FK Željezničar

Tema posvećena FK Željezničar okuplja sve navijače i ljubitelje kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, igračkom kadru, transferima, rezultatima i aktuelnim dešavanjima vezanim za Plave sa Grbavice.
GBBP87

Re: FK Željezničar

Post Postao/la GBBP87 »

zeljodogroba je napisao/la: 14 srp 2026, 16:12 Ovo je sad vec katastrofa i kataklizma na pomolu…
Prokop i Pejic jos ako odu, ja ne znam ko ce nam igrati?
Kako da ista pozitivno vidimo u svemu ovome?
Odakle da Pejić ide?
Jači od ratova, režima i partija!
Hrasno15

Post Postao/la Hrasno15 »

25 dana do prve utakmice, trenera izabrali na tv emisiji, trener možeš biti ti, igrača nemamo, a vjerovatno će biti još odlazaka. Lažni investitor i Adžem nas lijepo ukopali. Ove sezone ako izborimo opstanak slaviti kao titulu
AhmedNurudin

Post Postao/la AhmedNurudin »

GBBP87 je napisao/la: 14 srp 2026, 17:45
zeljodogroba je napisao/la: 14 srp 2026, 16:12 Ovo je sad vec katastrofa i kataklizma na pomolu…
Prokop i Pejic jos ako odu, ja ne znam ko ce nam igrati?
Kako da ista pozitivno vidimo u svemu ovome?
Odakle da Pejić ide?
Ja mislim da to govori zbog njegove velike plate koja je daleko iznad naših mogućnosti. Zimski prelazni rok je baš odrađen iznad mogućnosti a na kraju će otići samo oni koji sebi u novom klubu mogu osigurati identicnu platu. A to su iz trenutnog rostera upravo njih dvojica. Za Nastića sumnjam a Huskovića bi zadržao. Koliko će biti teška naredna sezona, samo Bog zna
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi. A.O. 💙
Veteran

Post Postao/la Veteran »

Hrasno15 je napisao/la: 14 srp 2026, 18:24 25 dana do prve utakmice, trenera izabrali na tv emisiji, trener možeš biti ti, igrača nemamo, a vjerovatno će biti još odlazaka. Lažni investitor i Adžem nas lijepo ukopali. Ove sezone ako izborimo opstanak slaviti kao titulu
Nemojmo samo na Adžema bacati krivicu. Nije on sam sebe postavio, nije on potpisivao ugovore, i nije on isplaćivao plate. Mi smo imali, kako neki kažu stabilnu upravu, pa je red da i njih spomenemo. Da ne bi bilo da slučajno nekoga branim, naravno da je i Mirvić sa svojim ekipama koje je izmjenjao u kratkom roku, značajno doprinio trenutnoj situaciji.
I da ne ostane na ovome samo, i mnogi prije koji su vodili klub dali su svoj značajan doprinos belaju u kojem se klub nalazi.
Sjetimo se samo miliona od Džeke kada je za City potpisao, kako ih skršiše ni okrenuli se nismo. A jedan kup uzeli.
Traje ovo dosta dugo, i moralo je kulminirati nekada. Na žalost to je sada, i veliki izazovi su pred nama. Ne mislim to samo zbog duga, nego i zbog narativa navijača, ljudi u i oko kluba, negativne energije i svega kroz šta prolazimo. Uz sve napade sa strana, mislim da smo mi sami sebi najveći krivci.
Amaterizam hara godinama u klubu, neznanje, ali i lični interesi. Nije nas ovo moglo fuliti nikako.
Hrasno15

Veteran je napisao/la: 14 srp 2026, 18:55
Hrasno15 je napisao/la: 14 srp 2026, 18:24 25 dana do prve utakmice, trenera izabrali na tv emisiji, trener možeš biti ti, igrača nemamo, a vjerovatno će biti još odlazaka. Lažni investitor i Adžem nas lijepo ukopali. Ove sezone ako izborimo opstanak slaviti kao titulu
Nemojmo samo na Adžema bacati krivicu. Nije on sam sebe postavio, nije on potpisivao ugovore, i nije on isplaćivao plate. Mi smo imali, kako neki kažu stabilnu upravu, pa je red da i njih spomenemo. Da ne bi bilo da slučajno nekoga branim, naravno da je i Mirvić sa svojim ekipama koje je izmjenjao u kratkom roku, značajno doprinio trenutnoj situaciji.
I da ne ostane na ovome samo, i mnogi prije koji su vodili klub dali su svoj značajan doprinos belaju u kojem se klub nalazi.
Sjetimo se samo miliona od Džeke kada je za City potpisao, kako ih skršiše ni okrenuli se nismo. A jedan kup uzeli.
Traje ovo dosta dugo, i moralo je kulminirati nekada. Na žalost to je sada, i veliki izazovi su pred nama. Ne mislim to samo zbog duga, nego i zbog narativa navijača, ljudi u i oko kluba, negativne energije i svega kroz šta prolazimo. Uz sve napade sa strana, mislim da smo mi sami sebi najveći krivci.
Amaterizam hara godinama u klubu, neznanje, ali i lični interesi. Nije nas ovo moglo fuliti nikako.
Zadnjih 15 godina, svi su "zaslužni" za trenutno stanje
UzivaocKajkuta

Post Postao/la UzivaocKajkuta »

samo smireno mozda spanac doceka i 3 plate
a pehari su tu
Hrasno15

UzivaocKajkuta je napisao/la: 14 srp 2026, 19:31 samo smireno mozda spanac doceka i 3 plate
Volio bih da nas Španac demantuje i da ostvari dobre rezultate, ali mislim, s obzirom na raspored, da mu je plafon šesto kolo.
UzivaocKajkuta

Post Postao/la UzivaocKajkuta »

Hrasno15 je napisao/la: 14 srp 2026, 19:45
UzivaocKajkuta je napisao/la: 14 srp 2026, 19:31 samo smireno mozda spanac doceka i 3 plate
Volio bih da nas Španac demantuje i da ostvari dobre rezultate, ali mislim, s obzirom na raspored, da mu je plafon šesto kolo.
prvi sud od mene ima na pripremama, ali prvo da sacekamo kako ce ekipa uopste izgledat u smislu igrackog kadra, nista gora ova ekipa nije od one 22/23(moje neko misljenje) barem ako se dovede par igraca bit ce sigurno bolja situacija, manje sam sad skeptican nego kad je psiholog preuzeo ekipu
a pehari su tu
AhmedNurudin

Post Postao/la AhmedNurudin »

"U planu je odigravanje tri prijateljske utakmice. Plavi će protiv FC Karpaty igrati 18. jula, dan poslije protiv FC Al-Ula, a 24. jula sa NK Rudeš."

Izvor:Faktor.

Ako se budemo vraćali 24. kući, onda taman nekad 31.7 ili 1.8. generalka.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi. A.O. 💙
Arma.

Post Postao/la Arma. »

FC Karpaty --> 18. jul,
FC Al-Ula --> 19 jul,
NK Rudeš --> 24 jul.
Orvel

Post Postao/la Orvel »

UzivaocKajkuta je napisao/la: 14 srp 2026, 19:51
Hrasno15 je napisao/la: 14 srp 2026, 19:45
prvi sud od mene ima na pripremama, ali prvo da sacekamo kako ce ekipa uopste izgledat u smislu igrackog kadra, nista gora ova ekipa nije od one 22/23(moje neko misljenje) barem ako se dovede par igraca bit ce sigurno bolja situacija, manje sam sad skeptican nego kad je psiholog preuzeo ekipu
Ma daj.. jedino da dovedemo nekih 5 prvotimaca pa da kazes da je u rangu one ekipe.
Veteran

Post Postao/la Veteran »

Lijepa vijest. Fočo potpisao do 2030.
GBBP87

Post Postao/la GBBP87 »

Veteran je napisao/la: 14 srp 2026, 21:29 Lijepa vijest. Fočo potpisao do 2030.
Dobar potez, svaka čast!
Jači od ratova, režima i partija!
Orvel

Post Postao/la Orvel »

Zelim mu da se sto prije uspije prodati makar za 20k maraka da bjezi iz ovog jada jer decko ima potencijala koji ce nazalost propasti kod nas.
Levin

Post Postao/la Levin »

Orvel je napisao/la: 14 srp 2026, 22:15
Zelim mu da se sto prije uspije prodati makar za 20k maraka da bjezi iz ovog jada jer decko ima potencijala koji ce nazalost propasti kod nas.
Druže @Orvel po tvojim zadnjim postovima reklo bi se da su ti sve lađe potonule. Nije nam ovo prvi put da smo u nokdaunu, izvući ćemo se valjda.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Odgovori