Eto kakav skauting imamo ne samo mi, nego generalno klubovi ove lige. Ovi Spanci su bukvalno menadzerski tal, samo sto je tamo neko pametan pa i kad se tali slucajno probere dobre igrace.AmarAmarOsimOsim je napisao/la: ↑22 tra 2026, 15:06 Mene samo zanima, kako je moguće da jedan Rudar, kojeg cijenim i poštujem, ima bolje konekcije i kako često pronađu igrače sa egzotičnih područja i sa većinom ubodu, a mi kao veliki klub nemamo pojma. Španci, Amoah, jedan i drugi, Santos, Douglas, Danese, Gruzijac, Jordan, Puentes, Ritzmaier, Gbegbe i JdS.
FK Željezničar
Re: FK Željezničar
Vi ste svjesni da govorite o ekipi koja je igrala Premijer Ligu tri puta zadnjih 12 sezona sa tim i takvim igračima?! I "ćorava koka ubode koje zrno" pogotovo kad ih dovodiš toliki broj.broj1 je napisao/la: ↑22 tra 2026, 15:30Eto kakav skauting imamo ne samo mi, nego generalno klubovi ove lige. Ovi Spanci su bukvalno menadzerski tal, samo sto je tamo neko pametan pa i kad se tali slucajno probere dobre igrace.AmarAmarOsimOsim je napisao/la: ↑22 tra 2026, 15:06 Mene samo zanima, kako je moguće da jedan Rudar, kojeg cijenim i poštujem, ima bolje konekcije i kako često pronađu igrače sa egzotičnih područja i sa većinom ubodu, a mi kao veliki klub nemamo pojma. Španci, Amoah, jedan i drugi, Santos, Douglas, Danese, Gruzijac, Jordan, Puentes, Ritzmaier, Gbegbe i JdS.![]()

"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Ja govorim o ovoj sezoni. Ne kazem da su oni neki ozbiljan klub, ali doveli su ove strance iz nekih ZLJ liga i sad te strance hoce pola PLBiH. Znaci nisu ih lose probrali.
Treba ih pogledati i u drugim utakmica osim protiv nas. Mi im izgleda pravo ležimo i protiv nas su pravo inspirisani. Ono što sam ja do sada vidio i gledajući podatke sa WyScout-a jedini igrači o kojima treba razmisliti, od ovih Španaca, su Pascual kojeg je Borac već uzeo na polusezoni i Roncal. Ostalo ja ne vidim da bi bio neki napredak na ovo što imamo. Kad bi se baš nateglo možda Mohedano.
Meni se lično dopada i Dubljankić ali pitanje je da li bi bio upgrade. Golman previše zavisi od odbrane.
Edit, i Bolivar mi je interesantan prilično.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić