NK Čelik

Na kojim se pozicijama treba Čelik pojačati za proljetni dio sezone u borbi za plasman u PL ?

Anketa je završila: 07 pro 2025, 14:44.

Krilo + napadač + zadnji vezni
22
65%
Napadač + bek + zadnji vezni
1
3%
Golman + napadač + krilo
1
3%
Ofanzivni vezni + krilo + napadač
1
3%
Stoper + zadnji vezni + napadač
0
Nema glasova.
U svakoj liniji po jednog provjerenog igrača
9
26%

Ukupno glasova: 34

Truhlo
12. igrač

Re: NK Čelik

Post Postao/la Truhlo »

prisonbreak je napisao/la: 17 stu 2025, 21:23
Truhlo je napisao/la: 17 stu 2025, 21:19 @avenija i sve to kad staviš na papir nećeš dobacit ni do 2,5 miliona KM. U par navrata sam nešto vrtio, može se nategnuti 3 milke, minus 500k dugovi, 2,5 na raspolaganju. Milion skršimo do PL na proljeće, ostane milion i po' za jesen u PL. To je 250k mjesečno za 6 mjeseci u PL do kraja kalendarske godine. 50k odvoji za logistiku, 200k za plate na 50 zaposlenih po 4000 bruto, neto prosjek po zaposlenom 2500KM.

Premalo za PL, odnosno odlično za PL ko Velež za knjiga i računovodstva, sve po zakonu :mrgreen: al fali ti još jedna milka da na ruke isplatiš 20 igrača.

@prisonbreak ima i kod želje. Nažalost bez kofera para teško da se može šta u PL...

@eugen što ne pita Ibru koliko su Ziljkića plaćali da se upišamo i useremo svi na forumu i padnemo u kolektivnu depresiju :(

Hajd on im je otišao, al recimo Hrkaća plaćaju u petocifrenom iznosu na mjesečnom nivou...
Zeljo je jedan od rijetkih koji orijavljuje bruto koliki i jest. Pouzdano znam. Kod Sarajeva 90% na milju prijavljeno.

Kako si dosao do 2.5 miliona to jest sa dugovima do 3 miliona?
Prijavljuje Željo full, al daju i na ruke kad potpisuju ugovore.

Najjednostavnije kanton milion, grad milion, klub milion. Sad recimo biće negdje više, negdje manje od ove tri stavke, al sve u svemu tu je to negdje.

Što se kluba tiče, milion je pesimistično, onako realno može klub ostvariti i milion i po bez puno natezanja naredne godine. Ulaznice hladno 500k, sponzori 500k, nabrat će se donacija, fan shop, članstvo da ode to do nekog iznosa od 1,5. U tom slučaju smanji grad, na 500k zbog svima dobro poznatih razloga :mrgreen: i to je otprilike to.
Guest.1945

Post Postao/la Guest.1945 »

@Truhlo ne možeš računa klub koji je u oporavku bez značajne podrške grada i prvi put kanton odrješio kesu i to ti otišlo na dugove i reći 2 Veležova igrača imaju ko naš cijeli tim.Daleko su oni od bolesne plate što kažeš.Ko ima bolesnu platu to je Sarajevo i Zrinjski a ne Velež prosječna ekipa PL.Druga će ti priča biti kad dobiješ ponovo od kantona 900k ili milion i od grada milion i da to usmjeriš u sport a ne sve na dugove.Imaš samo 4 sarajevska kluba koja će ti napuniti kasu, da ne govorim Velež,Zrinjski,Borac.Onda gdje je naša posjeta gdje je ostalih klubova.Novac od TV prava, saveza...Sistemski moramo rješavati stvari već sada jer kratko je vrijeme.Prvo što kaže stara poslovica beri gljive oko svoje njive.Razabrati ima li šta među našim juniorima, onda dalje u juniorima ostalih klubova naše države,pa regiona, pa onda dalje.Nemamo sportskog direktora i njegov team a daj bože da ga imamo.Regoja jedino spakovati preko zime sa Jusićem i tražiti Jattu po južnoj Americi...Morat će sav teret na njega pasti.To će morati raditi i sportski direktor sa svojim timom.
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

Guest.1945 je napisao/la: 17 stu 2025, 21:34 @Truhlo ne možeš računa klub koji je u oporavku bez značajne podrške grada i prvi put kanton odrješio kesu i to ti otišlo na dugove i reći 2 Veležova igrača imaju ko naš cijeli tim.Daleko su oni od bolesne plate što kažeš.Ko ima bolesnu platu to je Sarajevo i Zrinjski a ne Velež prosječna ekipa PL.Druga će ti priča biti kad dobiješ ponovo od kantona 900k ili milion i od grada milion i da to usmjeriš u sport a ne sve na dugove.Imaš samo 4 sarajevska kluba koja će ti napuniti kasu, da ne govorim Velež,Zrinjski,Borac.Onda gdje je naša posjeta gdje je ostalih klubova.Novac od TV prava, saveza...Sistemski moramo rješavati stvari već sada jer kratko je vrijeme.Prvo što kaže stara poslovica beri gljive oko svoje njive.Razabrati ima li šta među našim juniorima, onda dalje u juniorima ostalih klubova naše države,pa regiona, pa onda dalje.Nemamo sportskog direktora i njegov team a daj bože da ga imamo.Regoja jedino spakovati preko zime sa Jusićem i tražiti Jattu po južnoj Americi...Morat će sav teret na njega pasti.To će morati raditi i sportski direktor sa svojim timom.
Vjeruj da su u Veležu brutalne plate i da ništa puno ne zaostaju za Zrinjskim.
Problem sa tim tv pravima i novcem od saveza je što to dolazi na kraju sezone, a nama gori prvu sezonu i zato je ona teška za preživit.

Mi ćemo od saveza i tv prava u maju dobit 30000, a npr Radnik i Sloga po 600000KM, ako ne i više i hajd se sa tim bori.
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

U svakom slučaju, nećemo biti Sloboda 2 i kanta za napucavanje, imamo ozbiljne ljude u klubu, al da će biti yebeno ostati i napraviti dobru konkurentnu ekipu u ligi gdje svaki iole kvalitetniji igrač traži 8,9,10 milja, hoće 100%.
Zamorano
12. igrač

Post Postao/la Zamorano »

Truhlo je napisao/la: 17 stu 2025, 21:19 @avenija i sve to kad staviš na papir nećeš dobacit ni do 2,5 miliona KM. U par navrata sam nešto vrtio, može se nategnuti 3 milke, minus 500k dugovi, 2,5 na raspolaganju. Milion skršimo do PL na proljeće, ostane milion i po' za jesen u PL. To je 250k mjesečno za 6 mjeseci u PL do kraja kalendarske godine. 50k odvoji za logistiku, 200k za plate na 50 zaposlenih po 4000 bruto, neto prosjek po zaposlenom 2500KM.

Premalo za PL, odnosno odlično za PL ko Velež za knjiga i računovodstva, sve po zakonu :mrgreen: al fali ti još jedna milka da na ruke isplatiš 20 igrača.

@prisonbreak ima i kod želje. Nažalost bez kofera para teško da se može šta u PL...

@eugen što ne pita Ibru koliko su Ziljkića plaćali da se upišamo i useremo svi na forumu i padnemo u kolektivnu depresiju :(

Hajd on im je otišao, al recimo Hrkaća plaćaju u petocifrenom iznosu na mjesečnom nivou...
Pa mozes ti Ziljkica placat 3 miliona maraka covjek realno vrijedi 30000 km godisnje. Sta je to Radovac? Nije nista bolji od Kalesica i vazda povrijedjen. Mozes mu dat 12000 km platu i nek daju al ne vrijede tih para! U tome je kvaka. Sta fali ovom malom golmanu iz Goška? Koliko on ima platu? Nije dijete sigurno nista slabije od golmana Sloge,Posusja ili Radnika a to sto tim golmanima daju po 5000 km platu to je drugo,nek im daju i 10000 oni ne vrijede toliko!!! Sad zamisli da na Kalesica,Delica dodas jos i Arezinu onakvog kakav je bio kod nas jel to nije predobar trojac za FL i sasvim solidan za PL + Telalovic.Treba samo ubosti ciljana pojacanja i mozes se ti hrvati i tuci sa svima. A ne nama treba 6 miliona ili 5 ako ovo ono,moze se sve pametnije i bolje nekad uraditi sa manje para! To je isto neki klub ide na pripreme u Antaliju i plati petoduplo skuplje pripreme od onog sto ide na Kupres i na kraju sezone ovi s Kupresa zavrslili bolje od onih iz Antalije! Kako to kad su ovi ulozili 5 puta vise para u pripreme ;) Ima tu X faktora koji odlucuju konacnu tabelu!
Premier

Post Postao/la Premier »

Truhlo je napisao/la: 17 stu 2025, 20:27
prisonbreak je napisao/la: 17 stu 2025, 19:32 Prosle godine imali budzet 6 miliona, potrosili 4.2 miliona KM.
Od tog na plate i ostala primanja oko 2.1 miliona. Ja sam siguran da Celik moze napraviti budzet od 2.5 miliona na plate, i da budemo u rangu sa Velezom.
To je što kroz papire i račune prođe. Provjereno znam da svake sezone milion do dva odrade "na ruke". Igrači Veleža imaju bolesne plate, dva njihova ko cijeli naš tim.

Bojim se samo da nam se ne desi kad uđemo u PL, da neće niko kod nas, ko one zime, mi šaljemo sirotinjske ponude, igrači odoše u druge klubove.

Pored Veleža i drugi, Posušje, Sloga, Radnik trpaju kešovinu "na ruke". Mislim da će se naši malo syebati kad im dođu npr neki osrednji Ovćina ili Radovac pa zaišću 100k na ruke i bruto platu 100k :mrgreen:

Sjetite se samo da Stupčanica u ovoj ligi uredno istovari 50 000KM za potpis plus plata.

2 i po miliona za plate na 50 zaposlenih u klubu je ništa, 50000 godišnje bruto, a mi nemamo kapacitet da dajemo u kešu. Biće pravo yebeno....
”Igrat cu i za manju platu samo da Dodjem u Celik dosadilo mi igrati pred 200 ljudi”
PonosniSmogovci

Post Postao/la PonosniSmogovci »

Ako Grad dadne milion, kanton 1,3 miliona, a Uprava kroz aktivnosti (sponzorstva, donacije, projekti, prihodi od karata, clanstvo, fanshop pa cak i transferi igraca, trening naknade, transfer solidarnosti) ne moze uspjeti napraviti 2-2,5 miliona onda ni ne trebaju bit uprava. Ne govorim to za ovu nego opcenito za sve uprave, a ne sumnjam ni sekunde da ova trenutna moze to vrlo lako ostvariti pa mozda cak i vise.

Eh sa ta 4 do 5 miliona u prvoj sezoni u PL mi se sigurno mozemo boriti za opstanak sto bi trebao da bude cilj u toj PL. Znaci nikakve bombasticne najave nego se i mi navijaci trebamo tako postaviti. Borba za svaki bod i grcevita borba za opstanak.

Ali daleko smo jos od toga 13 kola je preostalo nemojte da se ureknemo...
Avenija
Global moderator

Post Postao/la Avenija »

Dobra stvar tj odlicna je što imamo skoro 8-9 mjeseci da se poslože mnoge stvari u klubu.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
prisonbreak

Post Postao/la prisonbreak »

PonosniSmogovci je napisao/la: 17 stu 2025, 21:54 Ako Grad dadne milion, kanton 1,3 miliona, a Uprava kroz aktivnosti (sponzorstva, donacije, projekti, prihodi od karata, clanstvo, fanshop pa cak i transferi igraca, trening naknade, transfer solidarnosti) ne moze uspjeti napraviti 2-2,5 miliona onda ni ne trebaju bit uprava. Ne govorim to za ovu nego opcenito za sve uprave, a ne sumnjam ni sekunde da ova trenutna moze to vrlo lako ostvariti pa mozda cak i vise.

Eh sa ta 4 do 5 miliona u prvoj sezoni u PL mi se sigurno mozemo boriti za opstanak sto bi trebao da bude cilj u toj PL. Znaci nikakve bombasticne najave nego se i mi navijaci trebamo tako postaviti. Borba za svaki bod i grcevita borba za opstanak.

Puno je 2-2.5 miliona da napravi uprava. Do milion i po je realna cifra. A sa 5 miliona moje misljenje sigurna sredina, sa dosta srece i borba za evropu nekim cudom.

Ja mislim da mi mozemo imati cista 3 miliona bez dugova.
(1.3 kanton, 1 grad, i ostalo uprava) Smanji grad povecaj uprava vrti se cifra oko 3 do 3.5 miliona.
RubikovaKocka

Post Postao/la RubikovaKocka »

A sta kad grad/kanton "zavrnu pipu" ?
Luis Nazario da Lima

Post Postao/la Luis Nazario da Lima »

Nemojte zab da smo imali blokirani racun, sa milion izazova, i kao takvi namakeli 1 mil prihoda, bez kantona.

Imas sad opciju i od Federacije da dobijes pare, od kantona vec dobijamo i pojacat ce, od grada isto.
3 ranga vlasti i svi ucestvuju.

Sponzori ce davati vise sigurno i bit ce ih vise, uprava ce to odraditi siguran sam.

Ja vam garantujem da mi ispod 4 mil necemo biti, zagarantovano, vidjet cete.

Telalovicu staviti cijenu 500.000€ pa ko voli nek izvoli, sa jakim ugovorom naravno da ima.
R0b
12. igrač

Post Postao/la R0b »

Op op opaaaaa izbaci likonja opet... :rock:

Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

Truhlo je napisao/la: 17 stu 2025, 20:27

Bojim se samo da nam se ne desi kad uđemo u PL, da neće niko kod nas, ko one zime, mi šaljemo sirotinjske ponude, igrači odoše u druge klubove.

Svaki EU igrac, nije stranac u PL. Yebem ja prenapuhane zvijezde Ziljkic i takvi.

Ja vjerujem da do ljeta mozemo stvoriti uslove za PL, a po svemu sudeci tako ce i biti.
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

a do tada, idu izbori lagano :mrgreen:

slika
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

prisonbreak je napisao/la: 17 stu 2025, 22:09
PonosniSmogovci je napisao/la: 17 stu 2025, 21:54 Ako Grad dadne milion, kanton 1,3 miliona, a Uprava kroz aktivnosti (sponzorstva, donacije, projekti, prihodi od karata, clanstvo, fanshop pa cak i transferi igraca, trening naknade, transfer solidarnosti) ne moze uspjeti napraviti 2-2,5 miliona onda ni ne trebaju bit uprava. Ne govorim to za ovu nego opcenito za sve uprave, a ne sumnjam ni sekunde da ova trenutna moze to vrlo lako ostvariti pa mozda cak i vise.

Puno je 2-2.5 miliona da napravi uprava. Do milion i po je realna cifra. A sa 5 miliona moje misljenje sigurna sredina, sa dosta srece i borba za evropu nekim cudom.

Ja mislim da mi mozemo imati cista 3 miliona bez dugova.
(1.3 kanton, 1 grad, i ostalo uprava) Smanji grad povecaj uprava vrti se cifra oko 3 do 3.5 miliona.
Ma neznamo mi jos koliko uprava moze realno a ni to hocel se pojacat uprava hocel i koliko ce Vito uletit hocel se okupit privatnici pa i oni pojacat, koliko moze posjeta donijet kesa, hocemol ulovit jace sponzore sve je to jos nejasno.
Mi moramo napravit sa gradom i kantonom to sto oni daju da je sigurno, neki ugovor ili nesto slicno, ako tu mozemo izvuc 2miliona ja sam siguran uz ovakav hajp a i veci ce da bude da mi mozemo pravit 2 miliona minimalno.Mnogo zavisi od toga na terenu samo da ne budemo kanta za nabijanje a osrednji rwzultati mogu dat solidnu posjetu i solidne sponzore
Odgovori