Eugen je napisao/la: ↑11 srp 2024, 13:38
Bez 5-6 igraca mozes sanjat borbu za vrh. Trenutno ispred nas su Bratstvo, Stupcanica, Buducnost, tu je negdje i Tomislav, Travnik se fino isto pojacao, vidjet cemo ocekujem tesku sezonu
Ako želimo ganjati ulazak onda ti treba minimum 5-6 pojačanja koji su tog kvaliteta da mogu igrati i PL.
Sve je to na dugom štapu jer ne znamo na cemu smo i hoćemo li uopste imati tu finansijsku podršku Grada i ostalih. Bez ove podrske mi mozemo ganjati i ocekivati sredinu tabele,to je realnost.
Ja ne razumijem, zašto se nazdravlja odlaskom igrača iz Zenice ? Uz to još se malo i popljuje njihov odlazak, pogotovo u trenutnom stanju kada klub ne može plaćati kiriju za gradsku garažu, kamoli stan. Kakav ba crni Prguda, Vardo i Palackic u vezni red.
Cinjenica je da trenutno imamo jako mlad tim koji moze biti top a moze biti flop. Svaki od U21 igraca moze da napravi veliki iskorak u sezoni pred nama i da na kraju ispadne da imamo jako dobar tim. Isto tako moze se desiti i obratno. Ja iskreno ne vidim jasnog favorita u predstojecoj sezoni. Tuzla je velika nepoznanica, Stupcanici je otislo pola ekipe i suska se da ne cvjetaju ruze po pitanju finansija, Gorazde se raspada. Suma sumarum po meni ce biti prilicno nepredvidiva sezona za manje vise svaku ekipu. Za razliku od prosle sezone kada si znao da Sloboda ima veliku ambiciju i da ce napaati najvisi rang, ja ove godine ne vidim takvu ekipu. Moje misljenje je da ce nam prvi dio sezone biti kljucan i da ako budemo u 7 8 bodova sa liderom sigurno imamo sanse da napadnemo ulazak u visi rang. Vidjeli smo i ove sezone da veliki broj ekipa sa sredine nakon sto se odvoje od fenjerasa ne lice na sebe u deugom dijelu. Naprimjer Banovici koji su bili vrh u prvom dijelu i unistili nas na Bilinom, kad su vidjeli da ne mogu u visi rang a da nece ispasti, drugi dio sezone bili kanta. Mislim da ce takav stav imati dosta ekipa i tu vidim nasu najvecu sansu.
Poštujem mišljenje UO da je sad pravi trenutak za napad na PL isključivo zbog reorganizacije premijer lige i u narednim godinama prvih liga. To je jedini validan razlog, što se ostalog tiče, miljama smo daleko. Iako smo imali jeftinu ekipu na proljeće, zbog svih problema, doveli smo se u situaciju da dugujemo igračima iz prošle sezone. Takav klub jednostavno nije spreman za veće stvari.
Čak i da grad uleti 500k već u augustu mjesecu, sa tim novcem će se vratiti dugovi, možda nešto sitno ostane za tekuće troškove, međutim i to je upitno. Na kraju krajeva, šta i ako kojim čudom izborimo PL, onda opet naredne godine tražiti od grada milion KM za borbu za opstanak? U ligi 10 će biti jako teško ostati pored klubova koji imaju 6, 7 puta veće budžete od nas, bili bi prvi kandidat za ispadanje uz Laktaše koji se spremaju za ulazak.
Ne znam je li se @steelman registrovao ovdje, ali volio bih čuti njegovo mišljenje.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Uz novi mandat prosirenom Upravnom odboru u kojem ce svako imati jasno definisano sta ce raditi, te uz deblokiran racun do Nove godine svasta se moze desiti na proljece. Mislim da je prvi dio sezone kljucan, a posebno utakmice na Bilinom polju
Mi ako i kad uđemo u PL, ne smiješ se dovesti u opasnost da ne daj Bože ispadneš nazad odmah. To bi bilo tragično i porazno iz vise razloga. Tako da, treba biti izuzetno oprezan. Mi moramo biti prespremni za igranje PL i to na svim pozicijama, konkurentni, jaki ko beton. Od jakog igračkog kadra do jake administracije, itd.
Komplet novi tim treba, 7-8 POJAČANJA(ne pridošlica i novih igrača) uzevši u obzir sve odlaske. U suprotnom izjave sa pressa o borbi za PL su ismijavanje i smjehurija.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Truhlo je napisao/la: ↑11 srp 2024, 14:23
Poštujem mišljenje UO da je sad pravi trenutak za napad na PL isključivo zbog reorganizacije premijer lige i u narednim godinama prvih liga. To je jedini validan razlog, što se ostalog tiče, miljama smo daleko. Iako smo imali jeftinu ekipu na proljeće, zbog svih problema, doveli smo se u situaciju da dugujemo igračima iz prošle sezone. Takav klub jednostavno nije spreman za veće stvari.
Čak i da grad uleti 500k već u augustu mjesecu, sa tim novcem će se vratiti dugovi, možda nešto sitno ostane za tekuće troškove, međutim i to je upitno. Na kraju krajeva, šta i ako kojim čudom izborimo PL, onda opet naredne godine tražiti od grada milion KM za borbu za opstanak? U ligi 10 će biti jako teško ostati pored klubova koji imaju 6, 7 puta veće budžete od nas, bili bi prvi kandidat za ispadanje uz Laktaše koji se spremaju za ulazak.
Ne znam je li se @steelman registrovao ovdje, ali volio bih čuti njegovo mišljenje.
Ako izborimo PL na 80 godina kluba onda tražiti milion od Kantona i Federacije. Zasto to Čelik ne bi mogao A SVI OSTALI MOGU?
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Truhlo je napisao/la: ↑11 srp 2024, 14:23
Ako izborimo PL na 80 godina kluba onda tražiti milion od Kantona i Federacije. Zasto to Čelik ne bi mogao A SVI OSTALI MOGU?
Ko je od našeg kantona dobio više od 15k?
Ko je dobio i jednu KM od federacije da nije Velež koji otima i od ministarstva za izbjeglice?
Šta dalje kad se potroši taj milion KM, to u PL traje 4 mjeseca?
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Resiću propao odlazak na Kosovo, nadam se da ćemo ga zaganjati, najbolje krilo u ligi definitivno.
Jbga kad su igrali ne valjaju kad odu nekim zao ko ce nama ugodit ,iskreno ne zalim nizajednim igracem,ja ne znam gdje oni mogu igrati ,Karalic cisto sumnjam da moze u Zrinjskim pa oni su do posljeg kola prvi bili i u posljednjem kolu ih Sibenik dobio i uso u HNL,Durmis ,Arnautovic mogu samo u ovom rangu i to u klubu gdje nema pritiska navijaca a tako i ostali,vidjet cemo.Sivca a o drugim da i ne pricam.
Sumnjam ja da mi mozemo uci ,daj boze da gresim i kad udjes sta gdje su dalje novci i ne znam kako mi mislimo funkcionisat i lupam 5 miliona obezbjedit.ovo kroz navijace to nema teorije,tu treba jaka uprava koja moze naci jake sponzore a daj boze da moze to uradit ova uprava.Sve je lahko lijepo pricat i slusat sta treba ali.Moramo se mi pomirit se realnoscu pomirit lakse nam bit a ne zivit u nekim sedamdesetim,osamdesetim ili Celikom nakon rata.
Ja sam svjestan i spreman da sutra udjemo a isto sam i svijestan i spreman da nikad ne udjemo ili ono udji ispadni bice zaebana liga 10.