NK Čelik

Cinvict35

Re: NK Čelik

Post Postao/la Cinvict35 »

laudrup je napisao/la: 11 lip 2025, 22:59
Cinvict35 je napisao/la: 11 lip 2025, 22:37
KakhaKaladze je napisao/la: 11 lip 2025, 20:47

Uzmi u obzir da ce nogu dobit igraci koji su imali relativno male plate odnosno oni koji nisu ni igrali. Ovo sto ti pises po meni nije realno ali bih volio da je moguce. 7 igraca za prvih 11 je ogroman iskorak finansijski i zato mislim da to nije moguce. Svako ko bi eventualno dosao a da ima kvalitet da igra u prvih 11 ce sigurno traziti minimalno platu od 2 hiljade. A doci ce izvjestaj nekad pa ces vidjeti koliko je momaka u trenutnoj ekipi imalo tu platu, vjeruj mi ne puno al et da ne pricam prije izvjestaja. Ne treba se zalijetati sa prevelikim brojem igraca jer to moze biti mac s dvije ostrice. Tri odabrana igraca koji ce donijet kvalitet su po meni optimum za ljeto. A onda na zimu dodati sta bude falilo.
Kontam ja i po 3000km da dovedes igrace ,ono sa bonusima da neplacas neke pune doprinose i sl ako se olacaju doprinosi na amaterske ugovore.
Pa to je cirka 300 000k dodatno ,pa kakva je to majke ti lova ,nikakva,daje ti kanton ,grad imas sponzore jos zanimljivija liga vise derbija ,gledalaca a sa tom vrstom igraca ti si 99% u borbi za vrh i imaces prosjek 3000+ po utakmici najmanje i tako da to uopste nije bauk a i isplativo je 100%.
Mani se te price ako to sad nemogu ovu sezonu iznjet pa jbt to ti je samo milion da imas za ekipu administraciju i druge troskove (grad kanton 1milion),gdje nase sto napravimo,mani se sirotinjske ,samo jako i hrabro
Možeš imat prosjek 10 hiljada kad je broj prodanih karti u prosjeku oko 800. :sjekira:

Manite se te priče bit će više ljudi, neće.

Od Kantona novac koji dobijaš znaš gdje ide, nisi mutav pošto vidim da sve pratiš.
Pa ne ide sve ima i viska 700k kanton 100k grad nije valjdq narastao dug 200k jos i Robert kaze ustedjwli smo neki dan 150k na nekim pregovorima sa nekim duznikom cuce se mada jos nije nikad objavljeno.
Ima kes od iduce transe ima sto mi valjda napravimo ,malo rizik malo hrabrost a bice raje kad bude gkedljiv nogomet i dobri igraca poteza golova rezultata
FliX

Post Postao/la FliX »

Ljudi dragi, mora se odrijesit kesa i dovest napokon kvalitet na Bilino. Hocu da smo dominantni na Bilinom. Uprava nek odluci za koliko ce se podici izdvajanja za igrace i nek krenu po dovodjenje.

Ova naredna sezona ce biti zanimljivija, ali nece kao ova sad sto je prosla da ti trecina klubova ispada.
Inace za narednu sezonu, nasa liga sa 14 klubova, zna li se koliko ima kola?
phillies

Post Postao/la phillies »

Pa koliko ce biti, 26 :D Posto je manje kola mozda nece u augustu po onim vrucinama ni pocinjati. Prosle godine je pocela 18.08, sad komotno moze prva sedmica septembra. Onda mi jedino zao zbog dijaspore sto nece biti tu i uzivati u tika taki na Bilinom :)

Sto se tice zaduzivanja mislim da Upravi ne pada na pamet da uzima vece pare "na crtu" uzdajuci se u zenicku publiku, koja je toliko puta izignorisala pozive na Bilino.
Samo Čelik zenički !!!
Eugen

Post Postao/la Eugen »

Ni u kakve rizike ne treba ulaziti. Evo jedna eskluziva danas ce se mnogi navijaci obradovati jednom novom imenu na Bilinom polju 😃
Cinvict35

phillies je napisao/la: 12 lip 2025, 07:31 Pa koliko ce biti, 26 :D Posto je manje kola mozda nece u augustu po onim vrucinama ni pocinjati. Prosle godine je pocela 18.08, sad komotno moze prva sedmica septembra. Onda mi jedino zao zbog dijaspore sto nece biti tu i uzivati u tika taki na Bilinom :)

Sto se tice zaduzivanja mislim da Upravi ne pada na pamet da uzima vece pare "na crtu" uzdajuci se u zenicku publiku, koja je toliko puta izignorisala pozive na Bilino.
Za onaj antifudbal na Bilinom osim prva 2 kola i zadnja 3 kola a pogotovo na gostovanjima na kojima si u prvoj polusezoni izdrzavao do 5 minute da neprimis golcinu dobro je iko dolazio na stadion,shvatili smo da je ovo taj prosjek gledalaca koji ce dolazit kakvi god bili ok,ali gdje su oni na granici da dodzu ili ne pa derbi navijaci pa oni sto bi dosli gkedat dominaciju na Bilinom e te mi moramo ganjat.I niko se ne uzda u publiku 100% ,oa zar mi ne pravimo 600k i vise sa blok racunom i slabim rezultatima ,ma daj vise citav svhet ulazi u rizike zaduzivanaja,ja sam isto tako pametno se zaduzivao u nekoj sigurnijoj normi i et napravio sam nesto od svog posla i danas dan se uzima na odgode i sl ,to je poslovanje to radi citav poslovni i fudbalski svijet,bez robe(igraca) nema ni prometa para nek vam bude jasno,nece niko doc na stadion gkedat patnje i da ti sela sakrivaju loptu ti narod isfrustrira tako onda i sponzori i sl
Allgunsblazing

Post Postao/la Allgunsblazing »

Ne mozes traziti da neko drugi rizikuje i bude odgovoran. Preuzmes na sebe, pa rizikuj onda do sutra, ali i odgovaraj za svoj rizik.

Tu pricu o sakrivanju lopte komotno macku o rep. Prvo, ljudi koji ocekuju kvalitet, a gledaju prvu ligu federacije gdje je i premijerliga SRANJE nisu realni. Drugo, Celik je u zadnje dvije godine u FL imao dobrih nizova, pa? Gdje je publika? Ne smeta im sakrivanje lopte kada je stream dostupan, cast izuzecima koji nisu tu.
Cinvict35

Allgunsblazing je napisao/la: 12 lip 2025, 08:05 Ne mozes traziti da neko drugi rizikuje i bude odgovoran. Preuzmes na sebe, pa rizikuj onda do sutra, ali i odgovaraj za svoj rizik.

Tu pricu o sakrivanju lopte komotno macku o rep. Prvo, ljudi koji ocekuju kvalitet, a gledaju prvu ligu federacije gdje je i premijerliga SRANJE nisu realni. Drugo, Celik je u zadnje dvije godine u FL imao dobrih nizova, pa? Gdje je publika? Ne smeta im sakrivanje lopte kada je stream dostupan, cast izuzecima koji nisu tu.
Pa rizik im je veci bio samim tim sto su i usli u klub,onakvi dugovi sranja,nemar vlasti pa sta su sve proslii kakvi su ima uslovi bili za poslovanje ovo je sad med i mlijeko,odradili su posao doveli se do vode i ovo sto ja pisem je nista nisu to neke pare da te mogu utusit i unistit,a nismo nikakve nizive imalai aman zaman da bi ti publiku vratio bio si skoro pa predzadnji i digao se kroz 6 zadnji kola i sta si ocekivao mozda pun stadion ,pun zapad ,ma hajde bolan.
Kreni ti kako treba u sezonu pa napravi na pocetku niz od 8 tekmi bez poraza i budi 1 ili 2 na tabeli pa ces vidjet odziva ,manise te price ogadis fudbal i nama stalnima i onda se kao cupas ,na to je raja vise elergicna.
Momci su sami izjavili kao i trener da ostaaje 11 ili 12 igraca i da se nece dovodit onako radi reda igraci nego da ce ic na provjerene igrace pa tako da mislim da i oni slicno razmisljaju kao i ja i da et najavili pohod na pl za 80 god pa valjda to nesto i govori
goku

Post Postao/la goku »

phillies je napisao/la: 12 lip 2025, 07:31 Pa koliko ce biti, 26 :D Posto je manje kola mozda nece u augustu po onim vrucinama ni pocinjati. Prosle godine je pocela 18.08, sad komotno moze prva sedmica septembra. Onda mi jedino zao zbog dijaspore sto nece biti tu i uzivati u tika taki na Bilinom :)

Mozda bude 39
Redbull

Post Postao/la Redbull »

Eugen je napisao/la: 12 lip 2025, 07:35 Ni u kakve rizike ne treba ulaziti. Evo jedna eskluziva danas ce se mnogi navijaci obradovati jednom novom imenu na Bilinom polju 😃
Nista sutra, poslije Dzume?
phillies

Post Postao/la phillies »

goku je napisao/la: 12 lip 2025, 09:23

Mozda bude 39
Nisu valjda toliki kreteni da stave trokruzni sistem? Pa jbt, i sa 30 kola su dosli do pocetka juna. Da ima 39, komotno bi mogli spojiti dvije sezone :D
Samo Čelik zenički !!!
Cinvict35

phillies je napisao/la: 12 lip 2025, 09:33
goku je napisao/la: 12 lip 2025, 09:23

Mozda bude 39
Nisu valjda toliki kreteni da stave trokruzni sistem? Pa jbt, i sa 30 kola su dosli do pocetka juna. Da ima 39, komotno bi mogli spojiti dvije sezone :D
Ma losi tereni i ono kad dodze na jeaen kraj i na proljece pocetak katastrofa tereni,nada sace bit malo i bolje ,sto kazes ubili bi nas trokruznim,bolje da je 26 pa izbjec i vreline a i zime,kise,blato
schalke 04

Post Postao/la schalke 04 »

Pa može i da se liga podijeli. Prvih osam igra međusobno još po jednom i imaju 33 utakmice, a zadnjih 6, 5 utakmica i izađu na 31.

Ali vjerujem da će bar ove prve sezone biti 26 kola. Pogotovo, ako planiraju još jedno skraćenje na 12 ekipa...

A što se tiče loših terena. Pa pauza je i ovako preduga, pogotovo zimi. Ali bar neće morati biti utakmica srijedom...
Guest.1945

Post Postao/la Guest.1945 »

Sta je izignorisala bio si 11. 10. 9. i to sa onim antifudbalom na tabeli tokom prvenstva i pred kraj sezone zapeo.Ko god je dosao na Bilino patiš se sa njim, a najslabija ekipa ti sakrije loptu i pobjedi te.Kad su krenule pobjede u gostima onda od Tuzla city se malo publika probudila.Mislim treba biti realan, tako kod nas stvari funkcionišu.
Guest.1945

Post Postao/la Guest.1945 »

Ja vjerujem da su očekivanja navijača veća za sljedeću sezonu, barem prema onome što se može vidjeti a siguran sam da će biti veći broj publike ove sezone ukoliko u startu par kola uvežemo pobjede.Isto tako može biti i pad posjete ukoliko ponovo bude anti fudbal na terenu, odnosno kopija ove sezone kad smo u dnu bili ja na to dodaj da je 3. sezona u ovoj traljavoj ligi pa da je i to narodu dosadilo, ali međutim liga će biti kvalitetnija što sa skraćenjem lige što sa ulaskom jačih protivnika Slobode,GOŠKA i Igmana.Sve kada saberes zavisit će od nas samih kakav start ćemo da napravimo tolika će i posjeta da bude, a liga će barem 10 % biti kvalitetnija, a vjerujem i mi.
Vidjet ćemo za mjesec dana kakvi su planovi i je li liga shvaćena ozbiljno kao sto kažu borba za vrh, ali nije borba za vrh dovođenje Puceta i mladih igrača gdje ne mogu ni u Brotnju igrat.Treba računati ovaj trio da će se boriti za vrh plus Stupčanica plus mi.A ako misle da je vrh 4.-5. na tabeli onda neka niko ne očekuje neku posjetu.Ako hoćeš biti 1. dovodiš najkvalitetniji kadar za ovu ligu ako hoćeš 2. isto tako ali malo manje itd. a ne samo kazati borba za vrh pa šta bude.Borbu za vrh hoće svi klubovi ali ne mogu, pa zato se i igra fudbal.Treba jasno definisati šta hoćemo ali vidio sam da ni oni nisu sigurni a to ćemo i mi vidjeti čim krenu prva pojačanja šta hoće.Tamo za mjesec dana mogla bi se predpostaviti kakva nas sezona očekuje.
laudrup

Post Postao/la laudrup »

Ide bomba s Bilinog polja :rock: :alkohol:

Soon
Odgovori