Rekonstrukcija stadiona "Bilino polje"

Tema posvećena NK Čelik Zenica okuplja sve navijače i simpatizere kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, rezultatima, igračkom kadru, transferima i svim aktuelnim dešavanjima vezanim za Čelik.
Odgovori
Zenicanin988

Re: Rekonstrukcija stadiona "Bilino polje"

Post Postao/la Zenicanin988 »

slika
Selam sa Kranjceviceve, montaza reflektora. 😁
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!

Sanjam sretno Bilinooo!!!
Rob_Sa

Post Postao/la Rob_Sa »

Ona zgrada iza juga se ruši skroz, pogledajte na videu da je nema. Tako da vjerovatno ide jug i sjever na rušenje i građenje.
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

Zenicanin988 je napisao/la: 06 lip 2026, 17:47 slika
Idealan stadion za nas i 99% utakmica reprezentacije
Zenicanin988

Post Postao/la Zenicanin988 »

Truhlo je napisao/la: 06 lip 2026, 22:58
Zenicanin988 je napisao/la: 06 lip 2026, 17:47 slika
Idealan stadion za nas i 99% utakmica reprezentacije
Bas, jedino mi se ne sviđa sto nema zdenke. Ostalo top. Da dozivimo i Bilino da se radi abd.
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!

Sanjam sretno Bilinooo!!!
Kontras'88

Post Postao/la Kontras'88 »

Trenutni model saradnje predviđa podjelu uloga između sva tri aktera:
Grad Zenica ostaje vlasnik stadiona Bilino Polje. Sporazumom s NS/FS BiH obavezao se da učestvuje u projektu, formira stručni tim, daje saglasnosti na projektna rješenja i zajedno sa Savezom koordinira realizaciju. �
nasarijec.ba + 1
Nogometni/Fudbalski savez BiH (NS/FS BiH) je nosilac projekta. Savez vodi izradu idejnog i glavnog projekta, koordinira realizaciju i učestvuje u finansiranju zajedno s partnerima (Grad, ZDK i očekivano drugi izvori). �
nasarijec.ba + 2
NK Čelik Zenica zadržava status matičnog kluba stadiona. U sporazumu je izričito navedeno da će Čelik i nakon rekonstrukcije nastaviti koristiti Bilino Polje kao svoj domaći stadion. Drugim riječima, nacionalni stadion neće istisnuti Čelik. �
nasarijec.ba + 1
Dakle, prema dosad objavljenim informacijama:
Grad = vlasnik infrastrukture.
Savez = investitor i nosilac realizacije projekta nacionalnog stadiona.
Čelik = stalni korisnik i domaćin svojih utakmica, uz reprezentaciju BiH.
Ono što još nije javno definisano do kraja jesu detalji budućeg upravljanja nakon završetka radova: ko će upravljati komercijalnim sadržajima, kako će se dijeliti prihodi od utakmica i drugih događaja te kakav će biti dugoročni ugovor između Grada, Saveza i Čelika. Ti detalji trebali bi biti uređeni posebnim ugovorima u narednim fazama projekta.

Od gosp. chatgpta
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

Ovi izgleda krcme bez nas, danas savez sa gradom se sastao. Dobro paziti, sta i kako, na vrijeme reagovati.

Slusam neki podcast, onaj Magoda iz sarajeva govori o ovoj temi, kako vico ima svoju politiku i kako ce okolo stadiona popratna infrastruktura, hoteli, kafici... se utaliti podobnima.
phillies
12. igrač

Post Postao/la phillies »

Pa sta mislis, sto je Inter prodan tek sad, nakon n-tog pokusaja prodaje?

Skeptik sam od pocetka, da ovo nije dobar projekat za klub. Nadam se da ce me na Skupstini razuvjeriti.
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
FireFireFireFly

Post Postao/la FireFireFireFly »

Zamolio bih "novinare" da krenu stavljati svoje cijenjeno ime(bar inicijale) ispod svojih "tekstova" na ovom portalu ...
Eugen

Post Postao/la Eugen »

FireFireFireFly je napisao/la: 14 srp 2026, 15:58 Zamolio bih "novinare" da krenu stavljati svoje cijenjeno ime(bar inicijale) ispod svojih "tekstova" na ovom portalu ...
Uvazeni, imas aplikaciju skines i svaki tekst pise ko je od novinara pisao, imas za Android i IOS
RealMadrid

Post Postao/la RealMadrid »

Eugen je napisao/la: 14 srp 2026, 16:41
FireFireFireFly je napisao/la: 14 srp 2026, 15:58 Zamolio bih "novinare" da krenu stavljati svoje cijenjeno ime(bar inicijale) ispod svojih "tekstova" na ovom portalu ...
Uvazeni, imas aplikaciju skines i svaki tekst pise ko je od novinara pisao, imas za Android i IOS
Moze link aplikacije, nije je moguce naci.
Kontras'88

Post Postao/la Kontras'88 »

Redbull je napisao/la: 14 srp 2026, 15:29 Ovi izgleda krcme bez nas, danas savez sa gradom se sastao. Dobro paziti, sta i kako, na vrijeme reagovati.

Slusam neki podcast, onaj Magoda iz sarajeva govori o ovoj temi, kako vico ima svoju politiku i kako ce okolo stadiona popratna infrastruktura, hoteli, kafici... se utaliti podobnima.
Ja sam to davno pisao, sa hotela ce bit napravljen tunel direktno na stadion, a sta mislite čiji je hotel?
prisonbreak

Post Postao/la prisonbreak »

Kontras'88 je napisao/la: 14 srp 2026, 19:29
Redbull je napisao/la: 14 srp 2026, 15:29 Ovi izgleda krcme bez nas, danas savez sa gradom se sastao. Dobro paziti, sta i kako, na vrijeme reagovati.

Ja sam to davno pisao, sa hotela ce bit napravljen tunel direktno na stadion, a sta mislite čiji je hotel?
Ispod hotela je bila prica. Samo mi trebamo oaigurati sebe na sve moguce nacine
phillies
12. igrač

Post Postao/la phillies »

Mozda bi se trebala potraziti odluka ili kako se vec to zove OV- Zenica, da se Čeliku ustupa koristenje Bilinog na 99 godina...
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
FireFireFireFly

Post Postao/la FireFireFireFly »

Eugen je napisao/la: 14 srp 2026, 16:41
Cuj imas aplikaciju :lol: gdje ste goal.com :mrgreen: Poenta je da treba stati iza svojih rijeci, pa kako rekoh, makar i inicijalima, kada se svakodnevno na racun kluba i senzacionalizma pokusava doci do klikova
pasha
12. igrač

Post Postao/la pasha »

Pa tačno kako ti čovjek reće. Svaki tekst ima potpisanog autora. Naravno kad uđeš u članak preko aplikacije
Odgovori