Meni je clanstvo bitno samo zbog pravnog funkcionisanja kluba, odrzavanja Skupstine, biranja upravnih organa kluba. Finansijski efekat clanstva je zanemariv, pogotovo na PL budzet.
S gledista marketinga i neke reputacije kluba bitno je jer eto Velez ima preko 3000 clanova a mi 1000 (tad niko ne govori o cijeni clanarine), i ako hocemo da se "guramo" sa ostalim klubovima i u ovom segmentu, mora se clanstvo pojacati.
Zao mi je sto se nije razmotrila nova kategorija i mogucnost uclanjenja punoljetnih clanova koji ne zele (ne mogu) da imaju pravo glasa odnosno prisustvuju Skupstini. Za njih staviti clanarinu od 40 KM i nek imaju popuste na kupovinu u fan shopu.
Al idemo prekosutra jako.
SVANI SRIJEDO!!!
NK Čelik
Re: NK Čelik
Samo Čelik zenički !!!
"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
- Allgunsblazing
NE! Ne vole klub dovoljno da budu clan i zastite klub. To sto pare trose u shopu gdje minimalno ide Celiku je njihova stvar. Za clanstvo nema izgovora.
-
RubikovaKocka
Ko nije član kluba nije ni neki navijač.Almir2018 je napisao/la: ↑16 pro 2025, 14:03 Članske nisu mjerilo nikakvo koliko imamo navijača
Ja znam neke koji su na 80% utakmica celika domaćim i gostujucim kupuju u fan shopu sezonske itd...a nisu članovi kluba
Jel oni ne vole klub
Pa evo Velez igra PL a npr.ima 3 i nesto hiljade članova a u njih članska 20 maraka a u nas 50 i 80 KM
Ja bi volio vise da klub ima 100 VIP clanova to ti je 80 hiljada a ovamo ti treba 1000 drugih članova za tu cifru
Sto se članstva tice to ne treba gledati kroz novac koliko se zaradi meni je bitnije da ljudi dolaze na utakmice da bude po 5-6 hiljada navijača zaradiš tu dobru lovu
Nemaju navijaci toliku naviku da budu članovi kluba
Članska kartica kluba, pa 10 mjesta prazno, sve poslije ostalo ..