NK Čelik
-
Re: NK Čelik
Ma ne smijemo izac u istom sastavu i formaciji ako zelimo nesto iz ove utakmice. Kakav vezni red Prguda-Ali- Talha, pa pojeli bi nas lagano. Ovaj Radnik ima solidnu ekipu i dobrog trenera, usli su malo slabije u sezonu i sigurno ce bit nalozeni na max da izvuku rezultat protiv nas. Mujkic i Ristic sto su iz Sarajeva na posudbi ce sigurno biti u rosteru, za ostale ne znam.
Romb bi taman legao fino, imali bi brojacanu prednost sa stoperima i tri veznjka u prvoj trecini terena, ne bi se toliko patili da iznesemo loptu, Međuseljac kao desetka u između linija, bekovi drže sirinu i gore Hamza i Masic u spicu. Lagano kontrolisanje utakmice kroz posjed i cekanje prilika.
Romb nije nista novo i nepoznato za ovu ekipu, igrali smo to prosle sezone i donio je bodove kad su nam najvise trebali.
Romb bi taman legao fino, imali bi brojacanu prednost sa stoperima i tri veznjka u prvoj trecini terena, ne bi se toliko patili da iznesemo loptu, Međuseljac kao desetka u između linija, bekovi drže sirinu i gore Hamza i Masic u spicu. Lagano kontrolisanje utakmice kroz posjed i cekanje prilika.
Romb nije nista novo i nepoznato za ovu ekipu, igrali smo to prosle sezone i donio je bodove kad su nam najvise trebali.
Srce, čast i ponos!
-
Pa dobro al koga stavljas u romb? Opet mora igrati Prguda i ostaje ti objektivno jedino Marin kao opcija a mislim da trenutno nije spreman za 90 minuta. Palackic i Basic ocigledno nisu u formi ili Dario nije zadovoljan s njima pa bi bio bas iznenadjen da sad neko od njih zaigra.PatrickBateman je napisao/la: ↑10 ruj 2024, 16:00 Ma ne smijemo izac u istom sastavu i formaciji ako zelimo nesto iz ove utakmice. Kakav vezni red Prguda-Ali- Talha, pa pojeli bi nas lagano. Ovaj Radnik ima solidnu ekipu i dobrog trenera, usli su malo slabije u sezonu i sigurno ce bit nalozeni na max da izvuku rezultat protiv nas. Mujkic i Ristic sto su iz Sarajeva na posudbi ce sigurno biti u rosteru, za ostale ne znam.
Ma kakv romb, to je prolazilo prošle sezone kad smo imali Mehića i Hamzića u sredini. Ko će sad u romb, Prguda i Tolja, da ih mrak pojede.
I ovo dovođenje igrača poslje priprema trebamo izbjegavati. Marin jedva poluvrijeme izgurao, da dovedeš Boju, dok digne fizičku spremu kraj polusezone. Isto i za Bureka važi. Nek igra ko je spreman, valjda nas sreća pogleda jednom u 100 godina
I ovo dovođenje igrača poslje priprema trebamo izbjegavati. Marin jedva poluvrijeme izgurao, da dovedeš Boju, dok digne fizičku spremu kraj polusezone. Isto i za Bureka važi. Nek igra ko je spreman, valjda nas sreća pogleda jednom u 100 godina
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Moze se i s ovim igracima igrati romb u sredini. Smajlovic se spusti nize, a Talha izvuce na desnu stranu i takodjer malo spusti. Cak i Popovic moze igrati u sredini bude li mijenjao Smajlovica. Martinovic ili Dzankovic u spic s Masicem trazitu dubinu. Ovako igrati u odbrani, kontranapadima i iznosenju lopte, a ako bas stisnemo oko njihovih 16 prebaciti se u 4141. Ovakva postavka zahtjeva fizicku spremu, pogotovo Talhe i Smajlovica. Volio bih Babica vidjeti na klupi, mislim da moze dosta toga donijeti u drugom poluvremenu. Treba razlicitih opcija na klupi za razlicite prilike koje nas mogu cekati.
-
Ti si reko da bi Rasevica stavio na sesticu u rombu, a Isakovica na stopera, da je recimo Horic tu ja bi njega u ovakvim okolnostima glat na sesticu stavio. Sa rombom cemo ako nista imat zgusnut vezni red. Ako izađemo isto kao u zadnje cetiri utakmice valja opet gledat Rasevica kako izbija napamet citavu utakmicu.Truhlo je napisao/la: ↑10 ruj 2024, 16:21 Ma kakv romb, to je prolazilo prošle sezone kad smo imali Mehića i Hamzića u sredini. Ko će sad u romb, Prguda i Tolja, da ih mrak pojede.
Srce, čast i ponos!
Mi u Hadzicima igrat cemo isto kao sto smo igrali sad protiv Zvijezde na Bilinom! Isti stil svi iza lopte,ne trositi se puno i na kontre.I kod nas nece sredina bit problem vec napadaci. 4 kola napad nije gola dao,kakav je to bolan napad? Vrijeme je da daju vise sebe u napadu! Mislim prvenstveno na Masica,Martinovica i Dzankovica!
Jesam iz razloga što ovo što Prguda igra je pretanko za tako odgovornu poziciju.PatrickBateman je napisao/la: ↑10 ruj 2024, 16:35Ti si reko da bi Rasevica stavio na sesticu u rombu, a Isakovica na stopera, da je recimo Horic tu ja bi njega u ovakvim okolnostima glat na sesticu stavio. Sa rombom cemo ako nista imat zgusnut vezni red. Ako izađemo isto kao u zadnje cetiri utakmice valja opet gledat Rasevica kako izbija napamet citavu utakmicu.Truhlo je napisao/la: ↑10 ruj 2024, 16:21 Ma kakv romb, to je prolazilo prošle sezone kad smo imali Mehića i Hamzića u sredini. Ko će sad u romb, Prguda i Tolja, da ih mrak pojede.
Ko će onda biti treći veznjak u rombu? Marin ne može više od 45 minuta, Varde nema, itd.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
- Allgunsblazing
Bas. Citav forum je do sad 100 puta napisao veznjak, a kod nas se krila pate, ne mogu tri puta po utakmici predriblati svog igraca. Dodje Brazilac i u 90 minuta ima vise driblinga nego nasa sva krila u 4 utakmice.
Meni je iskreno to krivo. Dzankovic, Martinovic, Prguda pa ce izgleda i Tolja imati toliko kredita da mogu igrati ocajno, ali cemo zato Palackicu, Basicu, Smajlovicu i Hodzicu traziti dlaku u jajetu. I da, moraju biti puno profesionalniji, ali su ipak nesto pokazali na terenu, haman ovi gore briljiraju na treninzima, ali zato maltene ne postoje na utakmici.
Zato svaka cast Jusicu, momak konstantno ore teren, pa cak i protiv onako jakog krila nije bio ocajan. Imao je solidnih startova.
-
Mozda Prgudu onda na osmicu jbg tu mu malo manje odgovornosti treba jer je manje bit izlozen pritisku, pa ga onda zamijenit sa Marinom oko sezdesete minute.Truhlo je napisao/la: ↑10 ruj 2024, 16:51Jesam iz razloga što ovo što Prguda igra je pretanko za tako odgovornu poziciju.PatrickBateman je napisao/la: ↑10 ruj 2024, 16:35Ti si reko da bi Rasevica stavio na sesticu u rombu, a Isakovica na stopera, da je recimo Horic tu ja bi njega u ovakvim okolnostima glat na sesticu stavio. Sa rombom cemo ako nista imat zgusnut vezni red. Ako izađemo isto kao u zadnje cetiri utakmice valja opet gledat Rasevica kako izbija napamet citavu utakmicu.Truhlo je napisao/la: ↑10 ruj 2024, 16:21 Ma kakv romb, to je prolazilo prošle sezone kad smo imali Mehića i Hamzića u sredini. Ko će sad u romb, Prguda i Tolja, da ih mrak pojede.
Ko će onda biti treći veznjak u rombu? Marin ne može više od 45 minuta, Varde nema, itd.
Kako god htjeli igrat, obrni okreni nama vezni fali. Jbt Vardo nam nedostupan odmah smo u velikom problemu, a jos ga Dario htio otjerat u junu.
Srce, čast i ponos!
Durmo, Jusic, Rasevic, Musa, Bajramovic, Prguda, Talha, Medjuseljac, Smajlovic. Martunovic i Masic.
U drugom pol uvesti Hodzica, Dzankovica, Popovica, Tolju i Ahmetspahica.
Mislim da je Hodzic neopravdano zapostavljen, Rasevic je odron od stopera samo nabija loptu i spor je. Ahmetspahica ako ce uvoditi nek ga stavlja umjesto Masica ili gore u paru s njim. Ono uvodjenje njega i stavljanje na krilo moze sako ugasit igraca
U drugom pol uvesti Hodzica, Dzankovica, Popovica, Tolju i Ahmetspahica.
Mislim da je Hodzic neopravdano zapostavljen, Rasevic je odron od stopera samo nabija loptu i spor je. Ahmetspahica ako ce uvoditi nek ga stavlja umjesto Masica ili gore u paru s njim. Ono uvodjenje njega i stavljanje na krilo moze sako ugasit igraca
Mozes ti staviti Murinja da vodi utakmicu i sastavi tim ali ako nema trke, htijenja, zalaganja i borbe, dzaba sve. Rijetko ko je pokazao kvalitet u ova 4 kola, tu smo prvenstveno jer smo igrali 3 na Bilinom Polju pred svojim navijačima. Mi smo u zadnje 2 utakmice pred 5000 svojih navijaca stvorili 2 i po prilike za 180 minuta..jos si prije imao makar Žunu, Mehića, Vardu na tim pozicijama sada nemas nikoga osim juniora sa 12 minuta seniorskog fudbala gdje su silovani od Zvijezde koja nema boda.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
- asimdemineri
Može li mi neko dati info koga smo dobili sve prošle godine u gostima ? Mladost, Budućnost na početku i na kraju sezone, ja se jedino toga sjećam.
Alija Izetbegović Čelik
Tri pobjede pet nerijesenih i sedam poraza. Pobjede protiv Zvijezde, Buducnosti i Mladosti.
Samo Čelik zenički !!!
-
Nije mi bilo mrsko da pogledam utakmicu ponovo, bas radi vas sto tvrdite da je Prguda bio katastrofalan, jer meni je bio jedan od boljih igraca na terenu. Evo ja sam izbrojao da je imao ukupno 6 presjecenih i ukradenih lopti, sto je za poluvrijeme za jednog zadnjeg veznog dobra statistika. Imao je tu jednu izgubljenu loptu na sredini i mislim jedan pogresan pas za 45 minuta. Zaboravio sam da zapisem tacno koje minute pa i da dokumentujem moje tvrdnje. Evo hajde pogledajte vi ponovo utakmicu i navedite mi tacno njegove greske. Igrao sam fudbal 15 godina i bas ovu poziciju, ako sta danas mogu procjeniti je bar to.Truhlo je napisao/la: ↑10 ruj 2024, 16:51Jesam iz razloga što ovo što Prguda igra je pretanko za tako odgovornu poziciju.PatrickBateman je napisao/la: ↑10 ruj 2024, 16:35Ti si reko da bi Rasevica stavio na sesticu u rombu, a Isakovica na stopera, da je recimo Horic tu ja bi njega u ovakvim okolnostima glat na sesticu stavio. Sa rombom cemo ako nista imat zgusnut vezni red. Ako izađemo isto kao u zadnje cetiri utakmice valja opet gledat Rasevica kako izbija napamet citavu utakmicu.Truhlo je napisao/la: ↑10 ruj 2024, 16:21 Ma kakv romb, to je prolazilo prošle sezone kad smo imali Mehića i Hamzića u sredini. Ko će sad u romb, Prguda i Tolja, da ih mrak pojede.
Nazalost vi ne kontate da ovakvim komentarima i ubijete djecu u pojam. Kroz sve ovo su prosli i Ali, Durmis, Talha, Ahmetspahic, Palackic i mnogi drugi… najmanje sto mozete je da se suzdrzite, pogotovo sto vidim da utakmicu gledate ocima navijaca a ne nekoga ko razumije fudbal