NK Čelik

Da li je sadašnja ekipa bolja od prošlopolusezonske?

Anketa traje do: 04 vel 2026, 18:47.

DA
25
63%
NE
5
13%
ISTA JE
10
25%

Ukupno glasova: 40

phillies
12. igrač

Re: NK Čelik

Post Postao/la phillies »

Drugovi, stavljate navijace i igrace u isti kos. Eto ako igraci toliko vole klub, sto uopste igraju za pare, sto ne kazu od mene halal ja samo hocu da igram za sveti grb i moja krv je crno-crvena? Hoce, qurko moj. S druge strane, navijaci sve sto urade za klub je za njegovu dobrobit i njegov napredak, sto promocijom sto vjernoscu, sto finansijama...
Druga stvar, govori se "nisu finansije bitne, vazan je obraz". Naravno da je bitan obraz, ali sto se onda islo na vansudsko poravnanje sa Fudom, nakon onakvih gnusnih izjava i na konto Celika i na konto navijaca i na konto stadiona? Zasto se nije cekalo da Sud kaze svoje (a to bi doslo na red za nekoliko godina), sto se pusta da Fudo bude VIP, sto se dalo drugoj kompaniji da upravlja fan shopom a Celik dobijao mrvice, sto se pustilo da Vito finansira Akademiju jer onda Celik dolazi u nezavidan polozaj, sto se islo kantonu na noge, iako je tamo SDA, najveci grobar Celika i jedan od razloga zasto ovih godina ne gledamo PL na stadionu nego idemo od kantona, zasto ih se nije poslalo u pm i reklo mi imamo obraz i ne trebaju nam vase pare? Ako Celik ima pare, zasto nije potpisao ugovore sa okosnicom tima u polusezoni i dao im plate skoro kao u PL i time ih privolio da ostanu u ekipi...

Celik je meni najbolji klub na svijetu i uvijek ce biti i ispred Reala, Barce, Liverpula (pisam im se na titule sve, nemaju ono sto Celik ima :D ) a da ne govorim o ovoj zabokrecini od bh. nogometa, ali trenutno Celik ne moze parirati finansijski klubovima kao sto su Zrinjski, Borac, Sarajevo, pa i Zeljeznicar...ali trenutno. Celikov oporavak je proces i ne moze preko noci ici sve, kao sto nismo prije godinu mogli dovoditi strane igrace zbog blokiranog racuna, sada mozemo. Uskoro cemo moci dati igracima koji vrijede bogatije profi ugovore pa cemo onda i lakse zadrzavati igrace.

Telalovic i Kalesic su bili i prosli, kao i mnogi prije njih, kao i mnogi poslije njih. Oni su tu najmanje bitni i oni su potrosna roba. Celik i njegovi navijaci su tu i ostace za vijeke vjekova. Idemo naprijed svaki dan, pa makar po milimetar.

PS. Hocemo li i ostale uposlenike kluba gledati kao i igrace (koji to upravo jesu - uposlenici kluba). Je li Milak izdajnik sto je otisao na drugo radno mjesto, je li Nurkovic izdajnik sto je iz Celika otisao da bude trener golmana u Sarajevo pa se opet vratio u Akademiju? Hocemo li u buducnosti reci sportskom direktoru, generalnom sekretaru, evo tebi 500 KM plate i treba da si sretan sto si uopste u klubu i imas sansu da radis i nemoj da pomislis da odes negdje u drugu firmu ili ne daj Boze u drugi klub. Naravno da je odgovor na sva ova pitanja NE.
Zadnja izmjena: phillies, dana/u 10 sij 2026, 14:20, ukupno mijenjano 1 put.
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

Zamorano je napisao/la: 10 sij 2026, 13:26 Ovdje ti nema ama bas nikakve koristi minimum od 4 igraca do 6 igraca. Od Varde,Burekovica,Durmisa ,Isakovica nisi imo fajde cijelu polusezonu a i ova dvojica nisu nista vise pokazali Palackic i Spahic...Tako prvo treba vidjet koga razduziti,ne razduzis li sad 5,6 igraca na ljeto ces morat 17 ,18 ih razduziti kad se udje u PL.
Baš zato ne treba sada puno mijenjati ekipu, jer su svi igrači pod ugovorima i nemaš izbora na tržištu. Maksimalno 3, 4 nova igrača i to je to.

U slučaju ulaska u PL, zadržat ćeš 11 igrača koji su bili prva postava u prvoj ligi, sa ostalim nećeš produžiti ugovor i dovest ćeš 11 igrača za prve postave u PL. Na ljeto ćeš imati izbor od 200+ slobodnih igrača, sad trenutno na prste jedne ruke možeš nabrojati slobodne iole kvalitetne igrače.
Brotherze
12. igrač

Post Postao/la Brotherze »

Guest.1945 je napisao/la: 10 sij 2026, 13:37
Brotherze je napisao/la: 10 sij 2026, 09:29
Cinvict35 je napisao/la: 10 sij 2026, 02:05 Pa kod nas su plate mizerija Telalovic od nedavno od profi ugovora imao 1000km a prije toga igrao za 500km a tako i Babic igra za 500km i drugi to je sve 1000km i mozda 3 ili 4 da imaju malo vise.
Shvatite ba da ti neko sa 500km ili milje ponudii 10 000 km.
De ba pola foruma ostavilo zenu djecu majke oceve bracu drzavu grad i idu radit vani i ono se buni sto je neko otisao za dobro bolje pare i uslove i mnogo vecu mogucnost da rjesi danas sutra jednim transferom egzistenciju za citav zivot

Haha ma jok, ove nase lokal patriote sa foruma bi dzabe igrali u Celiku i odbili bi 10-20 hiljada platu, ne bi oni nikad izdali haha. Vidis da pojma nemaju o zivotu al samo da je laprdat nesto.
Nije problem pare, naravno svako ide gdje mu je bolje i treba se graditi karijera, ali mogao je u ovome trenutku ispoštovati klub kad ti kaže nemoj još žuriti sa ponudama, čekaj trebaš i nama, dovodiš nas u ne zavidan položaj.Nama tih 300k u ovom trenutku ništa ne znači kad nemaš nikoga dovesti a pogotovo što su danas te pare ništa.Niko ovde ne kaže igraj iz ljubavi ili ostani u Čeliku još godinu dana igrati za 1000 KM.Znaš ima nešto važnije od novca i sto se ne može kupiti,obraz i karakter.Čelik ti je otvorio vrata tvoje karijere i on ti je udario temelj.

Ako ti dođe navijač Sarajeva i ponudi ti 100 KM da navijaš protiv Čelika hoćeš li odbiti, jer od Čelika nemaš ništa?Ne treba biti bukvalista, nikad mu klub nebi stao na put.Sa ovom pričom ispada samo da iz Čelika možeš otići u Stupčanicu a u Sarajevo ako odeš otišao si u Real Madrid.Sami sebe ponižavamo.On sigurno želi vani, ha bio u Čeliku ha bio u Sarajevu ti ako znaš igrati lopte isto je to.Druga bi priča bila da mi tavorimo u DLC ali si na pragu PL.Taj mali je trebao biti naš projekat a ne kao sto Mamić kaže da je velikk projekat Sarajeva zeničko dijete koje je prošlo komplet akademiju NK ČELIK.

Ma sve je to super, svi mi bi voljeli samo najbolje Celiku. Ali treba skontati da oni zive od fudbala, karijera im je 15-20 godina i ako ne rijese egzistenciju mogu kasnije zavrsit kao pojedini koji sad rade na parkingu da prezive. Evo Kalesicu je 28 godina i hvata zadnji voz da koliko-toliko rijesi sebi egzistenciju.

Kako Rijad zna da mu sutra neka seljacina iz Travnika ili Tesnja nece slomit nogu a onda ko zna kakav ce biti nakon povrede i hoce li ga tada neko htjeti.

Druga je stvar sa Horicem, Salcinovicem koji su dosli kad su vec nesto zaradili a imali su i godina tada pa se mozda i zasitili fudbala, i onda dodju kuci da zavrse karijeru. Da su tada imali ponude 10 puta bolje nego Celikova pitanje dal bi se i oni vratili.

Isto je i sa legendama koje cesto spominju, pa Brkic kad je dosao sa 30 godina tada je Celik mogao da mu plati kao i sve ostale ekipe u BiH. Da mu je neki dr klub ponudio 10 puta vecu platu kao Rijadu Sarajevo vidjeli bi onda ko je legenda. Nekad se poklope neke stvari pa svima bude dobro, u nekim situacijama ne bude tako ali to nije razlog da se nekom psuje i proglasava ga se neprijateljem kluba.
R0B1J4SH

Post Postao/la R0B1J4SH »

A sjecal se neko kad je Talha debitovo u Premijer ligi i odma dao go pitarima?
Tad je priča bila,on će živjeti od fudbala,najbolji vezni kojeg smo imali od kantona...
A sad priča past ću u depresiju ako on dodje,koja je razlika u samo pola godine.
laudrup
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la laudrup »

Anketa da završimo ovu temu
"Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan"
RealMadrid

Post Postao/la RealMadrid »

Eto ga Dževdo
jole

Post Postao/la jole »

F5 :mrgreen:
phillies
12. igrač

RealMadrid je napisao/la: 10 sij 2026, 14:34 Eto ga Dževdo
Znaci pocelo je :D Ogulili smo ga za clanarinu odmah na pocetku :D :D

Dzevade, nek je sa srecom da nas sa svojim kolegama uvedes u PL na ljeto. :D
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
RubikovaKocka

Post Postao/la RubikovaKocka »

Treba nam kvalitet al bas kvalitet u sredini, nakon ova dva odlaska. Talha nije taj, ni blizu.
phillies
12. igrač

Nadam se da cemo malog Poturkovica za nekoliko godina vidjeti kao najmladjeg Celikovog prvotimca i najmladjeg strijelca Celika u istoriji kluba :D Abu samo naprijed.

https://www.zenit.ba/talentovani-omladi ... gauIYKJ1XQ
Samo Čelik zenički !!!

Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

Dobar Dževad ko duša :grljenje:
Stativa88

Post Postao/la Stativa88 »

phillies je napisao/la: 10 sij 2026, 14:43 Nadam se da cemo malog Poturkovica za nekoliko godina vidjeti kao najmladjeg Celikovog prvotimca i najmladjeg strijelca Celika u istoriji kluba :D Abu samo naprijed.

Taj mali iskace iz pastete,a nije jos iz pelena iskocio ne svidza mi se nacin da se neko ko ne zna nos obrisat se reklamira i placaju se tekstovi da se pise o njemu,zelim da bude novi Mesi ali ovo je klasicna reklama i nije potpun tekst nije napisano ko je sve iz BiH bio u tom kampu,ove stvari je radio Seki Adilovic za Eldina i Adija isto ovako reklama majka
prisonbreak

Post Postao/la prisonbreak »

Truhlo je napisao/la: 10 sij 2026, 14:54 Dobar Dževad ko duša :grljenje:
Dzevdo je prava prica, dobar igrac.
Pored veznjaka, nama je krilo neophodno, i dalje mislim da je Mujaric prava opcija :like:
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

Durmo (Culov)
Sivac (Jusic)
Hodzic (Babic)
Horic (Masetic)
Smajlovic (Burek?, Marin)
X (Vardo)
X (Delic)
X (Ali, Palackic?)
Sero (Marin)
Masic (Sijamija, Spahic)
X (Marin, Jamakovic, Durmis?)

Ja ovo ovako gledam. Za igrace s upitnikom nisam siguran ima li trenutno mjesta u Celiku. Veza koju je netko spomenuo Vardo-X-Delic ne moze. Vardo je cesto povrijedjen i ne smije igrati bez jednako dobre alternative. Delica smo svi prije mjesec dana vidjeli kao zamjenu. i sta ako ne ide? Uvesti Alija pa da on okrece situaciju? Sta ako se Vardo povrijedi? Igrati Marina kao u Tesnju?
Treba nam barem jos jedan u21 siguran starter. Sta ako se Nedim opet povrijedi? Hocemo li zrtvovati Horu ili Seru da bi igrao neki u21. Nemamo nijednog u21 u vezi. Sta ako Jamakovic ne bude u dobroj formi? Forsirati Spahica pored dosta boljih opcija?
Velika je steta sto se Ajdin Redzic vratio u Slogu. Vidio sam ga kao savrseno pojacanje za nas. Igrac s velikim iskustvom i kvalitetom koji je mogao igrati u PL za nas.
Vezni igraci koje bih volio vidjeti u nasem timu i smatram da mogu doprinijeti kvalitetom, a da su dostupni u ovom trenutku:
Amar Begic (25) igra u Gruziji, ugovor mu je isticao pocetkom ove godine, trenutno nema informacija o isteku ili produzenju, Avdijin igrac, igrao za Borac i par klubova vani. Ne bi se morao placati stan, pitanje zeli li u Federaciju, ali ako izabere imao bi siguran klub i minutazu u PL za 6 mjeseci
Eldar Mehmedovic (22) slicna prica, vise igrac za PL, ali nama takvi ipak trebaju. Vise ga vidim u nekom Radniku, Rudaru ili Posusju, ali ako ne uspije moze nam biti od koristi
Talha Tabakovic (20) vec ispricana prica, uz 2 dobra igraca moze biti odlican
Niko Kovac (20) mladi reprezentativac, clan Leccea u23, nikada nije igrao u BiH. Ako zeli zaigrati seniorski fudbal, ako mu se svidi projekat moze se probati, ali mislim da je blizi Borcu ili Sarajevu bude li dolazio u BiH
Mahir Rizvic (20) standardan u Buducnosti, ovo je vise opcija E ako nestane boljih rjesenja
Edin Julardzija (24) u Sarajevu nije imao mjesta, ali ako je spreman igrati Federaciju donisio bi prevagu
Armin Besagic (27) trenutno u Makedoniji, ne znam stanje moze li i zeli li napustiti, ali nama moze pomoci. Premijerligasko iskustvo
Tesko je pronaci slobodne, a dobre igrace, moguce da cemo morati platiti par transfera, ali ne smijemo dovesti jednog veznog i zadovoljiti se. 3 se moraju pronaci kako znamo i umijemo, a od toga barem jedan u21.
phillies
12. igrač

Stativa88 je napisao/la: 10 sij 2026, 14:57
phillies je napisao/la: 10 sij 2026, 14:43 Nadam se da cemo malog Poturkovica za nekoliko godina vidjeti kao najmladjeg Celikovog prvotimca i najmladjeg strijelca Celika u istoriji kluba :D Abu samo naprijed.

Taj mali iskace iz pastete,a nije jos iz pelena iskocio ne svidza mi se nacin da se neko ko ne zna nos obrisat se reklamira i placaju se tekstovi da se pise o njemu,zelim da bude novi Mesi ali ovo je klasicna reklama i nije potpun tekst nije napisano ko je sve iz BiH bio u tom kampu,ove stvari je radio Seki Adilovic za Eldina i Adija isto ovako reklama majka
Nije bilo tesko provjeriti, ljetos je bio u Sarajevu Barsin trening kamp od tri dana (koji se placao od strane ucesnika). Koliko je tu djece bilo ne znam, ali na stranici pise da ce jedan djecak dobiti priliku da 7 dana dodje u Barcelonu i tamo trenira... a to je mali Poturkovic.

Ne kazem da ce na kraju mali i postati fubaler, jer mnogo je rada pred njim i ko zna sta vrijeme nosi, ali eto ima potencijala, valjda ovi treneri iz Barcelone znaju nesto
Zadnja izmjena: phillies, dana/u 10 sij 2026, 15:28, ukupno mijenjano 1 put.
Samo Čelik zenički !!!

Odgovori