FK Željezničar

Tema posvećena FK Željezničar okuplja sve navijače i ljubitelje kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, igračkom kadru, transferima, rezultatima i aktuelnim dešavanjima vezanim za Plave sa Grbavice.
Veteran

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Veteran »

Koliko mi godinama lutamo pokazuju primjeri Hrelje i Juričića....mislim da nema potrebe ništa dodatno pojašnjavati.
Levin

Post Postao/la Levin »

To nema veze sa lutanjem. Da lutamo Hrelja i Juričić nikad ne bi bili kod nas. Dakle neko je u jednom trenutku procijenio da su isti kvalitet i da mogu nešto donijeti.

Kod nas je problem što smo mi kao klub nezdrava sredina, što ss raspadamo svako malo i što nam se i na tribine svašta uvuklo i nazivaju se našim navijačima.

Nejse, jedno pitanje za bolje upućene. Off topic... je li Bekrić još uvijek na platnoj listi u klubu?
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
PatrickGerhardt

Post Postao/la PatrickGerhardt »

Levin je napisao/la: 23 srp 2026, 22:36 To nema veze sa lutanjem. Da lutamo Hrelja i Juričić nikad ne bi bili kod nas. Dakle neko je u jednom trenutku procijenio da su isti kvalitet i da mogu nešto donijeti.

Kod nas je problem što smo mi kao klub nezdrava sredina, što ss raspadamo svako malo i što nam se i na tribine svašta uvuklo i nazivaju se našim navijačima.

Nejse, jedno pitanje za bolje upućene. Off topic... je li Bekrić još uvijek na platnoj listi u klubu?
Naravno, čovjek je uposlenik OP-a, kao koordinator
PehariSuTu

Post Postao/la PehariSuTu »

PatrickGerhardt je napisao/la: 23 srp 2026, 23:00
Levin je napisao/la: 23 srp 2026, 22:36 To nema veze sa lutanjem. Da lutamo Hrelja i Juričić nikad ne bi bili kod nas. Dakle neko je u jednom trenutku procijenio da su isti kvalitet i da mogu nešto donijeti.

S platom od cenera i ugovorom na 4g...
PatrickGerhardt

PehariSuTu je napisao/la: 24 srp 2026, 08:37

Zar je 4…top, ja mislio 5
braco

Post Postao/la braco »

Veteran je napisao/la: 23 srp 2026, 21:56 Koliko mi godinama lutamo pokazuju primjeri Hrelje i Juričića....mislim da nema potrebe ništa dodatno pojašnjavati.
Preteško je u ovom ambijentu em razvijat igrače em i ovim iskusnijim igračima da se pokažu. Svako malo mijenjamo trenere, uprave, sportske direktore i svako novi ko dođe ima različito viđenje situacije od prethodnog.

Pisao sam već o tome ovdje:
braco je napisao/la: 18 tra 2026, 09:58 U 4 uzastopna prelazna roka, 4 različite sportske gartniture ljudi dovode igrače. Crno na bijelo:

Zimski prelazni rok 24/25 - Ćorić i Rahimić
Ljetni prelazni rok 25/26 - Adžem
Zimski prelazni rok 25/26 - Brković
Ljetni prelazni rok 26/27 - novi SD koji će doći

To je nenormalan podatak, da 4 zaredom prelazna roka 4 različita čovjeka dovode igrače. Dakle nemaš nikakve sportske vizije i konstanosti, toliko promjena ne bi Bayern Minhen mogao izdržat, a kamol' Željo.

Samo neki primjeri od posljedica gore navedenog:

- dođe Adžem i "otjera" Krpića i Radovca, ljudi pola godine bez fudbala, dođe Slaviša i vrati ih
- dođe Seedorf, redovno igra kod Adžema, dođe Slaviša i "otjera" i njega i ostale holanđane, onda dođe Savo i vrati Seedorfa da redovno igra
- dođe Nastić kao bek, prve dvije kod Slaviše počne kao bek, dođe Savo i kod njega igra štopera
- Šabić pola godine bez fudbala i kod Adžema i kod Slaviše, dođe Savo i kod njega redovno igra

To su samo različite odluke koje se tiču igračkog kadra, da ne govorim o odlukama druge vrste tipa da je Ćoriću kapiten Krpić, onda dođe Adžem i skine mu kapitensku i da je Madžidu, pa onda Adžem javno isproziva Šošića poslije prve tekme s Koperom da niko nije iznad kluba i onda ga klupira krajem augusta. Hoću reći i da različiti treneri različito vide i te neke ljudske karatakteristike kod igrača.

Primjere sam naveo samo kao pokazatelj da u toliko kratkom vremenskom roku toliko promjena doživimo jer svaki trener koji dođe ima neku svoju viziju igrača i kadra, isto tako svaka struktura kluba ima svoju viziju dovođenja igrača. Nama se ovo nabrojano desilo u tačno godinu dana (4 prelazna roka uzastopna), što je stvarno previše za tako kratak vremenski period.
Evo imamo i sad slučaj Ismaila. Kod Adžema je počeo igrati i dobijat minute čak u prvoj postavi, pa onda se od tad izmijenjalo kamara trenera kod kojih Ismail nije dobio minute i onda sad dođe Španac trener i ponovo počinje dobijat minute, bar na pripremama. Kako u ambijentu u kojem te čas jedan trener šalje na tribine i prekriži, pa čas se kao računa na tebe da se igrač do kraja fino razvije? Pogotovo još kad ti se to dešava kao mladom igraču, to je jako teška mentalna borba kad te stalno tjeraju i vraćaju.

Ismaila, Ibraheema i slične mlade koji su došli prošlo ljeto je u godinu dana dana vodilo 4 trenera Adžem, Slaviša, Savo i sad Muslera plus v.d. treneri onaj period kad je Slaviša dobio otkaz Đurbuzović i onaj period kad je Savo otišao pa je Čiča preuzeo ekipu da vodi do kraja sezone. To je 6 trenera u manje od godinu dana, apsolutno nemoguće za razvoj igrača.

U posljednje 2-3 godine smo doveli nekoliko mladih igrača i iza kojeg smo stali kao projekat kluba? Nemojte mi Jabera spominjat jer smo se tolko izofirali oko tog malog jer smo ga umalo uništili. Imao si mjesecima pred nosom takvog talenta na treningu svaki dan i niko mu nije htio dat da igra, čak je i onaj Mijić što je došao iz neke niže hrvatske lige dobijao prednost u veznom redu ispred njega. Da Mekić nije dobio proljev protiv GOŠK-a pitanje je bil' ikad i zaigrao Jaber, sreća njegova ja pa je tu utakmicu odigrao vanserijski pa ga nisu mogli sklonit poslije toga. Zamisli ti kretena da umalo unište igrača koji će ti kasnije postati najskuplja prodaja u historiji kluba.

U te 2-3 godine smo doveli nekoliko mladih kao što je Ismail, Ibraheem, Garčević, Laušević, Freeman itd. Laušević također žrtva konstantnih promjena trenera, kod Ćorića je počeo pokazivat naznake potencijala, donio bod u Posušju, zabio u kupu nekoliko golova niželigašima i dođe novi trener i momku noga. Dođe Ibraheem, momak odličan u juniorskoj ligi za Zvijezdu 09, hvale ga treneri i igrači ostalih klubova u juniorskoj PLBiH, ovdje dođe i momak trči krugove na treninzima, služi kao čunj na treninzima i radi sklekove na sportskom igralištu na Čvili umjesto da mu se da šansa pogotovo kad si već dugo u deficitu s krilima.

Mi mlade dovedemo samo reda radi jer su možda negdje pokazali nešto i da možemo reći da smo doveli mladog igrača, al' nedo Bog ovdje ih razvit.

Spomenuo sam na početku i iskusnije igrače. Tu smo i mi navijači kao što sam već u jednom postu napisao majstori graditelja narativa:
braco je napisao/la: 19 tra 2026, 12:49
Ovo nam je bila širina prošle sezone u veznom redu i napadu. Kako bi nam sad valjao Dangubić trkača kokoš bez završnice, Hiroš lijeni narkoman koji ne trči, Boljević mahač rukama, Šošić psihopata koji ne zna kontrolisat svoje ponašanje pa ga izviždi cijeli stadion, pa kasnije brojimo dane kad će se vratit iz povrede jer se ne možemo sastavit otkad se on povrijedio.

Nema kome nismo jebali mater.
Mi smo apsolutno toksična sredina, groblje igrača i trenera.
Levin

Post Postao/la Levin »

PatrickGerhardt je napisao/la: 24 srp 2026, 09:07

Jeste li sigurni da njemu nije istekao ugovor sa 30/06/2026?!
Pablo11

Post Postao/la Pablo11 »

Morate shvatiti da u ovom borcu jaganjac da bude orvi napadac imat ce 15 golova. Necemo se lagati, dzaba rezultati u evropi, kada znamo kako su do njih dosli, pored svega stekli su konstantu u kvalifikacijama i ogromnim parama unaprijedili ekipu. Nista to ne bi bilo moguce da nije Vice, te price nema Vice u evropi su smijesne. Meni je hrelja jos uvijek smijesan igrac.
braco

Post Postao/la braco »

Pablo11 je napisao/la: 24 srp 2026, 10:10 Morate shvatiti da u ovom borcu jaganjac da bude orvi napadac imat ce 15 golova. Necemo se lagati, dzaba rezultati u evropi, kada znamo kako su do njih dosli, pored svega stekli su konstantu u kvalifikacijama i ogromnim parama unaprijedili ekipu. Nista to ne bi bilo moguce da nije Vice, te price nema Vice u evropi su smijesne. Meni je hrelja jos uvijek smijesan igrac.
Jaganjac ga neki dan Udineseu zabio na prijateljskoj :D

slika
Levin

Post Postao/la Levin »

braco je napisao/la: 24 srp 2026, 09:35 Mi smo apsolutno toksična sredina, groblje igrača i trenera.
100% i jedina prava istina.

Možemo mi pričati koliko želimo o igračkom i trenerskom kvalitetu ali mi realno nemamo kontinuitet ni u jednom segmentu kluba. Mijenjamo uprave, direktore, igrače, trenere, osoblje i po nekoliko puta godišnje.

Haos je naše drugo ime i dok je tako mi smo nivo Radnika, Širokog, Sloge... i ako nastavimo Čelik i Velež će se zacementirati ispred nas.
UzivaocKajkuta

Post Postao/la UzivaocKajkuta »

Levin je napisao/la: 24 srp 2026, 09:55
sad me interesuje ako ode u Konjic jel ga idalje mi placamo?

imal igraca kakvih?
a pehari su tu
PatrickGerhardt

UzivaocKajkuta je napisao/la: 24 srp 2026, 11:02

imal igraca kakvih?
Tu je oko stadiona vrti se, cini mi se 2023 potpisao ugovor za Sd-a, ako je na 4 godina onda ima jos godinu ugovora. Pa ako ode u Igman to je to, jedino sto smo sigurno duzni plata pa ce primati kroz neki reprogram ili kako vec
Levin

Post Postao/la Levin »

PatrickGerhardt je napisao/la: 24 srp 2026, 11:20
UzivaocKajkuta je napisao/la: 24 srp 2026, 11:02

imal igraca kakvih?
Tu je oko stadiona vrti se, cini mi se 2023 potpisao ugovor za Sd-a, ako je na 4 godina onda ima jos godinu ugovora. Pa ako ode u Igman to je to, jedino sto smo sigurno duzni plata pa ce primati kroz neki reprogram ili kako vec
Mislim da je ranije preuzeo dužnost SD-a. Možda čak i 01/07/2022. godine. Ako mu je ugovor tekao od tog datuma onda mu je sa 30/06/2026 istekao i to bi moglo potvrditi neke mahalske koje su došle do mene a vezane su i za ovu klapu sa Facebook-a što su se naklatili na klub.
Hrasno15

Post Postao/la Hrasno15 »

Ima li još koja "legenda" kluba da se nakačila nekim dobrim ugovorom na klupsku sisu pa je ne pušta.
Arma.

Post Postao/la Arma. »

Možda je radikalno, ali ja bi odstranio sve i jednog "vojnika" kluba, sa izuzetkom Amara Osima koji je zaslužio da ima počasno mjesto, i da uvijek može biti neka funkcija.
Npr. Španac je došao da radi, unaprijeđuje se, i njemu je u cilju da napravi neki rezultat (zbog sebe).
Dok ovih naših desetak koji se vrte tu zadnjih 10-15, pa i više godina znaju šta god urade i naprave opet će dobit priliku, a budimo realni mi smo im vrhunac karijere.
Odgovori