NK Čelik

Tema posvećena NK Čelik Zenica okuplja sve navijače i simpatizere kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, rezultatima, igračkom kadru, transferima i svim aktuelnim dešavanjima vezanim za Čelik.
Allgunsblazing

Re: NK Čelik

Post Postao/la Allgunsblazing »

Samo cu podsjetiti ove sto kazu "ne daj Boze da moramo gledati Hodzica na stoperu" da je prica kada je bio u formi isla "imamo Masetica i Hodzica kao tandem za PL".

Meni je tacno zanimljivo kako lahko zaboravimo dobre partije, doduse lahko i pretjeramo kada je u pitanju forma. Tako je sad Smajlovic igrac za prvih 11 do 21 godine, iako je imao znacajno losiju sezonu od Hodzica. Mlad igrac mora imati svoje uspone i padove, poenta je da u tim usponima pokaze da se moze nositi sa ligom i igracima. Kasnije samo peglas formu i pravis stabilnijeg igraca sa manje padova.

Pa i Masetic je imao losih utakmica. Nije ni Omic nesto impresionirao u ove dvije utakmice (ali skontajte koliko je glupa izjava ovo i kako je glupo bazirati misljenje o kvalitetu igraca na osnovu dvije utakmice). Premijerliga je novi nivo. Normalno je da mozda nece ni jedan mladi igrac moci da se prilagodi, kao sto je normalno i da uspiju. Opet ne vidim poentu negativnog pisanja, posebno po igracima koji su se do sada koliko toliko dokazali.
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

strucnjak9 je napisao/la: 21 srp 2026, 17:38
KakhaKaladze je napisao/la: 21 srp 2026, 17:35
strucnjak9 je napisao/la: 21 srp 2026, 17:19 Prvih 11 u danasnjoj utakmici bez bonus igraca? Zar nije bilo pametnije Hodzica na zadnjem veznom probati, kad vec Sutkovic nije unutra. Ako se i racuna na Sutkovica kao bonusa u prvenstvu, sta cemo u slucaju povrede ili kartona? Sad je idealno bilo uigravati Hodzica, ne razumijem ovu postavku danas
Pripremna je tekma i nikakvo uigravanje nego davanje prilike svima kao i u dosadašnjim. I ako će Hora bit starter nemaš ti tu šta puno uigravat Hodzica. Okej nije isto ispred al je prioritet uigrat dva stopera pa onda dalje. A i na koncu ja mislim da će Smajlović igrat prije Hodzica ako već moramo birat bonus igrača mimo Sutkovica. Em je bio bolji na ovim prvim tekma em ako igra Hodžić onda sjede dva stopera koja su bolja Omic/Masetic a ovako samo Tomašević. Pa je lakše kombinovati.
Nisam ni mislio da Hodzic igra prije Horica, Masetica ili Omica. Pametnije je bilo da danas pocne utakmice umjesto Varde na zadnjem veznom. Mislim da tu i jedino moze ruke dati. Ne daj Boze da ga moramo u prvenstvu gledati na stoperu
Neznam strzcnjak koje si ti tekme gledao ali Hodzic je najbolke partije pruzao na stoperu a na zadnjem veznom malo losije jer on nema taj kvalitet da razigrava ili povezuje ekipu a na stoperu je za mene dovoljno dobar da moze komotno da bude i u prvom timu u PL
KakhaKaladze

Post Postao/la KakhaKaladze »

Allgunsblazing je napisao/la: 21 srp 2026, 17:57 Samo cu podsjetiti ove sto kazu "ne daj Boze da moramo gledati Hodzica na stoperu" da je prica kada je bio u formi isla "imamo Masetica i Hodzica kao tandem za PL".

Meni je tacno zanimljivo kako lahko zaboravimo dobre partije, doduse lahko i pretjeramo kada je u pitanju forma. Tako je sad Smajlovic igrac za prvih 11 do 21 godine, iako je imao znacajno losiju sezonu od Hodzica. Mlad igrac mora imati svoje uspone i padove, poenta je da u tim usponima pokaze da se moze nositi sa ligom i igracima. Kasnije samo peglas formu i pravis stabilnijeg igraca sa manje padova.

Pa i Masetic je imao losih utakmica. Nije ni Omic nesto impresionirao u ove dvije utakmice (ali skontajte koliko je glupa izjava ovo i kako je glupo bazirati misljenje o kvalitetu igraca na osnovu dvije utakmice). Premijerliga je novi nivo. Normalno je da mozda nece ni jedan mladi igrac moci da se prilagodi, kao sto je normalno i da uspiju. Opet ne vidim poentu negativnog pisanja, posebno po igracima koji su se do sada koliko toliko dokazali.
Pa i ti si zaboravio da je Smajlović imao dvije povrede i da je dobar dio sezone proveo oporavljajuci se pa nije baš adekvatno poredjenje. Ja nisam rekao da je Hodžić los samo da je veći kompromis da bi on igrao. A i generalno se ovdje puno više pljuvao Smajlović a Hodžić je zasluženo preskocen. A ja bih evo se sad opkladio ovdje da će poslije Sutkovica Smajlović od mladih imat najviše minuta. Naravno pod uslovom da su svi u ekipi zdravi i da igranje nije uslovljeno povredama nekih drugih ili njih samih.
PatrickBateman

Post Postao/la PatrickBateman »

Sutkovic i Smajlovic su "najbezbolnije u21 opcije. Međutim ako se pojacanja pokazu dosta bolje u odnosu na njih u problemu smo
Srce, čast i ponos!
strucnjak9

Post Postao/la strucnjak9 »

Pogledajte ponovo utakmicu protiv Sarajeva kada je Hodzic igrao na zadnjem veznom i shvaticete zasto ovo pisem. I dalje tvrdim da karijeru moze napraviti jedino kao sestica, prije nego kao stoper.
KakhaKaladze

Post Postao/la KakhaKaladze »

PatrickBateman je napisao/la: 21 srp 2026, 18:19 Sutkovic i Smajlovic su "najbezbolnije u21 opcije. Međutim ako se pojacanja pokazu dosta bolje u odnosu na njih u problemu smo
Pa iskreno veći je problem ako se pokaže da je Šutković bolji od Savica, Smajlović od Tomaševića ili Hodžić od Omica. Oni su dovedeni da budu bolji.
R0B1J4SH

Post Postao/la R0B1J4SH »

Gubimo na poluvremenu.
Uredniče portala SBC kakvi smo?
PatrickBateman

Post Postao/la PatrickBateman »

KakhaKaladze je napisao/la: 21 srp 2026, 18:30
PatrickBateman je napisao/la: 21 srp 2026, 18:19 Sutkovic i Smajlovic su "najbezbolnije u21 opcije. Međutim ako se pojacanja pokazu dosta bolje u odnosu na njih u problemu smo
Pa iskreno veći je problem ako se pokaže da je Šutković bolji od Savica, Smajlović od Tomaševića ili Hodžić od Omica. Oni su dovedeni da budu bolji.
Ne znam, meni je definitivno bolja opcija da se ima u21 igrac na kojeg se moze oslonit bez ikakvog problema. Nego da nam svima pritisak skace kad nekog od njih vidimo u prvom sasatvu.
Srce, čast i ponos!
laudrup
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la laudrup »

R0B1J4SH je napisao/la: 21 srp 2026, 18:43 Gubimo na poluvremenu.
Loši, informacije urednika s terena
"Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan"
R0B1J4SH

laudrup je napisao/la: 21 srp 2026, 18:44
Jesmol makar centra prešli?
laudrup
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la laudrup »

R0B1J4SH je napisao/la: 21 srp 2026, 18:45
laudrup je napisao/la: 21 srp 2026, 18:44
Jesmol makar centra prešli?
Upravo sad prva prilika iz igre. Beganović izbacio Smajlovića, on ubacio, King zakasnio metar na ubačaj. Gogiću stigla odbijena i blokiran šut.

Uglavnom loše izdanje danas, vjerovatno i dalje teške noge.

ps. prenosim informacije s terena od urednika, nisam na utakmici
"Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan"
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

Meni nije jasno zasto se uigravaju neki igraci koje vec znamo sta i koliko mogu Popovic Vardo i sl i to su igraci koji po meni nemaju sanse da budu prva postava a isto tako nemaju mnogo sanse ni za neki napredak nit su mladi a daje ima se konstantno sansa u pripremnim i to od prve minute.
Zar nebi trebalo da se vec uigrava ta prva postava ili eventualno max 13 igraca,pa nemas 7 prijeateljski tekmi do pocetka prvenstva.Dosta igraca je doslo pa valja to uigrat povezat al et valjda SS zna bolje od nas sta i kako se spremit.
R0B1J4SH

Beganovic pravo osvježenje vidi se da momak zna lopte,samo mu jos treba da nadođe sto se tice građe i mozda I bude nesto od njega.
RealMadrid

Post Postao/la RealMadrid »

Daj mi Dževada 1:1 :rock:
RealMadrid

Post Postao/la RealMadrid »

Dževad za preokret i pobjedu u 90' 1:2 :pray:
Odgovori