NK Čelik

PatrickBateman

Re: NK Čelik

Post Postao/la PatrickBateman »

RubikovaKocka je napisao/la: 02 srp 2025, 11:15
Redbull je napisao/la: 02 srp 2025, 08:34
Allgunsblazing je napisao/la: 02 srp 2025, 07:47 Mislim da je lijek svim nasim nedacama da se zaduzimo. :mrgreen:

Znaci, u sustini rezultatski kao prethodne dvije godine, samo da izgleda ljepse na terenu?
Kako isto, kako moze biti isto gledati antitalent i lijepu igru, gdje ces biti u top 3 ekipe konstantno i gdje ti prvi nece bjezati nakon par kola po 10 bodova. Dodaj tome kompletnu atmosferu i vise publike na stadionu i sta to sve nosi sa sobom. Plus gradis pobjednicki mentalitet ekipe, lakse privuci bolje igraca kada ima sa kim igrati i xy drugih stvari koje nose idu uz to. Planiramo sljedece sezone pl, sad moras praviti ekipu i poceti slagati kockice, pa nije isto kada su ti glavni igraci zajedno 2-3 sezone ili kada u jednoj dovedes 10 novih.

Vidike svoje svi moramo prosiriti i fudbal nije igra gdje ces sa jednim milionom u prvoj sezoni poceti osvajati. Sistem moramo imati i sada se pripremati za sljedecu sezonu. Nadam se da ce glavni igraci od prosle sezone ostati i da cemo ekipu nadograditi na vaznim pozicijama, klupa nek bude prosjek, ali ne u vidi djece koja besplatno igraju.
Bas to. Ove sezone se uigrava i sklapa jaka ekipa, dovode igrači za sljedecu ako se misli ganjati ulazak. Sto kazes neces iduce ljeto dovesti 15 novih igraca i ocekivati da to odmah funkcionise. To mozes odmah pisati da je propalo i da tu nema ekipe.
Ovo recimo apsolutno ne vazi u BiH fubalu. Borac prvi primjer svako ljeto dovode autobus novih igraca. Eto bar im se uspjeh u Evropi ne moze osporit.

Kako ces gradit ekipu kad je najduzi ugovor 1+1?
Srce, čast i ponos!
KakhaKaladze

Post Postao/la KakhaKaladze »

PatrickBateman je napisao/la: 02 srp 2025, 13:41
Redbull je napisao/la: 02 srp 2025, 08:34

Kako isto, kako moze biti isto gledati antitalent i lijepu igru, gdje ces biti u top 3 ekipe konstantno i gdje ti prvi nece bjezati nakon par kola po 10 bodova. Dodaj tome kompletnu atmosferu i vise publike na stadionu i sta to sve nosi sa sobom. Plus gradis pobjednicki mentalitet ekipe, lakse privuci bolje igraca kada ima sa kim igrati i xy drugih stvari koje nose idu uz to. Planiramo sljedece sezone pl, sad moras praviti ekipu i poceti slagati kockice, pa nije isto kada su ti glavni igraci zajedno 2-3 sezone ili kada u jednoj dovedes 10 novih.

Vidike svoje svi moramo prosiriti i fudbal nije igra gdje ces sa jednim milionom u prvoj sezoni poceti osvajati. Sistem moramo imati i sada se pripremati za sljedecu sezonu. Nadam se da ce glavni igraci od prosle sezone ostati i da cemo ekipu nadograditi na vaznim pozicijama, klupa nek bude prosjek, ali ne u vidi djece koja besplatno igraju.
Bas to. Ove sezone se uigrava i sklapa jaka ekipa, dovode igrači za sljedecu ako se misli ganjati ulazak. Sto kazes neces iduce ljeto dovesti 15 novih igraca i ocekivati da to odmah funkcionise. To mozes odmah pisati da je propalo i da tu nema ekipe.
Ovo recimo apsolutno ne vazi u BiH fubalu. Borac prvi primjer svako ljeto dovode autobus novih igraca. Eto bar im se uspjeh u Evropi ne moze osporit.

Pa jednostavno poprilicno, pregovaras s igracen prije isteka ugovora kao sto se svugdje u svakom klubu radi sa igracima s kojima je klub zadovoljan. U elitnim svjetskim klubovima igrac potpise na lupam 4 godine ugovor i nakon 2 protekle vec se radi uveliko na produzenju ili na novom ugovoru. Da konkretiziran za nas slucaj, sa Šerom si trebao pregovarat prije 3 mjeseca a ne danas. Za Talhu si znao da mu je kraj i da ce ici i nista nisi poduzeo al hajde on je svakako zelio u premier ligu po svaku cijenu. Mi imamo tanak roster i ovako a sa krajem sezone nemas nijednog igraca pod ugovorom. To je jako neozbiljan sportski pristup. Sta je problem da se nekome da novi ugovor prije isteka trenutnog ako si zadovoljan s njim.
Sta ces lupam evo dobiju vecu lovu Martinovic i Kadric u Vitezu lupam ili ponudu da ce igrati vise nego u Celiku i odose.
Nisu to worldclass igraci ali hajde nadji dvojicu U21 da ce doc i da mogu nesto. Ili Hodzic i Smajlovic sigurno mogu dobiti vise u Vitezu nego u Celiku naprimjer. Normalno prva ce navijacka reakcija bit nek ide ko god hoce ko ih je*e nije niko Messi. I okej nije niko Messi ali je pitanje sta mi kao Klub radimo da zadrzimo igraca koji nam se dobro ili solidno pokazao?
PatrickBateman

Post Postao/la PatrickBateman »

KakhaKaladze je napisao/la: 02 srp 2025, 14:06
PatrickBateman je napisao/la: 02 srp 2025, 13:41

Pa jednostavno poprilicno, pregovaras s igracen prije isteka ugovora kao sto se svugdje u svakom klubu radi sa igracima s kojima je klub zadovoljan. U elitnim svjetskim klubovima igrac potpise na lupam 4 godine ugovor i nakon 2 protekle vec se radi uveliko na produzenju ili na novom ugovoru. Da konkretiziran za nas slucaj, sa Šerom si trebao pregovarat prije 3 mjeseca a ne danas. Za Talhu si znao da mu je kraj i da ce ici i nista nisi poduzeo al hajde on je svakako zelio u premier ligu po svaku cijenu. Mi imamo tanak roster i ovako a sa krajem sezone nemas nijednog igraca pod ugovorom. To je jako neozbiljan sportski pristup. Sta je problem da se nekome da novi ugovor prije isteka trenutnog ako si zadovoljan s njim.
Sta ces lupam evo dobiju vecu lovu Martinovic i Kadric u Vitezu lupam ili ponudu da ce igrati vise nego u Celiku i odose.
Nisu to worldclass igraci ali hajde nadji dvojicu U21 da ce doc i da mogu nesto. Ili Hodzic i Smajlovic sigurno mogu dobiti vise u Vitezu nego u Celiku naprimjer. Normalno prva ce navijacka reakcija bit nek ide ko god hoce ko ih je*e nije niko Messi. I okej nije niko Messi ali je pitanje sta mi kao Klub radimo da zadrzimo igraca koji nam se dobro ili solidno pokazao?
I opet ti to ne znaci puno kad igrac ima debila za menadzera ili kad izricito zeli da ide negdje drugo kao Talha.

Uostalom niko nece da se obavezuje kad zna da mu nesto bolje moze ispast.

Meni apsolutno nije problem da igrace dovodimo i dan pred pocetak prvenstva ako je igrac kvalitet koji nam treba. Bezveze se prosipa negativa po forumu isto ko da je mart 2020.
Srce, čast i ponos!
prisonbreak

Post Postao/la prisonbreak »

Eto ga Šerex ostaje.
Allgunsblazing

Post Postao/la Allgunsblazing »

prisonbreak je napisao/la: 02 srp 2025, 14:39 Eto ga Šerex ostaje.
Gdje to?

Ako Šero ostane, onda uz Marina, Nedima i Hamzu imamo solidnu rotaciju na krilnim pozicijama. Još tri igrača za kompletiranje prvih 11. Špic i dva vezna.
RealMadrid

Post Postao/la RealMadrid »

Allgunsblazing je napisao/la: 02 srp 2025, 14:58
Gdje to?

Ako Šero ostane, onda uz Marina, Nedima i Hamzu imamo solidnu rotaciju na krilnim pozicijama. Još tri igrača za kompletiranje prvih 11. Špic i dva vezna.
Meridiansport.ba
Redbull

Post Postao/la Redbull »

slika
KenoRob

Post Postao/la KenoRob »

FliX je napisao/la: 02 srp 2025, 00:20
KenoRob je napisao/la: 01 srp 2025, 21:34 Nema tu sta, ide ovo 100%. Znaci prvaci entiteski liga ulaze u PL, ekipe od 2 do 6 mjesta (5 klubova) u entitetskim ligama plus 2 koja ispadaju iz PL ce ciniti zajednicku drugu ligu (12 klubova). 7 mjesto i dole idu u prve entitetkse lige tj. treci rang takmicenja u drzavi.
Hoce li ko iz druge federalne i druge lige rs promovisat se u "drugu zajednicku" ili ce igrat za raju onako protracit sezonu? :D
Ekipe koje budu plasirane od 7. do 14. mjesta u Prvoj ligi FBiH te četiri prvaka Druge lige FBiH, činili bi Prvu ligu FBiH naredne sezone koja bi tako postala treći rang.

Sve u svemu, zajednička Prva liga bi sadržavala 12 klubova, kao i Prva liga FBiH.

Ovo sve ce razmatrati radna grupa i mislim da ce doci do neke odluke 12-og ovog mjeseca. Po meni je lijepa ideja i nekako se sve poklapa bar sto se tice federacije. Broj klubova 10-12-12 i onda idu one regionalne lige cetvrti rang i kanton peti rang takmicenja.
SenadBrkić

Post Postao/la SenadBrkić »

Mubareći Šero.
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

Allgunsblazing je napisao/la: 02 srp 2025, 14:58
Gdje to?

Tako je sasvim ok ,samo jos ta 3 igraca neka budu u rangu Sere ,da su top za ovu ligu i ne traba nam onda nesto posebno onda ako sta izleti da valja za manje pare pokupimo i to
AeroMs33

Post Postao/la AeroMs33 »

Ma samo nek iskopaju dva tri vezna profesionalca i golmana za svaki slucaj i ja vise ne trazim. Eto kolko to kosta na godisnjem nivou .
Jedan profesionalac od 5-6 hiljada mjesecno kolko moze bruto kostati klub . Do 100 hiljada km godisnje hajmo reci.
Dvojica 200 k godisnje gwbemu misa pa moze se negdje namiriti taj iznos taj iznos . Jednom da napunis stadion mislim da 50 k mozes uzeti a sto bi ti ta dvojica sigurno omogucili.
Neznam valjda nadu dvojicu plej mejkera abd. Ja prezadovoljan.
Eugen

Post Postao/la Eugen »

AeroMs33 je napisao/la: 02 srp 2025, 16:46 Ma samo nek iskopaju dva tri vezna profesionalca i golmana za svaki slucaj i ja vise ne trazim. Eto kolko to kosta na godisnjem nivou .
Jedan profesionalac od 5-6 hiljada mjesecno kolko moze bruto kostati klub . Do 100 hiljada km godisnje hajmo reci.
Dvojica 200 k godisnje gwbemu misa pa moze se negdje namiriti taj iznos taj iznos . Jednom da napunis stadion mislim da 50 k mozes uzeti a sto bi ti ta dvojica sigurno omogucili.
Jos jedan golman, krilo, vezni i centralni napadac i prelazni rok je zavrsen.
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

Eugen je napisao/la: 02 srp 2025, 16:48
AeroMs33 je napisao/la: 02 srp 2025, 16:46 Ma samo nek iskopaju dva tri vezna profesionalca i golmana za svaki slucaj i ja vise ne trazim. Eto kolko to kosta na godisnjem nivou .
Jos jedan golman, krilo, vezni i centralni napadac i prelazni rok je zavrsen.
2 vezna obavezno i to za prve postave
AeroMs33

Post Postao/la AeroMs33 »

Ma treba i napadac i golman ali kontam ako nabavis dvojicu da znaju sa loptom nije problem zabijace i oni . Valjao bi dobar utreniran napadac da rutinski posprema loptu u go. To bi bila premija. Ali bez veznjaka patnja ce ovo biti gledati.
R0B1J4SH

Post Postao/la R0B1J4SH »

Ja bi radije da dovedemo 1 veznog koji će igrati uvijek prvu,a pored njega da ostanu Ali I Vardo,i doveo bi napadaca nekog iz Premijer lige koji je se dokazo u prvoj ligi.
Odgovori