- IMG_5632.png (198.42 KiB) Pogledano 612 puta.
FK Željezničar
Re: FK Željezničar
Godinama unazad nismo imali lošiju ekipu
Baš tuga šta smo sebi dopustili.
Jači od ratova, režima i partija!
- AmarAmarOsimOsim
Pretjerujete, puno gora ekipa je bila ona sa Bašićem. Situacija nije dobra i normalno je da su ljudi skeptični, međutim, ide se baš u tačku. Sa nekoliko pojačanja i ako ne bude još napuštanja, ekipa sigurno u sredini tabele. Drugi par cipela je što nama mnogi igrači u timu ne pašu i mi ne bi da ih gledamo. Trenutno je najbitnije da im damo podršku i da pomognemo kako ko može.
Budite sigurni da niko od nas sad ne bi bio u koži ljudima u klubu. More problema a rješenja moraju biti u najkraćem mogućem roku. Džabe ti i pojačanja ako radi problema ne mogu da igraju i ako radi duga ne mogu da dobiju papire.
Budite sigurni da niko od nas sad ne bi bio u koži ljudima u klubu. More problema a rješenja moraju biti u najkraćem mogućem roku. Džabe ti i pojačanja ako radi problema ne mogu da igraju i ako radi duga ne mogu da dobiju papire.
A pehari su tu!
Konongs, mhand i trupe tjerani u 2-3 navrata. Alic odlazi, Pejic zeli ici. A vjerujem i da ostali malo bolji igraci jedva xekaju kraj ugovora da se spase. Pored njih imas omladince za koje realno ne znas kako ce igrati, a sigurno nece moci biti lokomotiva ekipe.AmarAmarOsimOsim je napisao/la: ↑16 srp 2026, 00:29 Pretjerujete, puno gora ekipa je bila ona sa Bašićem. Situacija nije dobra i normalno je da su ljudi skeptični, međutim, ide se baš u tačku. Sa nekoliko pojačanja i ako ne bude još napuštanja, ekipa sigurno u sredini tabele. Drugi par cipela je što nama mnogi igrači u timu ne pašu i mi ne bi da ih gledamo. Trenutno je najbitnije da im damo podršku i da pomognemo kako ko može.
Proslogodisnja ekipa, a ova ekipa je ostatak proslogodisnje, je jedva izdrzala tempo jedne cetvrtine prvenstva a i to na hajc navijaca pojedini preokreti i golovi. Ova ekipa je daaaaaleko slabija od proslogodisnje ali i nasa najslabija ekipa ikad ako pogledas kontekst lige 10. Prosle godine si imao niz 6 mjeseci poraza.
Ja ne razumijem gdje vi pronalazite ista da se uhvatite kad je u pitanju ova ekipa
Orvel je napisao/la: ↑16 srp 2026, 07:53Konongs, mhand i trupe tjerani u 2-3 navrata. Alic odlazi, Pejic zeli ici. A vjerujem i da ostali malo bolji igraci jedva xekaju kraj ugovora da se spase. Pored njih imas omladince za koje realno ne znas kako ce igrati, a sigurno nece moci biti lokomotiva ekipe.AmarAmarOsimOsim je napisao/la: ↑16 srp 2026, 00:29 Pretjerujete, puno gora ekipa je bila ona sa Bašićem. Situacija nije dobra i normalno je da su ljudi skeptični, međutim, ide se baš u tačku. Sa nekoliko pojačanja i ako ne bude još napuštanja, ekipa sigurno u sredini tabele. Drugi par cipela je što nama mnogi igrači u timu ne pašu i mi ne bi da ih gledamo. Trenutno je najbitnije da im damo podršku i da pomognemo kako ko može.
Proslogodisnja ekipa, a ova ekipa je ostatak proslogodisnje, je jedva izdrzala tempo jedne cetvrtine prvenstva a i to na hajc navijaca pojedini preokreti i golovi. Ova ekipa je daaaaaleko slabija od proslogodisnje ali i nasa najslabija ekipa ikad ako pogledas kontekst lige 10. Prosle godine si imao niz 6 mjeseci poraza.
Ja ne razumijem gdje vi pronalazite ista da se uhvatite kad je u pitanju ova ekipa
Ubjedljivo najlošija ekipa. Šošić, Cvetanoski i Hodžić su izašli iz povreda i ne znaš kada će biti u formi. Ovo ostalo su djeca ili škart, osim Pejića i Alića, koji nema gdje da ode. Dodaj tu da smo doveli trenera koji apsolutno nema nikakvog iskustva u seniorskom fudbalu i za kojeg vjerujem da će najdalje nakon prvih 9 kola biti bivši.
I ovdje je više nego upitno koliko Nastić može više beka igrati, mislim da je više za štopera i zbog godina i zbog povreda.PatrickGerhardt je napisao/la: ↑15 srp 2026, 18:55Nije dobro nimalobraco je napisao/la: ↑15 srp 2026, 18:41Po ovom spisku ovo je naš roster tamo:Željo je stigao u hotel Terme u Svetom Martinu na Muri
Plavi će večeras obaviti prvi trening u ovom dijelu desetodnevnih priprema.
Na pripreme su doputovali: Tarik Abdulahović, Alvin Ćosić, Giovanni Troupee, Ajdin Raščić, Collin Seedorf, Bojan Nastić, Daris Kelmendi, Dženan Šabić, Aleksa Pejić, Samir Radovac, Amar Hamidović, Ismael Oulad M'Hand, Afan Fočo, Admir Gojak, Eldar Dragović, Deni Milošević, Aldian Korora, Joey Konings i Muharem Husković.[
Madžid Šošić će se ekipi priključiti u naredna dva dana, dok Enes Alić nije otputovao zbog rješavanja statusa.
Jonathan Freeman će nastaviti raditi s ekipom nakon povratka u Sarajevo, a u narednim danima će se kompletirati posudba Ibraheema Olanrewajua.
Mislim zbog deficita igrača može biti tu i improvizacija tipa Šošić na krilu, Konings na krilu kao protiv Hadžića neki dan, Pejić na štoperu kao i u Izraelu dok je igrao itd.
Priča se da bi Eldar Šehić trebao potpisati. To bi riješilo tu poziciju sigurno a onda se može Nastić povući na štopera.braco je napisao/la: ↑16 srp 2026, 10:15I ovdje je više nego upitno koliko Nastić može više beka igrati, mislim da je više za štopera i zbog godina i zbog povreda.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
- PatrickGerhardt
Vala meni je Eldar bas tanak, do centra ko i može proći, skroz drugi tip od AlicaLevin je napisao/la: ↑16 srp 2026, 10:23Priča se da bi Eldar Šehić trebao potpisati. To bi riješilo tu poziciju sigurno a onda se može Nastić povući na štopera.
Ma rješenje je u našem pomoćnom, to jest zemljištu, i to ne na način da ga prodamo bilo kome, nego privučemo investitore i napravimo neki model prihvatljiv i njemu i nama.
Recimo klub zadrži vlasništvo nad zemljištem, investitor ulaže kapital za izgradnju kompleksa, osniva se zajednička firma, prihodi se dijele prema unaprijed dogovorenom.
Mislim šta mi imamo sada od toga da slijepo čuvamo imovinu i ne damo nikom, stalne finansijske probleme, i daleko od bilo kog trofeja
Ovo gore što sam napisao ne znam da li je izvodivo, ali kao model ima smisla, i treba tu tražit rješenje.
Recimo klub zadrži vlasništvo nad zemljištem, investitor ulaže kapital za izgradnju kompleksa, osniva se zajednička firma, prihodi se dijele prema unaprijed dogovorenom.
Mislim šta mi imamo sada od toga da slijepo čuvamo imovinu i ne damo nikom, stalne finansijske probleme, i daleko od bilo kog trofeja
Ovo gore što sam napisao ne znam da li je izvodivo, ali kao model ima smisla, i treba tu tražit rješenje.
- AmarAmarOsimOsim
Ja se nadam da će se u rad kluba uskoro uključiti/priključiti i Vedran Vukotić. Ne znam kakve su mu ambicije i da li ima želju da se vraća u klub. Posebno u ovako teškim momentima. Vedran je prije svega veliki Željovac pa sve ostalo. Po meni je on ostao kao jedini koji nije razočarao navijače. Sve ove ideje bih prepustio njemu. Vedran je prvi čovjek koji je i dao prijedlog o strateškom partneru, već sada, davne 2015. godine kad ga je većina ljudi u klubu ismijala.
Siguran sam da je Vukotić dugoročno rješenje i da bi on doveo klub tamo gdje mu je i mjesto, bilo kroz trenutni model funkcionisanja, model sa dionicama ili model sa partnerom. Uvjerenja sam da je dovoljno sposoban da pripremi održiv model. Volio bih da čujem i vaše mišljenje, vjerujem da se većina slaže sa mnom.
Da se razumijemo, pričam isključivo o Vedranu, znači nikakvi priljepci koji se vežu uz njegovo ime, isključivo Vedran i ljudi koje bi on birao. Njega i Stena da uparimo, to bi bila idealna kombinacija sa još nekim ljudima koji bi sigurno pomogli i aktivno se uključili u vođenje kluba.
Siguran sam da je Vukotić dugoročno rješenje i da bi on doveo klub tamo gdje mu je i mjesto, bilo kroz trenutni model funkcionisanja, model sa dionicama ili model sa partnerom. Uvjerenja sam da je dovoljno sposoban da pripremi održiv model. Volio bih da čujem i vaše mišljenje, vjerujem da se većina slaže sa mnom.
Da se razumijemo, pričam isključivo o Vedranu, znači nikakvi priljepci koji se vežu uz njegovo ime, isključivo Vedran i ljudi koje bi on birao. Njega i Stena da uparimo, to bi bila idealna kombinacija sa još nekim ljudima koji bi sigurno pomogli i aktivno se uključili u vođenje kluba.
A pehari su tu!
- PatrickGerhardt
Vedran je vjerovatno jedina osoba koja se nije dala ocrniti, volio bih i ja da bude tu, ali nekako sumnjam bas da ima snage i volje da se bori s timAmarAmarOsimOsim je napisao/la: ↑16 srp 2026, 12:53 Ja se nadam da će se u rad kluba uskoro uključiti/priključiti i Vedran Vukotić. Ne znam kakve su mu ambicije i da li ima želju da se vraća u klub. Posebno u ovako teškim momentima. Vedran je prije svega veliki Željovac pa sve ostalo. Po meni je on ostao kao jedini koji nije razočarao navijače. Sve ove ideje bih prepustio njemu. Vedran je prvi čovjek koji je i dao prijedlog o strateškom partneru, već sada, davne 2015. godine kad ga je većina ljudi u klubu ismijala.
Navodno dolazi ovih dana par igrača i svi su skoro stranci.
Jači od ratova, režima i partija!
- UzivaocKajkuta
valjda ce doci po koji igrac do kraja sedm, pa ces moci bolji sastav da pravišbraco je napisao/la: ↑16 srp 2026, 10:15I ovdje je više nego upitno koliko Nastić može više beka igrati, mislim da je više za štopera i zbog godina i zbog povreda.
a pehari su tu