Tema posvećena FK Željezničar okuplja sve navijače i ljubitelje kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, igračkom kadru, transferima, rezultatima i aktuelnim dešavanjima vezanim za Plave sa Grbavice.
Hrasno15 je napisao/la: ↑20 srp 2026, 21:31
Ako imamo dugove prema Poreskoj kako ćemo registrovati ove strance? Nd mislim na dugove koji su reprogramirani nego na ove svježe dugove za zadnje mjesece.
Koliki bi mogao dug biti otprilike
Ako su u pitanju "samo" 3 plate do 31/05/2026 moja procjena je :
- između 1.2 i 1.3 miliona KM na plate neto
- između 700 i 800 hiljada KM doprinosa i poreza na plate
- između 1 i 1.1 miliona KM dobavljačima i za ostale troškove
- 600 hiljada duga ka investitoru
Što je između 3.5 i 3.7 miliona KM. Slato je izjavio da je minus 3.5 miliona pa se ja pitam je li išta plaćano u periodu 01/03 do 31/05. Nemoguće da klub nije ništa prihodovao. Mslm, moguće je da tu na plate ide čak i više od toga ako se uračunaju bonusi, igrači i treneri kojima su dati otkazi i tako to.
Ovo je samo lična procjena i ne mora biti ni približno tačna.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Nije da nismo imali u prošlosti takvih situacija kada strani igrači nisu mogli biti registrovani po nekoliko mjeseci. Ne znam ko obavlja te poslove u klubu, ali bi bilo glupo dovesti strane igrače, a da nismo u mogućnosti da ih registrujemo za početak prvenstva. Isto tako, nije moguće ni produžiti radnu dozvolu za strane igrače, koja se izdaje na godinu dana, ukoliko postoje obaveze prema Poreskoj upravi.
ubrzo bi mogao jos 3 do 4 da analiziras, nadam se da si spreman
Koliko će pojedinim proces registracije potrajat, imat ću fore do oktobra da ih analiziram
a nemoj mi to pricat
Pa to je samo moja prepostavka, znaš da se uvijek mučimo sa registracijom afrikanaca, južnoamerikanaca itd. Vinija i Simonija doveli u januaru, tek u aprilu dobili pravo da igraju. Evo liga ti počinje za 17 dana, mi još nismo ni potpisali te strance koji trebaju doći, a kamol dok ih još registrujemo. Tako da sumnjam da ćemo ih imati za početak prvenstva, mada volio bih kad bi nas neko obradovao i rekao da ipak nećemo dugo čekati proces registracije.
Koliko će pojedinim proces registracije potrajat, imat ću fore do oktobra da ih analiziram
a nemoj mi to pricat
Pa to je samo moja prepostavka, znaš da se uvijek mučimo sa registracijom afrikanaca, južnoamerikanaca itd. Vinija i Simonija doveli u januaru, tek u aprilu dobili pravo da igraju. Evo liga ti počinje za 17 dana, mi još nismo ni potpisali te strance koji trebaju doći, a kamol dok ih još registrujemo. Tako da sumnjam da ćemo ih imati za početak prvenstva, mada volio bih kad bi nas neko obradovao i rekao da ipak nećemo dugo čekati proces registracije.
a gledaj sad kontre, oni ih prijave, pa tek onda predstave....
al nije bitno 2 od 3 afrikanca ima evropske papire ja mislim
Interesantan sastav, nisam nigdje vidio da ima prenos pa valjda kroz sažetak vidimo nešto minimalno. Šabić je na terenu kao i Dabo pa je teško dati sud ko je lijevi bek, prema ovome kako su poredani rekao bih da je to Šabić. Vitorino isto odma prva, baš interesantno, očito je fizička sprema na nivou. Sretno nam i da neki pozitivan rezultat bude da makar malo razbije monotoniju i sivilo.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi. A.O.
Opustite se malo pripremna je i šta ste se okomili na momka. Bgm nisam vidio ni od drugih omladinaca nešto specijalno pa da kažeš da nekome zauzima mjesto. Btw, možda doživi neku renesansu sa novim trenerom. Nadajmo se.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Levin je napisao/la: ↑21 srp 2026, 17:52
Opustite se malo pripremna je i šta ste se okomili na momka. Bgm nisam vidio ni od drugih omladinaca nešto specijalno pa da kažeš da nekome zauzima mjesto. Btw, možda doživi neku renesansu sa novim trenerom. Nadajmo se.
Ma ja nisam ništa loše mislio već se samo iz taktičkih razloga pitam ko je lijevi bek. Nismo dobili postavu da se vidi prikaz pozicija. To me zanima i zbog Daboa jer eto vidjeli smo da je lijevi bek kojeg smo predstavili kao krilo. Meni to govori da sa svojom visinom ako je krilo može pokriti i napadača a ako je lijevi bek može pokriti i poziciju stopera. Mnogo je momak zaista nepoznanica, što ne znači da je loš igrač. A što se Šabe tiče kao što rekoh zaista ništa loše, meni je jasna naša situacija i da je nakon dugo vremena naš U21 igrač ima 50-ak utakmica u PL. Ako kroz pripreme vidimo izdanja svih naših juniora kao na nivou utakmice protiv Karpata očekujem ga kao prvu opciju, uz ove malo starije i iskusnije. Tu je i ta lijeva noga koju odlaskom Alića nemamo za prekide. Btw od njega očekujem makar jedan gol u stilu Robbena do kraja priprema, zabio je tako pod Ćorićem Slobodi iz Užica a prošle ljetne je zabio Zrinjskom onu golčinu. Čemu prekidati stare dobre navike.
tiagofaria25 je napisao/la: ↑21 srp 2026, 18:02
Sta je sa Sosicem, jel pali i on?
Nisam ni njega ni Seedorfa vidio na ovoj snimci jutrošnjeg treninga, vjerovatno se radi o odmoru ili povredama. Kod Madžida je odmor posebno važan, milion povredica bude nakon povrtka iz tako teške povrede. Prodaja baš nema nikakvog smisla jer bi bilo nešto mizerno od čega bi nam Hajduk uzeo 30-40%, a puštanje čistih papira još manje ima smisla.