NK Čelik

Cinvict35

Re: NK Čelik

Post Postao/la Cinvict35 »

Truhlo je napisao/la: 30 svi 2025, 09:46
KakhaKaladze je napisao/la: 30 svi 2025, 08:48
Guest.1945 je napisao/la: 29 svi 2025, 19:25 Gleda ovog Kurbega što gura Horića za sportskog direktora.Jel ti znaš sta je sportski direktor?Ti bi reko to otići posadit paprike na njivi.Čovjek iz kopački odma u direktora.Stvarno se ovaj Kurbeg ponaša kao novinar žute štampe umjesto sportske.Daj bolan malo profesionalnosti.Jedine propozicije za direktora zato što igra lopte.Blentovino treba nam neko ko je u tim vodama, neko ko tata Maminjo, neko koje bio ili ko je radio skauting.Tu moraš biti mustra.Dosta je amaterizma u klubu.
Po meni nam prije svega treba neko ko je posten i ko ce sigurno raditi u interesu kluba a ne za svoju licnu korist. Svi koji su u tim vodama su tu iskljucivo iz licnog interesa i sigurno ce ti uvaljati barem 2 igraca od nekog mendazera. Na kraju dana to se vidjelo na proslom prelaznom roku da ti je uvaljeno 5 poluigraca uz predstavljanje istih kao mlade nade BiH fudbala.
Dosta je mladih igraca, trebaju nam prekaljeni igraci koji ce praviti razliku. Talha, Nedim i Amer imaju jos po 2 U21 sezone nakon ove, plus imas Telalovica i Babica kao izlazne juniore. Martinovic takodjer ja msm da je U21 iduce sezone. Ne treba nam mladjarije i mislim da svi gore spomenuti su dovoljno kvalitetni da ispune obaveze mladih igraca koje moras imat.
Doveo si Kadrica, Pucea, Bajrica na zimu kao prospekte i za polusezonu kad njih trojicu sastavis nemas postenog igraca za prvih 11. Mlade igrace promovisati iz svog okruzenja i promovisati ih i trpiti njihove greske a dovoditi igrace sa strane koji ce praviti razliku.
To mislim iz nekoliko razloga, sigurno je teze djetetu od 19 godina otic u neki drugi grad po prvi put nego nekom rutonji, placas stan i hranu nekom od koga ne znas hoces li ista dobiti na terenu. Kad promovises nekog svog ta dva problema nemas i odma je lakse. A i jos jedna stvar je da ti se nikad ne dignu tvoja djeca da traze pare jer im kasni plata kao sto su radili ovi koji su dosli sa strane. Sto je i razumljivo jer ce iz ljubavi prema klubu puno vise istrpiti nego neko kome je to posao. Pogledajte slavlja poslije utakmice ili tugovanje poslije poraza kod momaka iz Zenice i momaka koji su dosli sa strane. Ja ne kazem da ovi sa strane ne vole klub ali ga sigurno ne mogu osjetiti kao momci koji zive Celik od rodjenja.
Ako imamo para za jednog kvalitetnog igraca onda cemo dovesti jednog i ja cu bit prezadovoljan s tim prelaznim rokom. Nemamo za vise naucili smo na greskama da vise ne znaci bolje. Nista nam ne bi falilo da svi sa zimskog prelaznog roka osim Sere nisu ni dosli u Celik.
Sve potpisujem, objasnio :pray:

I baš to što kažeš, više volim Horića ili Burića na poziciji sportskog direktora bez dana staža na toj funkciji, nego nekog muljatora koji će mešetariti sa menadžerskim ološem.

U ostalom, šta fali Horiću da preuzme poziciju sad na ljeto? Pa idealan kandidat, do prije 2 godine igrao PL, nije prije 10 godina, zna u dušu kakve pare igrači traže na ruke, kakve ugovore, a da ne pričamo o prvoj ligi, koju je osjetio na terenu 2 sezone, sigurno bi dobro mogao procjeniti ko bi bio upgrade za trenutnu ekipu. Kako u širokom i posušju igrači sa terena, odmah u odjelo, a kod nas ne može...

I za djecu se slažem, dosta više golobrade la masije, daj rutonje sa 100+ nastupa ove lige, neka vodilje na ljeto budu igrači poput Šere i Jusića. Takva provjerena pojačanja tražiti.

Martinović nije U21 naredne sezone, kao ni Mašetić. Okosnica U21 bi trebala biti ta trojka Smajlović, Tabaković i Hodžić.
Horica sam licno pitao nedavno za tu funkciju u klubu,momak vise nego posteno odgovorio da njegov mentalitet i karakter je takav da on nebi se uzimao posla i funkcije ako nemoze ispostovat ono sto bi dogovorio sa igracima ,menadzerima ,drugim rijecima mora se finansiski prvo stati na noge i onda da kad se nesto dogovori da nema npr kasni plata ,stan hranarine.
Ja to nebi kaze mogao podnijet da me zovu momci da ja moram muljat ovo ono( iako ga sad tegobe i kao kapitena za sve igraci i nasi i sa strane sto je i normalno da se obracaju kapitenu i momku nije ni sad lahko).
Posteno od njega i da halali ako sam rekao malo i previse ovde ali to je i vise posteno od njega
RealMadrid

Post Postao/la RealMadrid »

Nogometni savez Federacije BiH u saradnji sa medijskim sponzorom MYTV BiH proveo je anketu među klubovima WWIN Prve lige FBiH gdje treneri i kapiteni klubova biraju najbolje igrače WWIN Prve lige FBiH u takmičarskoj sezoni 2024/2025.

Donosimo vam rezultate glasanja trenera i kapitena NK Čelik Zenica

Regoje Bojan - glavni trener

Najbolji igrači:
1️⃣. Mujarić Kemal - NK Stupčanica
2️⃣. Tatar Kerim - Fudbalski klub Goražde
3️⃣. Durmiš Edin - FK Tuzla City

Najbolji mladi igrači
1️⃣. Dragović Eldar - Fudbalski klub Goražde
2️⃣. Salkanović Kenan - NK "Jedinstvo" Bihać
3️⃣. Ristić Andreja - FK Radnik Hadžići

Horić Kenan - kapiten

Najbolji igrači:
1️⃣. Mujarić Kemal - NK Stupčanica
2️⃣. Bibić Elvis - NK TOŠK Tešanj
3️⃣. Gasal Hamza - NK Travnik

Najbolji mladi igrači
1️⃣. Haznadar Tarik - NK Stupčanica
2️⃣. Šutković Arman - HNK Tomislav - Tomislavgrad
3️⃣. Ristić Andreja - FK Radnik Hadžići
Allgunsblazing

Post Postao/la Allgunsblazing »

Dovoljno o covjeku saznas kad vidis da mu je obicni kriminalac sinonim uspjesnog sportskog radnika.
KakhaKaladze

Post Postao/la KakhaKaladze »

Cinvict35 je napisao/la: 30 svi 2025, 10:15
KakhaKaladze je napisao/la: 30 svi 2025, 08:48

Po meni nam prije svega treba neko ko je posten i ko ce sigurno raditi u interesu kluba a ne za svoju licnu korist. Svi koji su u tim vodama su tu iskljucivo iz licnog interesa i sigurno ce ti uvaljati barem 2 igraca od nekog mendazera. Na kraju dana to se vidjelo na proslom prelaznom roku da ti je uvaljeno 5 poluigraca uz predstavljanje istih kao mlade nade BiH fudbala.
Dosta je mladih igraca, trebaju nam prekaljeni igraci koji ce praviti razliku. Talha, Nedim i Amer imaju jos po 2 U21 sezone nakon ove, plus imas Telalovica i Babica kao izlazne juniore. Martinovic takodjer ja msm da je U21 iduce sezone. Ne treba nam mladjarije i mislim da svi gore spomenuti su dovoljno kvalitetni da ispune obaveze mladih igraca koje moras imat.
Doveo si Kadrica, Pucea, Bajrica na zimu kao prospekte i za polusezonu kad njih trojicu sastavis nemas postenog igraca za prvih 11. Mlade igrace promovisati iz svog okruzenja i promovisati ih i trpiti njihove greske a dovoditi igrace sa strane koji ce praviti razliku.
To mislim iz nekoliko razloga, sigurno je teze djetetu od 19 godina otic u neki drugi grad po prvi put nego nekom rutonji, placas stan i hranu nekom od koga ne znas hoces li ista dobiti na terenu. Kad promovises nekog svog ta dva problema nemas i odma je lakse. A i jos jedna stvar je da ti se nikad ne dignu tvoja djeca da traze pare jer im kasni plata kao sto su radili ovi koji su dosli sa strane. Sto je i razumljivo jer ce iz ljubavi prema klubu puno vise istrpiti nego neko kome je to posao. Pogledajte slavlja poslije utakmice ili tugovanje poslije poraza kod momaka iz Zenice i momaka koji su dosli sa strane. Ja ne kazem da ovi sa strane ne vole klub ali ga sigurno ne mogu osjetiti kao momci koji zive Celik od rodjenja.
Ako imamo para za jednog kvalitetnog igraca onda cemo dovesti jednog i ja cu bit prezadovoljan s tim prelaznim rokom. Nemamo za vise naucili smo na greskama da vise ne znaci bolje. Nista nam ne bi falilo da svi sa zimskog prelaznog roka osim Sere nisu ni dosli u Celik.

I baš to što kažeš, više volim Horića ili Burića na poziciji sportskog direktora bez dana staža na toj funkciji, nego nekog muljatora koji će mešetariti sa menadžerskim ološem.

U ostalom, šta fali Horiću da preuzme poziciju sad na ljeto? Pa idealan kandidat, do prije 2 godine igrao PL, nije prije 10 godina, zna u dušu kakve pare igrači traže na ruke, kakve ugovore, a da ne pričamo o prvoj ligi, koju je osjetio na terenu 2 sezone, sigurno bi dobro mogao procjeniti ko bi bio upgrade za trenutnu ekipu. Kako u širokom i posušju igrači sa terena, odmah u odjelo, a kod nas ne može...

I za djecu se slažem, dosta više golobrade la masije, daj rutonje sa 100+ nastupa ove lige, neka vodilje na ljeto budu igrači poput Šere i Jusića. Takva provjerena pojačanja tražiti.

Martinović nije U21 naredne sezone, kao ni Mašetić. Okosnica U21 bi trebala biti ta trojka Smajlović, Tabaković i Hodžić.
Horica sam licno pitao nedavno za tu funkciju u klubu,momak vise nego posteno odgovorio da njegov mentalitet i karakter je takav da on nebi se uzimao posla i funkcije ako nemoze ispostovat ono sto bi dogovorio sa igracima ,menadzerima ,drugim rijecima mora se finansiski prvo stati na noge i onda da kad se nesto dogovori da nema npr kasni plata ,stan hranarine.
Ja to nebi kaze mogao podnijet da me zovu momci da ja moram muljat ovo ono( iako ga sad tegobe i kao kapitena za sve igraci i nasi i sa strane sto je i normalno da se obracaju kapitenu i momku nije ni sad lahko).
Posteno od njega i da halali ako sam rekao malo i previse ovde ali to je i vise posteno od njega
Upravo radi ovoga sto si i napisao jeste dobar izbor za tu poziciju. Jer nece muljat i zavlacit nit navijace, upravu niti igrace. Ako ne mozemo tako urediti klub da to tako funkcionise onda nam sportski direktor ni ne treba.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

@avenija rekoh ti ja za Kalesiju :mrgreen:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Guest.1945

Post Postao/la Guest.1945 »

KakhaKaladze je napisao/la: 30 svi 2025, 11:20

Upravo radi ovoga sto si i napisao jeste dobar izbor za tu poziciju. Jer nece muljat i zavlacit nit navijace, upravu niti igrace. Ako ne mozemo tako urediti klub da to tako funkcionise onda nam sportski direktor ni ne treba.
Pa evo i ja ću biti pošten, dušu ću dati za Čelik, šutao sam loptu svugdje negdje.Dajte ba ljudi manite se ćorava posla.Eto jel ti čovjek @Cinvictu35 rekao upravo što ti ja govorim.To ti je velika odgovornost a baš da se iz kopački ulazi ne ide a drugo ne fer prema ostalima.Sutra umjesto heroja ispao bi krivac za neuspjehe Čelika, pa bi onda govorili Horić trpa nekoga svog, a ono jok radi pošteno ali čovjek ne zna jer se nije nikad bavio time ili nekim sličnim poslom.Ne možeš računat rad na amaterskom nivou i kad se to dovede na profesionalni nivo.To ti je čitav team ljudi koji sportski direktor vodi.Nije to samo rekao Regoje dobar Smajić dovedi Smajića napiši mu ponudu i to je to.I mi vidimo ko je dobar u ovoj ligi, ali treba imat taj osjeć za igrača, skauting dobar koji trebaš da okupiš, posebno za mlađe igrače koje sutra trebaš da dovedeš na akademiju a živi 100 km od kuće ili iz Afrike, valja platiti sve troškove i sad ti uzmi fulaš jednom, dvalut a treći put će reći uprava nema para.Sve je lahko do ovog nivo i borbe za ulazak.Pokupi najbolje igrače i ušao si a bogami za borbu u PL i Evropu e tu sva priča završava i okreće se drugi list papira.Navodim ti opet Maminja kad je tata Gvardiola sa 16 godina doveo kad niko nije ništa vidio u njemu ili Modrića što nisu vidili pa došao na posudbu u Zrinjski, na stranu sad njegov kriminal nego taj osjećaj i znanje.
phillies

Post Postao/la phillies »

Samo Čelik zenički !!!
KenoRob

Post Postao/la KenoRob »

Nemojte zaboraviti omladinski pogon tj. akademiju i ulagaca TQT. Trebalo bih u suradnji sa njima skontati pravog SDa koji ce znati vodit prvi tim a imati sliku “farm” sistema. Ja sam laik sto se tice detalja ali sve kontam ovo dvoje mora biti spojeno.
Jos kad bih se juniori plasirsli u PL bilo bi top.
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Truhlo je napisao/la: 30 svi 2025, 12:52 @avenija rekoh ti ja za Kalesiju :mrgreen:
Nema sjever predstavnika?
Znaci 10 mjesto 1LF u baraž sa Vitez, Rudar, Čapljina?
Biće klanice i za opstanak ovog vikenda a bogami i u barazu.
Mislim da su razočarani i u Rudaru i Vitezu.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
KakhaKaladze

Guest.1945 je napisao/la: 30 svi 2025, 13:04
KakhaKaladze je napisao/la: 30 svi 2025, 11:20

Pa evo i ja ću biti pošten, dušu ću dati za Čelik, šutao sam loptu svugdje negdje.Dajte ba ljudi manite se ćorava posla.Eto jel ti čovjek @Cinvictu35 rekao upravo što ti ja govorim.To ti je velika odgovornost a baš da se iz kopački ulazi ne ide a drugo ne fer prema ostalima.Sutra umjesto heroja ispao bi krivac za neuspjehe Čelika, pa bi onda govorili Horić trpa nekoga svog, a ono jok radi pošteno ali čovjek ne zna jer se nije nikad bavio time ili nekim sličnim poslom.Ne možeš računat rad na amaterskom nivou i kad se to dovede na profesionalni nivo.To ti je čitav team ljudi koji sportski direktor vodi.Nije to samo rekao Regoje dobar Smajić dovedi Smajića napiši mu ponudu i to je to.I mi vidimo ko je dobar u ovoj ligi, ali treba imat taj osjeć za igrača, skauting dobar koji trebaš da okupiš, posebno za mlađe igrače koje sutra trebaš da dovedeš na akademiju a živi 100 km od kuće ili iz Afrike, valja platiti sve troškove i sad ti uzmi fulaš jednom, dvalut a treći put će reći uprava nema para.Sve je lahko do ovog nivo i borbe za ulazak.Pokupi najbolje igrače i ušao si a bogami za borbu u PL i Evropu e tu sva priča završava i okreće se drugi list papira.Navodim ti opet Maminja kad je tata Gvardiola sa 16 godina doveo kad niko nije ništa vidio u njemu ili Modrića što nisu vidili pa došao na posudbu u Zrinjski, na stranu sad njegov kriminal nego taj osjećaj i znanje.
Ne kazem ja da ne treba bit strucan za to, ja samo govorim da je Horic covjek koji bi to radio maksimalno posteno odnosno vjerujem u to. Druga stvar ne mozes znat kakav bi bio dok ne probas, sve su to misljenja. Pruzis covjeku priliku ako to zeli, zasluzio je. Vidis da ne ide, Boze moj trazis dalje. Lako je prica treba neki Mamic. Imas na Balkanu milion klubova i milion sportskih direktora a jedan je Mamic. Ja na prvu ti ne znam rec nijednog sportskog direktora nekog kluba u premier ligi. Ne znam ko je sportski direktor Borca a ljudi napravili historijski rezultat. Ko je to dokazano ime koje je napravilo neki rezultat pa da kazes evo taj i taj je imao te i te rezultate? Ja iskreno ne znam nijednog. A i ako ima neki takav u BiH on ce traziti pozamasnu cifru. Ja se slazem da to treba znat samo ja ne vidim ko je taj za kojeg sigurno mozes rec da ce imat uspjeh. I na kraju krajeva, kakav god bio taj sportski direktor i ko god da bude to ce biti ogroman napredak u odnosu na trenutno. Sigurno ce biti bolji nego trenutni nepostojeci. Zato za pocetak ne treba ocekivati Mamica nego nekog ko zna klub i ko ce biti fokusiran na taj segment. Drugacije je da dodjemo i ti i ja i budemo sportski direktori i da nam je samo to posao i samo to fokus, sigurno ce biti bolje nego da to radi neko usput uz milion drugih obaveza.
bihacusrcu

Post Postao/la bihacusrcu »

Avenija je napisao/la: 30 svi 2025, 13:30
Truhlo je napisao/la: 30 svi 2025, 12:52 @avenija rekoh ti ja za Kalesiju :mrgreen:
Nema sjever predstavnika?
Znaci 10 mjesto 1LF u baraž sa Vitez, Rudar, Čapljina?
Biće klanice i za opstanak ovog vikenda a bogami i u barazu.
Mislim da su razočarani i u Rudaru i Vitezu.

Auu to će biti klanje u barazu ko god dodje
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

Veliki je napredak popunjavanje pozicije SD-a, ali ne treba od njega ocekivati 5 top pojacanja i da svi uspiju. I on je jedan obican covjek, pa tko god to bio. U svim ozbiljnijim klubovima postoji bezbroj scouta i svaki scout ima svoje podrucje. SD to sve objedini i uzme njihove zasluge, ali nije sve do njega. Akademija bi trebala imati nekog posebnog scouta, ne samo za juniore, vec i za mladje uzraste. Naravno da bi taj scout ili SD (koja je vec to funkcija) bio u koktaktu s prvim timom i SD-om, ali ne moze jedna osoba obnasati tu poziciju i za prvi tim i mladje uzraste. Horica postujem i cijenim. Volio bih da ostane uz klub i nakon zavrsetka karijere. Koliko je on sposoban za ovu poziciju ne znam. Sigurno bi radio s ljubavlju, s puno posvecenosti i transparentno, ali kao sto vrijedi i za igrace, od ljubavi se ne zivi. Potrebno je znanje. Naravno, to znanje treba platiti, ali ono donosi zeljene rezultate. Ne pronadje li klub adekvatnu opciju, mislim da Horic moze pokusati ako on to zeli. Poslije u buducnosti nadogradjivati, a ako ne bude islo prebacit ga na drugu poziciju. Steta za Avdiju sto je onako zavrsilo. On je imao kvalitete za ovu funkciju.
BatistutA19

Post Postao/la BatistutA19 »

Jos jedna briga manje dobili smo licencu ,sutra akobogda uz kafu i rahatlikum ispratit kolo i akobogda Gradinu pobijedit i zavrsit drugi ili treci bilo bi lijepo.
Odmah pocet pripreme za novu sezonu neki plan imat uprava i ostalo da se sve poslozi van terena pred iducu sezonu ,ako se to poslozi vjerujem u veci broj clanova i sezonskih ulaznica.
Sto se tice igraca ja bi volio jednog playa veznjaka i napadaca,sa Regojem pokusat nastavit saradnju i Jusicem i uci spreman u novu sezonu koja ce bit puno jaca i ozbiljnija i moramo se igracki pojacat kvalitetom a ne samo nabacat igraca i nesto starijih i mladjih i naravno vidjet i iz Sarajeva i neka sredina iduce sezone je meni sasvim ok i zadovoljavajuce a ne letit visoko,treba realnosti.
Za sportskog direktora treba nas covjek koji voli klub ,koji poznaje klub koji je casan i posten kao i uprava i boze moj nek se uci i taman se to uklapa u upravu.
Nikakvi direktori sumnjivi,prevaranti poput sta ja znam Ibrakovica u Sarajevu dok bio koji su u talu sa menadjerima ,Prljace i slicnih muljatora.
Bgm baraz ce bit zestok bit pogotovo kad bi deseti dobio Rudara u barazu ,mada svi su zajebani i vidjet cemo sutra ce bit malo jasnije sto se tice tabeli a mi pokusat zavrsit drugi ili treci i pobijedit Gradinu.
Guest.1945

Post Postao/la Guest.1945 »

Dosta je više Čelik bio sabirni centar pa malo malo nekome funkciju jer je naš.Dosta je više Damjanovića i čuj he legendi.Od ljubavi se ne živi.Ili znaš ili ne znaš.Otiđi u firmu pa se zaposli na guzove.Treba prvo malo cipela poderat za tu funkciju, otiđi malo radi nešto u klubu ili budi skaut, pa malo nekada gledaj da se nakupiš znanja ukoliko želiš dalje napredovati, step by step a ne evo ga naš je dobar je.
KakhaKaladze

Guest.1945 je napisao/la: 30 svi 2025, 15:54 Dosta je više Čelik bio sabirni centar pa malo malo nekome funkciju jer je naš.Dosta je više Damjanovića i čuj he legendi.Od ljubavi se ne živi.Ili znaš ili ne znaš.Otiđi u firmu pa se zaposli na guzove.Treba prvo malo cipela poderat za tu funkciju, otiđi malo radi nešto u klubu ili budi skaut, pa malo nekada gledaj da se nakupiš znanja ukoliko želiš dalje napredovati, step by step a ne evo ga naš je dobar je.
Dobro brate, ko je tvoj prijedlog i koliko ce kostati angzman tog nekog? Koliko je realno da se to ostvari? Hajde da cujemo ko je tvoj izbor, samo govoris sta ne valja.
Odgovori