Pa vidi od drzave se moze uzet ( uzeo sam 2 ili 3 poticaja lijepa lova cc 25000 i poguralo me vjeruj).Truhlo je napisao/la: ↑05 lip 2025, 19:11Eto vidiš kako možemo normalno diskutovati, pusti babinjce na miruCinvict35 je napisao/la: ↑05 lip 2025, 18:36Dok ne stanes na noge ,svaki feni g je potreban ,sta mislis kako je Cerimu uc u npr svlacionicu ili na trening i motivisat igrace ili uopste stat pred njih a nisi dao 3 mjeseca platu ,nekima i vise a ti i nisu neke plate,pa napravis sporazum sa trenerom pa mu ne isplatis rate ,pa se ne javljas na telefon u sl.Truhlo je napisao/la: ↑05 lip 2025, 17:47
Volim ove što u nedostatku argumenata, a diskusija sasvim zdrava, normalna, pucaju po šavovima, ne znam šta su babinjci skrivili![]()
![]()
@Kocka pa normalno da ne ide to jedno sa drugim. Sloga Doboj je u rukama politike i zato takav tretman imaju. Ako hoćemo da Čelik ima takav tretman, a svako čistog razuma zna da je to dugoročna propast, onda isto tako red je da se klub preda politici u ruke.
@convict neću se spuštati na tvoj ruralni nivo, primjer ti i jest za smijanja. Što nisi naveo npr Željezničar koji je iz budžeta u 2024. godini dobio 1 400 000 KM, ali je isto tako klub sam napravio 4 miliona KM i učešće novca iz budžeta je ispod 30% u ukupnim prihodima kluba. To je zdrav omjer i primjer koji naš klub treba slijediti. Gdje god ti je procenat veći, imat ćeš kad tad probleme sa politikom, jer vrlo dobro znaju da zavrtanjem ventila, mogu diktirati razne odluke i miješati se u rad kluba. I za kraj pogledaj onaj zadnji intervju Roberta sa kolikom odgovornosti priča o budžetskim parama i koliko će se kontrolisati na što se one troše, tj da će biti namjenski utrošene a da je na UO da se potrudi i obezbijedi što veća sredstva za tekuće poslovanje.
Ti palamudis ovdje kao et i ja i svi a ne znamo kako je njima namaket 30 milja mjesecno( nisu ni mogli zbog razni zajebancija).
Znam ja sam u privatnom biznisu ne radim na platu nego borim se pa treba namaket za kirije taxe ,doprinose inventar prevoz troskove ,pa tek onda da sebi zaradu napravim,to neznaju ovi sto primaju plate,zato ih i razumijem i znam kako je namacinjat pare,jos sam ja oresitna riba i biznis za vodzebje jednog velikog kluba.
Nemozemo se mi trenutno poredit sa Zeljom ,kod njih je samo presejek gledalaca blizu 9000Bez zayebancije, imaš babinjaca koji su ludi za Čelikom, lično poznajem par, respekt za babino i svako selo, mjesto, mahalu gdje se Čelik gotivi.
Pa baš zato što si poduzetnik, iznenađuju me tvoji upisi. Znaš vrlo dobro da od budžeta nema neke nafake i da je kešovina u privatlukuPretpostavljam zašto to pišeš, čisto iz namjere da se olakša klubu i što prije zatvore ta kašnjenja i rupe iz prošlosti, ali dugoročno, to je ono o čemu pišem, za dobrobit kluba, da nam se ne bi ponovile greške, jako je važno kako ta finansijska slika izgleda, odakle sve novac dolazi. Što više raznih izvora, to bolje, a nikako se naslanjati samo na grad.
Jedini razlog kašnjenja plata znaš i sam je ta UIO koja je cijelu godinu pravila probleme. Klub je dobro vođen, dobro planiraju prihode, domaćinski se troši, ali protiv viših sila se ne može.
I za kraj, stvarno smo nestrpljivi, a stvarno se nazire svjetlo na kraju tunela. Zašto pumpamo tu yebenu PL svako ljeto kad vrlo dobro znamo, ko god je član kluba, da nije još realno, da nismo spremni za napad. Zar nam je toliko teško ispratiti još jednu sezonu, rahat, liga bez briga, pa onda uživati one tamo i svake naredne?
I navodim ti Želju ko primjer omjera prihoda budžeta i ono što klub napravi. Što ne bi i mi težili tome da iz budžeta imamo milion, a klub kad iskoristi svoj potencijal u PL generiše 2 miliona od vlastite aktivnosti. I sutra u takvom omjeru snaga, boli te briga ko će imati većinu u vijeću, ko je većina u kantonu jer si samoodrživ klub. Neka to u prvoj ligi bude 50:50, a u premijer ligi će slavni legendarni Čelik napraviti svoju lovu koja mu pripada.
Ja samo potenciram da se uzme sto vise od grad kanton.
Idem na to da se potpise ako bi moglo neki ugovor da grad da sveke godine ukupno milion sto ne sumnjam da momci vjerovatno i burgijaju da to bude sigurno svake godine bez obzira ko je na vlasti( ako budemo jaki i da nas ima 5000 na tekmama nema te stranke, vecine koja bi se smjela zajebavat sa nama).A za babinjce se sprdam zato sto ih vecina mislim ma nemozes sa njoma oni svoje i sve su upravu hahahh,a nisu to losi ljudi al et ono nako vise nas carsiski izraz.
A znam da treba da se uzda u sebe citav zivot tako zivim nemam drug ni minute rada za nekog ili za platu,akB da tako i ostane ali i da ne bude i to je posteno,bas zato znam sta znaci kad te neko pogura kad legnu sa strane novci i da to ne treba zanemarit i slazem se da to ne treba da bude u buducnosti vise od 30% prihoda