NK Čelik

Truhlo

Re: NK Čelik

Post Postao/la Truhlo »

Zenicaokamog je napisao/la: 04 kol 2024, 00:57
Truhlo je napisao/la: 03 kol 2024, 23:21 Kad i AKO grad podrži, uvijek možeš potpisati igrača sa čistim papirima u toku sezone. Ne znam stvarno čemu drama, solidna ekipa za sredinu tabele i plasman od 4 do 8 mjesta. Očigledno niste pratili druge ekipe koje su krševi živi, već imaš 6 kandidata za ispadanje.
I mislis da ce publika dolaziti na tekme? Zna se kakva ja Zenica i koliko se ocito zasitila borbe za opstanak i sredine tabele. Tako da ove najave do 8. Mjesta mogu privuci sigurnih 500 po utakmici, nazalost. Isto kao i cijelu proslu polusezonu.

Mozda samo prvih par kola bude nesto vise zbog dijaspore i zbog pocetka sezone, nakon par kola ce to vec biti ocito u kojem smjeru ide sezona. Zivi bili pa vidjeli.
Yebeš takvu publiku, može se i bez nje. Razlika između 500 prodanih i 1000 ulaznica za tribinu zapad je 3500 KM po utakmici. Čelik na jesen igra 8 utakmica kući, to je manje od 30 000 KM za ovu polusezonu.

Čelik može preživjeti manjak od 30 000 KM u nedostatku rezultata, a ne može preživjeti rizik od dovođenja nekih imena za kojih novca nema.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
PonosniSmogovci

Post Postao/la PonosniSmogovci »

Uz kvalitetnog defanzivnog veznog ova ekipa je 80% bolja od proslogodisnje. Danas se vidjelo da su mnogi prvotimci igrali s 17% snage vjerovatno zbog katastrofalnog terena. Ono sto me najvise brine jesu izdanja Muse. Hodzic trenutno za njega izgleda ko Maldini. Jel zna neko sta je s Horicem i Isakovicem?
Stativa88

Post Postao/la Stativa88 »

Volio bi da se malo ovde razmisljanje promjeni iz razloga sto se stvara jedno umlje i to nije dobro ako neko kritikuje ili hvali neki dio ne mora ga se odma napadati ja vjerujem i ti kriticari da vole klub ,jer ga ne bi pratili ne mozes reci jebo takvu publiku ,nije u redu ,svako ima pravo iznijeti svoje misljenje i naravno da raju bole porazi od nize razredni ekipa to je tako jer mi se Zenicani nikad nismo pomirili da je Čelik njihov rang nadam se ubrzo boljim danima na sportskom dijelu i podrska za upravu u ciljevima
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Nije problem kritika, najlakše napisati treba 5 pojačanja za vrh, nije niko čorav, naravno da treba, evo pitam od čega? Svaki član ima uvid u poslovanje kluba, evo prije neki dan sam nakačio izvještaj od UINO, gdje su povukli sa računa 50 000 KM i onda opet pitam od čega da se dovedu ta pojačanja kada će sigurno i ove godina preko 300 000 biti isplaćeno na dugovanja.

Stalno se povlači da kao treba rizikovati, kako rizikovati kada ne znaš koliko će ti naredni mjesec otići novca sa računa za tužbe? Evo lupam dovedeš 4 pojačanja koja koštaju i onda nemaš dovoljno novca za tekuće poslovanje kad ti još jednom UINO pokupi 50 000 KM.

I za kraj yebeš ba tu publiku koja će puniti stadion ako uvežeš 5 pobjeda u nizu, a ni to nije garancija, bilo je na proljeće nizova od 5 bez poraza, pa protiv gradine 500 ulaznica. I tu publiku više niko ne računa za ozbiljno u nekim projekcijama posjete jer je karina od publike i ne donosi novca i nije bitna koliko misli da jest. Ovdje prvenstveno mislim na rezultatdžije, kao oni će kazniti klub nedolaskom na stadion ako ne bude pojačanja i rezultata. Ko vas yebe, nemojte ni dolaziti, jedan javni poziv kantona i prihod od 20000 KM nadoknadi vaš nedolazak.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
RubikovaKocka

Post Postao/la RubikovaKocka »

Hajmo imati 5 hiljada članova pa tražiti i zahtjevati dva vrh pojačanja !? Pa jel :pivo:
Redbull

Post Postao/la Redbull »

Bas kao sto truhlo napisao i pogodio je sve. Kritika nikad ne smije biti problem, ali daj malo realnosti. Svi mi hocemo 5 vrhunskih pojacanja odmah, ali kako? Najlakse je napisati ova ekipa za qurca nije, borba za opstanak, nema od ovoga nista. Pa jeste li ih toliko prostudirali da znate odmah na cemu smo? Mi eto na forumu vidimo sve, a trener i ljudi u klubu ne vide sta nam treba i na cemu smo.

U govnima smo mi jos da se qurcimo sa nekim imenima, a opet vjerujem ukoliko vjetar pocne u nasem smijeru puhati da se vrlo brzo moze sve okrenuti. Sabura momci, znam da smo svi nestrpljivi i da nam je ovo postalo frustrirajuce, ali bolje i brze tesko da odjednom moze.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

RubikovaKocka je napisao/la: 04 kol 2024, 09:50 Hajmo imati 5 hiljada članova pa tražiti i zahtjevati dva vrh pojačanja !? Pa jel :pivo:
Da je prosjek prošle sezone bio 2000 ulaznica, pa sad raja traži iskorak, onda uredu. Yebi ga možeš izgubiti 1500 ulaznica po utakmici ako budeš prosjek, a ovako u prosjeku 1000, ako bude slična sezona kao prošla, izgubit ćeś 300, 400 ulaznica u prosjeku, to će transfer topčua nadoknaditi.

Publika je svoje rekla na proljeće, od 8 utakmica kući samo dvije su bile preko 1000 ulaznica, a 6 utakmica debelo ispod toga i takva publika nema pravo tražiti rezultat i time uslovljavati svoj dolazak.
Brotherze

Post Postao/la Brotherze »

Tako je Truhlo, zabrine covjeka kad je ovdje ovoliko pesimizma kod ljudi koji bi trebalo da su pismeni, da znaju kakva je situacija u klubu i sta su prioriteti i mogucnosti trenutno.

Sta onda ocekivati od onih debila koji dodju na tekme da psuju i svoje frustracije lijece na momcima koji tek pocinju igrati ozbiljan fudbal.
phillies

Post Postao/la phillies »

Jos da se nadovezem. Nicim Celik ne smije ugroziti redovno servisiranje obaveza. To mora biti na prvom mjestu, jer u slucaju nedostatka sredstava za placanje doprinosa i redovnih obaveza, Grad prestaje imati obavezu placanja reprograma i dug se vraca na nas.
Mi smo trenutno kao kad penzioner primi penziju, pa prvo odvoji za rezije, pa za lijekove, a ono sto mu ostane to trosi na hranu i luksuz :D a para za luksuza nema, jer nema cim da rizikuje i da se zalijece jer je slijedeci mjesec dzenaza odmah.

Al hajd da kazemo, Celik rizikuje i dovede Kobilicu, Poturalica i Brzog ( :evil: ) koji su za ovu ligu top...Sta mislite da ce ova imena privuci dodatnih 2000-3000 ljudi na stadion? Hoce qrko. A ova trojica itekako kostaju.
Ljudi ce doci kad i ako Celik izbori baraz, ako bude neka odlucujuca utakmica u zadnjem kolu...e tad ce ljudi nahrupiti na stadion. A do tad CeliČe, adio. Pa eto sjetite se Klisa, fcking treci rang takmicenja, stadion skoro pun.Kontas u rangu vise bice bar 4000 ljudi na stadionu. HAHAHAHAHAHAHAHA. 500 ljudi koji su bili na tekmama kantona, Centra, i sad dolazi na stadion. Skoro da se svi znamo na zapadu, dje ko sjedi. Kad ko ne dodje, zabrinemo se za njega :D :D :D

Da me neko ne shvati pogresno, ovo nije "napad" na neistomisljenike, Boze sacuvaj. Ako iko od nas, onda bih ja prvi volio da vidim u Celiku i kvalitetnog zadnjeg veznog, i vihora po krilima i ubicu napadaca uz Masica. Ali ne ide...jos.
Samo Čelik zenički !!!
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

Truhlo je napisao/la: 04 kol 2024, 10:05
RubikovaKocka je napisao/la: 04 kol 2024, 09:50 Hajmo imati 5 hiljada članova pa tražiti i zahtjevati dva vrh pojačanja !? Pa jel :pivo:
Da je prosjek prošle sezone bio 2000 ulaznica, pa sad raja traži iskorak, onda uredu. Yebi ga možeš izgubiti 1500 ulaznica po utakmici ako budeš prosjek, a ovako u prosjeku 1000, ako bude slična sezona kao prošla, izgubit ćeś 300, 400 ulaznica u prosjeku, to će transfer topčua nadoknaditi.

Publika je svoje rekla na proljeće, od 8 utakmica kući samo dvije su bile preko 1000 ulaznica, a 6 utakmica debelo ispod toga i takva publika nema pravo tražiti rezultat i time uslovljavati svoj dolazak.
Da upravu si sto se tice vecine stvari,dugovi isve to rizici jesu e sad uprava ce izvagat zna najbolje ,lijepo su rekli bice 2 ili 3 dobra pojacanja pa meni su rekli direktno kad sam pitao ali veci je problem nagovorit igraca da potpise za ekipu i 1LF ,svi nesto cekaju ovo ono.
Jedna stvar oko koje se neslazem sa tobom oko te publike je da nemozes poredit proslu sezonu u kojoj ti prva dva pobjegnu 19 bodova i ti ocekujes neke cifre jer mogao si sve pobjedit u drugoj sezoni i opet nebi imao publiku,a da je drugacije nemoras sve ni pobjedit ni igrat fenomenalno ali ako se ganjas sa prva 2 ili 3 pa si u bod dva pa i da slabije igramo imaces sigurno 3 do 5 milja po domacoj tekmi.
E TO JE RAZLIKA U OCEKIVANJU MASOVNIJE PUBLIKE I KESA OD DOMACI UTAKMICA.
JA SE ISKRENO NADAM I MISLIM DA CE OVA GODINA BIT PUNO BOLJA ZBOG TOGA STO SE KONKURENTI NECE ODVOJIT
phillies

Post Postao/la phillies »

Jarane evo pogledao sam pocetak prosle sezone.

Prvo kolo protiv Stupcanice 1:1 u gostima, slijedeca tekma na Bilinom 1,900 prodatih karata na zapadu protiv Radnika - odigramo 1:1, trece kolo dobijemo Mladost 1:0 u gostima, slijedece kolo na Bilinom protiv Gorazda 1,080 karata -dobijemo ih 2:0, peto kolo izgubimo u Gornjem Rahicu 3:1, slijedeca tekma protiv Buducnosti (Kup) na Bilinom 691 karta na zapadu (prodjemo dalje), slijedece kolo igramo u Kaknju nerijeseno 2:2, 7kolo protiv Tomislava 830 karti na zapadu prodano (2:2).
De ti sad meni reci kako smo od 1900 karata spali na 830, ako smo u osam utakmica izgubili samo jednu? Dje su ti ljudi? Nije valjda da su gastarbajteri ti koji nabudze cifru na pocetku sezone pa Zenica ne moze da isprati.

Hocu da kazem da ni rezultati ne igraju neku bitnu ulogu, eto bili smo koliko toliko u malom zaostatku za vrhom, pa? Nista, corak.
Samo Čelik zenički !!!
RubikovaKocka

Post Postao/la RubikovaKocka »

Truhlo je napisao/la: 04 kol 2024, 10:05

Ma suština svega je da mi kao gradjani ovog Grada, zeničani, prvo treba da damo nešto našem Čeliku pa onda možemo nešto i očekivati i tražiti. Zato kažem, hajde da imamo prosjek 2000 karata, bar 2-3 hiljade članova. Previše se "zuji" malo "meda" daje i to je tako kod nas. Sve dok je tako nemamo pravo mnogo pričati. Djela, ne riječi !
Crni gavran

Post Postao/la Crni gavran »

Evo da se i ja stupasim :lopta:
Almir2018

Post Postao/la Almir2018 »

Ljudi koliko para toliko muzike nema se ovdje puno sta filozofirat
Takvo nam je stanje u klubu i to je to
Ja bi prvi volio vidjeti još 3-4 dobra igrača u timu ali nema se para za toga
Čekamo septembar da vidimo sta ce biti rebalansom za Čelik ako bude dobra cifra onda ima par slobodnih na tržištu dovedi i to je to
Samo se nadam da nećemo uci u opasnost za opstanak e to je najbitnije
Bandit

Post Postao/la Bandit »

S obzirom da će sadi djeca morati imati makar sezonsku ulaznicu, koje će se očitovati na brojale, vjerujem da ćemo imati dosta realnije brojke u izvještajima, barem za klub.

Delegat to svakako "od oka" upiše
Odgovori