Da, zaista se ne čini spor a čini se i kao vrlo polivalentan igrač.braco je napisao/la: ↑18 srp 2026, 20:18Što se tiče bekova, nisam ni ja bio neki fan visokog beka prvenstveno zbog tromosti, ali eto ovaj Dabo se ne čini spor pa ćemo vidjet.
Inače Ismail Oulad mi se činio korektan kad je ušao u igru danas. Ja se nadam da možemo nekako da ga izbrusimo kao igrača, sumnjam da je baš antitalenat. Samo što nisam upućen šta je konkretno problem kod njega pa ne igra ni kod jednog trenera, da li se ne trudi dovoljno na treninzima ili nešto deseto. Vala nisu Milošević i Radovac Pedri i Rodri pa da Ismail ne može minute pored njih dobit. Nije ni dobio realno pravu priliku u Želji. Govorimo o mladom momku koji je tek potpisao za nas krajem oktobra bez ikakve fizičke spreme jer nije imao pripreme, došao je u visoko disfunkcionalan tim sa toksičnom atmosferom, a razmišljajmo i sa psihološkog aspekta da je došao iz Arsenala gdje je sve tip top i sad se morao "spustit" na nivo Želje, realno to je vrlo jaka mentalna borba za njega u tom momentu. To sve sa 20 godina života, bez ikakvog iskustva u seniorskom fudbalu, novi grad i država, kao što rekoh sve usred polusezone. Realno on je ovdje ko sa Marsa pao i treba vremena za adaptaciju.
Eh sad, ako se on ne trudi na treninzima onda sve ovo što sam napisao pada u vodu, a možda i fakat jednostavno nema kvalitet.![]()
Što se tiče današnje utakmice meni su svi Holanđani danas bili vrlo korektni. Vrlo je moguće da se mnogo bolje snađu u ovoj pas igri nego u direktnom fudbalu. Čak je i Konings imao par finih poteza.
Malo sam pratio ove momke na instagramu u pauzi i Ismail je jedan od rijetkih koji je cijeli odmor proveo u treningu i to se vidi. On i Konings jer Konnings djeluje 10 kg lakši.
Navodno problem sa Ismailom je što je navodno nezainteresovan na treninzima i ne trudi se ali ja više ništa ne vjerujem. Njemu će vjerovatno valjati trener stranac.
Mislim da će ovdje biti problem sa ovim juniorima jer gledajući ono što su igrali ove sezone teško će se prilagoditi ovom sistemu. Previše se u mlađim kategorijama forsira direktan fudbal. Djeluju k'o muha bez glave. Posebno Dragović. Sa druge strane, mogli bi i ovi stariji imati problema sa prilagodbom na igru na posjed. Moglo bi nas koštati ovo što smo kasno doveli trenera jer će trebati vremena da igrači usvoje ovu promjenu sistema igre.
Nadam se da će ovi što dođu lakše da se uklapaju u ovaj sistem jer ne piše nam se dobro ako se to ne desi.
Uglavnom ne bi me iznenadilo da Holanđani isplivaju u prvom timu protiv BSK jer ovaj sistem bi trebao odgovarati njima, Muharemu i Šošiću prije svih.
Valjo bi bar još jedan kvalitetan štoper, lijevi bek i krilo.
Edit : Kad kažem kvalitetan samo se nadam.