Konkretno, sve sto jedan nogometni klub treba mora i želi da radi, sada može.Kontras'88 je napisao/la: ↑10 srp 2025, 07:09To znam i ja laički..Guest.1945 je napisao/la: ↑09 srp 2025, 22:22Registrovat stranca igrača, trenera...igranje evropski utakmica sto i jeste cilj svakom klubu a nama nije bilo niti smo mogli igrati.15 godina si igrao džaba PL.Kontras'88 je napisao/la: ↑09 srp 2025, 21:52 Moze li neko upuceniji napisati konkrentno, naravno ako mu nije mrsko, sta nam sve donosi odblokiran racun?
Konkrentno?
NK Čelik
Re: NK Čelik
- asimdemineri
Jako puno stvari donosi odblokirani racun, kako ko gleda na taj uspjeh tako se moze tumaciti. Prvenstveno si legalan u finansijskim tokovima, sto ti dize renome kluba medju zajednicom. Sa legalnim racunom Celik moze dobijati sada pozajmice, poklone, sponzorstva. Celik sa legalnim racunom moze konkurisati na svaki projekat ili konkurs od opcine pa sve do FIFE. Celik moze igrati sva evropska takmicenja, konacno klub ima svrhu postojanja.Kontras'88 je napisao/la: ↑10 srp 2025, 07:09To znam i ja laički..Guest.1945 je napisao/la: ↑09 srp 2025, 22:22Registrovat stranca igrača, trenera...igranje evropski utakmica sto i jeste cilj svakom klubu a nama nije bilo niti smo mogli igrati.15 godina si igrao džaba PL.Kontras'88 je napisao/la: ↑09 srp 2025, 21:52 Moze li neko upuceniji napisati konkrentno, naravno ako mu nije mrsko, sta nam sve donosi odblokiran racun?
Konkrentno?
Celik tek sada moze ostvariti transfere na pravi nacin. Naplatiti eventualna TV prava ili naplatiti direktno stream za navijace. Mnogo jos sitnih stvari koji mogu finansijski djelovati pozitivno na klub, npr web shop za dijasporu.
Po meni je najveci uspjeh vratit renome legalnog kluba medju zajednicom.
Ja nisam ekonomista niti sam u klubu ali nadam se da je ovo bio konkretan odgovor. Neka me dopuni neko ako sam ja sta zaboravio.
Alija Izetbegović Čelik
Sve to i mozemo ,comuge ,latinoamericke virtuoze plus sambu dovest na Bilino Poljeasimdemineri je napisao/la: ↑10 srp 2025, 09:37Jako puno stvari donosi odblokirani racun, kako ko gleda na taj uspjeh tako se moze tumaciti. Prvenstveno si legalan u finansijskim tokovima, sto ti dize renome kluba medju zajednicom. Sa legalnim racunom Celik moze dobijati sada pozajmice, poklone, sponzorstva. Celik sa legalnim racunom moze konkurisati na svaki projekat ili konkurs od opcine pa sve do FIFE. Celik moze igrati sva evropska takmicenja, konacno klub ima svrhu postojanja.Kontras'88 je napisao/la: ↑10 srp 2025, 07:09To znam i ja laički..Guest.1945 je napisao/la: ↑09 srp 2025, 22:22
Registrovat stranca igrača, trenera...igranje evropski utakmica sto i jeste cilj svakom klubu a nama nije bilo niti smo mogli igrati.15 godina si igrao džaba PL.
Konkrentno?
Celik tek sada moze ostvariti transfere na pravi nacin. Naplatiti eventualna TV prava ili naplatiti direktno stream za navijace. Mnogo jos sitnih stvari koji mogu finansijski djelovati pozitivno na klub, npr web shop za dijasporu.
Po meni je najveci uspjeh vratit renome legalnog kluba medju zajednicom.
Ja nisam ekonomista niti sam u klubu ali nadam se da je ovo bio konkretan odgovor. Neka me dopuni neko ako sam ja sta zaboravio.

Za sambu na Bilinom treba i mesa na tom racunu
ne samo deblokada .

Samo Čelik zenički !!!
"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
-
-
Ono sto sam ja htio ovim pitanjem je razjasniti onima koji ne znaju, ja svakako da znam sta i kako sa odblokiranim racunom, ali sam htio pitanjem reci svim da razjasne ljudima sta ovo znaci.
Dosta navijaca simpatizera kako hoces pojma nemaju sta nam ovo donosi i sta nam znaci, iako se raduju lajkaju djele objave komentiraju.
Vjerujem da bi razjasnjenje ovog pitanja dosta utjecalo kako na posjete na stadionu tako i na zagrijanost u gradu za Celikom.
Dosta navijaca simpatizera kako hoces pojma nemaju sta nam ovo donosi i sta nam znaci, iako se raduju lajkaju djele objave komentiraju.
Vjerujem da bi razjasnjenje ovog pitanja dosta utjecalo kako na posjete na stadionu tako i na zagrijanost u gradu za Celikom.
-
Ma bit će sad posjete koliko toliko više.Vidjet ćeš raja jedva čeka na utakmicu.Kontras'88 je napisao/la: ↑10 srp 2025, 12:42 Ono sto sam ja htio ovim pitanjem je razjasniti onima koji ne znaju, ja svakako da znam sta i kako sa odblokiranim racunom, ali sam htio pitanjem reci svim da razjasne ljudima sta ovo znaci.
Je li neko nekad spominjao da će sa odblokiranim računom biti lakše implementirati i online shop. To bi stvarno bio odličan sljedeći potez, također.
-
Uprava sada neke od projekata što može pokrenuti jeste omogućiti, napraviti kao neki kiosk na zapadnoj tribini za prodavanje hrane i pića, da ne možeš više unjeti krompirušu kako ti hoćeš.Isto tako nadam se da će biti online fan shop.Nit kome mogu nešto naručiti za rođendan nit meni neko a niti sebe da nagradim, to bi stvarno radilo.Ostalo, krenuti uzimati što je naše i prijavljivati se na sve nivoe.Ne znam vidi Grad ovu vijest al nažalost ne vidi haman Fudo, pa oni bi prvi trebali sada da budu odskočna daska.Treba mu otići sa stavom da napadamo PL, kao i on što nama vrijeđa inteligenciju...kad budemo 1. i PL onda milion...mislim stvarno, igrači se dovode od have.Ima tu još finih ideja koje bi mogli implementirati a da budu parali.
To oko online fan shopa je fundusova greska i oni su krivi, a duzni bili da kroz neko vrijeme pokrenu i online platformu. To se moglo i bez naseg racuna, jer ide sve preko njih.
Ono sto klub moze iskoristiti i mora to funkcionisati, je online uclanjenje. To ce nam dignuti nivo, takodje i prodaja karata, da ne trazimo po kaficima karte, a i dijaspora moze podrzati kupovinom karte.
Trebala bi i raja malo pogurati, krenuo je hajp, klub mora iskoristiti pozitivu pred sezonu. Najmanje šta navijači mogu uraditi jeste učlaniti se u klub i kao član kupiti sezonsku ulaznicu. To je 10KM na mjesečnom nivou, ko nije to u stanju ispoštovati, ne znam kako se uopšte može smatrati navijačem.
I da prije nego što neko krene prosipati socijalu kako je puno 70 KM za člansku i 50 KM za sezonsku, u gradu koji ima 27 000 zaposlenih je teška bruka i sramota. Da su svi zaposleni na minimalcu od 1000KM, 10KM svako može izdvojiti.
Sramota je nakon svega da ne uđemo u sezonu sa 1000 članova i bar 500 sezonskih ulaznica. Kupimo 500 sezonskih i onda sa pravom tražimo kapitalca
I da prije nego što neko krene prosipati socijalu kako je puno 70 KM za člansku i 50 KM za sezonsku, u gradu koji ima 27 000 zaposlenih je teška bruka i sramota. Da su svi zaposleni na minimalcu od 1000KM, 10KM svako može izdvojiti.
Sramota je nakon svega da ne uđemo u sezonu sa 1000 članova i bar 500 sezonskih ulaznica. Kupimo 500 sezonskih i onda sa pravom tražimo kapitalca

Da li je istina negdje sam nekad procitao ili cuo da sad mozes imat velike sponzore i sl dok smo do sad mogli imat samo donacije 50 000km ili60k jer preko toga je moralo ic na glavni racun sto nama nije u tom trenutku odgovaralo jer nam je trebao novac za funkcionisanje.
Pitanje za uoucenije ,Truhlu i druge
Pitanje za uoucenije ,Truhlu i druge
Jutros se budim i nekako mi naumpadnu dvije stvari:
-Uvijek se pricalo kako ce Mital biti glavni sponzor cim se racun odblokira. Ode Mital odmah se racun odblokira. Da li su oni bili glavni kocnicari da ne moraju ulagati novce hahahaha
-Da li postoji u Zenici ili BiH neki mudonja koji bi stavio blokadu na racun? Pa ja mislim da bih ga pojeli ljudi zivog.
Daleko od toga da trebamo nekom dugovati ili namjerno neisplacivati. Svaki fening posteno zaradjen se treba vratiti ali ne mogu ni zamisliti koliki krmak moras biti da se ne dogovoris sa klubom poslije svega ovog. Ja jednostavno ne mogu zamislit da bih neko smio blokirati bez odobrenja velike vecine.
-Uvijek se pricalo kako ce Mital biti glavni sponzor cim se racun odblokira. Ode Mital odmah se racun odblokira. Da li su oni bili glavni kocnicari da ne moraju ulagati novce hahahaha
-Da li postoji u Zenici ili BiH neki mudonja koji bi stavio blokadu na racun? Pa ja mislim da bih ga pojeli ljudi zivog.
Daleko od toga da trebamo nekom dugovati ili namjerno neisplacivati. Svaki fening posteno zaradjen se treba vratiti ali ne mogu ni zamisliti koliki krmak moras biti da se ne dogovoris sa klubom poslije svega ovog. Ja jednostavno ne mogu zamislit da bih neko smio blokirati bez odobrenja velike vecine.
Zelim da cestitam deblokadu racuna.
Toliko se dugo cekalo, toliko vremena proslo, a opet kao da je jucer bilo. Sjecam se vremena kad se raspravljalo sta cemo sad kako cemo sad ako nam blokiraju racun. Rasprave su isle na onom starom forumu (nkcelik.co.ba), zato kazem kao da je jucer bilo... opet mnogo li je proslo vremena.
Sad se nadam da cemo se vise okrenuti sportskom segmentu. Necu poslije 5 kola da vec kasnimo 5 bodova.l
Toliko se dugo cekalo, toliko vremena proslo, a opet kao da je jucer bilo. Sjecam se vremena kad se raspravljalo sta cemo sad kako cemo sad ako nam blokiraju racun. Rasprave su isle na onom starom forumu (nkcelik.co.ba), zato kazem kao da je jucer bilo... opet mnogo li je proslo vremena.
Sad se nadam da cemo se vise okrenuti sportskom segmentu. Necu poslije 5 kola da vec kasnimo 5 bodova.l