Transferi 2026/27

Tema posvećena NK Čelik Zenica okuplja sve navijače i simpatizere kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, rezultatima, igračkom kadru, transferima i svim aktuelnim dešavanjima vezanim za Čelik.
RealMadrid

Re: Transferi 2026/27

Post Postao/la RealMadrid »

Kobiljar otišao u Albaniju.
Avenija
Policija

Post Postao/la Avenija »

Nadao sam se da će u "navalni" dio tima do Kupresa doći određeni napadači ili krilo ili desetka jer je tako i prije 15 dana pred kamerama govorio šef struke Regoje ali očigledno još ništa. Moje mišljenje je da se kasni jer smo znali prije 3 mjeseca da smo novi PL klub i da nam je to slabiji dio tima a odbrana jači i evo 3 sedmice pred početak prvenstva nismo taj problem riješili. Malo mi je čudno isto tako jačina protivnika u ovim prijateljskim i zašto igramo na domaćem terenu(valjda se prilagođavaš rasporedu) i da ne znamo još ni sve protivnike..

Ali opet kažem ko zna šta je u pozadini, skim se pregovara, kakvo je stanje, pojma nemam, nit sam koga ispitivao odmaram i skupljam i fizicku i psihičku snagu za jednu tešku i borbenu sezonu. Trebat će sabura.

Isto tako najviše mi smeta kad neko spomene neko pojačanje a da nije kanta ili klupa pojačanje iz ekipe koje ispadaju odmah pisanje ne mozemo mi dovesti mi smo sirotinja. Što smo ulazili ako ne mozes dovesti takva 3-4 igrača nosioca ekipe.

Da ne trujem dalje a imam skupilo se :mrgreen: ipak vjerujem da se radi po nekom planu i programu od uprave do struke i da nećemo početi sezonu kao autsajderi.

Iskreno svima želim sreću i da dobar posao odrade ove zadnje tri sedmice kako bi mi gledaoci mogli uživati koliko toliko u premijerligaškom Čeliku. Podrška je neupitna. Punimo BP protiv Širokog.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
phillies
12. igrač

Post Postao/la phillies »

Sto se tice pripremnih utakmica, misljenja sam da i ne trebamo igrati na gostoujucim terenima samo zato u prvom kolu igramo u gostima i imacemo vise gostujucih utakmica. Prije svega, kvalitet travnjaka u Mostaru, Banja Luci i opcenito PL terenima priblizniji je Bilinom Polju, nego npr terenu u Gradačcu ili gdje Zvijezda 09 vec igra svoje utakmice.
Pojacanja, polako prikupljamo i fino to ide zasad. Imamo i kostur ekipe sastavljen od kvalitetnih igraca iz prosle sezone + pojacanja, a doci ce jos igraca za koje se iskaze interesovanje da nam mogu biti od koristi. Prelazni rok za profesionalce traje do 04.09, a za amatere do 18.09. Obzirom na vjerovatna odgadanja utakmica, moguce je da Čelik 05.09 odigra tek trecu utakmicu prvenstva (Siroki, Sloga, BSK), tako da nije veliki gubitak sacekati one igrace koje vrijedi cekati. Naravno, tu se gubi onaj dio uigranosti sa ekipom i za to ce trebati odredjeni period, ali opet kontam kvalitetnom igracu trebace manje vremena da se uklopi u novu sredinu.

P.S. Trebao si ti na kraju prosle sezone ponovo otvoriti zasebnu temu i tamo oplesti :D :D :D Vec oproban recept ne treba mjenjati :D
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

Avenija je napisao/la: 17 srp 2026, 14:29 Nadao sam se da će u "navalni" dio tima do Kupresa doći određeni napadači ili krilo ili desetka jer je tako i prije 15 dana pred kamerama govorio šef struke Regoje ali očigledno još ništa. Moje mišljenje je da se kasni jer smo znali prije 3 mjeseca da smo novi PL klub i da nam je to slabiji dio tima a odbrana jači i evo 3 sedmice pred početak prvenstva nismo taj problem riješili. Malo mi je čudno isto tako jačina protivnika u ovim prijateljskim i zašto igramo na domaćem terenu(valjda se prilagođavaš rasporedu) i da ne znamo još ni sve protivnike..

Ali opet kažem ko zna šta je u pozadini, skim se pregovara, kakvo je stanje, pojma nemam, nit sam koga ispitivao odmaram i skupljam i fizicku i psihičku snagu za jednu tešku i borbenu sezonu. Trebat će sabura.

Isto tako najviše mi smeta kad neko spomene neko pojačanje a da nije kanta ili klupa pojačanje iz ekipe koje ispadaju odmah pisanje ne mozemo mi dovesti mi smo sirotinja. Što smo ulazili ako ne mozes dovesti takva 3-4 igrača nosioca ekipe.

Da ne trujem dalje a imam skupilo se :mrgreen: ipak vjerujem da se radi po nekom planu i programu od uprave do struke i da nećemo početi sezonu kao autsajderi.

Iskreno svima želim sreću i da dobar posao odrade ove zadnje tri sedmice kako bi mi gledaoci mogli uživati koliko toliko u premijerligaškom Čeliku. Podrška je neupitna. Punimo BP protiv Širokog.
Premijer liga je drugi sport u odnosu na prvu ligu federacije i ovdje drugačije stvari funkcionišu. Najbolji transferi dolaze u septembru, nakon par uvodnih kola. Svakako je i reprezentativna pauza nakon 8. kola 3 sedmice, pa će svi klubovi imati dosta vremena za skoro još jedne pripreme.

Usudio bih se reći da dosta dobro stojimo u odnosu na druge PL ekipe, ako izuzmemo Borac, Ustasciu i Sarajevo. Čak oni kaskaju za nama, idu na pripreme bez golmana, pola ekipe izlazni juniori na pripremama, itd. Ti klubovi vrlo dobro znaju ligu, tako da će dovoditi sve do Oktobra, tako to ide u najvišem rangu.

Ovaj trenutni roster može do pauze uzeti 8,9 bodova i nipošto žuriti sa veznjakom, krilom i napadačem. Ta 3 se moraju čekati do kraja, da budu baš upgrade.

Sjeti se samo prošle godine Kalesića kad je došao i kakav je učinak imao i uporedi sa Brunom koji je prošao pripreme :mrgreen: Samo čekati suhi kvalitet, pa makar imali i 10 kg viška, dotjera se to za mjesec :grljenje:
Avenija
Policija

Post Postao/la Avenija »

Dobro to je tvoje razmišljanje i ja bi ramisljao isto da čekamo do oktobra nekog igrača da imamo Salčina ili Toni Jovića umjesto Jenjića. Ali ovako sada napadački smo bezopasni za PL barem tako mislim. Ali eto gdje god šta pročitam, čujem pa i na sportbc očekuju se uskoro na tim pozicijama igrači pa se nadam jebiga da će se priključiti na pripremama. To tvoje čekanje 7 kola da dođe neki igrač kome je sve propalo u životu i nije se snašao samo da odradi tu pola godine ili do kraja sezone je samoubistvo za mene. Za klub koji je tek ušao koji ne smije podcjeniti ligu. To mogu ovi već standardni PL klubovi koji imaju formirane rostere.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

Ima jos jedna stvar sa tim igracima, koji se prikljuce pred kraj prelaznog roka. Kao sto avenija kaze, dodju kad im propadne sve zivo i onda takvi mentalno sjebani, nemotivisani dodju u klub samo reda radi, da igraju gdje bilo. Plus pored toga, nisu prosli pripreme, pa period adaptacije, prodje polusezona dok on skonta gdje dosao. Ima milion primjera samo u nasoj ligi, gdje takvi igraci, em budu pretplaceni, em ne ispune ocekivanja.
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

Samo pratite konkurenciju šta radi, samo će vam se reći. Rudar je doveo pola ekipe nakon 10 kola, pa cijela liga razgrabi njihove igrače, uključujući i nas.

Normalno da treba potpisati što prije kvalitet ako se ukaže prilika, al kod nas kvalitet prvo traži vani, boli ga briga, zna da će ako propadne biti objeručke prihvaćen u PL.
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

Pretrazite moje postove da se ne ponavljam o broju igraca koje je svaki klub doveo nakon starta prvenstva pa cete znati kako funkcionise.
UzavreliGrad

Post Postao/la UzavreliGrad »

Šteta što nismo Sulejmana Krpića nismo doveli, iskusni napadač će nam trebati koji moze otkinuti bod ili eventualno riješiti utakmicu, moje mišljenje da ne trebamo u napadu trazimo mladje igrače koji trebaju tek ostvariti nešto
PatrickBateman

Post Postao/la PatrickBateman »

UzavreliGrad je napisao/la: 17 srp 2026, 16:52 Šteta što nismo Sulejmana Krpića nismo doveli, iskusni napadač će nam trebati koji moze otkinuti bod ili eventualno riješiti utakmicu, moje mišljenje da ne trebamo u napadu trazimo mladje igrače koji trebaju tek ostvariti nešto
Zato sto je qurcina i ko igrac i ko karakter
Srce, čast i ponos!
Eugen

Post Postao/la Eugen »

Truhlin igrac sutra potpisuje 😄
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

Eugen je napisao/la: 17 srp 2026, 20:44 Truhlin igrac sutra potpisuje 😄
slika

Football is coming home :grljenje:
RutonjasaZapada

Post Postao/la RutonjasaZapada »

Da li dolazi Alic iz Zeljeznicara da pojaca konkurenciju hm !?
Eugen

Post Postao/la Eugen »

RutonjasaZapada je napisao/la: 17 srp 2026, 21:03 Da li dolazi Alic iz Zeljeznicara da pojaca konkurenciju hm !?
Ne
prisonbreak

Post Postao/la prisonbreak »

Eugen je napisao/la: 17 srp 2026, 20:44 Truhlin igrac sutra potpisuje 😄
Jest ga se na prizivo :D
Odgovori