NK Čelik
-
Re: NK Čelik
Gledam sastav Radnika. Sivac opet na klupi sjedi. Levat je ispao zesci. Ovdje je bio car a tamo 0 bodova.
Tuzla i žujani ozbiljne ekipe imaju.
-
Dok god provincijski klubovi nude veće ponude od Čelika, uz dužno poštovanje Stupčanici, nemamo mi šta tražiti u PL.Nadam se da je to svima putokaz da znaju koliko nam je jorgan dug.
Nazalost iako smo ime i klub sa tradicijom i armijom navijaca finansiski nemozemo parirati vecini prvoligasa bar ovih 4 ili5 koji su tu za vrh tabele.
Nadam se da ce se to uskoro promjeniti .
Pisao sam za Kalesica a jos ostaje nada za Bojom kojeg smo takodze kontaktirali jos prije 15 dana pa vidjecemo sta ce bit od svega do kraja prelaznog roka
Nadam se da ce se to uskoro promjeniti .
Pisao sam za Kalesica a jos ostaje nada za Bojom kojeg smo takodze kontaktirali jos prije 15 dana pa vidjecemo sta ce bit od svega do kraja prelaznog roka
Bez obzira na sve probleme sa kojima se klub susreće, želudac mi se okrene kad vidim da nam igrače kupe Stupčanice, Bratstva, Simin han i ostali giganti.
Valjda ćemo i mi biti konkurentni barem u okviru druge lige, jednom kada se dugovanja srede.
Valjda ćemo i mi biti konkurentni barem u okviru druge lige, jednom kada se dugovanja srede.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Ovakav klub sa tradicijom i armijom navijača u budućnosti jednostavno mora pružiti najbolje uslove igračima barem u ovoj ligi.
Kakva armija 900 i 1100 ulaznica u prosjeku zadnje dvije sezone, ko Rahić u pm
Zato treba istrajati i istjerati dugovanja na nulu kako bi se razlika mogla uložiti u sportski segment. Veliki su novci od 200, 300, 400k koji idu na dugovanja trenutno za ovu ligu.
Zato treba istrajati i istjerati dugovanja na nulu kako bi se razlika mogla uložiti u sportski segment. Veliki su novci od 200, 300, 400k koji idu na dugovanja trenutno za ovu ligu.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Racunaj kada se skrati pl i federalna, da ce trebati jos veci budjet od ovog za ulazak u pl. Ukoliko se desi ujedinjenje drugih liga, znaci i na ovo povecanje, jos vise da ce trebati. Nimalo lijepa situacija za klubove ka mi, koji rade na stabilizaciji, ali ce se smanjiti razlika izmedju pl i federalne i prelazak u visi rang ce se lakse podnijeti.
Izgleda, da cemo mi morati ne cekati pozitivnu 0, nego debelo u plus otici, pa da mozemo ekipu sklapati.
Pruzio bi i sada da nema skoro milion duga koji mora servisirati svaki mjesec. Ljudi zaboravljaju da celik ima mnogo veci budzet od tih klubova, ali i mnogo vece troskove. Takodjer i tezi je nacin prikupljanja para obzirom na blokiran racun i sve probleme sa vlastima.
U bratstvu sa igracima pregovara nacelnik i sta mislite s cijim parama nudi plate? Stupcanica daje pare u kesu unaprijed za sezonu. Te pare klub sigurno nije ni vidio niti su proale kroz njega. Tuzla nudi basnoslovne plate, al ispos stola, na ugovoru sica. I kod svih njih ce se problemo vidjeti kad se stvari okrenu pa igraci krenu traziti svoje pare, a u ugovorima nema nista.
Koliko sam ja vidio, celik radi casno, proteze se koliko moze i obecava koliko moze platiti. Kome to nije dovoljno, daleko mu kuca. Protiv lukavca smo vidjeli da su tri nova igraca pojacanja, a ne prinove za roster. Ja vjerujem u ovu ekipu, pa vidjecemo
U bratstvu sa igracima pregovara nacelnik i sta mislite s cijim parama nudi plate? Stupcanica daje pare u kesu unaprijed za sezonu. Te pare klub sigurno nije ni vidio niti su proale kroz njega. Tuzla nudi basnoslovne plate, al ispos stola, na ugovoru sica. I kod svih njih ce se problemo vidjeti kad se stvari okrenu pa igraci krenu traziti svoje pare, a u ugovorima nema nista.
Koliko sam ja vidio, celik radi casno, proteze se koliko moze i obecava koliko moze platiti. Kome to nije dovoljno, daleko mu kuca. Protiv lukavca smo vidjeli da su tri nova igraca pojacanja, a ne prinove za roster. Ja vjerujem u ovu ekipu, pa vidjecemo
Sve je to prirodan slijed stvari @redbull i to tako treba da bude. Naravno da je ružno da ti neke takve ekipe poput Stupčanice,Bratstva i Tuzle uzimaju igrače, ali to je jasan pokazatelj u kojim govnima je bio i mogu slobodno reći i sada Čelik. Davno ja spomenuh, presretan bih bio sa 1-2-3 ( jedna sezona kantona, 2 sezone DLC, 3 sezone prve lige FBiH)
Da narednu sezonu dočekamo na nuli, ovih 300, 400k što ide na dugovanja neće puno značiti kada dođu giganti Igman, GOŠK i još ko iz PL ko troši dva miliona KM godišnje na plate.Redbull je napisao/la: ↑11 kol 2024, 21:54Racunaj kada se skrati pl i federalna, da ce trebati jos veci budjet od ovog za ulazak u pl. Ukoliko se desi ujedinjenje drugih liga, znaci i na ovo povecanje, jos vise da ce trebati. Nimalo lijepa situacija za klubove ka mi, koji rade na stabilizaciji, ali ce se smanjiti razlika izmedju pl i federalne i prelazak u visi rang ce se lakse podnijeti.
Izgleda, da cemo mi morati ne cekati pozitivnu 0, nego debelo u plus otici, pa da mozemo ekipu sklapati.
Al hajd, yebat ga, korak po korak, pa dokle dobacimo.
Jbg toliko ih je otislo vani, a koji su bili svaku utakmicu na tribini.Onda vecina su ti oni nažalost koji čekaju PL gdje otvoreno i kažu.Dosta ljudi je umorno od Čelika, polahko ce se vracati povjerenje, taki smo kakvi smo.Truhlo je napisao/la: ↑11 kol 2024, 21:50 Kakva armija 900 i 1100 ulaznica u prosjeku zadnje dvije sezone, ko Rahić u pm
O tome ti pricam i bitno je ukoliko grad i kanton "poguraju" izboriti tu pl, jer ces u protivnom morati budjet pl trositi u federalnoj i opet nemas garanciju da ce je osvojiti.Truhlo je napisao/la: ↑11 kol 2024, 22:00Da narednu sezonu dočekamo na nuli, ovih 300, 400k što ide na dugovanja neće puno značiti kada dođu giganti Igman, GOŠK i još ko iz PL ko troši dva miliona KM godišnje na plate.Redbull je napisao/la: ↑11 kol 2024, 21:54Racunaj kada se skrati pl i federalna, da ce trebati jos veci budjet od ovog za ulazak u pl. Ukoliko se desi ujedinjenje drugih liga, znaci i na ovo povecanje, jos vise da ce trebati. Nimalo lijepa situacija za klubove ka mi, koji rade na stabilizaciji, ali ce se smanjiti razlika izmedju pl i federalne i prelazak u visi rang ce se lakse podnijeti.
Al hajd, yebat ga, korak po korak, pa dokle dobacimo.
Ovi klubovi, stupcanica, tuzla, bratstvo su sve od danas do sutra i mogu bukvalno za par mjeseci se raspasti, pogotovo ovi gdje politika vedri i oblaci. Nama je bitno da imamo kontinuitet sto ustvari i imamo, idemo svake sezone vise i vise i to nam garantuje na kraju i pobjedu nas ovakvim klubovima. Jedino sto smo trenutno u situaciji kakvoj jesmo i dok dostignemo nivo iznad ovih klubova proci ce nam godine.
Mi ni u kojem slučaju ne smijemo niti jednog dana postati kujice kantona ili federacije, te neke pare mogu dobro doći ali svakako pokušati izbjeći put Veleža pa i Želje.