NK Čelik
Re: NK Čelik
Na godinu znaci jos 30% ocekivat slabiju ekipu od ove! Naravno i blokiran racun.Sta i vrijedi opstanak kad se para nece imat.Klub odusto od clanstva totalno,imat cemo 100 manje clanova ove godine sigurno a na godinu taj ce broj biti jos i manji! Sav zamah i dobar raspored na pocetku sezone i hajp na clanske i sezonske kostat ce nas ova slijedeca tri mjeseca gdje prihoda nece skoro pa ni biti a hoce se stabilizacija Dobit ce se kurko!!! Obrali smo bostan a pogotovo na proljece kad ce nezainteresovanost za gledanje ovakvog nogometa biti na vrhuncu. E moj Čelik jesi i mutav!!!
I sve to na 80 rodjendan kluba. Grob te jebo zamisli da ispadnemo jer 6 klubova ispada a kod nas situacija OPŠTI HAOS. Pa kako to preživjeti i ovako običan poraz me baš sjebe. Još sve začini ovaj truhlin izvjestaj sto objavi od poreske gdje kasnimo i reprogram 4 rate ove godine.Zamorano je napisao/la: ↑09 stu 2024, 21:44 Na godinu znaci jos 30% ocekivat slabiju ekipu od ove! Naravno i blokiran racun.Sta i vrijedi opstanak kad se para nece imat.Klub odusto od clanstva totalno,imat cemo 100 manje clanova ove godine sigurno a na godinu taj ce broj biti jos i manji! Sav zamah i dobar raspored na pocetku sezone i hajp na clanske i sezonske kostat ce nas ova slijedeca tri mjeseca gdje prihoda nece skoro pa ni biti a hoce se stabilizacija Dobit ce se kurko!!! Obrali smo bostan a pogotovo na proljece kad ce nezainteresovanost za gledanje ovakvog nogometa biti na vrhuncu. E moj Čelik jesi i mutav!!!
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
- mosalikce7
U ove 4 godine uvijek je bilo teskih vremena, ali nakon perioda sivila dodje dobri period.
Sad smo ja mislim u najgoroj situaciji nakon ispadanja u Kantonalnu ligu i ne znam sta treba da se dogodi da dodje taj neki dobar period
Sad smo ja mislim u najgoroj situaciji nakon ispadanja u Kantonalnu ligu i ne znam sta treba da se dogodi da dodje taj neki dobar period
Mi volimo KP-Dom i njegov bijeli sjaj, mi volimo Celika i nikog vise znaj
-
Nama se boriti za opstanak pa kako god.Ne odblokirali se račun kroz 2-3 mjeseca znaj da nema ništa.Jedino što bi nas izvadilo iz govana to su pare od kantona i da uložimo u igrački kadar.Kad bi to moglo bit sam bog zna.Ne znam šta im znači to početkom iduće godine.Januar, Februar,Mart...Koji mjesec je za njih početak iduće godine.
-
Igraci su jedne velike kuje koje se ne bore za ovaj grb. Boli njih rqcku i za klub i za navijace.
Nista nije do trenera.
Uredu ne znas, ali nezalaganje i bezvoljnost, utakmicu bez borbe i bacanja na glavu ja ne mogu da oprostim.
Velika vecina igraca sami i na svoju inicijativu treba da odu iz ovog kluba.
Nista nije do trenera.
Uredu ne znas, ali nezalaganje i bezvoljnost, utakmicu bez borbe i bacanja na glavu ja ne mogu da oprostim.
Velika vecina igraca sami i na svoju inicijativu treba da odu iz ovog kluba.
Eh jel sad Zaimovic nema muda,luzerski mentalitet,formacije p. materne. Sad nije do Zaimovica sad je do igraca.
A dok je Damjanović bio sve se njega krivilo.
Ajmo podrska Zaimovicu nemojte da ga tjerate iako je placenik na osnovu Damjanovića koji je sve to sto ste nabrojali ali nije smrad i placenik i voli ovaj klub.
Zato sam branio Damjanovica a sad cu braniti i Zaimovica jer pitanje je vremena kad ce foromski strucnjaci i njega da tjeraju iz kluba.
Ja sam ponavljao nijedan trener da dode pa da je pokojni Blazevic ne moze sam da ove amatere dovede do pobjede u gostima.
Borba za opstanak ide lagano a vi lagano malo nastavite formacije ovo ono. Ajd pozdrav
A dok je Damjanović bio sve se njega krivilo.
Ajmo podrska Zaimovicu nemojte da ga tjerate iako je placenik na osnovu Damjanovića koji je sve to sto ste nabrojali ali nije smrad i placenik i voli ovaj klub.
Zato sam branio Damjanovica a sad cu braniti i Zaimovica jer pitanje je vremena kad ce foromski strucnjaci i njega da tjeraju iz kluba.
Ja sam ponavljao nijedan trener da dode pa da je pokojni Blazevic ne moze sam da ove amatere dovede do pobjede u gostima.
Borba za opstanak ide lagano a vi lagano malo nastavite formacije ovo ono. Ajd pozdrav
Dosli smo do jedne raskrsnice gdje jos uvijek imamo vremena reagirat ,sve je do uprave kluba, bez para ne moze ,Zaimovic je top trener ne moze u istu recenicu sa nasa prosla dva trenera,clanski model je ok ,ali mi imamo prelose clanstvo da bi to ovde funkcionisalo, i ove brojke na tribinama su ok s obzirom na igru koju prikazuju, omladinski pogon nista, nema igraca ni za prvu ligu Federacije da valja kamoli za Premier ligu.Zbog cega?Pa zbog tog sto se nije nista promjenilo u Celiku guraju se tatini sinovi koji nisu kvalitet.Probleme guramo pod tepih ,rijesit cemo ih poslije.Sumljam da ce Zaimovic htjet ostat ovde ko god je normalan nece se blamirat sa ovom nasom djecom bez volje i zelje ,znanja i talenta
Napisat cu iskreno jer me taj strah tišti već neko vrijeme, kad su se sve one prepreke i bitke prolazile, protesti, statuta usvajanje, obračuna na vijecu, na ulici, takmičenje u kantonu sa 8 klubova itd itd uvijek sam vidio svjetlo na kraju tunela pa mi je bila i smiješna ona @batistutijeva sa onog foruma "Čelik se nikad neće ugasiti". U zadnje vrijeme mi to nije smijesno i prvi put u historiji od kako pratim Čelik se bojim sudbine Čelika i ne vidim nikako izlaz iz ovog začaranog kruga.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
Generalno svima nam je moral pao, pa i meni samom. Bas kao sto avenija napisa, sad mi je veci strah, nego kada smo kanton igrali.
Optimista sam uvijek, pa nekim dijelim i sada, ali da ovo sve idu u pogresnom pravcu, ide brate i istini se mora u oci pogledati. Da se razumijemo, nista protiv uprave, neke stvari nisu ni u njihovim rukama, ali u zadnjih godinu i po mrcvarimo se i hodamo po tankoj liniji.
Ovo sa deblakadom racuna nas je kostalo ured, kao i sam odlazak u kanton. U dobrom zaletu i pozitivi smo naletili na takav zid, gdje smo direktno pokusali glavom kroz zid proci, ali uspjeli nismo. Kostalo nas je dosta novca, koji smo mogli povuci, a i sponzora da ne govorim.
Jedan od zadnjih eksera je ova odluka porezne da novac od sponzora ide na glavni racun, gdje su nas bukvalno osakatili i uskratili su sve glavne prihode.
Najveci krivac u ovome svemu snosi komplet sistem drzave, grad, kanton, pa i sam klub u nekim momentima. Relacija na nivou sud-banka-klub je i donije dobrim dijelom do ovoga i ne moze se komunikacija na tom nivou voditi kao u kaficu (ovdje najprije mislim na stranu od suda i banke). Ukratko, "nasa posla" kao sto se kaze.
Jos jedna stvar, da razumijete kompkesnost situacije, mi smo mislim prvi u BiH koji su pokrenuli ovakav tip procesa deblokade racuna, do sada su se samo gasili i novi osnovali. Tako da ni banke, a ni sudovi ne znaju sta ce sa nama bas najbolje, jos uz to dozivljavamo opstrukcije od istih.
Po mojoj procjeni imali smo dva kljucna trenutka u deblokadi racuna. Prvi je kada su u klubu dobili info od banke i suda, da je to to i da ce se odblokirati racun, pa pred samu objavu te informacije iskopali neke "podracune" koji se takodjer moraju podmiriti. Drugi momenat je bio, kada smo imali sve dogovore sa licima koji su stavili blokade, a i spremili novac za ostale, gdje se samo cekao papir od suda da to "ovjeri" da su skinute blokada. Tu se desilo da nas je odredjena gospodja u sudu, vjerujem namjerno sabotirala i citav proces odvukla u nedogled.
Ta dva momenta su presudila i usljed samog procesa koji se razvukao zbog jednog jebenog papira, porezna nije mogla vise cekati i legla nam na ledja, a dio povjerioca sa kojim smo imali dogovor opet vratili blokade na racun. Tako da i pored ovih par blokada sto smo bili spremni platiti imamo sad i ove koji su zbog nase nemogucnosti postivanja dogovora opet vratili blokade. Iz tog razloga i ne mogu ici na bilo kakve proteste ili nesto tog tipa, jer ce samo reci, niste sve isplatili sta hocete.
Od pocetka sezone, grad i kanton da su nas bar nekim normalnim sredstvima podrzali, bila bi druga prica, cak i sada na zimu im nije kasno, ali cisto sumnjam u to.
Zbog ogranicenih prihoda i nismo mogli puno birati sa igrackim kadrom, a najzalivije je sto smo za par hiljada vise na mjesecnom nivou, mogli glat prvi na tabeli biti. Uprava ide na sigurno i ne trose vise, nego sto imaju, to postujem i imamo sta imamo. Za mene je ova sezona izgubljena i ne vidim nacina da se okrene u nasu korist, tako da nam je u ovom momentu vaznija borba van terena, gdje bukvalno gori.
Ovo je moje vidjenje situacije i mogu reci da sam bas razocaran, najvise sto nas je poklopilo sve sto je moglo. Bukvalno nigdje nismo postedjeni, pa zar smo toliko zasluzili kroz ove sve godine da nam se ovakve stvari desavaju.
Momcima u klubu svaka cast, kada imaju morala i volje da ovo guraju.
Optimista sam uvijek, pa nekim dijelim i sada, ali da ovo sve idu u pogresnom pravcu, ide brate i istini se mora u oci pogledati. Da se razumijemo, nista protiv uprave, neke stvari nisu ni u njihovim rukama, ali u zadnjih godinu i po mrcvarimo se i hodamo po tankoj liniji.
Ovo sa deblakadom racuna nas je kostalo ured, kao i sam odlazak u kanton. U dobrom zaletu i pozitivi smo naletili na takav zid, gdje smo direktno pokusali glavom kroz zid proci, ali uspjeli nismo. Kostalo nas je dosta novca, koji smo mogli povuci, a i sponzora da ne govorim.
Jedan od zadnjih eksera je ova odluka porezne da novac od sponzora ide na glavni racun, gdje su nas bukvalno osakatili i uskratili su sve glavne prihode.
Najveci krivac u ovome svemu snosi komplet sistem drzave, grad, kanton, pa i sam klub u nekim momentima. Relacija na nivou sud-banka-klub je i donije dobrim dijelom do ovoga i ne moze se komunikacija na tom nivou voditi kao u kaficu (ovdje najprije mislim na stranu od suda i banke). Ukratko, "nasa posla" kao sto se kaze.
Jos jedna stvar, da razumijete kompkesnost situacije, mi smo mislim prvi u BiH koji su pokrenuli ovakav tip procesa deblokade racuna, do sada su se samo gasili i novi osnovali. Tako da ni banke, a ni sudovi ne znaju sta ce sa nama bas najbolje, jos uz to dozivljavamo opstrukcije od istih.
Po mojoj procjeni imali smo dva kljucna trenutka u deblokadi racuna. Prvi je kada su u klubu dobili info od banke i suda, da je to to i da ce se odblokirati racun, pa pred samu objavu te informacije iskopali neke "podracune" koji se takodjer moraju podmiriti. Drugi momenat je bio, kada smo imali sve dogovore sa licima koji su stavili blokade, a i spremili novac za ostale, gdje se samo cekao papir od suda da to "ovjeri" da su skinute blokada. Tu se desilo da nas je odredjena gospodja u sudu, vjerujem namjerno sabotirala i citav proces odvukla u nedogled.
Ta dva momenta su presudila i usljed samog procesa koji se razvukao zbog jednog jebenog papira, porezna nije mogla vise cekati i legla nam na ledja, a dio povjerioca sa kojim smo imali dogovor opet vratili blokade na racun. Tako da i pored ovih par blokada sto smo bili spremni platiti imamo sad i ove koji su zbog nase nemogucnosti postivanja dogovora opet vratili blokade. Iz tog razloga i ne mogu ici na bilo kakve proteste ili nesto tog tipa, jer ce samo reci, niste sve isplatili sta hocete.
Od pocetka sezone, grad i kanton da su nas bar nekim normalnim sredstvima podrzali, bila bi druga prica, cak i sada na zimu im nije kasno, ali cisto sumnjam u to.
Zbog ogranicenih prihoda i nismo mogli puno birati sa igrackim kadrom, a najzalivije je sto smo za par hiljada vise na mjesecnom nivou, mogli glat prvi na tabeli biti. Uprava ide na sigurno i ne trose vise, nego sto imaju, to postujem i imamo sta imamo. Za mene je ova sezona izgubljena i ne vidim nacina da se okrene u nasu korist, tako da nam je u ovom momentu vaznija borba van terena, gdje bukvalno gori.
Ovo je moje vidjenje situacije i mogu reci da sam bas razocaran, najvise sto nas je poklopilo sve sto je moglo. Bukvalno nigdje nismo postedjeni, pa zar smo toliko zasluzili kroz ove sve godine da nam se ovakve stvari desavaju.
Momcima u klubu svaka cast, kada imaju morala i volje da ovo guraju.
- BatistutA19
Ne vjerujem ja u gasenje kluba ono kljuc u bravu i hajd novi klub ,ja sve ovo podrzavam ali kljucna rijec je NOVAC nema tu ljubavi ni od igraca ni od navijaca nit moze se tako neki iskorak veci napravit.Mozes ovako u ovoj ligi gurat i moglo se kanton i dlc i to je raslo ali sad si na crti nekoj ili se zadovolji ovom ligom,ovim kvalitetom,ovom bazom navijaca ili moras imat novac da bi se borio za vrh ili bit stabilan u WWIN LIGI BIH ako kad udjes jer vjerujem za par sezona da ce bit jedinstvena i 1 liga sa oba entiteta.Avenija je napisao/la: ↑10 stu 2024, 11:23 Napisat cu iskreno jer me taj strah tišti već neko vrijeme, kad su se sve one prepreke i bitke prolazile, protesti, statuta usvajanje, obračuna na vijecu, na ulici, takmičenje u kantonu sa 8 klubova itd itd uvijek sam vidio svjetlo na kraju tunela pa mi je bila i smiješna ona @batistutijeva sa onog foruma "Čelik se nikad neće ugasiti". U zadnje vrijeme mi to nije smijesno i prvi put u historiji od kako pratim Čelik se bojim sudbine Čelika i ne vidim nikako izlaz iz ovog začaranog kruga.
Ovo je jednostavno ispit i za upravu koji je njihov maximum a naravno i ovog modela u koji ja vjerujem ali bez podrske ,grada,kantona mislim da je nemoguce to dostic ono.sto mi zelimo.
Ja samo ne bih mogo podnijet ispadanje nedo bog tad mislim da 100% ne bi pratio nit bi mogo gledat a ovo mogu.
-
Ovaj model ne može funkcionisati sa malo više od 800 članova.Pa baš kad je najteže trebaš imati ogromnu podršku.Kao što sam reko kroz 2-3 mjeseca vidjet ćemo šta smo.Volio bi znati jel se pomjerilo sa mrtve tačke, mislim to bi svi u gradu voljeli znati.
Kakav je ovo pesimizam na temi
Okrenuti se borbi za opstanak i izboriti je na kraju, a od maja vidjeti sta i kako dalje. Para nema a od obecanja se ne zivi. A sto se tice slucaja "deblokade", niko me ne moze uvjeriti da Pujdo nema umjesane prste u ovaj nemar Opstinskog Suda. Seljacina je to koja ne prasta da mu se neko ne klanja i prkosi. Ako nije uspio "blitzkrieg-om" ugasiti klub dovodjenjem Turcina i proglasavanjem stecaja, pa i kasnijim mjerama otimanja novca od poslovnih prostora, sad je presao na novu taktiku "gusenja" - odugovlacenja poteza koje bi klubu znacilo da ce izaci na zelenu granu. Ovo je sve navodno, ali imam takav osjecaj.
Sto se igraca tice, eto sad imaju dvije sedmice da dodju sebi, valjda ce ovi povrijedjeni igraci zalijeciti povrede i da ce bar u zadnjem kolu dati sve od sebe da se iz Srebrenika vrate neporazeni i bar koliko toliko Celik ostave iznad opasne zone.
Nadam se da ce i nakon te utakmice Uprava napraviti press konferenciju sa nekim presjekom polusezone kako sportkog tako i upravljackog segmenta, da znamo na cemu smo, koji su ciljevi ispunjeni, koje su kocnice, imamo li i kakav je plan za proljece itd.
PS. Samo da se osvrnem po pitanju funkcionisanju socios modela. Socios model u Celiku nije ni zamisljen da bude glavni (ili znacajan) izvor finansiranja i ekonomske stabilnosti kluba. Mnogo puta je to govoreno do sad. "Ideja socios modela u Celiku je da ljudima koji vole Celik bude omoguceno da biraju ljude koji ce voditi ovaj klub, odnosno birati ljude koji ce nadzirati njihov rad"
Okrenuti se borbi za opstanak i izboriti je na kraju, a od maja vidjeti sta i kako dalje. Para nema a od obecanja se ne zivi. A sto se tice slucaja "deblokade", niko me ne moze uvjeriti da Pujdo nema umjesane prste u ovaj nemar Opstinskog Suda. Seljacina je to koja ne prasta da mu se neko ne klanja i prkosi. Ako nije uspio "blitzkrieg-om" ugasiti klub dovodjenjem Turcina i proglasavanjem stecaja, pa i kasnijim mjerama otimanja novca od poslovnih prostora, sad je presao na novu taktiku "gusenja" - odugovlacenja poteza koje bi klubu znacilo da ce izaci na zelenu granu. Ovo je sve navodno, ali imam takav osjecaj.
Sto se igraca tice, eto sad imaju dvije sedmice da dodju sebi, valjda ce ovi povrijedjeni igraci zalijeciti povrede i da ce bar u zadnjem kolu dati sve od sebe da se iz Srebrenika vrate neporazeni i bar koliko toliko Celik ostave iznad opasne zone.
Nadam se da ce i nakon te utakmice Uprava napraviti press konferenciju sa nekim presjekom polusezone kako sportkog tako i upravljackog segmenta, da znamo na cemu smo, koji su ciljevi ispunjeni, koje su kocnice, imamo li i kakav je plan za proljece itd.
PS. Samo da se osvrnem po pitanju funkcionisanju socios modela. Socios model u Celiku nije ni zamisljen da bude glavni (ili znacajan) izvor finansiranja i ekonomske stabilnosti kluba. Mnogo puta je to govoreno do sad. "Ideja socios modela u Celiku je da ljudima koji vole Celik bude omoguceno da biraju ljude koji ce voditi ovaj klub, odnosno birati ljude koji ce nadzirati njihov rad"
Zadnja izmjena: phillies, dana/u 10 stu 2024, 14:32, ukupno mijenjano 1 put.
Samo Čelik zenički !!!
I da ne budem previse drzak, natukli smo na ovoj temi preko 6 hiljada postova od jula mjeseca. S druge strane tema o akciji 12.igrac i konkretne pomoci klubu sadrzi slovom i brojem dvanaest (12) postova. Pa jbm ga?!!
Samo Čelik zenički !!!
- BatistutA19
Ma i da imas 5000 clanova i od tog novca ti se ne mozes finansirat e jedino da ti imas clanova puno vise mogo bi trazit od sviju rec eo trazi toliko i toliko clanova za Celik.Guest.1945 je napisao/la: ↑10 stu 2024, 13:45 Ovaj model ne može funkcionisati sa malo više od 800 članova.Pa baš kad je najteže trebaš imati ogromnu podršku.Kao što sam reko kroz 2-3 mjeseca vidjet ćemo šta smo.Volio bi znati jel se pomjerilo sa mrtve tačke, mislim to bi svi u gradu voljeli znati.
Sad sto ne moze biti puno vecih broj clanova to je za analizu i uprave jer i ovde ljudi plate 60 KM ili ostale kategorije i ne zanima ih ni skupstina ni bilo sta ,da li je preskupo,da li treba neka manja cifra bez pravo glasa ja ne znam a da je malo vala jest i najgore sto neki od prije nisu obnovili..Sad sta je bitnije veci broj clanova i manje novca ili drzat ovako sve to trebaju analizirat sta dobijas a sta gubis,jasno je da ti novcem od clanstva ne mozes zivit i to je receno odmah .
PHILLILES ma nije to pesimizam niodkog to je neka realnost samo sto nekad i realnost covjeka pogadja.