Horica sam licno pitao nedavno za tu funkciju u klubu,momak vise nego posteno odgovorio da njegov mentalitet i karakter je takav da on nebi se uzimao posla i funkcije ako nemoze ispostovat ono sto bi dogovorio sa igracima ,menadzerima ,drugim rijecima mora se finansiski prvo stati na noge i onda da kad se nesto dogovori da nema npr kasni plata ,stan hranarine.Truhlo je napisao/la: ↑30 svi 2025, 09:46Sve potpisujem, objasnioKakhaKaladze je napisao/la: ↑30 svi 2025, 08:48Po meni nam prije svega treba neko ko je posten i ko ce sigurno raditi u interesu kluba a ne za svoju licnu korist. Svi koji su u tim vodama su tu iskljucivo iz licnog interesa i sigurno ce ti uvaljati barem 2 igraca od nekog mendazera. Na kraju dana to se vidjelo na proslom prelaznom roku da ti je uvaljeno 5 poluigraca uz predstavljanje istih kao mlade nade BiH fudbala.Guest.1945 je napisao/la: ↑29 svi 2025, 19:25 Gleda ovog Kurbega što gura Horića za sportskog direktora.Jel ti znaš sta je sportski direktor?Ti bi reko to otići posadit paprike na njivi.Čovjek iz kopački odma u direktora.Stvarno se ovaj Kurbeg ponaša kao novinar žute štampe umjesto sportske.Daj bolan malo profesionalnosti.Jedine propozicije za direktora zato što igra lopte.Blentovino treba nam neko ko je u tim vodama, neko ko tata Maminjo, neko koje bio ili ko je radio skauting.Tu moraš biti mustra.Dosta je amaterizma u klubu.
Dosta je mladih igraca, trebaju nam prekaljeni igraci koji ce praviti razliku. Talha, Nedim i Amer imaju jos po 2 U21 sezone nakon ove, plus imas Telalovica i Babica kao izlazne juniore. Martinovic takodjer ja msm da je U21 iduce sezone. Ne treba nam mladjarije i mislim da svi gore spomenuti su dovoljno kvalitetni da ispune obaveze mladih igraca koje moras imat.
Doveo si Kadrica, Pucea, Bajrica na zimu kao prospekte i za polusezonu kad njih trojicu sastavis nemas postenog igraca za prvih 11. Mlade igrace promovisati iz svog okruzenja i promovisati ih i trpiti njihove greske a dovoditi igrace sa strane koji ce praviti razliku.
To mislim iz nekoliko razloga, sigurno je teze djetetu od 19 godina otic u neki drugi grad po prvi put nego nekom rutonji, placas stan i hranu nekom od koga ne znas hoces li ista dobiti na terenu. Kad promovises nekog svog ta dva problema nemas i odma je lakse. A i jos jedna stvar je da ti se nikad ne dignu tvoja djeca da traze pare jer im kasni plata kao sto su radili ovi koji su dosli sa strane. Sto je i razumljivo jer ce iz ljubavi prema klubu puno vise istrpiti nego neko kome je to posao. Pogledajte slavlja poslije utakmice ili tugovanje poslije poraza kod momaka iz Zenice i momaka koji su dosli sa strane. Ja ne kazem da ovi sa strane ne vole klub ali ga sigurno ne mogu osjetiti kao momci koji zive Celik od rodjenja.
Ako imamo para za jednog kvalitetnog igraca onda cemo dovesti jednog i ja cu bit prezadovoljan s tim prelaznim rokom. Nemamo za vise naucili smo na greskama da vise ne znaci bolje. Nista nam ne bi falilo da svi sa zimskog prelaznog roka osim Sere nisu ni dosli u Celik.![]()
I baš to što kažeš, više volim Horića ili Burića na poziciji sportskog direktora bez dana staža na toj funkciji, nego nekog muljatora koji će mešetariti sa menadžerskim ološem.
U ostalom, šta fali Horiću da preuzme poziciju sad na ljeto? Pa idealan kandidat, do prije 2 godine igrao PL, nije prije 10 godina, zna u dušu kakve pare igrači traže na ruke, kakve ugovore, a da ne pričamo o prvoj ligi, koju je osjetio na terenu 2 sezone, sigurno bi dobro mogao procjeniti ko bi bio upgrade za trenutnu ekipu. Kako u širokom i posušju igrači sa terena, odmah u odjelo, a kod nas ne može...
I za djecu se slažem, dosta više golobrade la masije, daj rutonje sa 100+ nastupa ove lige, neka vodilje na ljeto budu igrači poput Šere i Jusića. Takva provjerena pojačanja tražiti.
Martinović nije U21 naredne sezone, kao ni Mašetić. Okosnica U21 bi trebala biti ta trojka Smajlović, Tabaković i Hodžić.
Ja to nebi kaze mogao podnijet da me zovu momci da ja moram muljat ovo ono( iako ga sad tegobe i kao kapitena za sve igraci i nasi i sa strane sto je i normalno da se obracaju kapitenu i momku nije ni sad lahko).
Posteno od njega i da halali ako sam rekao malo i previse ovde ali to je i vise posteno od njega