FK Željezničar

Tema posvećena FK Željezničar okuplja sve navijače i ljubitelje kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, igračkom kadru, transferima, rezultatima i aktuelnim dešavanjima vezanim za Plave sa Grbavice.
UzivaocKajkuta

Re: FK Željezničar

Post Postao/la UzivaocKajkuta »

jel nas to treba ugasit?
a pehari su tu
Hrasno15

Post Postao/la Hrasno15 »

Ne,ne treba ugasiti Klub, jer je ovaj Klub veći od svih nas, a pogotovo od raznih ljudi koji su ga vodili zadnjih 20 godina. Treba realno sagledati stvari, naći ljude koji znaju raditi posao, resetovati klub, od čistačica do direktora i onda možemo očekivati bolje dane. Nastavak poslovanja na dosadašnji način, gdje novi kredit zatvara stari krpi rupe tekućeg poslovanja, vodi klub u bezizlaznu situaciju. Prvi naredni korak ovog odbora za hitnost je da organizuju sastanak ljudi koji su bili u klubu, koji imaju neke rezultate tokom tog boravka i da se pokušaju prevazići lične sujete i sukobi, da se pokuša napraviti stabilna uprava koja može obezbijediti novac za ovu sezonu i za vraćanje ovih dugova koji su nastali prije i za vrijeme investitora. Naravno to podrazumijeva i davanje sportskog dijela osobama koje znaju. Ako ti stvarno vjeruješ da će nas iz krize izvaditi ovi španci, portugalci i hilanđani onda ili imaš neke informacije koje mi obični navijači nemamo ili si veliki optimista.
UzivaocKajkuta

Hrasno15 je napisao/la: 23 srp 2026, 12:15 Ne,ne treba ugasiti Klub, jer je ovaj Klub veći od svih nas, a pogotovo od raznih ljudi koji su ga vodili zadnjih 20 godina. Treba realno sagledati stvari, naći ljude koji znaju raditi posao, resetovati klub, od čistačica do direktora i onda možemo očekivati bolje dane. Nastavak poslovanja na dosadašnji način, gdje novi kredit zatvara stari krpi rupe tekućeg poslovanja, vodi klub u bezizlaznu situaciju. Prvi naredni korak ovog odbora za hitnost je da organizuju sastanak ljudi koji su bili u klubu, koji imaju neke rezultate tokom tog boravka i da se pokušaju prevazići lične sujete i sukobi, da se pokuša napraviti stabilna uprava koja može obezbijediti novac za ovu sezonu i za vraćanje ovih dugova koji su nastali prije i za vrijeme investitora. Naravno to podrazumijeva i davanje sportskog dijela osobama koje znaju. Ako ti stvarno vjeruješ da će nas iz krize izvaditi ovi španci, portugalci i hilanđani onda ili imaš neke informacije koje mi obični navijači nemamo ili si veliki optimista.
ma nemam druge opcije, neg navijat za ovu sado-mazo mašinu, jer mi nanosi vise boli neg sreće, ali opet smatram bolje i ove evropljane neg polovnjake iz Linglonga Hnl itd.....
a pehari su tu
Hrasno15

Post Postao/la Hrasno15 »

Navijati, kupiti godišnju, člansku, ali bez reseta nema naprijed. Ja bih volio da ovaj trener i ovi igrači naprave čudo, ali teško. Skrivanje od istine nikada nikome nije rješilo probleme
Veteran

Post Postao/la Veteran »

U periodu od rata na ovamo mi smo imali 4 tipa trenera:
- nasi bivši igrači, ili što bi mi rekli naš DNK
- šatro neka imena ( Akrapović, Stojanović, Krčmarević) koja su se pokazala da su karina obična
- BH treneri ko fol dokazani (ako su Radnik,Metallege,Posušje, Gošk neke ekipe onda su i treneri)- Ćorić, Bašić, i onaj debeli ćelo zaboravio sam mu ime
- anonimusi tipa Kostića, Arapa, i sada ovog Španca

Jedini koji su nešto napravili su Hadžija i Amar, ali način kako se finansijski poslovalo je dijelom doveo do ove situacije.
Dakle nije ovo ništa što mi do sada nismo imali. Razumijem frustracije, ogorčenje, nestrpljenje, ali shvatam i neki optimizam u svemu ovome. Ja moram biti optimista, jer jednostavno ne mogu prihvatiti slutnje koje se iznose, i od navijača Želje, ali i dušmana koji to samo dodatno lože i bacaju "zlu krv" između nas.
Dakle, bilo je priprema i priprema, igrača i igrača, utakmica i utakmica, sa raznim klubovima, sa raznih nivoa, ali ne sjećam se da smo mi nekada dali gol nakon deset kratkih pasova, maltene "iz prve", i to je nešto što mi daje bar "mrvu" optimizma. Šta će biti sa sezonom niko ne zna, ali bar kod mene pesimizam "ne stanuje" niti će ikada biti prisutan.
Ide liga, prvo kol, očekujem punu Grbavicu i pobjedu naravno. Dati zadnji atom snage, volje, energije, i siguran sam da neće biti niti zvižduka niti uvreda. Samo jako Željo!!!
tiagofaria25

Post Postao/la tiagofaria25 »

Veteran je napisao/la: 23 srp 2026, 13:00 onaj debeli ćelo zaboravio sam mu ime
Slavko Petrović.

Preuzeo klub u baš lošem trenutku (krajem augusta, nakon Miloša Kostića i šest odigranih kola, u trenutku kada smo bili u ozbiljnoj rezultatskoj krizi), bez priprema, nanizao dobre rezultate i na kraju ostao bez titule.

Koliko god ga ljudi pljuvali zbog „afere uplatnica“, meni je bio dobar trener. Jeste vjerovatno smetao igračima jer je uvodio neku diktaturu, puno trke, malo lopte na treninzima, ali je ispunio cilj koji je imao. I opet dobio otkaz.

Nikad neću zaboraviti kako smo nadigrali Zrinjski na Grbavici. Sve je iznenadio kad je stavio Bekrića i Zebu zajedno od prve minute. Čitavu sezonu smo uglavnom igrali tvrdo i defanzivno, ali tu utakmicu smo uzeli loptu i baš ih samljeli. Rezultat nije baš slika dominacije 2:1, Darko Marković zabio fin gol, ali igra je bila vrhunska.

Te sezone smo ih dobili i 0:4 u Mostaru, ali meni je ova na Grbavici ostala upečatljivija.

A onda znamo šta se dešavalo na kraju, “penal” nad Kajkutom, derbi na Koševu (svašta još iza pozornice).

Zašto je Slavko tad dobio otkaz, meni ni danas nije jasno.
Barbarez

Post Postao/la Barbarez »

tiagofaria25 je napisao/la: 23 srp 2026, 14:05
Slavko Petrović.

Preuzeo klub u baš lošem trenutku (krajem augusta, nakon Miloša Kostića i šest odigranih kola, u trenutku kada smo bili u ozbiljnoj rezultatskoj krizi), bez priprema, nanizao dobre rezultate i na kraju ostao bez titule.

Koliko god ga ljudi pljuvali zbog „afere uplatnica“, meni je bio dobar trener. Jeste vjerovatno smetao igračima jer je uvodio neku diktaturu, puno trke, malo lopte na treninzima, ali je ispunio cilj koji je imao. I opet dobio otkaz.

Nikad neću zaboraviti kako smo nadigrali Zrinjski na Grbavici. Sve je iznenadio kad je stavio Bekrića i Zebu zajedno od prve minute. Čitavu sezonu smo uglavnom igrali tvrdo i defanzivno, ali tu utakmicu smo uzeli loptu i baš ih samljeli. Rezultat nije baš slika dominacije 2:1, Darko Marković zabio fin gol, ali igra je bila vrhunska.

Te sezone smo ih dobili i 0:4 u Mostaru, ali meni je ova na Grbavici ostala upečatljivija.

A onda znamo šta se dešavalo na kraju, “penal” nad Kajkutom, derbi na Koševu (svašta još iza pozornice).

Ja ne mogu da se sjetim razlog njegovog otkaza,ali on je prema Zelji bio vrlo korektan. Prozivke njega su krenule od strucnjaka i ismijavanja njegove kartoteke. Cinjenica je da smo mi igrali tvrdo. Sva nam se igra zasnivala na nabij je Miri. Tada mi je ostalo fascinantno da je covjek dobio svaki skok ,svaki duel...Lendric je zabijao,ali nisu ni Zeba ni Bekric,pa ni kasnije Zakaric ni Crnov bili u nekoj bajnoj formi.
Kasnije je na Slavka dignuta ljaga jer je Amar odbio da se rukuje sa njim zbog njegovog odbijanja da nam izadje u susret oko duga spram njega,a iskreno ako je iko bio nekorektan to je bio postupak nase uprave prema njemu.
Dosao je kao spasilac i jebali smo majku covjeku za malo jace od godinu dana.
On je nas vodio u Europi ono kad smo mu pjevali Slavko Petrovic jeb* Gogu Seklulic. Brzo poslije toga je on dobio nogu.
Zadnjih 12-13 godina je oko naseg kluba sve toliko cudno i naopako,da smo mi sjebali sve i sto valja i sto nevalja.
Ja zaista sa ove sad distance nemam vise blage veze ko je u nasem klubu valjao i ko je bio lopov i prevarant. Meni su oni sad postali svi isti. Ja vise nikom zivom u Zelji ne vjerujem.
tiagofaria25

Post Postao/la tiagofaria25 »

Vidim krenuli su dizati jug, koji je sad rok za zavrsetak radova?

Mislim da je ostao laksi dio posla, temelj za tribinu je bio bas kompleksan (iako svakako da se mogao brze uraditi) zbog klizista i svega ostalog jako zahtjevan posao.

Sta je na kraju gradi li se i krov odmah?
MrkiMedo

Post Postao/la MrkiMedo »

Orvel je napisao/la: 23 srp 2026, 11:02 Sipovic otisao iz OP i napisao poruku koja bi trebala bar neke stvari alarmirati, ali jok, postali smo imuni na bilo sta.
Nije Sipa rekao nista novo, samo je trebao napomenuti kako je raspad omladinskog pogona poceo u Misimivocevoj eri. Tad je krenulo petljanje u rad op, poslije se samo nastavilo sa glupostima i losim potezima sto traje najmanje deset godina. Naravno, situacija ce biti samo gora i teza i stvarno je vakat da se uspostavi red u op, ali nije on nama nista rekao sto mi ne znamo.
On, kao Zeljovac, je mogao mirno otici, upozoriti koga je trebao, a nikako ne dolijevati vatru na ovu syebanu situaciju. Ja licno mu ne zamjerim, ali bilo je i drugih nacina.
PatrickGerhardt

Post Postao/la PatrickGerhardt »

Barbarez je napisao/la: 23 srp 2026, 14:29
Slavko Petrović.

Ja ne mogu da se sjetim razlog njegovog otkaza,ali on je prema Zelji bio vrlo korektan. Prozivke njega su krenule od strucnjaka i ismijavanja njegove kartoteke. Cinjenica je da smo mi igrali tvrdo. Sva nam se igra zasnivala na nabij je Miri. Tada mi je ostalo fascinantno da je covjek dobio svaki skok ,svaki duel...Lendric je zabijao,ali nisu ni Zeba ni Bekric,pa ni kasnije Zakaric ni Crnov bili u nekoj bajnoj formi.
Kasnije je na Slavka dignuta ljaga jer je Amar odbio da se rukuje sa njim zbog njegovog odbijanja da nam izadje u susret oko duga spram njega,a iskreno ako je iko bio nekorektan to je bio postupak nase uprave prema njemu.
On je nas vodio u Europi ono kad smo mu pjevali Slavko Petrovic jeb* Gogu Seklulic. Brzo poslije toga je on dobio nogu.
Zadnjih 12-13 godina je oko naseg kluba sve toliko cudno i naopako,da smo mi sjebali sve i sto valja i sto nevalja.
Ja zaista sa ove sad distance nemam vise blage veze ko je u nasem klubu valjao i ko je bio lopov i prevarant. Meni su oni sad postali svi isti. Ja vise nikom zivom u Zelji ne vjerujem.
Razlog je tada bio da nije unaprijedio igru kako je bilo dogovoreno, gledajuci njegovu karijeru nije ni uspio nesto vise, ali eto, takav trener, takav stil igre, meni vala mrzak bio, prejaka tad ekipa bila, da smo napadali raznosili bi sve protivnike
UzivaocKajkuta

ja nikad lendri nisam samar oprostio
a pehari su tu
UzivaocKajkuta

idem na utakmicu hajduka, sa nekim prijateljima, nevjerovatno je koliko smo slican klub, slusam ih dok pricaju , ne bi skontao da nije o Zelji da ne spomenu Hajduk, nevjerovatno
a pehari su tu
Barbarez

Post Postao/la Barbarez »

MrkiMedo je napisao/la: 23 srp 2026, 17:56
Orvel je napisao/la: 23 srp 2026, 11:02 Sipovic otisao iz OP i napisao poruku koja bi trebala bar neke stvari alarmirati, ali jok, postali smo imuni na bilo sta.
Nije Sipa rekao nista novo, samo je trebao napomenuti kako je raspad omladinskog pogona poceo u Misimivocevoj eri. Tad je krenulo petljanje u rad op, poslije se samo nastavilo sa glupostima i losim potezima sto traje najmanje deset godina. Naravno, situacija ce biti samo gora i teza i stvarno je vakat da se uspostavi red u op, ali nije on nama nista rekao sto mi ne znamo.
On, kao Zeljovac, je mogao mirno otici, upozoriti koga je trebao, a nikako ne dolijevati vatru na ovu syebanu situaciju. Ja licno mu ne zamjerim, ali bilo je i drugih nacina.
Zeljin omladinski pogon,kojim se svi busamo u prsa,vjeruj mi da u malim nijansama funkcionise na isti nacin od rata na ovamo.
Poslije rata selekcije su bile manje i nisi tako lako mogao upasti u njih. Nije bilo 4 selekcije juniora,4 selekcije kadeta,4 selekcije pionira. Pred pionira nije ni bilo. U vrh glave zbog razlika u godistu mogao si imati 30 igraca u jednoj selekciji.
Da se ne lazemo izuzev 2-3 situacije kada su silom prilika juniori ubaceni u 1 tim,to je ona generacija Cocalic i Stilic,Sehic... i ona Bajic,Hodzic i Hadziahmetovic, sve ostalo je bilo sporadicno ili eventualno preko drugih klubova,poput Zebe.
Prvi koji je ubacio juniore bio je Amar. Behlulovic,Buljugic,Holjan i kasnije Dzeko. Za prvu trojicu vjerovatno 90 posto vas nije ni culo.
I tako je bilo stalno od malo Cire,pa sve do Cocine i Bajiceve generacije. Vise smo imali slucajeva da nam djeca odu kao kadeti npr Gojak i Hodzic,pa Hajradinovic,nego sto smo mi nesto aman zaman izbacivali.
Iskreno osim sto se vrijeme malo promijenilo, nemamo mi neki specijalan ni rad ni trenenige a ni uslove.
Proslo je vrijeme djecije ljubavi,cudan je vakat a i cudni su ljudi. Tako da ovo sto sad imamo iz omladinskih pogona je samo odraz jedne ravne linije koja se nije promijenila godinama.
I sad kod nas djeca guzonja i podobna djeca igraju,i sad nam treneri po kafanama oko stadiona mahalaju i prave taktike.
Tako da opet ponavljam previse mi ocekujemo od naseg OP. Mi vise ne dominiramo ni u njihovim uzrastima i to godinama.
Tako da ovo sto Sipovic prica,niti je sta konkretno rekao niti je on neki kadar vrijedan pomena. I da sas dosje neko da sve to ustroji,dok se on izbori sa nasim zoharima,i nasim amaterizmom,odustace jako brzo.
PehariSuTu

Post Postao/la PehariSuTu »

Barbarez je napisao/la: 23 srp 2026, 14:29
Slavko Petrović.

Otkaz je dobio jer je ublehaš i ziheraš.
Lik koji se branio s Zebom,Bekrićem,Lendrićem,Zakarićem itd.
Pa ja kad se samo sjetim njegovih derbija na kosevu muka mi bude....
Riquelme

Post Postao/la Riquelme »

Dakle nakon što je Sedorfu pukao mišić nama jedini štoper koji ostaje jeste Kelmendi, dakle 3-4 štopera nama trebaju a liga je za 2 sedmice.
Uvijek uz tebe i ti to dobro znaš.
Odgovori