NK Čelik

KakhaKaladze

Re: NK Čelik

Post Postao/la KakhaKaladze »

Ajde vise hocel doc ta subota, nisam odavno ovoliko bio optimistican pred pocetak sezone.
limvolikce

Post Postao/la limvolikce »

Ja ne bih spominjao naziv "Premijer liga" u kontekstu Čelika dok se račun ne odblokira, koliko god da smo jaki, a nismo nešto toliko još uvijek, koliko god neki to ovdje potenciraju. Ako se i pojačamo, opet ostaje ta problematika iznad glave... Sad, biti u vrhu i čekati rasplet birokratske utakmice, neka je želja i imperativ.
Cap13

Post Postao/la Cap13 »

limvolikce je napisao/la: 18 srp 2024, 13:37 Ja ne bih spominjao naziv "Premijer liga" u kontekstu Čelika dok se račun ne odblokira, koliko god da smo jaki, a nismo nešto toliko još uvijek, koliko god neki to ovdje potenciraju. Ako se i pojačamo, opet ostaje ta problematika iznad glave... Sad, biti u vrhu i čekati rasplet birokratske utakmice, neka je želja i imperativ.
Pa valjda ćemo do zimske pauze imati sve odgovore. Nadat se odblokiranom računu i financijskoj injekciji grada ukoliko budemo dobro kotirali na tabeli i onda s ponosom i još većim optimizmom spominjati "Premijer liga" u kontekstu Čelika.
phillies

Post Postao/la phillies »

limvolikce je napisao/la: 18 srp 2024, 13:37 Ja ne bih spominjao naziv "Premijer liga" u kontekstu Čelika dok se račun ne odblokira, koliko god da smo jaki, a nismo nešto toliko još uvijek, koliko god neki to ovdje potenciraju. Ako se i pojačamo, opet ostaje ta problematika iznad glave... Sad, biti u vrhu i čekati rasplet birokratske utakmice, neka je želja i imperativ.
Neki dan je na Areni isla repriza emisije o Celiku, u kojoj su govorili Dino, Isakovic, Hafizovic, Jonjic... i tad je Robert spomenuo da je UO misljenja da sve dok imamo iznad 100.000 dugova (ne racunajuci Vodovod i reprogram), da klub ne bi trebao ici napadati PL. Sad da li je to previse pesimisticki pristup, ili mozemo do kraja ove sezone nulirati dugovanja u klubu i sa pojacanim rosterom napadati PL ostaje da se vidi.

Ali, kad se jednog dana Premijer Liga vrati na Bilino Polje, u svakoj utakmici ocekujem dupke ispunjen stadion svim onim "navijacima" koji evo vec 4 godine boluju za Premijer Ligom. Valjda ce imati cenera platiti da gledaju svoju staru ljubav - Premijer Ligu! :srednjak:
Samo Čelik zenički !!!
Allgunsblazing

Post Postao/la Allgunsblazing »

Meni je i ovo ishitreno, ali eto sta bi sad. Zalosno sto nase "navijace" moras privlaciti ovakvim taktikama, ali eto, UO zna najbolje.
Eugen

Post Postao/la Eugen »

Prevelika je razlika izmedju prve lige FBiH i Premijer lige. Ko god udje odmah ispada, za opstanak ti treba 3 miliona za sezonu. Mi smo po svemu jos daleko od PL, ali nadam se s novim prosirenim UO da ce biti to puno bolje
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Jašta je nego prerano, bar godinu dana uz ove finansijske inekcije bi trebalo da se saniraju preostala dugovanja.

Nadam se da će se ovaj rizik isplatiti, pa barem da smo tu u vrhu u par bodova za ulazak do zime, da se barem nešto više zaradi na ulaznicama i pokoji sponzor uhvati na euforiju i rezultate.

Bez 3 milke u ligi 10 je zagarantovano ispadanje, ali hajde nek se lopta kotrlja bar jednu sezonu :rock:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
phillies

Mene je samo strah da ce se svake slijedece sezone praviti sve veci jaz izmedju Premijer Lige /bar ovih prvih 6/ i ostatka ekipa. Razlog mogu biti i evropska takmicenja koja donose itekako lijepu finansijsku injekciju, a vecinom isti klubovi igraju Evropu i dobijaju je. Koliko ce Celik moci parirati, ostaje da se vidi. Ali to je vec dalja buducnost. Imamo mi jos dotle.

Svani suboto!
Samo Čelik zenički !!!
Zenicanin988

Post Postao/la Zenicanin988 »

Ja ovom ublehašu ne vjerujem nista. Prve izbore obećao sve, kad je dosao, sve iznevjerio, doveo Turcina.
Druge izbore , opet obecao pare od prostora, potpisao ugovor, kad je dobio izbore, opet iznevjerio, slagao, ne da marke. Evo sad opet obećava kao u septembru, pa daj sad ljudino.
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!

Sanjam sretno Bilinooo!!!
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Ne moze sada ništa dati dok ne bude rebalans budzeta i ako je obećao sigurno će se vidjeti vec u materijalima za sjednicu koliko je odvojeno od grada za Čelik. Jest ublehaš kakvog svijet nije vidio ali nije baš toliko neozbiljna budala.

Ali isto tako mi smo gole kurcine ako nas ne moze prvih par ljetnih kola i nocnih termina biti 3-4 000 na stadionu. I mi smo kurci obični. Ne mislim na ove najvjernije da se neko ne uvredi nego na prosjecnog jednog Čelikovog navijača.

Isto tako realnost je da i publika ta ima svoje zahtjeve. Hoce pojacanja, igru, golove, prvo mjesto. To je realnost nažalost.

Pratimo dalje i podrzavamo.

Samo bi jos jedno misljenje napisao. Što se tiče eventualne premijer lige mislim da bi prosjek bio oko 4000 zbog 2x Želje, Sarajeva, Borca, Zrinjskog, Veleža, Širokog uz karte koje će sigurno biti 10 KM Zapad 7 Istok Jug 5..to je bas višestruko i osjetno povećanje prihoda od ulaznica.

Jedva čekam da vidim fukcionisanje sociosa u pravim i najboljim okolnostima medju najjacim i medju derbijima svako kolo. Mislim da su ogromne mogućnosti i da će mnogi prosjecni navijaci preci u ovih 1200 redovnih po automatizmu.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Bandit

Post Postao/la Bandit »

Daj sezonske da odmah vidimo koliko će nas biti
RubikovaKocka

Post Postao/la RubikovaKocka »

Zenicanin988 je napisao/la: 18 srp 2024, 15:45 Ja ovom ublehašu ne vjerujem nista. Prve izbore obećao sve, kad je dosao, sve iznevjerio, doveo Turcina.
Druge izbore , opet obecao pare od prostora, potpisao ugovor, kad je dobio izbore, opet iznevjerio, slagao, ne da marke. Evo sad opet obećava kao u septembru, pa daj sad ljudino.
Nadavao se on para, htio neko priznati ili ne. Reprogram ide uredno, a par puta je dao pristojne cifre nećemo se lagati.
Sada ja vjerujem opet da će pomoći kada bude rebalans budzeta i da će biti jedna baš solidna injekcija klubu.
btw. Mene vise zanima sta ce biti s onim 1 milionom iz kantona sto je žuti obecao, pa eto i kada se racun odblokira. Nece se moci izvlaciti na blokiran racun.
Cap13

Post Postao/la Cap13 »

Nisam baš siguran da dobro poznajem materiju, pa ako bi mi mogao neko dodatno objasniti. Ovu injekciju na zimu je obećala trenutna gradska uprava na čelu sa Fudom, što znači u slučaju novog gradonačelnika i uprave, tek nemamo nikakav garant, te nas tim obećanjem Fudo "pritišće" da ga ponovo izglasamo?
phillies

Cap13 je napisao/la: 18 srp 2024, 16:39 Nisam baš siguran da dobro poznajem materiju, pa ako bi mi mogao neko dodatno objasniti. Ovu injekciju na zimu je obećala trenutna gradska uprava na čelu sa Fudom, što znači u slučaju novog gradonačelnika i uprave, tek nemamo nikakav garant, te nas tim obećanjem Fudo "pritišće" da ga ponovo izglasamo?
Nesto u tom fazonu. Kao sto rekoh, jedina konkretna stvar koja je dogovorena (iz ovog sto je nama predoceno) je osigurano mjesto u NO za clana GU.
Ko zna koliko se moze ocekivati rebalansom budzeta, a ovo da ce "pomoci u maksimalnom iznosu" uzeti sa velikom dozom skepticizma. Prvo, ko zna hoce li Kasumovic proci izbore, drugo, ko zna koliki je njemu maksimalan iznos. moze reci, evo vam 200.000 i to je to, pa ti se bori za vrh s tim parama.
Samo Čelik zenički !!!
FliX

Post Postao/la FliX »

Eugen je napisao/la: 18 srp 2024, 15:31 Prevelika je razlika izmedju prve lige FBiH i Premijer lige. Ko god udje odmah ispada, za opstanak ti treba 3 miliona za sezonu. Mi smo po svemu jos daleko od PL, ali nadam se s novim prosirenim UO da ce biti to puno bolje
Nije tacno da odmah ispada. Gosk je prosle sezone usao.. je li ispao? Prije njega je usao Igman, evo vec dvije sezone nije ispao. Prije njega uslo Posusje, ni ono nije ispalo evo tri sezone. Prije Posusja bio Olimpik i jedini je on ispao kad i mi korona i ostalo. Prije Olimpika bio Simin han, naigro se pet sezona, prije toga Velez jos nije ispo.. O cemu pricamo?
Odgovori