NK Čelik

RubikovaKocka

Re: NK Čelik

Post Postao/la RubikovaKocka »

Gledam sastav Radnika. Sivac opet na klupi sjedi. Levat je ispao zesci. Ovdje je bio car a tamo 0 bodova. :rock:
Redbull

Post Postao/la Redbull »

Tuzla i žujani ozbiljne ekipe imaju.
prisonbreak

Post Postao/la prisonbreak »

Redbull je napisao/la: 11 kol 2024, 20:41 Tuzla i žujani ozbiljne ekipe imaju.
I Bratstvo. Jace ekipe imaju, to nema sta. Nadam se da ce nekog od juniora bas krneuti, i da ne e biti povreda. Jedna povreda bi kostala cijele polusezone.
Guest1945

Post Postao/la Guest1945 »

Dok god provincijski klubovi nude veće ponude od Čelika, uz dužno poštovanje Stupčanici, nemamo mi šta tražiti u PL.Nadam se da je to svima putokaz da znaju koliko nam je jorgan dug.
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

Nazalost iako smo ime i klub sa tradicijom i armijom navijaca finansiski nemozemo parirati vecini prvoligasa bar ovih 4 ili5 koji su tu za vrh tabele.
Nadam se da ce se to uskoro promjeniti .
Pisao sam za Kalesica a jos ostaje nada za Bojom kojeg smo takodze kontaktirali jos prije 15 dana pa vidjecemo sta ce bit od svega do kraja prelaznog roka
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Bez obzira na sve probleme sa kojima se klub susreće, želudac mi se okrene kad vidim da nam igrače kupe Stupčanice, Bratstva, Simin han i ostali giganti. :oops:

Valjda ćemo i mi biti konkurentni barem u okviru druge lige, jednom kada se dugovanja srede.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Guest1945

Ovakav klub sa tradicijom i armijom navijača u budućnosti jednostavno mora pružiti najbolje uslove igračima barem u ovoj ligi.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Kakva armija :lol: 900 i 1100 ulaznica u prosjeku zadnje dvije sezone, ko Rahić u pm :grljenje:

Zato treba istrajati i istjerati dugovanja na nulu kako bi se razlika mogla uložiti u sportski segment. Veliki su novci od 200, 300, 400k koji idu na dugovanja trenutno za ovu ligu.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Redbull

Post Postao/la Redbull »

Truhlo je napisao/la: 11 kol 2024, 21:21 Bez obzira na sve probleme sa kojima se klub susreće, želudac mi se okrene kad vidim da nam igrače kupe Stupčanice, Bratstva, Simin han i ostali giganti. :oops:

Valjda ćemo i mi biti konkurentni barem u okviru druge lige, jednom kada se dugovanja srede.
Racunaj kada se skrati pl i federalna, da ce trebati jos veci budjet od ovog za ulazak u pl. Ukoliko se desi ujedinjenje drugih liga, znaci i na ovo povecanje, jos vise da ce trebati. Nimalo lijepa situacija za klubove ka mi, koji rade na stabilizaciji, ali ce se smanjiti razlika izmedju pl i federalne i prelazak u visi rang ce se lakse podnijeti.

Izgleda, da cemo mi morati ne cekati pozitivnu 0, nego debelo u plus otici, pa da mozemo ekipu sklapati.
zastava

Post Postao/la zastava »

Pruzio bi i sada da nema skoro milion duga koji mora servisirati svaki mjesec. Ljudi zaboravljaju da celik ima mnogo veci budzet od tih klubova, ali i mnogo vece troskove. Takodjer i tezi je nacin prikupljanja para obzirom na blokiran racun i sve probleme sa vlastima.

U bratstvu sa igracima pregovara nacelnik i sta mislite s cijim parama nudi plate? Stupcanica daje pare u kesu unaprijed za sezonu. Te pare klub sigurno nije ni vidio niti su proale kroz njega. Tuzla nudi basnoslovne plate, al ispos stola, na ugovoru sica. I kod svih njih ce se problemo vidjeti kad se stvari okrenu pa igraci krenu traziti svoje pare, a u ugovorima nema nista.

Koliko sam ja vidio, celik radi casno, proteze se koliko moze i obecava koliko moze platiti. Kome to nije dovoljno, daleko mu kuca. Protiv lukavca smo vidjeli da su tri nova igraca pojacanja, a ne prinove za roster. Ja vjerujem u ovu ekipu, pa vidjecemo
samocelik

Post Postao/la samocelik »

Sve je to prirodan slijed stvari @redbull i to tako treba da bude. Naravno da je ružno da ti neke takve ekipe poput Stupčanice,Bratstva i Tuzle uzimaju igrače, ali to je jasan pokazatelj u kojim govnima je bio i mogu slobodno reći i sada Čelik. Davno ja spomenuh, presretan bih bio sa 1-2-3 ( jedna sezona kantona, 2 sezone DLC, 3 sezone prve lige FBiH) :D
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Redbull je napisao/la: 11 kol 2024, 21:54
Truhlo je napisao/la: 11 kol 2024, 21:21 Bez obzira na sve probleme sa kojima se klub susreće, želudac mi se okrene kad vidim da nam igrače kupe Stupčanice, Bratstva, Simin han i ostali giganti. :oops:

Racunaj kada se skrati pl i federalna, da ce trebati jos veci budjet od ovog za ulazak u pl. Ukoliko se desi ujedinjenje drugih liga, znaci i na ovo povecanje, jos vise da ce trebati. Nimalo lijepa situacija za klubove ka mi, koji rade na stabilizaciji, ali ce se smanjiti razlika izmedju pl i federalne i prelazak u visi rang ce se lakse podnijeti.

Izgleda, da cemo mi morati ne cekati pozitivnu 0, nego debelo u plus otici, pa da mozemo ekipu sklapati.
Da narednu sezonu dočekamo na nuli, ovih 300, 400k što ide na dugovanja neće puno značiti kada dođu giganti Igman, GOŠK i još ko iz PL ko troši dva miliona KM godišnje na plate.

Al hajd, yebat ga, korak po korak, pa dokle dobacimo.
Guest1945

Truhlo je napisao/la: 11 kol 2024, 21:50 Kakva armija :lol: 900 i 1100 ulaznica u prosjeku zadnje dvije sezone, ko Rahić u pm :grljenje:

Zato treba istrajati i istjerati dugovanja na nulu kako bi se razlika mogla uložiti u sportski segment. Veliki su novci od 200, 300, 400k koji idu na dugovanja trenutno za ovu ligu.
Jbg toliko ih je otislo vani, a koji su bili svaku utakmicu na tribini.Onda vecina su ti oni nažalost koji čekaju PL gdje otvoreno i kažu.Dosta ljudi je umorno od Čelika, polahko ce se vracati povjerenje, taki smo kakvi smo.
Redbull

Post Postao/la Redbull »

Truhlo je napisao/la: 11 kol 2024, 22:00
Redbull je napisao/la: 11 kol 2024, 21:54

Da narednu sezonu dočekamo na nuli, ovih 300, 400k što ide na dugovanja neće puno značiti kada dođu giganti Igman, GOŠK i još ko iz PL ko troši dva miliona KM godišnje na plate.

Al hajd, yebat ga, korak po korak, pa dokle dobacimo.
O tome ti pricam i bitno je ukoliko grad i kanton "poguraju" izboriti tu pl, jer ces u protivnom morati budjet pl trositi u federalnoj i opet nemas garanciju da ce je osvojiti.

Ovi klubovi, stupcanica, tuzla, bratstvo su sve od danas do sutra i mogu bukvalno za par mjeseci se raspasti, pogotovo ovi gdje politika vedri i oblaci. Nama je bitno da imamo kontinuitet sto ustvari i imamo, idemo svake sezone vise i vise i to nam garantuje na kraju i pobjedu nas ovakvim klubovima. Jedino sto smo trenutno u situaciji kakvoj jesmo i dok dostignemo nivo iznad ovih klubova proci ce nam godine.
samocelik

Post Postao/la samocelik »

Mi ni u kojem slučaju ne smijemo niti jednog dana postati kujice kantona ili federacije, te neke pare mogu dobro doći ali svakako pokušati izbjeći put Veleža pa i Želje.
Odgovori