NK Čelik

Allgunsblazing

Re: NK Čelik

Post Postao/la Allgunsblazing »

KakhaKaladze je napisao/la: 19 srp 2024, 11:50 Jeste treba ga pritiskati da se ulaze u sport a da sve te pare se uloze u Celik hahahah. Dodje ti ga na isto. Ako cemo posteno, mi sa 500k od grada mozda mozemo uci u najjaci rang a naprimjer kosarkaski klub sa 500k moze biti prvak drzave.
Treba ga pritiskati da ulaze u sport, ne samo NK Celik. Smijesno je da smo nekada imali dva kosarkaska kluba, sad nemamo ni jedan. Sa 2 miliona KM moze podmiriti i NK Celik, kosarku, rukomet, ragbi, a to mu dodje 1.5% budzeta.

Da ne pricamo o stanju Arene ili stadiona na KP. Mislila gospoda da je sve zavrseno kada se izgradi, ulaganje nula bodova. Dobili na poklon teren kod cesme na KP, za 20 godina nisu u stanju svlacionice napraviti, travu nikada nisu ni zamjenili. Uredno znaju naplatiti i kukati kako ne se ne mogu pokriti time.

Obecavao evropska takmicenja u kosarci, pa ugasio klub. To je najbolji prikaz kako doticni radi.

Ne slazem se sa Truhlom u vezi Slobode, Sarajeva i ostalih. Koga boli kurac sta oni dobijaju? Mi se ocigledno mozemo oslanjati samo na sebe. A jedva cekam da se stanje sa racunom rijesi pa da uzmemo sve sto mozemo.
phillies

Post Postao/la phillies »

Upravo tako, treba povecati ulaganje u kompletan sport u Zenici, a ne da se oko crkavice bore klubovi, a realno nikome nije dovoljno da se samo njima da to "ulaganje".
Samo Čelik zenički !!!
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Allgunsblazing je napisao/la: 19 srp 2024, 14:14
KakhaKaladze je napisao/la: 19 srp 2024, 11:50 Jeste treba ga pritiskati da se ulaze u sport a da sve te pare se uloze u Celik hahahah. Dodje ti ga na isto. Ako cemo posteno, mi sa 500k od grada mozda mozemo uci u najjaci rang a naprimjer kosarkaski klub sa 500k moze biti prvak drzave.
Treba ga pritiskati da ulaze u sport, ne samo NK Celik. Smijesno je da smo nekada imali dva kosarkaska kluba, sad nemamo ni jedan. Sa 2 miliona KM moze podmiriti i NK Celik, kosarku, rukomet, ragbi, a to mu dodje 1.5% budzeta.

Da ne pricamo o stanju Arene ili stadiona na KP. Mislila gospoda da je sve zavrseno kada se izgradi, ulaganje nula bodova. Dobili na poklon teren kod cesme na KP, za 20 godina nisu u stanju svlacionice napraviti, travu nikada nisu ni zamjenili. Uredno znaju naplatiti i kukati kako ne se ne mogu pokriti time.

Obecavao evropska takmicenja u kosarci, pa ugasio klub. To je najbolji prikaz kako doticni radi.

Ne slazem se sa Truhlom u vezi Slobode, Sarajeva i ostalih. Koga boli kurac sta oni dobijaju? Mi se ocigledno mozemo oslanjati samo na sebe. A jedva cekam da se stanje sa racunom rijesi pa da uzmemo sve sto mozemo.
Možda nisi razumio poentu moje priče, nije cilj da grad pumpa milione KM u klub a da sociosi češu muda i budemo Sloboda Vol 2.

Poenta moje priče je odgovor Kaki da se klub ne svodi i uslovljava raznim qrcima, dok ostali klubovi krčme budžete. Jednak tretman i kraj priče. Kao Čelik nema posjetu, kad bude imao posjetu, onda nema 9000 članova, kad bude imao 9000 članova onda će vakufska seoska varalica naći druge izgovore.

Umjesto da ga nagazimo nogama pa da Čelik dobije ono što zaslužuje a ne traži ništa megalomanski, 500k od grada uz reprogram, ovi momci u klubu bi čudo napravili sa tim parama. Pa tako je klub blizu, samo 600k dijeli klub od 0, gdje bi svaka naredna tranša se mogla uložiti u sportski segment. Ti kad uložiš 500k u prvi tim, onda dolaze sponzori, ulaznice, članstvo, od tih 500k generišeš dodatni milion, dva hladno.

Al ne, daj da se sere po klubu, de nek klub vrati 600k, deblokira račun, napravi ekipu za premijer ligu, uđe u istu, izbori evropu, proda Međuseljca u Werder, pa će onda zaslužiti neki normalan novac iz budžeta, a U ISTO YEBENO VRIJEME KONKURENTIMA SE DIJELI NA SVE STRANE I NE TRAŽI IM SE 1000 REZULTATA DA DOBIJU OZBILJAN NOVAC OD LOKALNE ZAJEDNICE.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
BatistutA19

Post Postao/la BatistutA19 »

Mi smo izabrali ovaj put i povratka nema i nek nema i ne treba nam politika u upravi ,pomoc mogu i treba uzimat maximalno od sviju ali da odlucuju nikad vise i po cjeni da nikad ne udjemo.
Imat cemo klub jak koliko smo sposobni svi zajedno i grad i navijaci i uprava,da li je to ovaj rang ili visi rang elitni vreme ce pokazat.
Za ovaj rang mozemo gurat sto se kaze od ljubavi ovako a bgm ako hocemo nesto vise neku borbu posle za Europu i jak i stabilan klub u Wwin ligi BiH morat cemo imat jaku sposobnu upravu koja ce moci naci sponzore jake i imat korist i Čelik i ti sponzori.Od ljubavi neces moci nista vise i od nekih apela jer sve je to premalo a liga 10 ce bit sve jaca i jaca pa eto vidjet cemo gdje smo i psihicki na sve treba bit spreman i da cemo uskoro Europu gledat i da nikad necemo uci.Sve je do nas i grada i uprave i navijaca i ne treba uopce druge gledat sta rade nit treba se rugat nekom nit ljubomoran bit na nekog sto su bolji ,samo sebe gledat i nasu avliju.

Kako ode Durmis Karalic nema nam ni amidze na forumu ili da nije nik promijenio 😂😂
limvolikce

Post Postao/la limvolikce »

KakhaKaladze je napisao/la: 19 srp 2024, 14:14
phillies je napisao/la: 19 srp 2024, 14:07 A u vezi socios modela:
Rober Jonjic u emisiji Mi zivimo za fudbal kaze: Da socios model nikad nije bio ni zamisljen da generira prihod od clanova koji ce biti esencijalan za funkcionisanje kluba i servisiranje tekucih obaveza. Cilj socios modela je da ljudi koji vole Celik imaju mogucnost i pravo birati ljude koji su na rukovodecim pozicijama u UO odnosno birati tim ljudi koji nadzire njihov rad.
Socios model nije nikakva prepreka da se klub javlja na javne pozive za sportske kolektive koje raspisuju svi nivoi vlasti. Ako ispunjava uslove naravno. Nicim ovi pozivi nisu uslovljeni, npr, ako vam damo sredstva onda ce nasi ljudi sjediti u upravi, mi cemo dovoditi trenere igrace itd. To su nakaradna razmisljanja i nema nista od toga.
Jeste i na konkursima za posao budu izabrani najsposobniji kandidati na osnovu uslova konkursa i zivimo u zemlji u kojoj je sve bajno i utopijski.
Prijatelju, i ti kao pojedinac činiš ovu zemlju, pa ako ti se ne sviđa što je tako, onda podržiš ove što misle drugačije ili se suprostaviš tom zlu, najgora stvar je reći "zemlja nam je u qurcu" pa se i ja idem tom zlu prilagoditi. Ako je sve korumpirano u zemlji, a jeste, hajde da mi pokažemo da ne mora biti tako i svjetlosnu godinu smo ispred tih kokošara u moralnom aspektu, a to ti ne može spočitavati niko nikad.
Cap13

Post Postao/la Cap13 »

phillies

Post Postao/la phillies »

Steta, ali zdravlje je najprece. Adine, puno srece u daljem zivotu.
Samo Čelik zenički !!!
Zalayeta22

Post Postao/la Zalayeta22 »

Cap13 je napisao/la: 19 srp 2024, 15:18 https://sportbc.ba/fudbal/igrac-celika- ... -karijeru/

Evo Begić se penzionisao.
Steta, imo je potencijal da bude nas najbolji veznjak. Prvu polusezonu ekstra odigro, borio se i mislio sam da ce bit nas igrac za prodat al steta povrede ga zaustavise. Sve najbolje mu u nastavku zivota, posteno covjek se oprostio.
"Klub izrastao iz zeničke željezare, s dvadeset hiljada zaposlenih jedne od najvećih u Europi, i njegovo kultno Bilino polje, sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora"
Brotherze

Post Postao/la Brotherze »

Bas lose ide prodaja clanskih, nakon spustanja u kanton, svih ovih borbi sa gradom, fudinih spinovanja kako klub vode neka grupica koji nemaju marke u dzepu... ljudi su izgubili interes i trebace dosta da se to vrati na svoje.

Prosle godine sam otprilike u isto vrijeme kupio clansku i tada sam bio broj 900 a sada 700, znaci oko 200 manje clanova za isti period.
Valjda se to popravi sa boljim rezultatima jer drugacije izgleda nece.

Samo treba poostriti maksimalno mjere oko ulaska na stadion pa rastjerati ovu bagru koja je navikla besplatno da ulazi. Ako nisu spremni da plate ulaznicu ne trebaju ni dolaziti.
RubikovaKocka

Post Postao/la RubikovaKocka »

Ma ja bih promjenio cijene karata. Za ove sto nisu clanovi stavio bih skuplje cijene karata, pa nek oni cekaju derbi utakmice i utakmice u PL. Istok 10, zapad 15, pa izvolite cekajte.
Za clanove 5 istok zapad 7. Pun mi je qrc laznih navijaca.
RubikovaKocka

Post Postao/la RubikovaKocka »

Treba uprava napraviti i kroz ulaznice jasnu i osjetnu razliku izmedju člana kluba i onog smećara što ne želi da se učlani a drago mu doći pogledati poneku utakmicu.
BatistutA19

RubikovaKocka je napisao/la: 19 srp 2024, 16:36 Ma ja bih promjenio cijene karata. Za ove sto nisu clanovi stavio bih skuplje cijene karata, pa nek oni cekaju derbi utakmice i utakmice u PL. Istok 10, zapad 15, pa izvolite cekajte.
Odlicna je to ideja drug ,imo bi 100 ljudi na stadionu l,jucer ja napisa sreca uprava ide razumom a ne srcem hujom.i tersom..Realno ti nemas sta vidjet da bi ti lupo neke cjene nerealne a takve bi jos vise udaljio od kluba.Ko bi ti dao 10 i 15 na ovom vaktu pa reprezentacija bude 20 maraka .Ove cijene trenutno su ti maximum sto mozes stavit ne treba se zanosit i gledat po sebi i sto neko napisa 1% zenicana ide na utakmicu i prati Čelik.Rezultati samo mogu privuc navijace u vecem broju a ostalo mozes samo mastat i ti i ja i svi ne samo kod nas nego kod svakog.
BatistutA19

Najbolje trake stavit ko za vreme Covida sto su predlagali razdvajati ljude i da znamo ko.je clan a ko nije 😁😁
Cap13

Post Postao/la Cap13 »

RubikovaKocka je napisao/la: 19 srp 2024, 16:36 Ma ja bih promjenio cijene karata. Za ove sto nisu clanovi stavio bih skuplje cijene karata, pa nek oni cekaju derbi utakmice i utakmice u PL. Istok 10, zapad 15, pa izvolite cekajte.
Možda je ovo i prerigorozno ali definitivno napraviti razliku u cijenama karata i time "natjerati" učlanivanje u klub, a shodno razlikama u pojedinačnim napraviti razliku i za sezonske.
Zamorano

Post Postao/la Zamorano »

Cap13 je napisao/la: 19 srp 2024, 16:57
Možda je ovo i prerigorozno ali definitivno napraviti razliku u cijenama karata i time "natjerati" učlanivanje u klub, a shodno razlikama u pojedinačnim napraviti razliku i za sezonske.
Jednostavno klub može za članove kluba davati popust od 20% i na ulaznice kao i na sve proizvode u shopu! Da se za članove prodaju ulaznice u fan shopu,jedna članska od 60 km jedna ulaznica jeftinija 20%,pa bujrum. Na 15 domacih utakmica dobijes ustedu ured pola clanske! Dobro i za clanove i za klub.Naravno pratiti da ne bude zloupotrebe clanskih.
Odgovori