NK Čelik
-
Re: NK Čelik
Budućnost je u jakom omladinskom pogonu.Samo treba više zainteresovanosti van Zenice.Što bi rekli trebamo OP dobro izreklamisat.Prvo pokriti trebamo ovo oko nas ZE-DO i Srednjobosanski kanton pa se tako širiti.Skauting u OP jako bitan.Zrinjski ima kod sebe naše dijete plaća mu stan,hranu, školu, treninge pouzdano znam i tako već par godina.Tu su i seniori ogledalo u kojoj se ligi takmiči Čelik to je isto ključ.
Zeničani su zadržali kostur ekipe u odnosu na prošlu sezonu, jedino je Talha Tabaković od standardnih igrača napustio Bilino polje. Klub se u ljetnoj pauzi već pojačao sa Dženanom Burekovićem i Eldarom Sivcem, dok će se angažovati još tri-četiri zvučna pojačanja sa kojima će se kompletirati roster za narednu sezonu.
Svidja mi se ova zadnja rečenica.
Svidja mi se ova zadnja rečenica.
Ma to bi ja nekako kroz skole da se akademija nekako postavi u obrazovnom sistemu kao neki tip sportske skole. I idu djeca u neku vrstu skole gdje imaju predmeti npr jedno odjeljenje sa nekom prilagsodenom nastavom sa fokusom na fudbal naravno.Guest.1945 je napisao/la: ↑04 srp 2025, 15:07 Budućnost je u jakom omladinskom pogonu.Samo treba više zainteresovanosti van Zenice.Što bi rekli trebamo OP dobro izreklamisat.Prvo pokriti trebamo ovo oko nas ZE-DO i Srednjobosanski kanton pa se tako širiti.Skauting u OP jako bitan.Zrinjski ima kod sebe naše dijete plaća mu stan,hranu, školu, treninge pouzdano znam i tako već par godina.Tu su i seniori ogledalo u kojoj se ligi takmiči Čelik to je isto ključ.
Sa sipendijama sa svojim smjestajem,kuhinjom neke osnovne plate za zaposlene iz budzeta a dodatno klub.
Kad bi bilo volje i zelje i mogucnosti da neko to postavi
-
Hajde da vidimo i to sa zvučnim pojačanjima.
Mislim da jedino u Beogradu postoji sportska gimnazija. Ovdje se upisuju i primaju ucenici koji treniraju i ostvarili su vec odredjene uspjehe te imaju namjeru profesionalno se baviti sportom. Skola je prilagodjena treningu, ali da znanje ne manjka puno. Ove informacije mogu se pronaci na internetu. Ne znam je li u praksi ovako ili kako to izgleda, ali volio bih u buducnosti to vidjeti u Zenici. Takodjer sam svjestan da vjerovatno i necu, ali kada vec imamo jedan od boljih stadiona u drzavi koji ce se nekada rekonstruisati, arenu s velikim kapacitetom, uskoro novi bazen, atletski stadion i jos neke sportske objekte, zasto ne pruziti sto bolje uslove buducim sportistima i na neki nacin ih jos vise tjerati i gurati da uspiju? Naravno prije ovoga treba i neki prrmijerligas koristiti te objekte, imati jace financije i malo vise od 500 navijaca na utakmicama. Kada bi se ova ideja i htjela pretvoriti u stvarnost, potrebne su jake financije, volja, ali i dignuti ostale parametre da ova skola ima smisla. Takodjer, postavlja se pitanje treba li Zenici i njenih 80000 stanovnika, ako i toliko, u odnosu na Beograd i preko milion stanovnika?AeroMs33 je napisao/la: ↑04 srp 2025, 15:54Ma to bi ja nekako kroz skole da se akademija nekako postavi u obrazovnom sistemu kao neki tip sportske skole. I idu djeca u neku vrstu skole gdje imaju predmeti npr jedno odjeljenje sa nekom prilagsodenom nastavom sa fokusom na fudbal naravno.Guest.1945 je napisao/la: ↑04 srp 2025, 15:07 Budućnost je u jakom omladinskom pogonu.Samo treba više zainteresovanosti van Zenice.Što bi rekli trebamo OP dobro izreklamisat.Prvo pokriti trebamo ovo oko nas ZE-DO i Srednjobosanski kanton pa se tako širiti.Skauting u OP jako bitan.Zrinjski ima kod sebe naše dijete plaća mu stan,hranu, školu, treninge pouzdano znam i tako već par godina.Tu su i seniori ogledalo u kojoj se ligi takmiči Čelik to je isto ključ.
Sa sipendijama sa svojim smjestajem,kuhinjom neke osnovne plate za zaposlene iz budzeta a dodatno klub.
Jedna tema za diskusiju kada vec nema transfera.
-
Imas u Sarajevu sportsku gimnaziju.Rz88 je napisao/la: ↑04 srp 2025, 16:30Mislim da jedino u Beogradu postoji sportska gimnazija. Ovdje se upisuju i primaju ucenici koji treniraju i ostvarili su vec odredjene uspjehe te imaju namjeru profesionalno se baviti sportom. Skola je prilagodjena treningu, ali da znanje ne manjka puno. Ove informacije mogu se pronaci na internetu. Ne znam je li u praksi ovako ili kako to izgleda, ali volio bih u buducnosti to vidjeti u Zenici. Takodjer sam svjestan da vjerovatno i necu, ali kada vec imamo jedan od boljih stadiona u drzavi koji ce se nekada rekonstruisati, arenu s velikim kapacitetom, uskoro novi bazen, atletski stadion i jos neke sportske objekte, zasto ne pruziti sto bolje uslove buducim sportistima i na neki nacin ih jos vise tjerati i gurati da uspiju? Naravno prije ovoga treba i neki prrmijerligas koristiti te objekte, imati jace financije i malo vise od 500 navijaca na utakmicama. Kada bi se ova ideja i htjela pretvoriti u stvarnost, potrebne su jake financije, volja, ali i dignuti ostale parametre da ova skola ima smisla. Takodjer, postavlja se pitanje treba li Zenici i njenih 80000 stanovnika, ako i toliko, u odnosu na Beograd i preko milion stanovnika?AeroMs33 je napisao/la: ↑04 srp 2025, 15:54Ma to bi ja nekako kroz skole da se akademija nekako postavi u obrazovnom sistemu kao neki tip sportske skole. I idu djeca u neku vrstu skole gdje imaju predmeti npr jedno odjeljenje sa nekom prilagsodenom nastavom sa fokusom na fudbal naravno.Guest.1945 je napisao/la: ↑04 srp 2025, 15:07 Budućnost je u jakom omladinskom pogonu.Samo treba više zainteresovanosti van Zenice.Što bi rekli trebamo OP dobro izreklamisat.Prvo pokriti trebamo ovo oko nas ZE-DO i Srednjobosanski kanton pa se tako širiti.Skauting u OP jako bitan.Zrinjski ima kod sebe naše dijete plaća mu stan,hranu, školu, treninge pouzdano znam i tako već par godina.Tu su i seniori ogledalo u kojoj se ligi takmiči Čelik to je isto ključ.
Znao sam za ovu u Beogradu i trazio ima li u Bosni i nisam nasao. Steta, sad su sanse jos manje.KakhaKaladze je napisao/la: ↑04 srp 2025, 16:55Imas u Sarajevu sportsku gimnaziju.Rz88 je napisao/la: ↑04 srp 2025, 16:30Mislim da jedino u Beogradu postoji sportska gimnazija. Ovdje se upisuju i primaju ucenici koji treniraju i ostvarili su vec odredjene uspjehe te imaju namjeru profesionalno se baviti sportom. Skola je prilagodjena treningu, ali da znanje ne manjka puno. Ove informacije mogu se pronaci na internetu. Ne znam je li u praksi ovako ili kako to izgleda, ali volio bih u buducnosti to vidjeti u Zenici. Takodjer sam svjestan da vjerovatno i necu, ali kada vec imamo jedan od boljih stadiona u drzavi koji ce se nekada rekonstruisati, arenu s velikim kapacitetom, uskoro novi bazen, atletski stadion i jos neke sportske objekte, zasto ne pruziti sto bolje uslove buducim sportistima i na neki nacin ih jos vise tjerati i gurati da uspiju? Naravno prije ovoga treba i neki prrmijerligas koristiti te objekte, imati jace financije i malo vise od 500 navijaca na utakmicama. Kada bi se ova ideja i htjela pretvoriti u stvarnost, potrebne su jake financije, volja, ali i dignuti ostale parametre da ova skola ima smisla. Takodjer, postavlja se pitanje treba li Zenici i njenih 80000 stanovnika, ako i toliko, u odnosu na Beograd i preko milion stanovnika?AeroMs33 je napisao/la: ↑04 srp 2025, 15:54
Ma to bi ja nekako kroz skole da se akademija nekako postavi u obrazovnom sistemu kao neki tip sportske skole. I idu djeca u neku vrstu skole gdje imaju predmeti npr jedno odjeljenje sa nekom prilagsodenom nastavom sa fokusom na fudbal naravno.
Vidim dosta pisanja oko Akademije kluba, pa da ne odgovaram ponaosob svima, a svi ste u pravu s napisanim.
Samo ću reći pratite narednih dana stranice Akademije i nadam se vašoj podršci, kako ovako preko društvenih mreža, tako i uživo na utakmicama.
Juriš na omladinsku Ligu prvaka!
Samo ću reći pratite narednih dana stranice Akademije i nadam se vašoj podršci, kako ovako preko društvenih mreža, tako i uživo na utakmicama.
Juriš na omladinsku Ligu prvaka!

Sve dobte stvari ,jedna za drugom ide akademija ,plandilo ,gradnja Bilinog Polja ,racun samo st nije odblokiran jos samo prvi tim da se ojaca i ispostuje i digne elan raji i da bude konkurentan od prvog do 3 mjesta gdje ce nam bit kraj ove godine
-
Uuu koja bi to svjetla tačka bila.laudrup je napisao/la: ↑04 srp 2025, 19:08 Vidim dosta pisanja oko Akademije kluba, pa da ne odgovaram ponaosob svima, a svi ste u pravu s napisanim.
Juriš na omladinsku Ligu prvaka!![]()