NK Čelik

phillies

Re: NK Čelik

Post Postao/la phillies »

Truhlo je napisao/la: 04 lip 2025, 18:33 Na osnovu čega borba za prvo mjesto?

Peto mjesto je premija pored Stupčanice, Slobode, GOŠKa i Igmana.
Moguce je da na kraju i zavrsimo na petom mjestu, jbg to je sport, ali bar da nam prvi ne bjezi 20 bodova na polusezoni i da smo u donjem dijelu tabele, pa onda se na proljece izvlaci kako znas i umijes. Mislim da su u ove dvije sezone ove lige, igraci koje imamo na rosteru, stekli dovoljno iskustva o kakvoj se ligi i klubovima radi i sta da ocekuju. Prve sezone je bilo ubitacno i ono primanje golova u prvih pet minuta u gostima, a kod kuce nisi mogao uspostaviti prevagu i izvlacio si bod kad si trebao osvajati tri. U drugoj jos je bilo kikseva, ali na kraju ukupni dojam je puno bolji nego u prvoj. U trecoj se nadam da tim jos napreduje i stasava.
Sto se konkurenata tice, ne znam hoce li GOSK i Igman igrati u istim sastavima kao u PL. Eno GOSK se vec oprostio od 4 igraca, sumnjam da ce i Igman ostati kompletan. Naravno i njihove ambicije zavisice od nastavka finansiranja, da li ce biti u istom obimu kao i u PL.
Stupcanica, ako ne dobije licencu za PL sada, sumnjam da se i dogodine ulagati toliko u igracki kadar, jer realno bolje im je da ulazu u infrastrukturu ako vec imaju namjeru napadati Premijer Ligu. Ali....bumo videli.
Zadnja izmjena: phillies, dana/u 04 lip 2025, 19:31, ukupno mijenjano 1 put.
Samo Čelik zenički !!!
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Amar Jusic
10 min ·
HVALA SVIMA ! ⚽️
Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim na porukama podrške zbog stanja u kojem sam se našao. Prije svega veliko HVALA saigračima,svim uposlenicima,te navijačima i simpatizerima NK Čelik Zenica koji su bili i ostali uz mene.
Veliko hvala i mom matičnom klubu NK NK Ključ Ključ.
Ne smijem zaboraviti moj najveći oslonac u svim situacijama, a to je moja PORODICA i prijatelji.😃😃.
Vidimo se u nekim boljim i aktivnim danima.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Eugen

Post Postao/la Eugen »

Avenija je napisao/la: 04 lip 2025, 18:18
Transfermarkt.de danas je osvježio vrijednosti fudbalera u Prvoj ligi Federacije BiH. Pored pomenute dvojice čija vrijednost je 200.000 evra u vrhu je 11 igrača koji vrijede po 150.000 evra. U pitanju su Aldin Efendić, Kenan Delić, Kemal Mujarić, Anes Vazda, Anes Imočanin, Mahir Imamović, Nihad Šero, Adi Durmo, Talha Tabaković, Tarik Saletović i Edis Smajić.

Dosta igrača je napredovalo ili nazadovalo ove sezone i to je uticalo i na njihovu vrijednost. Gledajući samo to najveći skok je napravio Seid Pramenković koji sada vrijedi 100.000 evra i toliko je i skočila cijena ovog 19-godišnjeg ofanzivca Radnika iz Hadžića.

Kada je u pitanju pad tu prednjače dvojica fudbalera i to Edin Durmiš i Irman Sejmenović. Fudbaler Tuzla Sitija i TOŠK-a iz Tešnja cu na cijeni izgubili po 75.000 evra.

Šero, Durmo i Talha medju 11 najskupljih u ligi.
Durmiš najveci pad od svih igrača lige.
Durmis je povrijedjen skoro i da nije igrao u 2 dijelu sezone zato mu je pala cijena
strucnjak9

Post Postao/la strucnjak9 »

Ulazak ove godine u PL mora biti prioritet. Mislim da bi se sa polovinom iznosa (a mozda i manje) od kantona trebali poravnati svi dugovi koji su nam visili o vratu, tako da cemo na raspolaganju imati ozbiljan budzet, cca. 350k od kantona i nekih 800k koliko klub prihoduje od vlastitih sredstava.

Ovoj ekipi u osnovi trebaju 4 kapitalca za ovu ligu, koji ce praviti razliku. I da se “preplate”, kao sto je to cinila Stupcanica sa npr. Vazdom, Kalesicem, Delicem, Besicem…vjerujem da bi u tom slucaju bez problema usli u PL. Ta top pojacanja bi nas dodatno kostala nekih 100-tinjak hiljada KM, ali mislim da bi nam sigurno donijeli ulazak u PL.

Iduce sezone nema izgovora, u protivnom bojim se da ce se mnogim ljudima zgaditi ova 1. liga FBiH

Ps

Sad nadjoh izvjestaj zadnji o izvjestaju o blokadi racuna. Otprilike oko 285.000 KM je ukupan dug. Od grada na deblokadu je vec otislo 100k i od prve rate od kantona da se ovaj dug nulira trebalo bi da je otislo 185k KM. Mozda ce od prve rate biti dovoljno da se skoro u potpunosti pokrije ovaj sadasnji dug iz ove sezone prema igracima, tako da akobogda po mojoj procjeni (ako nema drugih potrazioca), mislim da iducu sezonu pocinjemo na nuli
Zadnja izmjena: strucnjak9, dana/u 04 lip 2025, 19:56, ukupno mijenjano 1 put.
R0B1J4SH

Post Postao/la R0B1J4SH »

Eugen je napisao/la: 04 lip 2025, 17:06
R0B1J4SH je napisao/la: 04 lip 2025, 16:52 Kad bi sad na prijelaznom roku uboli 2 3 igrača ko sto je Šero,imamo se čemu nadat,al ako budemo vraćali naše antitalente i eksperimentisali sa drugim antitalentima,sljedeće sezone smo sredina tabele u vrh glave.
A sta ti ocekujes ulazak u PL?
Pa hvala Bogu ako se dovedu pojačanja što da ne.
Ako ćemo čekat red 2052 je onda naša godina.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

phillies je napisao/la: 04 lip 2025, 19:02

Moguce je da na kraju i zavrsimo na petom mjestu, jbg to je sport, ali bar da nam prvi ne bjezi 20 bodova na polusezoni i da smo u donjem dijelu tabele, pa onda se na proljece izvlaci kako znas i umijes. Mislim da su u ove dvije sezone ove lige, igraci koje imamo na rosteru, stekli dovoljno iskustva o kakvoj se ligi i klubovima radi i sta da ocekuju. Prve sezone je bilo ubitacno i ono primanje golova u prvih pet minuta u gostima, a kod kuce nisi mogao uspostaviti prevagu i izvlacio si bod kad si trebao osvajati tri. U drugoj jos je bilo kikseva, ali na kraju ukupni dojam je puno bolji nego u prvoj. U trecoj se nadam da tim jos napreduje i stasava.
Sto se konkurenata tice, ne znam hoce li GOSK i Igman igrati u istim sastavima kao u PL. Eno GOSK se vec oprostio od 4 igraca, sumnjam da ce i Igman ostati kompletan. Naravno i njihove ambicije zavisice od nastavka finansiranja, da li ce biti u istom obimu kao i u PL.
Stupcanica, ako ne dobije licencu za PL sada, sumnjam da se i dogodine ulagati toliko u igracki kadar, jer realno bolje im je da ulazu u infrastrukturu ako vec imaju namjeru napadati Premijer Ligu. Ali....bumo videli.
Prošle sezone Sloboda i Stupčanica, ove Stupčanica, naredne te 4 ekipe, troše 3 do 4 puta više na plate igrača od Čelika i kako da očekuješ da ti ne pobjegnu 20 bodova?

Tabela je najbolje mjerilo, mi smo u 5 deka sa ekipama do 12. mjesta, jer su nam u 5 deka i plate igračkog kadra. Sjetite se samo razlike prošlo ljeto, kakve cifre je dijelila Stupčanica, kad smo i mi kontaktirali Kalesića, momak ti samo kaže hvala lijepo i ode lagano po troduple novce u Olovo.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
R0B1J4SH

Post Postao/la R0B1J4SH »

Avenija je napisao/la: 04 lip 2025, 18:18
Transfermarkt.de danas je osvježio vrijednosti fudbalera u Prvoj ligi Federacije BiH. Pored pomenute dvojice čija vrijednost je 200.000 evra u vrhu je 11 igrača koji vrijede po 150.000 evra. U pitanju su Aldin Efendić, Kenan Delić, Kemal Mujarić, Anes Vazda, Anes Imočanin, Mahir Imamović, Nihad Šero, Adi Durmo, Talha Tabaković, Tarik Saletović i Edis Smajić.

Dosta igrača je napredovalo ili nazadovalo ove sezone i to je uticalo i na njihovu vrijednost. Gledajući samo to najveći skok je napravio Seid Pramenković koji sada vrijedi 100.000 evra i toliko je i skočila cijena ovog 19-godišnjeg ofanzivca Radnika iz Hadžića.

Kada je u pitanju pad tu prednjače dvojica fudbalera i to Edin Durmiš i Irman Sejmenović. Fudbaler Tuzla Sitija i TOŠK-a iz Tešnja cu na cijeni izgubili po 75.000 evra.

Šero, Durmo i Talha medju 11 najskupljih u ligi.
Durmiš najveci pad od svih igrača lige.
Zanimljivo da Smajlovic nakon prve sezone u profi fudbalu vrijedi već 100 hiljada
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Truhlo je napisao/la: 04 lip 2025, 19:54

Prošle sezone Sloboda i Stupčanica, ove Stupčanica, naredne te 4 ekipe, troše 3 do 4 puta više na plate igrača od Čelika i kako da očekuješ da ti ne pobjegnu 20 bodova?

Tabela je najbolje mjerilo, mi smo u 5 deka sa ekipama do 12. mjesta, jer su nam u 5 deka i plate igračkog kadra. Sjetite se samo razlike prošlo ljeto, kakve cifre je dijelila Stupčanica, kad smo i mi kontaktirali Kalesića, momak ti samo kaže hvala lijepo i ode lagano po troduple novce u Olovo.
Dovedemo Luju iz sela Gabela i damo mu klub da ga vodi u Premijer ligu. Kad moze Gabelu sa 2000 stanovnika i 84 prodate ulaznice u prosjeku moze i Čelik plus ima milion iz budzeta.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

RubikovaKocka je napisao/la: 04 lip 2025, 18:09
Eugen je napisao/la: 04 lip 2025, 17:06
R0B1J4SH je napisao/la: 04 lip 2025, 16:52 Kad bi sad na prijelaznom roku uboli 2 3 igrača ko sto je Šero,imamo se čemu nadat,al ako budemo vraćali naše antitalente i eksperimentisali sa drugim antitalentima,sljedeće sezone smo sredina tabele u vrh glave.
A sta ti ocekujes ulazak u PL?
Bio je u prvom mandatu cilj ulazak u PL pa nije ispunjeno !? Sta sad treba da cekamo jos 3-4 godine !? Ako se cilj i obećanje ne ispuni zna se šta je moralna obaveza uprave.
Bicu malo i surov ali tako je kako je,ako ti svi placaju dugove (kanton ,grad) vec par godina i eto nuliraju te jos ti sta i ostane i odblokirao se racun ili ne do pocetka ako ti kao uprava kluba nemozes skontat neje pare na polusezoni cirka 300k pa da se pojacas i da se boris za prvo mjesto,znaci nemas kapaciteta da pravis pare klub rezultate(jos imas te neke pare sad od kantona oko miliona svake god)
Na stranu postenje i vracanje dugova i slicno ako nemozes namaket pare da si konkurent jednom Gosku,Igmanu Stupcanici Slobodi ,kako onda misis igrat PL.
phillies

Truhlo je napisao/la: 04 lip 2025, 19:54

Prosle sezone Sloboda je vise ulozila u sudijsku hobotnicu nego u igracki kadar, pa im se tako i vratilo ove sezone s kamatom. Kao sto rekoh, logicno je ocekivati da bivsi premijerligasi nece ulagati iste iznose u FL kao u PL, pa ni igracki kadar nece toliko odskakati od ovog ranga. Isto tako, ako Stupcanici ovo nije nauk, da prije svega treba rijesiti infrastrukturu ako se zeli plasiratu u PL. Dzaba i da ulozi i 10 miliona u igrace, kad pomocnog terena i reflektora nemaju.
S druge strane, nama sam uracunao da ce se rijesiti blokada racuna i da ce prispjeti kakve pare od sponzora i da cemo moci dovesti adekvatna pojacanja...znaci ono best case scenario. Pa i u tom slucaju necu reci idemo u PL, nego da ce nam predstojati borba za vrh, a to je sa ovim vec gore pomenutim konkurentima, ako im se okrenu stvari onako kako ja ocekujem :D
Samo Čelik zenički !!!
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

@phillies prošle sezone sloboda trošila 80 000 KM mjesečno na prvi tim, 4x više od Čelika. Tu se sva priča završava.

Sloboda - Husić
GOŠK - Lujo Ilić
Igman - Muratbegović (Igman konjic firma) tu je on iz sjene, još lovu uvaljuje Badžak (Garden Konjic)
Stupčanica - Degirmendžić (Alma Ras)

Mala bara puna krokodila :mrgreen:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Al bara nije spremna za hiljade sociosa, samo da nas proseru 2 veznjaka, napadač, stoper, bek :mrgreen: :srce:
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

Truhlo je napisao/la: 04 lip 2025, 20:57 @phillies prošle sezone sloboda trošila 80 000 KM mjesečno na prvi tim, 4x više od Čelika. Tu se sva priča završava.

Sloboda - Husić
GOŠK - Lujo Ilić
Igman - Muratbegović (Igman konjic firma) tu je on iz sjene, još lovu uvaljuje Badžak (Garden Konjic)

To je na papiru ,toje 3cina menadzeru 3cina upravi i ono igracu ,a pricao sam sa Dilaverom plate su max prvotimcima bile 3000km ostali kao i kod nas 500 do 1500km( na papiru)
Ali da treba 1milion godisnje za dobru ekipu treba ,ali zasto mi to nebi mogli ispostovat,pa eto samo kanton ce dat iduce godine milion,a gdje nasa zarada ,a grad pritisnut za taj milion,pa bar pola da da a morace ako budemo u vrju i ako bude raje na utakmicama i pritisak bude veci na grad
phillies

Razumijem ja sta ti hoces reci, jednostavno Celik u ovoj konstalaciji "snaga" sto se tice finansija je u podredjenom polozaju. Ali opet, sumnjam da ce "gazde" klubova ulagati iste iznose kao sto je to bilo u PL-u. A s nase strane mozda najveci dio budzeta bude okrenut sportskom segmentu od kretanja iz kantona. Uglavnom vrelo ljeto pred nama.
Samo Čelik zenički !!!
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Cinvict35 je napisao/la: 04 lip 2025, 21:06
Truhlo je napisao/la: 04 lip 2025, 20:57 @phillies prošle sezone sloboda trošila 80 000 KM mjesečno na prvi tim, 4x više od Čelika. Tu se sva priča završava.

Sloboda - Husić
GOŠK - Lujo Ilić

To je na papiru ,toje 3cina menadzeru 3cina upravi i ono igracu ,a pricao sam sa Dilaverom plate su max prvotimcima bile 3000km ostali kao i kod nas 500 do 1500km( na papiru)
Ali da treba 1milion godisnje za dobru ekipu treba ,ali zasto mi to nebi mogli ispostovat,pa eto samo kanton ce dat iduce godine milion,a gdje nasa zarada ,a grad pritisnut za taj milion,pa bar pola da da a morace ako budemo u vrju i ako bude raje na utakmicama i pritisak bude veci na grad
Pa nama je 3000 misaona imenica :mrgreen: Tih 80 000 KM to je sa porezom.

Pa zato i pišem od sezone 26/27 možemo se popišat po prvoj ligi. Ova naredna 25/26 nije vrijeme, jer očigledno ovih 900 000 KM od grada i kantona ode na dugove, a sa preostalih 800 000 KM koliko klub otprilike sam napravi, možeš biti ovo što sad gledamo zadnje dvije sezone, sredina tabele, liga bez briga :srce:
Odgovori