NK Čelik

Avenija

Re: NK Čelik

Post Postao/la Avenija »

Cap13 je napisao/la: 10 srp 2024, 14:31
Eugen je napisao/la: 10 srp 2024, 14:18 Ma doci ce novih igraca, nadam se da ce se svi uklopiti. Veoma je bitno pogoditi s novajlijama, najvise ce skripat u veznom redu jer svi igraci ce otici ili su otisli iz veznog reda u prosloj sezoni. Isto tako bitno je da Horic bude spreman do pocetka sezone i bude lider na terenu.

Idealan scenarij je da polusezonu zavrsimo medju 3-4 tima sa minmalnim zaostatkom za liderom i onda na proljece zaganjati prvo mjesto uz maksimalnu podrsku cijele Zenice
Iskreno jedino što mislim da će nedostajati je ta podrška Zenice, ne institucija već građana. Za ostalo vjerujem da bi se moglo poklopiti.
Mislim da smo nažalost već svi toga svjesni i da smo naučili.
Zeničani su navijaci dobrih rezultata/euforije i atraktivnih protivnika. Slagali se ili ne tako je.

Donekle mogu i naci kakvog tako opravdanje, generacije su gledale Zvezdu, Dinamo, pa iduca generacija velike utakmice Sarajevo Željo itd i sada kako ćeš ti od takvog prosjecnog gledaoca očekivati da gleda Čelik Bratstvo 0-1 bez prilike Čelika. Teško. Daj mu borbu za PL i prvo mjesto nakon 10 kola vidjeces sve. To je realnost NAŽALOST.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Ja sam još više skeptičan što se tiče publike. Čak i da bude par pobjeda na početku ne vjerujem u neke brojke, propali smo ko muda kroz gaće i to je to.

Prošle godine bez poraza u 3 utakmice na početku, uzeli bod u gostima protiv Stupčanice, X protiv Radnika kući, onda dobijemo Mladost u gostima, dolazi Goražde jedva 1300 ulaznica prebacili.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Eugen

Post Postao/la Eugen »

Moramo napraviti respektabilan tim, dobro se pripremiti, nadam se i dobrom rasporedu i krenuti s pobjedama u novu sezonu.
zjenica

Post Postao/la zjenica »

Joj ovi oproštaji od Čelika su mi najjači.

Prvo Žunin video pa evo sad i Davudov.

Treba obojici da bude jasno ovo:

Čelik se voli kada daješ 110% od sebe kako na treningu, tako i na utakmici. Čelik se voli kada radiš na hemiji u ekipi, kada se ponašaš profesionalno, ne propuštaš treninge itd.

Nije dovoljno samo da si iz Zenice i da ispada da si ti Bogom dan - nego baš zato što si iz Zenice moraš da gineš za ovaj grb!
"Ludilo srce je zarobilo, stanje je psihotično, na Bilinom delirijum..."
prisonbreak

Post Postao/la prisonbreak »

Po meni je Arnautovic i dalje ozbiljan potencijal, nadam se da ce glavu popraviti u Bratstvu.
Sretno.

Golamni: Durmo i Brkić - Okej
Stoperi: Musa, Horić, Vardo? Isaković? - potreban minimalno jedan kvalitetan štoper.
Desni bek: Hodžić - potreban ozbiljan desni bek.
Lijevi bek: Smajlović i Bajramović - Bajrama na štopera gdje puno kvalitetniji a dovesti lijevog beka.
Veza: Begić, Bašić, Ali, Talha? - potrebna ozbiljna dva igrača u vezi i pored Talhe. Ak ne bude Talha minimalno 3 igrača za vezu bar po meni.
Napad-krila: Mašić aBd, Martinović, Ahentspahić koji ništa nije pokazao . - potebna dva kvalitetna krila i možda napadač.

Desni bek, štoper ili lijevi bek, dva vezna, i dva krila.
5 minimalno odličnih igrača da možemo očekivati bar nešto.

Nimalo lagan zadatak pred upravom.
RubikovaKocka

Post Postao/la RubikovaKocka »

zjenica je napisao/la: 10 srp 2024, 23:57 Joj ovi oproštaji od Čelika su mi najjači.

Prvo Žunin video pa evo sad i Davudov.

Treba obojici da bude jasno ovo:

Čelik se voli kada daješ 110% od sebe kako na treningu, tako i na utakmici. Čelik se voli kada radiš na hemiji u ekipi, kada se ponašaš profesionalno, ne propuštaš treninge itd.

Nije dovoljno samo da si iz Zenice i da ispada da si ti Bogom dan - nego baš zato što si iz Zenice moraš da gineš za ovaj grb!
Sve si upravu. Više djeca sa strane izgaraju za ovaj grb i navijače nego ovi naši, što je bruka za njih.
makelele

Post Postao/la makelele »

Sutra zvanično i Durmiš napušta klub iako trenira s ekipom, a također će biti poznata i sudbina Karalića u Zrinskom Osječko. Pitanje je koliko Damjanović i računa na njega.

Gledam maloprije Sarajevo povelo Hamzića na evropsku utakmicu. Meni mali ništa nije ovdje pokazao. Vjerovatno ima to nešto što mi navijači ne vidimo s tribina.
Eugen

Post Postao/la Eugen »

Dosta standardnih igraca nam je otislo, trebaju nam.pojacanja u svim linijama sto prije da se strucni stab moze fokusirati samo na teren i dobro pripremiti ekipu za pocetak sezone
RubikovaKocka

Post Postao/la RubikovaKocka »

Nadam se da će i Karalić da napusti klub 🙏
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

prisonbreak je napisao/la: 11 srp 2024, 00:13 Po meni je Arnautovic i dalje ozbiljan potencijal, nadam se da ce glavu popraviti u Bratstvu.
Sretno.

Golamni: Durmo i Brkić - Okej
Stoperi: Musa, Horić, Vardo? Isaković? - potreban minimalno jedan kvalitetan štoper.
Desni bek: Hodžić - potreban ozbiljan desni bek.
Lijevi bek: Smajlović i Bajramović - Bajrama na štopera gdje puno kvalitetniji a dovesti lijevog beka.
Veza: Begić, Bašić, Ali, Talha? - potrebna ozbiljna dva igrača u vezi i pored Talhe. Ak ne bude Talha minimalno 3 igrača za vezu bar po meni.
Napad-krila: Mašić aBd, Martinović, Ahentspahić koji ništa nije pokazao . - potebna dva kvalitetna krila i možda napadač.

Desni bek, štoper ili lijevi bek, dva vezna, i dva krila.
5 minimalno odličnih igrača da možemo očekivati bar nešto.

Nimalo lagan zadatak pred upravom.
slika

slika

Kako god okreneš 5, možda i 6 pojačanja nam treba za vrh tabele. Krila, vezni, napadač, bekovi..
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
makelele

Bit će tu još odlazaka.

Durmiš i Vardo napuštaju, Karalić je upitan isto, Salčinovića realno ne možeš računati u tom sastavu, upitan je i oporavak Horića te treba pratiti i njegov proces oporavka, do početka sezone ne vjerujem da će biti spreman.

Ako smo najavili Premijer ligu i vrh to je minimalno 6 igrača koje trebamo dovesti (RB, 2x CM (DMF, CM), RW, LB/CB, AMF)

Problem je što vrijeme prolazi i kvalitet odlazi u druge klubove.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Realno ni Fenu ni Isakovića ne treba računati, Hora katastrofa sa povredama...

Mislim realno onako nema klub kapaciteta za vrh tabele. Bio bih zadovoljan sredinom tabele da se ne borimo za opstanak, plasman od 5. do 8. mjesta. Jedno su želje, drugo su mogućnosti, što Bati kaže mašta je besplatna.
makelele

Tako je Truhlo, mislim da se vecina referira i poredi sa prethodnom sezonom, a pogotovo polusezonom koja nije pouzdano i adekvatno mjerilo iz mnogo razloga.

Sredina tabele je realnost uz očekivanja da ćemo pobijeđivati na Bilinom polju, a na strani teško šta napraviti.

Neka me demantuju igrač od sveg srca bih želio!
Eugen

Post Postao/la Eugen »

Bez 5-6 igraca mozes sanjat borbu za vrh. Trenutno ispred nas su Bratstvo, Stupcanica, Buducnost, tu je negdje i Tomislav, Travnik se fino isto pojacao, vidjet cemo ocekujem tesku sezonu
ETS2

Post Postao/la ETS2 »

Kad bi mogla biti prva pripremna utakmica?
Odgovori