiti vrlo lako.

Druga stvar numerisanje povlaci milion drugih stvari za sta klub sada nema novca za to.

Nismo mi u evropi, njemackoj il bilo gdje drugo.

Ljudi su prije kada je bilo na kartama na koji ulaz ulaze na stadion npr. C/D, a on dodje na A/B i jos se svadja sa svima, pravi problem, a do njega je, ne cita....tako da vidite sta je izazov a numerisanje ne rijesava.

Ja sam siguran da ce se klub pozabaviti ovim slatkim izazovom.
BatistutA19

Post Postao/la BatistutA19 »

Guest.1945 je napisao/la: 13 vel 2026, 00:47
BatistutA19 je napisao/la: 12 vel 2026, 19:41
Guest.1945 je napisao/la: 12 vel 2026, 17:44

To nije tačno sve je stvar navike i nešto na što si primoran.Evo ti primjer engleza.Najgori navijači,bakljade, uletanje u teren, tuče....Pa šta su danas,misliš da je to kultura i odjednom to prestali raditi?Kod nas kad se skidala ograda sa zapada i istoka raja je mislila kako cemo uletati sa zapada i istoka svaku utakmicu kada igra Željo i Sarajevo i daćemo uderati sudije, pošto se visilo na njoj, pa šta danas imamo.Vidjet ćeš polahko, sve je do kluba, klub ako stane čvrsto iza toga išlo bi to ako ne prvi, drugi put glatko onda treci.
Ja znam da se to pokusalo sa reprezentacijom i sjecam se u Sarajevu jedne scene ,hajd mi smo tacno sjeli na svoju stolicu sjecam se 51 red na Zapadu imam kartu i sad tu protiv Grcke prva utakmica zvanicna nakon rata .Sad neki sjede ispod nas i dodje covjek sjeli mu ovi na mjesto i oni njemu hladno evo ti moja karta idi ti tamo u cosak i sta ces ti takvim.
Ma englezi kad to drzava sredjena i zakoni ,napravi prekrsaj zatvor je ,mozda je i to prekrsaj da zauzmes tudje mjesto.
Mi jedino sto smo naucili donekle u red stat kad ulazimo u stadion.
Ja u numerisanje ne vjerujem nikad jer mi smo takav narod ,moze u pozoristu ali bgm na stadionu ne vjerujem jos pogotovo ovakve utakmice..
Meni je gore sto mi prvi ne valjamo i sve hocemo minut do 12..Najveci problem sto velika vecina ceka posljednju minutu i odjednom ih puno udje i onda udju na ulaz na stepenice razgledaju i stoje i ne zna gdje ce a da se udje na vreme i polahko kako ko ulazi i nemas sta stojat nego sjedni oslobodi stepenice
Ja vjerujem da je sinoc puno bilo slobodnih mjesta ali ne vidis kad svi stoje na stepenicama.
Bati pa jel realno da spominješ "digitalizaciju" tik poslije rata :lol:
Ne drug ja spominjem kulturu nasu sto se toga tice i nista se tu nije promijenilo ,to je se pokusavalo to vise puta ali kod nas ne ide i nece nikad ic ,mozda nove generacije da ga ucis od malena sve ali ove trenutne nase ,nema nama pomoci
BatistutA19

Vi na osnovu jedne utakmice Sa Sarajevom.nesto planirate ,neki bi odmah dizali cjene samo sto je u Srijedu prepun bio stadiom .Dobro rece Crkvice izgubis 2 kod kuce bice mjesta koliko ti bog hoce jer kod nas je od ocaja do euforije tanka linija..Tacno bilo bi kod nas 10 tuca zbog stolice ,covjek razmislja o svojim problemima i dodje malo na utakmicu da se opusti i ti ga pocnes jebavat za stolicu ,ne znas nikad kako ce ko reagovat tada,danas je najlakse belaj naci i treba neko nastradat zbog stolice.
I za mene ima bitnijih stvari puno nego gdje ce ko.sjedit ,dodni ranije i sjedi gdje hoces .
Lahko je po sredjenim zemljama gdje imas zakon a vjerovatno je kod njih i to krivicno djelo .
Kod nas zabrana baklji a unese se 500 baklji u stadion i to regularno bez ikakvih problema ,ja naravno podrzavam i bakljade nekad ali hocu reci da zakon se ne sprovodi a kamoli oko stolica da ce se neko bavit gdje ce ko sjest i svadjat sa ljudima.
Guest.1945

Luis Nazario da Lima je napisao/la: 13 vel 2026, 14:07 Ljudi numerisana mjesta ne rjesavaju problem sa ulazom, ti ako imas numerisano mjesto, ocekujes da te ceka, i ako dodjes 5 do 12, ocekujes da udjes i sjednes na svoje mjesto....super
Problem je sto kad dodjes 5 do 12 dodje i ostalih 5000 ljudi koji su svi zapeli na ulazu, tako da pojedinci ne provaljujte se, prvo se ulaz rjesava a napisao sam kako ce se rijesiti vrlo lako.

Druga stvar numerisanje povlaci milion drugih stvari za sta klub sada nema novca za to.

Ljudi su prije kada je bilo na kartama na koji ulaz ulaze na stadion npr. C/D, a on dodje na A/B i jos se svadja sa svima, pravi problem, a do njega je, ne cita....tako da vidite sta je izazov a numerisanje ne rijesava.

Kako ne rješava problem?Ovdje ti je nastao problem da si imao više ljudi na zapadu nego sto je mogao primiti i guzva je nastala stajanjem na stepenicama jer gore na ulazu gledaju gdje da sjednu jer nije bilo mjesta a ne zbog toga sto su kasno svi došli.Sat vremena ako si došo mogo si se poselamit sa zapadom.Nisu ljude preusmjeravali na jug sto su kasno došli nego sto nema mjesta jer sto bi te inače preusmjerio, boli nekoga briga sto si kasno došao.Ovde se radi isto tako da klub mora računati i komplikovati koliko imaš sezonski za zapad i oduzeti taj broj od kapaciteta tribine i pustiti onda u opticaj a sada to nisu uradili pustili karte u slobodnoj prodaji koliki je kapacitet zapad i onda si imao sezonske i sad na to dodaj da ce uvjek biti neko na crno da uđe da ga pusti.Onda ja koji imam sezonaku necu moci doci a već sam uračunat na to mjesto i stoji prazno.Ovako si isto sprjecio ulaz na crno da ti neko sjedi na mjestu a ti platio kartu.Nemaš kartu imaju zastitari ima policija i to ona rjesaje nema svađe.Pustali na crno dok si sa Kolinom igrao da ne pustaju kad budes derbije igrao i Evropu.Misliš da onaj pakistanac redar nebi mene pustio na utakmicu Bayerna za 5€?Pustio bi on mene ali gdje cu sjesti kad svako ima svoje mjesto i kad ne mogu gore ući na ulaz u sektor,a gore samo pokazem jesam li taj sektor i ljudi usmjeravaju a 60 000 ljudi na stadionu a mi ne mozemo sa 7000 na zapadu ili istoku.Sve je stvar organizacije i navike.Idealno za taj test projekat je istočna tribina.Prvo svakome je milina kad znaš da te čeka mjesto na tribini i vjerujem da bi naš narod to poštivao.Kakvi englezi i zapadna kultura,vjeruj nagledao sam se .Podcjenjujemo naš narod, a njih je samo sistem ustrojio a na stadionu je šef i batina klub.
Eugen

Post Postao/la Eugen »

Biće u narednoj utakmici sve kako treba ne sumnjam u to, sad ima da očekujemo koja će kazna biti jer je baš bilo pirotehnike, ali to i zaslužuje onakva utakmica o kojoj se i danas priča i piše u medijima. Igrači Sarajeva su impresionirani atmosferom i to navode u svojim izjavama, imamo mjesec dana da budemo tip top do početka sezone i da pregazimo Gerilu i Ribićeve sirovine
Guest.1945

BatistutA19 je napisao/la: 13 vel 2026, 15:43 Vi na osnovu jedne utakmice Sa Sarajevom.nesto planirate ,neki bi odmah dizali cjene samo sto je u Srijedu prepun bio stadiom .Dobro rece Crkvice izgubis 2 kod kuce bice mjesta koliko ti bog hoce jer kod nas je od ocaja do euforije tanka linija..Tacno bilo bi kod nas 10 tuca zbog stolice ,covjek razmislja o svojim problemima i dodje malo na utakmicu da se opusti i ti ga pocnes jebavat za stolicu ,ne znas nikad kako ce ko reagovat tada,danas je najlakse belaj naci i treba neko nastradat zbog stolice.
I za mene ima bitnijih stvari puno nego gdje ce ko.sjedit ,dodni ranije i sjedi gdje hoces .
Lahko je po sredjenim zemljama gdje imas zakon a vjerovatno je kod njih i to krivicno djelo .
Kod nas zabrana baklji a unese se 500 baklji u stadion i to regularno bez ikakvih problema ,ja naravno podrzavam i bakljade nekad ali hocu reci da zakon se ne sprovodi a kamoli oko stolica da ce se neko bavit gdje ce ko sjest i svadjat sa ljudima.
Bati, izađi sad iz malograđanstva.Kakva tuča,jel ti uvodiš red na tribini?Pa i da ti čovjek uzme mjesto hoces se ti tuči i udarati čovjeka?Ne možeš ti uzimati zakon u svoje ruke,inače letiš ti sa tribine, ima ko je za to zadužen a njih zaduži klub,isto kao sto kad repka igra pa staneš na stepenice pa te zastitari otjeraju, a sta mislis zastitarima dosadno pa te tjeraju ili je dobila agencija od saveza naređenja.Manite se seljakljuka ljudi i razmišljanja da će neko zavrtati rukave samo.
FRLegioen

Post Postao/la FRLegioen »

I ja da napišem koju.Tekma taktički odlično postavljena(drugačije bi dobili 5 komada sigurno da smo se otvorili).Razlika u kvaliteti je primjetna,ali ništa oni nisu posebno pokazali ovu tekmu sa ovako skupim igračima.Da nisu dali gol iz penala nebi nam ga nikako ni dali do kraja tekme Ono što me najviše raduje je da nam momci nisu lipsali,egal smo bili u fizici sa njima iako smo imali 10 treninga i 1 utakmicu odigranu.Fizička sprema je odlična ovu tekmu,a doći će vremenom i uigranost...Vezni red je sasvim novi,valja to uiigrati.Atmosfera vrhunska,to će posvjedočiti svako ko je bio,a bilo je gostiju iz Graza,Nikšića ,i mnogih gradova iz BiH
BatistutA19

Guest.1945 je napisao/la: 13 vel 2026, 16:31
BatistutA19 je napisao/la: 13 vel 2026, 15:43 Vi na osnovu jedne utakmice Sa Sarajevom.nesto planirate ,neki bi odmah dizali cjene samo sto je u Srijedu prepun bio stadiom .Dobro rece Crkvice izgubis 2 kod kuce bice mjesta koliko ti bog hoce jer kod nas je od ocaja do euforije tanka linija..Tacno bilo bi kod nas 10 tuca zbog stolice ,covjek razmislja o svojim problemima i dodje malo na utakmicu da se opusti i ti ga pocnes jebavat za stolicu ,ne znas nikad kako ce ko reagovat tada,danas je najlakse belaj naci i treba neko nastradat zbog stolice.
Bati, izađi sad iz malograđanstva.Kakva tuča,jel ti uvodiš red na tribini?Pa i da ti čovjek uzme mjesto hoces se ti tuči i udarati čovjeka?Ne možeš ti uzimati zakon u svoje ruke,inače letiš ti sa tribine, ima ko je za to zadužen a njih zaduži klub,isto kao sto kad repka igra pa staneš na stepenice pa te zastitari otjeraju, a sta mislis zastitarima dosadno pa te tjeraju ili je dobila agencija od saveza naređenja.Manite se seljakljuka ljudi i razmišljanja da će neko zavrtati rukave samo.
Sve ja tebe razumijem drug ali me podsjeca to na text jedne dobre pjesme Teoretski ljubav lepo zvuci samo to je malcice drugacije u praksi...Riblja Corba.
Zakonom je zabranjeno baklje a baklje se vise ne kriju nego se unose slobodno u paketima kroz stadion ali hajd svako ima svoj neki stav i neke svoje zelje,meni je to najmanji problem gdje cu sjest ,gdje ima mjesta tu cu da sjednem..Meni je gore one guzve pri ulasku i guzve na stepenicama ,kad oni ono ne mogu rijesit kako ce stolice .Svakom odgovor hajd ti idi u cosak.
Sve su te guzve kad ima rezultat a kad nema bice mjesta koliko hoces i protiv Sarajeva sutra da udjes budes npr slab ne bi 4000 bilo
BatistutA19

Jebes stolice i numeracije nego da mi udjemo i vidjeli smo kakvi smo koliko smo jaki i ja sam zadovoljan igrom borbom ali razlika je ogromna ,treba nama puno jaci kvalitet da bi mi prezivjeli 36 utakmice.
Zamisli sad ovako igro si sa Sarajevom pa sad u Subotu ides Zrinjskom a pa ti u Srijedu dolazi Borac pa ides Velezu pa ti dolazi Zeljeznicar pa ides Sirokom..
I sad tu dodas povrede, kartone i skontas koliko nama treba tu sirina kvalitetnih igraca..Lahko je 1 utakmicu odigrat ali hajd ovaj niz prezivi bez sirine i kvaliteta i tu je ta razlika trenutna prevelika a ne gledat po jednoj utakmici.
habuba
12. igrač

Post Postao/la habuba »

Nije vazno sto ce na jednoj utakmici biti 1000 ljudi na drugoj 13000 hiljada. Mislim da se treba teziti prema tome da se i kroz utakmice odgaja ova svjetina. Ne mozemo biti konji i nikada se ne emancipovati. Samo sto ce 10 papaka ustati da se bije, neka se biju. Imaju redari. Neka ih polome prvi i drugi put kada krenu praviti probleme do treceg i cetvrtog puta ce to sve izgledati puno urednije. Nekada silu moras silom rijesavati.

To na stranu, ova utakmica nije ni povod ni razlog za ovo moje razmisljanje. Vise mislim da se treba u dogledno vrijeme kretati prema tome. Pogotovo sto se tice cijene karata. Ipak pogled sa npr. centra zapada nije isti kao iz coska kao u ostalom i na svakom stadionu i to treba vremenom uvoditi. Ovo sada sto je bilo u srijedu nije uopste rezultat nedostatka te vrste. Jednostavno se prodalo MNOGO vise karata nego sto je kapacitet tribine i to je jedini i osnovni problem bio, ali opet kazem. Ne vezano za to treba zatezati i utezati svaki aspekt organizacije.

Jedan ulaz na stadionu mora biti otvoren samo za one sa sezonskim ulaznicama pogotovo na utakmicama ovog tipa. Cak sta vise i da svi udju sa sezonskim i da redari na tom ulazu nemaju sta da rade a na drugima da se gura 1000 ljudi ja licno ne bih dao da bilo ko drugi ulazi na taj ulaz. To je privilegija sezonske karte.

Uglavnom ja sam veoma zadovoljan pravcem kojim klub ide sto se svega tice. Veoma sam sretan sa ovim dodatkom fan shopa i hrane na zapadu i nacina na koji to izgleda. Ako se sjecate jednom se pokusalo sa nekim stolicem i tada je to bio neki maksimum koji se mogao uraditi. Godinu dvije kasnije to vec izgleda veoma blizu onog sto se moze naci na zapadu.

Mislim da je interesanta ideja "fan zone" prije svake utakmice na zapadu. Moze se tu dosta toga napraviti. Od prezentacije sponzora, do igara, uzivo muzike (DJ), prodaje rekvizita, dzidza za djecu a tu bi mogli i alkohol prodavati najvjerovatnije. Ako se dobro sjecam zakonski je zabranjena prodaja alkohola na sportskim dogadjajima ili arenama/stadionima/dvoranama ali ispred prije utakmice ukoliko bi se to uradilo mislim da bi moglo proci, tj. mogla bi se naci neka rupa da se to odradi.
Luis Nazario da Lima

Post Postao/la Luis Nazario da Lima »

Guest.1945 je napisao/la: 13 vel 2026, 16:14
Luis Nazario da Lima je napisao/la: 13 vel 2026, 14:07 Ljudi numerisana mjesta ne rjesavaju problem sa ulazom, ti ako imas numerisano mjesto, ocekujes da te ceka, i ako dodjes 5 do 12, ocekujes da udjes i sjednes na svoje mjesto....super

Kako ne rješava problem?Ovdje ti je nastao problem da si imao više ljudi na zapadu nego sto je mogao primiti i guzva je nastala stajanjem na stepenicama jer gore na ulazu gledaju gdje da sjednu jer nije bilo mjesta a ne zbog toga sto su kasno svi došli.Sat vremena ako si došo mogo si se poselamit sa zapadom.Nisu ljude preusmjeravali na jug sto su kasno došli nego sto nema mjesta jer sto bi te inače preusmjerio, boli nekoga briga sto si kasno došao.Ovde se radi isto tako da klub mora računati i komplikovati koliko imaš sezonski za zapad i oduzeti taj broj od kapaciteta tribine i pustiti onda u opticaj a sada to nisu uradili pustili karte u slobodnoj prodaji koliki je kapacitet zapad i onda si imao sezonske i sad na to dodaj da ce uvjek biti neko na crno da uđe da ga pusti.Onda ja koji imam sezonaku necu moci doci a već sam uračunat na to mjesto i stoji prazno.Ovako si isto sprjecio ulaz na crno da ti neko sjedi na mjestu a ti platio kartu.Nemaš kartu imaju zastitari ima policija i to ona rjesaje nema svađe.Pustali na crno dok si sa Kolinom igrao da ne pustaju kad budes derbije igrao i Evropu.Misliš da onaj pakistanac redar nebi mene pustio na utakmicu Bayerna za 5€?Pustio bi on mene ali gdje cu sjesti kad svako ima svoje mjesto i kad ne mogu gore ući na ulaz u sektor,a gore samo pokazem jesam li taj sektor i ljudi usmjeravaju a 60 000 ljudi na stadionu a mi ne mozemo sa 7000 na zapadu ili istoku.Sve je stvar organizacije i navike.Idealno za taj test projekat je istočna tribina.Prvo svakome je milina kad znaš da te čeka mjesto na tribini i vjerujem da bi naš narod to poštivao.Kakvi englezi i zapadna kultura,vjeruj nagledao sam se .Podcjenjujemo naš narod, a njih je samo sistem ustrojio a na stadionu je šef i batina klub.
Burazeru slazem se ja s tobom da to moze pomoci, ali kod nas sad realno ne moze, treba vremena i novca kojeg klub nema za te stvari.

-Imas 1000 stolica barem bez brojeva na sebi, znaci treba to sve numerisat (a ne mozemo ih ocistiti za pocetak, ako me razumijes)
-Numerisati smisleno, sto znaci da bi vrlo vjerovatno trebalo sve numerisati ponovo, i povezati sa ulazom na tribinu (sad zamisli koliko je tu keša)
-Sezonske moraju biti numerisane isto (a kod nas se svakodnevno desavaju promjene tu)
Zato ti kazem ogroman je to proces i potrebno je bruka keša.

Druga stvar online ulaznice, 50% ljudi nece doci na stadion jer dijaspora kupuje, sta s tim mjestima (ostaju prazna il ce bosnjo sjest)

Za pocetak treba ulaz rijesiti, i ne govorim ja da je guzva problem, nego vise ulaza i onda nemas guzve i drugih popratnih stvari.
To je sad bio najveci problem, ja sam stao u 17:15 i usao 17:50h, al sam se provuko, zajebo narod i slicno, a imam sezonsku.

Napravis kao reprezentacija za pocetak i nema guzvi, a kad bude novi stadion tad se baviti numerisanjem uz pomoc saveza.
Crkvice88

Post Postao/la Crkvice88 »

Cist primjer odgoja je ova tribina. Ljudi dragi 97% ljudi je u crnom. Pravi kop, pravi ultrasi na tribini. Niko nema ljepsi kop j drzavi, pravi pavougaonik. To mogu potvrdit najbolje stari robovi. Pa sjetite se samo na sta smo mi licili prije 10-15 godina, a o ovim starijim generacijama da ne govorim. Ponosan sam na ove momke, kad vidin ovu sliku jeza me obuzme. Ice ovo ako Bog da jos bolje. Kad se jug uspio dovest u red mogu Boga mi i istok i zapad. Hajmo naprijed Ce!
Dize se prasina
Odgovori