NK Čelik
-
KakhaKaladze
Re: NK Čelik
Svako gleda svoje neke interese pa kakvi god oni bili pa tako i Vito. Mora postojati neki razlog sto je uzeo omladince Celika i seniorski tim Viteza. Jel samo meni to nelogicno? Mogao je uzeti i omladince Viteza i seniore ili obratno omladince Celika i seniore. Neka racunica sigurno postoji a koja je vjerujem da Vito zna. Pritom ne mislim nesto negativno nego vise da ima svoje vizije ili zelje i radi u skladu s tim. Moja je pretpostavka da u Celik dodjes sa 100 miliona neces vedrit i oblacit kao u Vitezu.
U svakom slucaju hvala mu sto je preuzeo akademiju NK Čelik koja svakim danom napreduje. Ako se jos ukljuci u seniorski tim to je jos bolje, ali i za ovo sve moramo mu se zahvaliti ...KakhaKaladze je napisao/la: ↑21 lis 2025, 19:46 Svako gleda svoje neke interese pa kakvi god oni bili pa tako i Vito. Mora postojati neki razlog sto je uzeo omladince Celika i seniorski tim Viteza. Jel samo meni to nelogicno? Mogao je uzeti i omladince Viteza i seniore ili obratno omladince Celika i seniore. Neka racunica sigurno postoji a koja je vjerujem da Vito zna. Pritom ne mislim nesto negativno nego vise da ima svoje vizije ili zelje i radi u skladu s tim. Moja je pretpostavka da u Celik dodjes sa 100 miliona neces vedrit i oblacit kao u Vitezu.
-
RubikovaKocka
Treba i u klubu rascistiti malo. Ostalo je dosta uhljebljenih iz prijasnjih vremena kad se kralo i rukama i nogama.
Ma kako se zvao sta nas briga samo neka pogura sa jedno 30milja mjesecno i seniorski tim za 3 PL rutonja ,nek ih finnsira i dosta od njega
Dobro direktor kaže... Smrt nacionalizmu!!! 
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
-
Guest.1945
Mogao bi i Duvnjak biti kao pojačanje stručnom stožeru.
A zašto mora uvijek biti neka računica? Koja je računica momcima iz Švedske, koja je računica upravi, koja je računica članovima kluba, koja je računica desetini pojedinaca koji su donirali preko 10 000KM zadnjih 5 godina?KakhaKaladze je napisao/la: ↑21 lis 2025, 19:46 Svako gleda svoje neke interese pa kakvi god oni bili pa tako i Vito. Mora postojati neki razlog sto je uzeo omladince Celika i seniorski tim Viteza. Jel samo meni to nelogicno? Mogao je uzeti i omladince Viteza i seniore ili obratno omladince Celika i seniore. Neka racunica sigurno postoji a koja je vjerujem da Vito zna. Pritom ne mislim nesto negativno nego vise da ima svoje vizije ili zelje i radi u skladu s tim. Moja je pretpostavka da u Celik dodjes sa 100 miliona neces vedrit i oblacit kao u Vitezu.
Može čovjeku biti samo užitak da sponzoriše nogomet, lična satisfakcija da vidi neki rezultat koji je napravljen uz njegovo sponzorstvo?
-
KakhaKaladze
Pa i to je racunica hahahha Svi sponzorisu sport u BiH jer vole, slabo ce ko vratiti ulozene pare. Automatski zbaci da to radis jer volis. Ja sam vise prokomentarisao da mi je nelpgicno da vodis omladince jednog kluba a seniore dugog. Odnosno prilicno mi je cudno da se nije ostvarila saradnja s njim i za seniore. Sumnjam da se nije pokusavalo.Truhlo je napisao/la: ↑21 lis 2025, 22:31A zašto mora uvijek biti neka računica? Koja je računica momcima iz Švedske, koja je računica upravi, koja je računica članovima kluba, koja je računica desetini pojedinaca koji su donirali preko 10 000KM zadnjih 5 godina?KakhaKaladze je napisao/la: ↑21 lis 2025, 19:46 Svako gleda svoje neke interese pa kakvi god oni bili pa tako i Vito. Mora postojati neki razlog sto je uzeo omladince Celika i seniorski tim Viteza. Jel samo meni to nelogicno? Mogao je uzeti i omladince Viteza i seniore ili obratno omladince Celika i seniore. Neka racunica sigurno postoji a koja je vjerujem da Vito zna. Pritom ne mislim nesto negativno nego vise da ima svoje vizije ili zelje i radi u skladu s tim. Moja je pretpostavka da u Celik dodjes sa 100 miliona neces vedrit i oblacit kao u Vitezu.
Može čovjeku biti samo užitak da sponzoriše nogomet, lična satisfakcija da vidi neki rezultat koji je napravljen uz njegovo sponzorstvo?
Tako nekako, nema te računice koja ti može vratiti uložene pare u BiH sportu. Sve je to "bacanje" para iz ljubavi, inata, nekih drugih kombinacija, ali je generalno samo bacanje.KakhaKaladze je napisao/la: ↑21 lis 2025, 22:56Pa i to je racunica hahahha Svi sponzorisu sport u BiH jer vole, slabo ce ko vratiti ulozene pare. Automatski zbaci da to radis jer volis. Ja sam vise prokomentarisao da mi je nelpgicno da vodis omladince jednog kluba a seniore dugog. Odnosno prilicno mi je cudno da se nije ostvarila saradnja s njim i za seniore. Sumnjam da se nije pokusavalo.Truhlo je napisao/la: ↑21 lis 2025, 22:31A zašto mora uvijek biti neka računica? Koja je računica momcima iz Švedske, koja je računica upravi, koja je računica članovima kluba, koja je računica desetini pojedinaca koji su donirali preko 10 000KM zadnjih 5 godina?KakhaKaladze je napisao/la: ↑21 lis 2025, 19:46 Svako gleda svoje neke interese pa kakvi god oni bili pa tako i Vito. Mora postojati neki razlog sto je uzeo omladince Celika i seniorski tim Viteza. Jel samo meni to nelogicno? Mogao je uzeti i omladince Viteza i seniore ili obratno omladince Celika i seniore. Neka racunica sigurno postoji a koja je vjerujem da Vito zna. Pritom ne mislim nesto negativno nego vise da ima svoje vizije ili zelje i radi u skladu s tim. Moja je pretpostavka da u Celik dodjes sa 100 miliona neces vedrit i oblacit kao u Vitezu.
A jbg možda je htio neke seniore da se može malo zayebavat
Meni koliko je poznato, gosp. Vedad je vec bio involviran u NK Vitez, kad se pokrenula prica oko sponzorisanja Akademije.
Samo Čelik zenički !!!
"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Poziv na dolazak na jug je tako dobro napisan i svako ko ga procita i osjeca se kao robijas ili je bio nekad na jugu ponovo ce se pojaviti da ispostuje ove momke. Trud i organizacija tribina je na zavidnom nivou. Ako vec stariji nece nazad pa bek bar onu djecu s zapada na jug salju a ne zapad pun momci od 18-25 godina. Svani suboto
Pretpostavljam da je sve stvar koliko dajes novca. Dajes djetetu pare za sladoled i nije te briga koji ce sladoled uzeti, s druge strane mu dajes stoju za patike onda ide pitanje koje patike zasto te itd.Truhlo je napisao/la: ↑21 lis 2025, 22:31A zašto mora uvijek biti neka računica? Koja je računica momcima iz Švedske, koja je računica upravi, koja je računica članovima kluba, koja je računica desetini pojedinaca koji su donirali preko 10 000KM zadnjih 5 godina?KakhaKaladze je napisao/la: ↑21 lis 2025, 19:46 Svako gleda svoje neke interese pa kakvi god oni bili pa tako i Vito. Mora postojati neki razlog sto je uzeo omladince Celika i seniorski tim Viteza. Jel samo meni to nelogicno? Mogao je uzeti i omladince Viteza i seniore ili obratno omladince Celika i seniore. Neka racunica sigurno postoji a koja je vjerujem da Vito zna. Pritom ne mislim nesto negativno nego vise da ima svoje vizije ili zelje i radi u skladu s tim. Moja je pretpostavka da u Celik dodjes sa 100 miliona neces vedrit i oblacit kao u Vitezu.
E ista stvar je i u sponzoriranju, ono sto neko moze halaliti izvoli i ne interesuje me, ali kada to predje granicu onogo sto covjek moze halaliti onda covjek hoce da se pita i interesuje ga kako se raspolaze tim novcem, sto je meni sasvim razumljivo jer nikom pare ne padaju s neba.
- limvolikce
- 12. igrač
Ne bih se složio s tobom. Mislim da je ovo itekako plodno tlo za vraćanje uloženih para. Uz neki minimum uloga (ako uporedimo s ulaganjima Evropi) možeš vrlo lako izaći na evropska takmičenja, ali i postati prvak BiH, što ti otvara, u današnjim uslovima, otvoren put do grupne faze.Truhlo je napisao/la: ↑21 lis 2025, 23:18Tako nekako, nema te računice koja ti može vratiti uložene pare u BiH sportu. Sve je to "bacanje" para iz ljubavi, inata, nekih drugih kombinacija, ali je generalno samo bacanje.KakhaKaladze je napisao/la: ↑21 lis 2025, 22:56Pa i to je racunica hahahha Svi sponzorisu sport u BiH jer vole, slabo ce ko vratiti ulozene pare. Automatski zbaci da to radis jer volis. Ja sam vise prokomentarisao da mi je nelpgicno da vodis omladince jednog kluba a seniore dugog. Odnosno prilicno mi je cudno da se nije ostvarila saradnja s njim i za seniore. Sumnjam da se nije pokusavalo.Truhlo je napisao/la: ↑21 lis 2025, 22:31
A zašto mora uvijek biti neka računica? Koja je računica momcima iz Švedske, koja je računica upravi, koja je računica članovima kluba, koja je računica desetini pojedinaca koji su donirali preko 10 000KM zadnjih 5 godina?
A jbg možda je htio neke seniore da se može malo zayebavat![]()
Ovdje su problem ljudi u klubovima koji ne znaju raditi svoj posao. Da imamo upola manje love od Sarajeva, a sa ovim iskrenim ljudima u klubu, mislim da bismo bili prvaci bez problema, u najmanju ruku među prve tri ekipe. Npr. u Sarajevu je problem što im je zaprljan klub svim i svačim i ne mogu naprijed, iako imaju finansije za to. I kao takvi, imali su prošle godine prihod od preko 12M, sa preko milion u plusu, iako nisu imali nekakve posebne sportske rezultate osim tog osvojenog kupa.
Prednost Čelika je što je sada čist (odblokira račun), ali i čistog obraza (tu su ljudi iz ljubavi prema klubu, a hamelj se lagano čisti). Da se pojavi neki pametan sponzor (namjerno neću reći investitor, pošto se ovdje od toga svima diže kosa na glavi) i da zadrži ove ljude u klubu, naravno pod sistemom koji imamo uz jak nadzorni odbor, plus pojačanje u upravu u smislu sportskog direktora, skauta i slično, sa izgrađenom akademijom na Plandilu, gdje bi na bio kraj!
Ali: "Nije to tajna neka..."
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE