FK Željezničar

Tema posvećena FK Željezničar okuplja sve navijače i ljubitelje kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, igračkom kadru, transferima, rezultatima i aktuelnim dešavanjima vezanim za Plave sa Grbavice.
Levin

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Levin »

10 U21 igrača pod uvovorom i 14 igrača 21+. Da nismo malo pretjerali?!
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
PatrickGerhardt

Post Postao/la PatrickGerhardt »

Levin je napisao/la: 15 srp 2026, 16:02 10 U21 igrača pod uvovorom i 14 igrača 21+. Da nismo malo pretjerali?!
Znaci kad bi sklonili holanđane dva puta otpisane i juniore na koje sigurno ne bismo računali, nema nas za prvih 11
Levin

Post Postao/la Levin »

PatrickGerhardt je napisao/la: 15 srp 2026, 16:13
Levin je napisao/la: 15 srp 2026, 16:02 10 U21 igrača pod uvovorom i 14 igrača 21+. Da nismo malo pretjerali?!
Znaci kad bi sklonili holanđane dva puta otpisane i juniore na koje sigurno ne bismo računali, nema nas za prvih 11
Ako ne budemo računali na Holanđane u ozbiljnom smo problemu :

Sezona 2025/2026...

Enes Alić (26) – 39 utakmica – 3.412 minuta
Collin Seedorf (30) – 35 utakmica – 2.918 minuta
Deni Milošević (31) – 33 utakmice – 1.999 minuta
Matej Cvetanoski (28) – 27 utakmica – 1.931 minuta
Aleksa Pejić (26) – 17 utakmica – 1.483 minute
U21 – Dženan Šabić (20) – 26 utakmica – 1.165 minuta
Giovanni Troupée (28) – 14 utakmica – 1.010 minuta
Samir Radovac (30) – 16 utakmica – 934 minute
Madžid Šošić (23) – 13 utakmica – 877 minuta
Bojan Nastić (31) – 9 utakmica – 591 minuta
Joey Konings (27) – 11 utakmica – 419 minuta
U21 – Eldar Dragović (18) – 12 utakmica – 376 minuta
Ismail Oulad M'Hand (21) – 7 utakmica – 274 minute
Tarik Abdulahović (27) – 3 utakmice – 270 minuta
U21 – Afan Fočo (18) – 5 utakmica – 165 minuta
U21 – Ajdin Raščić (17) – 4 utakmice – 129 minuta
U21 – Admir Gojak (18) – 6 utakmica – 122 minute
Armin Hodžić (26) – 2 utakmice – 121 minuta
Muharem Husković (23) – 7 utakmica – 72 minute
U21 – Aldian Korora (16) – 3 utakmice – 63 minute
U21 – Daris Kelmendi (17) – 1 utakmica – 19 minuta
U21 – Alvin Ćosić (18) – 0 utakmica – 0 minuta
U21 – Deni Memišević (19) – 0 utakmica – 0 minuta
U21 – Amar Hamidović (19) – nema podataka

Ako ozbiljno računamo na njih opet smo u problemu.
Barbarez

Post Postao/la Barbarez »

Jesmo li lijepo govorili na kraju sezone da ovo sve treba rastjersti,ostaviti Sosica.
Ne znam cemu nam svima ove izduzene face. U nedostatku igraca 0-3 PF,je sasvim prihvatljiv rezultat.
Joj Boze dragi na sta smo mi nagazili.
AhmedNurudin

Post Postao/la AhmedNurudin »

Ne smatram iskreno da smo pretjerali. Bilo je tu raznih "vrsta" odlazaka da tako kažem. Od onih sa kojim smo zakasnili sa prodajom tipa Muftić, preko onih kojim se zakasnio produžiti ugovor tipa Odinaka i Vini do igrača koji su bili standardni a nadali smo se njihovom odlasku tipa Erick, Krpić. Od svih dosadašnjih odlazaka žalim za Odinakom i Prokopom, pa i za Vinijem donekle jer nemamo krila. Ne mislim da je neka "WoW" prevaga ali je krilo sa godinu i pol iskustva u ovoj ligi. Za Odinaku i Prokopa mislim da su uz popunjavanje rostera mogli biti i prevaga. Sada je svakako kasno o tome pisati. Javna je tajna da mnogi igrači žale što su došli i da na odlazak gledaju kao na slobodu nažalost. Od svih igrača od nas se porukom oprostio samo Mufta, a jedini koji je javno izjavio da je želio ostati je Krpić. U njegovu namjeru ne sumnjam, ali znajući da 90% navijača želi njegov odlazak, ne žalim što je otišao.

Sama po sebi promjena ogromnog broja igrača ne mora biti debakl, pred sezonu 2024/25 smo imali 15 odlazaka i dva igrača koja su došla pa otišla nakon pet kola Vukoja i Đorić, što nas dovodi do brojke od 17 odlazaka. Otišao je ili se penzionisao veliki broj standardnih igrača tada, ali smo imali koliko toliko posložena plaćanja drugih stvari pa je Klub većinu tog oslobođenog budžeta iskoristio za jačanje rostera. Danas to nije slučaj i sa razlogom svi strepimo pred početak sezone.

Na Holanđane se mora računati to je činjenica, kako i u kolikoj mjeri neka trener procijeni, Seedorfa svakako vidim kao startnog stopera a nešto mi govori da će zbog velikog broja mladih i Trouppe biti ispred Raščića. Za onog nesretnika u napadu ne znam da li ima kakvih planova i gdje da zaigra, nadam se samo da neće gubiti vrijeme da od njega pravi krilo na pripremama jer ima valjda snimke zimskih priprema, gdje je to bila Slavišina potpuna fula. Jednostavno to su ogromne plate koje bi nam sjedile na tribinama, a isto tako nam više ne treba da dušmani sa nama ispiraju usta oko tih "odstranjivanja". Naravno jedino u slučaju kršenja disciplinskog pravilnika odstranjivanja su opravdana.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi. A.O. 💙
Arma.

Post Postao/la Arma. »

Godinama priželjkujemo da mladi dobiju šansu, i sada imamo idealnu priliku, finansije nisu zavidne, očekivanja nisu velika, većinu rostera čine u21 igrači, i nešto stariji.
Imamo sezonu pred nama koja može da iznjedri par kvalitetnih igrača, i da profitiramo na njima.
Mislim to i jest plan kluba, zato je i došao Španac koji ima veliko iskustvo treniranja omladinaca, pa i ta Litvanska druga liga je razvojna liga gdje je prosjek godina po klubu neke 22.
braco

Post Postao/la braco »

Željo je stigao u hotel Terme u Svetom Martinu na Muri 🔵⚪

Plavi će večeras obaviti prvi trening u ovom dijelu desetodnevnih priprema.

Na pripreme su doputovali: Tarik Abdulahović, Alvin Ćosić, Giovanni Troupee, Ajdin Raščić, Collin Seedorf, Bojan Nastić, Daris Kelmendi, Dženan Šabić, Aleksa Pejić, Samir Radovac, Amar Hamidović, Ismael Oulad M'Hand, Afan Fočo, Admir Gojak, Eldar Dragović, Deni Milošević, Aldian Korora, Joey Konings i Muharem Husković.[

Madžid Šošić će se ekipi priključiti u naredna dva dana, dok Enes Alić nije otputovao zbog rješavanja statusa.
Jonathan Freeman će nastaviti raditi s ekipom nakon povratka u Sarajevo, a u narednim danima će se kompletirati posudba Ibraheema Olanrewajua.
Po ovom spisku ovo je naš roster tamo:

slika

Mislim zbog deficita igrača može biti tu i improvizacija tipa Šošić na krilu, Konings na krilu kao protiv Hadžića neki dan, Pejić na štoperu kao i u Izraelu dok je igrao itd.
AhmedNurudin

Post Postao/la AhmedNurudin »

Hvala Bogu započeo je glavni dio priprema nakon nekoliko pokušaja, cijeli dan me frustriralo jer sam se bojao da nije opet kakvo prolongiranje. Ako Alić ode otvara se još jedna pozicija koju hitno treba sanirati, kako i sa kojim novcem ne znam ali jednostavno se mora. Nakon "fenomelnalnih" ulaznih transfera na zimu od kojih se još oporavljavamo, u slučaju besplatnog odlaska Alića znači da smo izgubili i u izlaznim transferima. Zimus se spominjala konkretna ponuda. Za Freemana je vjerovatno papirologija, nešto što je i Garciu sprječavalo da bilo šta radi. Sretno svima, kao i Ibrahemu na posudbi. Iskreno se nadam da će se Madžid pojaviti, ne želim nikakve crne prognoze bacati ali kako smo krenuli sa odlascima...ne mogu ni zamisliti kakva bi atmosfera i očekivanja tek onda bila.

Edit: Potpuno "glupa" odluka da se na pripreme ne vodi Deni Memišević jer Alić "odlazi". Nisam nikakav njegov zastupnik, izlazi iz teške povrede ali baš prilika za njega jer je veliki deficit na njegovoj poziciji. S kojim igračem planira Muslera da Nastić podijeli minutažu, sa Šabićem? Što odma dovodi do problema sa stoperima jer su Nastića svi pa i ja zamišljali da krpi poziciju lijevog stopera...Jako čudno.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi. A.O. 💙
zeljodogroba

Post Postao/la zeljodogroba »

Gasi mjesalicu, motaj kablove… mi ne mozemo utakmicu odigrat izmedju sebe jer nemamo 22 igraca na pripremama… mozda viktorije da razbace…
Ne vjerujem cemu svjedocim…
PatrickGerhardt

Post Postao/la PatrickGerhardt »

braco je napisao/la: 15 srp 2026, 18:41
Željo je stigao u hotel Terme u Svetom Martinu na Muri 🔵⚪

Plavi će večeras obaviti prvi trening u ovom dijelu desetodnevnih priprema.

Na pripreme su doputovali: Tarik Abdulahović, Alvin Ćosić, Giovanni Troupee, Ajdin Raščić, Collin Seedorf, Bojan Nastić, Daris Kelmendi, Dženan Šabić, Aleksa Pejić, Samir Radovac, Amar Hamidović, Ismael Oulad M'Hand, Afan Fočo, Admir Gojak, Eldar Dragović, Deni Milošević, Aldian Korora, Joey Konings i Muharem Husković.[

Madžid Šošić će se ekipi priključiti u naredna dva dana, dok Enes Alić nije otputovao zbog rješavanja statusa.
Jonathan Freeman će nastaviti raditi s ekipom nakon povratka u Sarajevo, a u narednim danima će se kompletirati posudba Ibraheema Olanrewajua.
Po ovom spisku ovo je naš roster tamo:

slika

Mislim zbog deficita igrača može biti tu i improvizacija tipa Šošić na krilu, Konings na krilu kao protiv Hadžića neki dan, Pejić na štoperu kao i u Izraelu dok je igrao itd.
Nije dobro nimalo
GBBP87

Post Postao/la GBBP87 »

Ovo Boga mi iz dana u dan sve gore i gore izgleda, odlaze nam igrači, pojačanja ni na vidiku, do prvenstva je ostalo malo više od 20 dana, baš teška situacija.
Jači od ratova, režima i partija!
tiagofaria25

Post Postao/la tiagofaria25 »

Alic odlazi, vjerovatno ce probati jos neki igraci (ovo je nagadjanje nije nikakva info). Ali evo Pejic npr, pa je li momak dobio i jednu platu kako je dosao? Situacija je i gora nego sto se cinila.

Pri tom eksperiment sa trenerom, po meni je jedino logicno u ovakvoj situaciji bilo angazovati Edisa, sigurno da bi mogao izboriti ostanak u ligi, a izgleda da cemo se za to boriti.

Ovaj Muslera nek sjebe prva 3-4 kola, nema trenera koji ce nas izvuc iz provalije.

Zabrinut sam.
Hrasno15

Post Postao/la Hrasno15 »

Po ovome što sad imamo, grčevita borba za opstanak, mislim da su trenutno sve ekipe osim možda BSK-a, na papiru jače od nas. Mi idemo sa 19 igrača na pripreme. Tugo moja
Levin

Post Postao/la Levin »

Alić je još u januaru imao ponudu i već je tad htio da ide ali ta ponuda finansijski nije bila zadovoljila klub. Možda je ponuda popravljena ili sad već nemamo izbora. Kako god meni se čini da je to to. Ako budu mogli uzeti za njega 200-250k eura sigurno će ga prodati. Valjala nam bi nam ta injekcija.

Malo mi je čudno što su Freeman i Šošić ostali. Freeman-u je bio istekao ugovor i evidentno tu ima problema a navodno je bila neka ponuda i za Šošića. Bojim se da i tu ne bude neki odlazak.

Sa druge strane drago mi je da je Aleksa na pripremama i nadam se da se neka imena već spremaju jer mi jedva možemo sastaviti ekipu sa ovim
tiagofaria25

Post Postao/la tiagofaria25 »

Hrasno15 je napisao/la: 15 srp 2026, 19:53 Po ovome što sad imamo, grčevita borba za opstanak, mislim da su trenutno sve ekipe osim možda BSK-a, na papiru jače od nas. Mi idemo sa 19 igrača na pripreme. Tugo moja
Sloga nepoznanica, Velez ako ne rijesi suspenziju moze biti u slicnim problemima kao mi, Siroki mi se takodjer cini dosta lose.

Mislim da ce liga opcenito biti slabasna, nekako i ovi rezultati u Europi to potvrdjuju.
Odgovori