Tema posvećena NK Čelik Zenica okuplja sve navijače i simpatizere kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, rezultatima, igračkom kadru, transferima i svim aktuelnim dešavanjima vezanim za Čelik.
Truhlo je napisao/la: ↑18 srp 2026, 10:57
Nije on klasični zadnji vezni, nego neka agresivna osmica, box to box, freza od 16 do 16 metara Odličan za nas, dobro će se uklopiti sa Mohedanom i Amoahom.
Kad ih Bojan poslozi, igrat cemo sa tri zadnja vezna. Masetic ce samo ljevicom dugim loptama traziti Masica. Sta udje uslo i jest, primit ga necemo.
Ja ocekujem brzo desno krilo, i samo ispucavati na krila, a dole da nista ne udje, mislim da ce nase utskmice toliko biti zatvorene da nece biti nikako gledljivi
Joj u gostima kad Regoje i Jusa zatvore sve prilaze Imamo i visine u vezi sad Mohedano, Gogić, imam osjećaj da bi King iz drugog plana ko jučer na 10ki mogao u kontru ići, ispaljivat se ko metak.
Faraj lijevo je tu da zadrži loptu i gurne u prostor Kingu iz drugog plana ili što kažeš desno Hrvanović ili kakva druga raketa da se ispali uz Sivca Jaka odbrana, gurati u kontre, a visoka ekipa za prekida
Truhlo je napisao/la: ↑18 srp 2026, 10:57
Nije on klasični zadnji vezni, nego neka agresivna osmica, box to box, freza od 16 do 16 metara Odličan za nas, dobro će se uklopiti sa Mohedanom i Amoahom.
Kad ih Bojan poslozi, igrat cemo sa tri zadnja vezna. Masetic ce samo ljevicom dugim loptama traziti Masica. Sta udje uslo i jest, primit ga necemo.
Ja ocekujem brzo desno krilo, i samo ispucavati na krila, a dole da nista ne udje, mislim da ce nase utskmice toliko biti zatvorene da nece biti nikako gledljivi
Istog sam misljenja, da cemo zgaditi fudbal sami sebi, a tek drugima
Svim se mogu pomrsiti racuni s takvom igrom, zatvoriti-nervoza-kontra hajmo dalje
Vala kad se sjetim nasih gostovanja u PL ne znam da smo ikad bili dobri.
Ne mora se sa ovom ekipom nuzno igrati antifudbal. Najefikasnije branjenje je kad sakrijes loptu protivniku, klasicni bunkeri sve manje i manje prolaze.
Bitno je da je zadnja linija i golman na visokom nivou, sve ostalo dolazi dalje je bonus, mislim da imamo ekipu za sredinu tabele, sa jos jednim spicom i 10-kom mi cemo biti otkrovljenje sezone
Samo jedna klasicna bas dobra desetka treba da se dovede, ostalo se moze pokrpit i mi se mozemo biti..eventualno sada kada nekom kvalitetu propadne angazman za vani
Izgleda ovo vrlo korektno. I vise sam nego zadovoljan. Jos jedna desetka i spic i mislim da se moze zatvoriti prelazni rok. Imacemo sirine i na klupi. Ako se dovedu dva igraca na tim pozicijama, onda imamo na klupi Savica, Sabanovica, Masetica, Popovica, Amoaha, Kinga i eventualno Masica (ako se dovede bolji spic od njega). Bice ovo dobro ako Bog da
Izgleda ovo vrlo korektno. I vise sam nego zadovoljan. Jos jedna desetka i spic i mislim da se moze zatvoriti prelazni rok. Imacemo sirine i na klupi. Ako se dovedu dva igraca na tim pozicijama, onda imamo na klupi Savica, Sabanovica, Masetica, Popovica, Amoaha, Kinga i eventualno Masica (ako se dovede bolji spic od njega). Bice ovo dobro ako Bog da
Misljenja sam da je ekipa dobra ,tj nadam se da ce biti ok.
Ako usavrsimo kontra napad mogli bi pobrkat racune drugim ekipama. Svu nadu polazemo u cvrstu odbranu i eventualno se nadamo da u sredini i napadu neko od dovedenih igraca pored Masketa pokaze izvanredan kvalitet i odigra dobru polusezonu/sezonu .
Ili opcija da dobar igrac bas zeli u nas klub radi dobre price.
Takode tesko je naci utreniranog napadaca za male pare to da budemo svjesni kao i nekog kreativca. Mozemo ze nadati ali prije da moramo uzimati neke ne dokazane igrace pa ako se potrefi da mu prija atmosfera i sve kockice se posloze da hajmo reci proradi kod nas jedan takav igrac.
Ako ovi igrači shvate ozbiljno sezonu i mjesto gdje su došli ako se stvori hemija, ako budu jedan za drugog tu, ako budu maksimalno posvećeni fudbalu onda ovo u 2/3 terena što je dovedeno i zadržano od starog rostera je TOP!
Koo što smo čuli Regoja nakon ovog Gogića dolaze još dvojica u fazi napada i to je to 3/3 terena pokriveno. Da nam je šta brzine po krilu i visine u napadu sve bi bilo savršeno za povratničku sezonu.
Ali opet je sve do ekipe, jednostavno svi moraju dati svoj maksimum.
Mislim da mi članovi/navijači/simpatizeri možemo biti zadovoljni kako se radi što se tiče sportskog segmenta i pripreme ekipe za premijer ligu.
Samo bi na kraju još dodao ako neko čita iz kluba vjerovatno smo one led reklame dobili od saveza ili arene za tv prenose. Pokrepat će ona elektronika do početka sezone od kiše i sunca ako se ne skloni kao što su krepale i one što smo mi nabavili prije 2-3 godine. Stoje onako ispod ograde uz zid već 20 dana poslagano, preko njih sve prelazi prvo 40 stepeni, dan, noć, pa kiša pa sunce...elektronika, piskeli, nezaštićeno. Ako to nije naše nego je ostalo nekome od EP za žene onda OK.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA